Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okulu bırakıyorum

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Vanille +1

şu an sınıf arkadaşlarım (iktisat mezunu) garanti , iş bankası veya bu tarz yerlerde çalışıyor ben daha 1. sınıf halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyorum ve mutluyum. Ha tıbba girersin olmaz tekrar denersin ucunda ölüm yok.Bıraktığıma çok mutluyum okulu ama ne için bıraktığını iyi belirlemen lazım sonra bedavadan gel-git yaşama.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
Tıbbı kazanamazsın,
kazansan bile bitiremezsin,
bitirsen bile mutlu olacağın meçhul.

Mükemmelliyetçilik maskesi altında hiç bir iş yapamayan bir tipsin muhtemelen.

Herkes tutturmuş bir "hayallerinin peşinden git" dalgası.
Lan hayal benim peşimden gelsin, ben niye gidiyorum.

e senin yaptigin da fazla kötümserlik. mükemmeliyetcilik daha iyidir pesimistlige göre. tabi kendini her ihtimale/her sonuca önceden hazirlarsan.-ilerde basaramayip da yikilmamak acisindan.- farkindalik diyoruz biz kendisine.

kaldi ki gerekli olan hirs ve basari icin mükemmeliyetcilik her halukarda gereklidir.
Sosyal ağlarda paylaş

nerdeyse bütün ailem doktor
en yakın örnek ablam hacettepe ing tıp mezunu, deu'dan uzmanlığı var,
ben seçmedim o dalı çünkü çok zor olduğunu biliyorum
1+6 sene lisans
sonra tus sınavını kazanma derdi (6 sene deneyip istediği bölüme giremiyenleri biliyorum)
ve ondan sonrada yükselmek istiyorsan hayatının büyük bir bölümünü öğrenci olarak hissedeceksin.
mezun olduktan sonra bile, pratisyenken profların çoğu zaman zorlucak.
yani çok zor, bunları düşün.
hatta baya bi düşün, ve kesinlikle kaydını dondur, ayrılma.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bu işler biraz karmaşık ve öngörüsü az konular,hiç istemediğim bir alanda çok da mutlu olabilirken çok istediğin,emek verdiğin birşeyi de kenara fırlatıp atabiliyorsun.Bn 3 kere öss ye girdim inatla diş hekimliğini kazanıcam vs diye ve nasıl bir istek nasıl bir hırsla kazandım kimbilir.Davulun sesi uzaktan hoş hesabı,bu sene bırakmayı bile düşündüm ve 1 sene uzattm okulu ,gitmedim yapamadım.Hele ki konu sağlık bilimlerinden herhangi birini okumaksa 2 kere düşün derim,sıradan bir ünv hayatın olmayacak ,haftanın yarısı okulda geçecek diğer yarısını ödev yetiştirerek yada ders çalışarak geçireceksin.Bunlar yaşamadan önce insana şaka gibi geliyor aslında ne kdr zor olabilir herşey insanlar için diyorsun ama sadece pratik finalleri 5 gün ,günde 8 saat ,bir 15 dk ara bile olmadan,hele ki bnm gibi sabırsız ve disiplinden hoşlanmayan bir adam isen uzak dur derim tıp,diş hek. vb bölümlerden.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
Tıbbı kazanamazsın,

hocam, bilemezsin bunu. kim neyi bitirir, kim nerde mutlu olur nerden biliyosun?

"hayallerinin pesinden git" geyigini ben de sevmem, ama dogru yani, gitmesi lazim. hayallerin pesinden gitmenin amaci onlari gerceklestirmek degildir, cok az kisi gerceklestirir onlari. onemli olan en azindan hayalin icin ugrasmis olmandir.

hayallerin pesinden gitmek, ilerde 50 yasinda iktisat bilmemnesi olup her doktor gordugunde "lan ben de olabilir miydim acaba?" demek ile "doktor olma hayalim vardi, denedim en azindan" demek arasindaki farki yaratir.

hem bu isler hic belli olmaz, bakarsin beklemedigin kadar basarili olursun.

nedir yani? 18 ile 21 yas arasinda cilginca beyin hucresi mi kaybediyoruz? 3 yil gecti diye niye okulun bitmesine cok kucuk ihtimalle bakiliyo?
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen bende 21 imdeyim işletme de 3. senem dersler bok gibi hoşuma gitmiyo bu bölümde okumak . iibf kadar boş bi fakülte görmedim hayatımda hani girdiğime giriceğime pişmanım 3 senedir zaten 6 senede fln biticek üniversite . Açıkta kalmayalım aman bi daha dersane çekilmez fln diye kazandım mutsuzum . Benim hayallerimin güzelliği başka bi üniversite okumayı gerektirmemesi ama bence gir öss ye oku tıpı . Kasar yüksek ihtimalle zorlanırsın fln ama keşke demekten her zaman iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

cok enteresan ya dahiliye çalışmaktan harap ve bitap düşmüşken bu konuyu görmek =))
konunun hepsini okumadım tıpçı biri cewap verdimi bilmıyorum ama verdiyse kesin delirme arkadaşım demiştir =)) bana da fazla kimse tıp yaz dememişti acıkcası ben de demiyorum ama bir parantez acıyorum kesinlikle sevmelisin.dısardan görunduğu gibi değil hiçbir sey.evet cok havalı cok artist görunuyor dısardan ama gercekten cekilecek çile değil..hocalar tarafından eziliyorsun hastalar tarafından hırpalanıyorsun bu sırada dewamlı okuman tekrar edıyorum dewamlı okuman gerekıyor.matematik gibi değil su soyleyse bu böyle dıyemıyorsun surekli değişik mekanızmalar her hastaya gore farklı yaklaşımları göruyorsun..buradan anlatabileceklerm sınırlı ama sorun olursa ömden cewaplarım elimden geldiğince.sana verebılecğim en onemlı diğer tavsıye eğer varsa tıpçı bir tanıdığın rica et sana okulda yapılanları bizzat göstersin,anlatsın ama bu kişi 4ve üstü donem olmalı cunku ilk 3 yıl fazla bişey anlasılmıyor..4ten sonra gercek tıp yüzü ortaya cıkıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
Tıbbı kazanamazsın,

nerden biliyorsun bu kadar kesin konuşuyorsun ya , insanoğlunun potansiyelini küçümseme , sende insanların yapabileceklerinin mevcut şartlarla sınırlı olduğuna inanan bir tipsin muhtemelen
Sosyal ağlarda paylaş

Famy said:
okuman tekrar edıyorum dewamlı okuman gerekıyor.matematik gibi değil su soyleyse bu böyle dıyemıyorsun

karşılaştırma bence ikisini :p
şu hayatta bilmediğiniz ne matematik konuları var dudak uçuklattırıcı türev integral %1'i falan sdf

tıpçı değilim ama genetik dersleri aldım bir sürü (matematik de aldım tabi bahsettiğim kadar zor olanları değilse de onların temellerini), o yüzden az çok fikrim var manasızca bir sürü mekanizma ezberlemek hakkında, tıp kadar zor olmasa bile genetik dersleri. yine de karşılaştırılabilecek gibi değil birinde sadece okuyorsun, diğerinde okumaktan ziyade ders süresinde bir yapı kuruyorsun (tabi uygulamalı matematik derslerinde yapı kurma yönü daha az daha ziyade metodlara odaklanıyorsun).

matematikte okuduğun herşeyin birbiriyle bir bağlantısı var onları doğru bir şekilde yerli yerine oturtman lazım yoksa devamı gelmez imkanı yok. bilmediğin bir şeyi ortasından açıp öğrenemezsin, oturup sıfırdan bir yapı kurup onu da doğru noktaya oturtman gerekir. Biyolojide de herşeyi birbiri ile bağlantılı ama bir şeyi açıp ortasından okumaya başlaman için bazı tanımları bilmen yeterli. Biyolojide (ve tıpta) zaten yapıyı öğreniyorsun, matematikte dersi öğrenirken yapıyı kendin kuruyorsun, dolayısıyla sadece tanımları bilmek hiç bir şekilde yetmiyor. O konuda tecrübeli ve pratikli olman gerekiyor. Yani doktorluğa analoji kurarsak direk ameliyata giriyorsun sdf
Sosyal ağlarda paylaş

kişiden kişiye göre değişir zaten ben zorluğunu karşılaştırmadım gaza gelmeyin hemen :p Yani matematik sadece bir şeylerin başka bir şeyleri ima etmesinden ibaret değil, bir yapı kurmak da işin içinde onu belirtmek için yazdım o yazıyı.

bazılarına matematik tıptan kolay bazılarına da tıp matematikten kolay gelebilir (ders bazında) insan farkı.
Sosyal ağlarda paylaş

gerge top falan yalan olur, seneye kazanamazsan 1 sene daha hazırlanmayı kaldırabilcekmi bünye? çoğu kişi 2-3 denemede giriyo.

gerçi dersane mersane ortamı, çıtır kızlar, lan bendemi hazırlansam, yaşı büyük tecrübeli erkek ayağına ne kız götürülür ha.

-bebeğim üniversite hi çsandığın gibi bi yer değil
+hihihi
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE, öncelikle tebrik ederim güzel bir karar. ASıl Tıpa girmek zor olabilir, ama ÖSS bu, bir şekilde girdin inşallah, ama Asıl Sorun TIpın kendisi, inan çok zor, inan anan ağlıyor, ve kesintisiz çalışman gerek. Her yıl zorlaştıkça zorlaşıyor, efsaneler yalan, yok 2.sınıf en zorda 3 kolay, yok 3 zor ama 4 kolay, hepsi yalan. Her sene zorlaşıyore, ve her sınav döenimde ÖSSstresi yaşıyorsun hatta daha fazla. Gerçek manada iraden, sevgin, azmin ve çalışabilme yeteğin varsa ancak okuyabilirsin.
Uyarayım dedim:) Beni uyarmışlardı,, dinlemedim, şimdi sürünüyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

1) 21 yaş geç değil abi, arkanda aile desteği de varmış daha ne.. Hayat senin hayatın.

2) İktisadi İdari Bilimlerde, Fen-Edebiyatta, Hukukta, Eğitim Fakültesinde her bölümde bir sınav için 3-5 gün hazırlanmanı gerektirecek, bir ödev için haftalarca uğraştırıcak unsurlar var. Hazırlığı günler gerektiricek sunumlar var. Saatlerce uğraşılması gereken makaleler var.

Her bölümde sana peşinden koştukça daha iyi davranıcak; saatlerini harcadığın bir çalışmaya tamamını bile incelemeden verip veriştiricek; bir soruda tam puan alan birisinin yanıtının aynısını verdiğin halde sana daha düşük puan vericek; dersle ilgili her konuda ofisime gelebilirsiniz deyip de her yanında gittiğinde "sen hala o konuda mısın, ben seninle mi uğraşıcam, yine mi sen" gibi şeyler söyleyip, kapısının önünden her geçişinde derse doğru düzgün gelmeyen iki üç tane kıza o haftaki konuyu en baştan anlatıcak, danışmanın olup da hiçbir soruna yanıt vermeyecek, her zaman meşgul olucak, yanına gittiğinde "ne kadar ilgisiz bir öğrencisin sen hiçbirşeyden haberin yok" diye azarlayacak; vizesi ile finalinin ortalaması senden daha düşük olan başka birisine seninkinden daha yüksek bir not vericek; derste bir kez bile söylemediği birşeyi sınavda sorup da "ne biçim öğrencisiniz, kitapta vardı, ondan sonra tabi kalırsınız" diyen; öğrencilerle aynı lavaboyu kullanmayan, okuldaki hizmetlileri, sokaktaki insanı 2. sınıf olarak gören öğretim üyesi title'lı yaşam formları var.

Ve bütün bunları katlanılabilir hale getiren tek etmen o bölümü istediğin için okuman, o materyallerle zaman geçirmekten, onlara kafa yormaktan hoşlanıyor olman. Ben kulağımı herşeye tıkarım, buz gibi olurum diyemiyorsun işte, o bile yere kadar, hakettiğini alamamak, bütün bunlardan sıkılmak işte o etmen yoksa seni kontrol edemeyeceğin bir şekilde çalışmamaya, bırakmaya, uğraşmamaya itiyor. Sonra bir bakıyorsun o dersler için iş işten geçmiş.

3) Sınava ilk girişte kaydını idealine yaptıran, hazırlık okumayan insanların hiçbirini dolgun ücretli az çalışmayı gerektiricek mükemmel bir iş, zengin huzurlu bir yaşam, harika bir eş gibi şeyler beklemiyor.

Kimseyi beklemiyor.

İnsanlar öyle değişik, öyle aklının ucundan bile geçmeyecek yerlerde karşına çıkıyor ki.
Tekrardan; hayat senin hayatın.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde annem babam doktor. Bugünkü o uzmanlıklarına gelebilmek çok çalıştılar. Ne biliyim 6 senesi Tus'u uzmanlığı doçentliği bilimum sınav verdiler 7-8 yıl öncesini az buz hatırlıyorum 45 yaşına gelmiş adam sabahlara kadar ders çalışıyodu. 6 sene okuyup pratisyen olunca bana göre tam doktor olmuyasun. Üstüne bu zırtapoz sınavları olunca vay be ben doktorum der bence insan yoksa pratisyenlikle sağlık ocağı gg bence..Üstünde bayağ düşünmek gerek ben tıp okuycam diyince..

İyi tarafı en azından çocuğunun rapor derdi olmaz (:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...