Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okulu bırakıyorum

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:
Famy said:
okuman tekrar edıyorum dewamlı okuman gerekıyor.matematik gibi değil su soyleyse bu böyle dıyemıyorsun

karşılaştırma bence ikisini :p
şu hayatta bilmediğiniz ne matematik konuları var dudak uçuklattırıcı türev integral %1'i falan sdf

tıpçı değilim ama genetik dersleri aldım bir sürü (matematik de aldım tabi bahsettiğim kadar zor olanları değilse de onların temellerini), o yüzden az çok fikrim var manasızca bir sürü mekanizma ezberlemek hakkında, tıp kadar zor olmasa bile genetik dersleri. yine de karşılaştırılabilecek gibi değil birinde sadece okuyorsun, diğerinde okumaktan ziyade ders süresinde bir yapı kuruyorsun (tabi uygulamalı matematik derslerinde yapı kurma yönü daha az daha ziyade metodlara odaklanıyorsun).

matematikte okuduğun herşeyin birbiriyle bir bağlantısı var onları doğru bir şekilde yerli yerine oturtman lazım yoksa devamı gelmez imkanı yok. bilmediğin bir şeyi ortasından açıp öğrenemezsin, oturup sıfırdan bir yapı kurup onu da doğru noktaya oturtman gerekir. Biyolojide de herşeyi birbiri ile bağlantılı ama bir şeyi açıp ortasından okumaya başlaman için bazı tanımları bilmen yeterli. Biyolojide (ve tıpta) zaten yapıyı öğreniyorsun, matematikte dersi öğrenirken yapıyı kendin kuruyorsun, dolayısıyla sadece tanımları bilmek hiç bir şekilde yetmiyor. O konuda tecrübeli ve pratikli olman gerekiyor. Yani doktorluğa analoji kurarsak direk ameliyata giriyorsun sdf

benim tıpla matematiği karşılastırma gıbı bı nıyetim yoktu ama bunu sen yapmışsın..ben ikisinin birbiriyle hiç alakası olmadığını vurgulaamak istedim..yetenek gerektirir ikisi de ve birini seviosan genelde diğerini sevmezsin oyuzden muhendiislikle doktorluk cok farklıdır..ben bunun ayrımına varmasını tavsıye ettim..yoksa matematık de zordur eminim..
ha birde tıp yazıcak arkadaslara tavsiye cewrelerinde herzaman tıpave tıpcıya deli olan insanlar cıkacaktır.bizim bölum dezor bız de cok calısıyoruz aahsuıwdh flan diye aldırmasınlar..evet jherkesin işi zor herkese saygı duyuyorum ama onlardoktora saygı duyduğu surece...
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Daha önce burada bu konuda konular açmıştım. Sonunda kararımı verdim kesin olarak, ailemle konuştum. İlginç bir şekilde beklediğimin tam aksine anlaşıylı ve cesaretlendirici tepkiler aldım. Okulu bırakılıyorum. Tekrar ÖSS'ye gireceğim seneye.

Doktor olmak gibi bir hayalim vardı çocukluğumdan beri, lisedeyken ergendim, aptaldım. Başka bir açıklaması yok sanırım bunun. Çalışmadım, hayat anlamsız, herşey boş, Nietzsche böyle buyuruyor diye dolaşıyordum, sonunda kendimi İstanbul İngilizce İktisat'ta buldum, hiç çalışmamıştım, çözülmüş bir test kitabım bile yoktu, eğer çalışsaydım...

Doktor olmak hep hayalimdi işte, diyorum ki şimdi, eğer hayallerim için savaşmazsam hayatım ne hale gelir? Daha 21 yaşıma geçen ay girdim, daha geç değil, değil mi? Fikrinizi söyleyin; daha geç değil, değil mi?

Tıpta okuyan biri olarak söylüyorum eğer ki lisede düzenli sistemli temele oturan bir çalışma alışkanlığınız yoksa tıpta çok zorlanırsın. Muhtemelen okulu uzatırsın, ikinci uzatışında da yavaş yavaş alışkanlık yapar af beklerken bulabilirsin kendini.

Eğer ki her gün en az bir saat sınav haftaları da 5-6 saat günde (sınavdan en az 2 hafta önce çalışmaya başlanır bazen 3 bazen 4 final içinse 5 hafta önceden) ayet ezberler gibi konuları ezberleyemezsen bunu da başaramazsın.

Azim varsa her şey olur ama alt yapı yoksa 2 kat çalışman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de , yas falan onemli gerci kariyer degisikligi yaparkende, cok gencsin daha, bence en dogru karari vermissin. Bende hep bilgisayarla ilgili bisi okumak istemistim, fakat sayisal bolumde sondan ikinci bitirmem nedeni ile, okul puanim dusuktu ve olmadi. sakarya fizik, istanbul uni su urunleri, acikogretim, ve tr de denkligi olmayan bi bilgisayar bolumu maceramdan sonra 5. seferde istedigim bolumden mezun oldum.Salak egitim sistemi icinde kendini kesfetmene izin vermiyolar. Butun isnanlari ogutuyor bir degirmen gibi bu sistem. Hani hep derler ya birseyi cok istersen olur diye, sanki sey gibi geliyor bu insana, ne lan isteyince power i fulleyip kombomu cakiyosun, nedir bu istemek. Ama cidden oyle bisi yani, hayatin ilginc bi cilvesi, cidden cok istedigim, arzuladigim seyler, ayni sekilde ustune emek verince gerceklesti.

O yuzden hic vazgecme, dogru yoldasin bence..
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar cok 21 yasinda ve okulu birakmak uzere olan insan varmis? :)-D
ben de bunlardan biriyim. muhtemelen okulumda 2. senem olmayacak.
havali + cok para getiren bir meslek gibi bir hayalim yok. yani mutlu olmayı bunlara endekslemedim. sadece baskalarinin benim hayatimi yonlendirmesinden sıkıldım, devamlı baskalarının benim ne yapmam gerektigini soylemelerinden.
3.77 gibi bi ortalamayla birakicam okulu. :p eheh

GERGE
sadece doktorluk degil, bu zamana kadar yapmak isteyipte yapamadigin/erteledigin seyleri tekrar gozden gecir bak. mutlaka baska seyler de vardir. :)
mesela ben pahali bi parfum almistim ozel gunler icin sakliyorum sonra fikrimi degistirdim kosedeki markete giderken bile kullanmaya basladim. markettteki kasiyerlerin burunlari da burun degil mi? eheh :D

o ozel gunu bekleyeyim derken belkide bir daha hic kullanamayacaktim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Düşünüyorum zaten. Eğer Ankara'da tıp kazanamazsam,bilgisayar mühendisliğine girerim. Ailem bu sefer Ankara dışına gitme lütfen dedi, ben de bu kadar gösterdikleri hoş görüden sonra olur dedim yani. Hiç birşey kazanamazsam paralı Bilkent Bilgisayar'a gideceğim. İstanbul'da harcadığım kira, fatura, yemek, ıvır zıvır şeyler daha ucuza gelmiyor yani.

İkinci tercih ama bu. Başka bir mühendislik deneyeceğimi sanmıyorum. Olmazsa konservatuar'ın müzikoloji sınavına bir daha gireceğim. O da olmazsa 3. sınıfdan devam etmeye iktisata geri. Ama en azından paralı Bilkent'i kazanamama gibi bir sorunum olacağını sanmıyorum, daha önce girdiğimde de orayı kazanabiliyordum ama Ankara'dan ayrılacağım, özgür olacağım gibi aptal bir ergen aklıyla girmedim işte. Şehir dışında da paralı okumak istemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakma da 3-4 farklı meslek planı olan adam kararsızdır. Kararsız adamdan da hiç bir şey olmaz. Bir şeyi bırakıyorsan bari bir hedefin olsun karar ver. Tıp olmazsa, bilgisayar o olmazsa konservatuvar ???? O da olmazsa mevcut bölüme devam. 4 ü de sıfır alaka bölümler. Sen okulu filan bırakma aynen devam et.
Sosyal ağlarda paylaş

21 yaş erken daha bişeylere karar vermek için. Yol yakınken nereyi istiyosan oraya git derim.

1 seneye yüksek mimar oluyorum. Önümüzdeki sene bitirir bitirmez roterdam konservatuarının(cr) sınavına giricem.

Neden derseniz;

Tüm öğrencilik hayatım boyunca orda burda çaldım. Beni müzik kadar mutlu eden başka hiçbişey de olmadı.

Hayat kısa. Neyi seviyorsanız onu yapın.
Sosyal ağlarda paylaş

zarekd said:
Kusura bakma da 3-4 farklı meslek planı olan adam kararsızdır. Kararsız adamdan da hiç bir şey olmaz. Bir şeyi bırakıyorsan bari bir hedefin olsun karar ver. Tıp olmazsa, bilgisayar o olmazsa konservatuvar ???? O da olmazsa mevcut bölüme devam. 4 ü de sıfır alaka bölümler. Sen okulu filan bırakma aynen devam et.

3-4 farkli meslek plani degil bence o, alternatifler sadece. asil hayatinda alternatiflere yer vermeyen adam agir yalan olur.
Sosyal ağlarda paylaş

hobi heves ve isi ayirmak gerek. is para yapmani yasamani saglayan seydir, ve zevk alman gerekmez.hobi ve heveslerini ilerletmen devam ettirebilmen icin gerekli kaynagi sana saglar.

iktisat gayet iyi bir bolum, hirs yapan biri icin ilerde iyi para getircek birsey.bilgisayar muhendisligi daha isci bolumu.yonetici olma sansin daha az. tip cok ama cok zor bir bolum, emek ister ozveri fedakarlik ister ve bunu profesor olana kadar ister.pratisyen uzman olarak kalirsan ole cok iyi paralar kazanamazsin ticaret aklin ve sansin yoksa. 40-50 yasima kadar it gibi caliscam, sonra iyi para kazanip yasicam diosan kolay gelsin.cocuklarina guzel bi hayat birakirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Ünide ilk senemdi hiç istemeye istemeye gitmiştim okula.İstemediğim bölüm istemediğim bir üniversite şehir
hergün gözlerim dolu gidiyordum okula.

İlk derslerden biriydi edebiyat hocası girmişti sınıfa hayallerinizi ertelemeyin onlar için savaşın bulunduğunuz yerden memnun değilseniz çok geç değil bu kapıdan çıkıp hayalleriniz için savaşın demişti.

Derste o kapıdan çıkan bir tek ben vardım.

geri geldim o ayrı fdsfs :p

Fakat şimdi hayalime farklı bir yoldan ulaşıcam.Çoğu arkadaşım durumu kabullenmişken ben şimdi farklı yoldan hayalim için savaşıyorum başarmamada az kaldı.

En iyisini yapmışsın.

neymiş hayalin merak ettim?

ya iş zevk için değildir falan hikaye bence, sevmediğin bir işi yaparsan hayatının çoğunu mutsuz geçirirsin

ben de destekliyorum tıp okumanı hadi git test çöz şimdi bi kaç tane
Sosyal ağlarda paylaş

zarekd said:

+111111111111111111111111111
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...