Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli Askerlik ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
uzun yazmayalım şimdi; bedelli saçma ama reform şart.
askerlikte kantincilik vs gibi ebleh işler yaptıracaklarına süreyi kısaltıp adam gibi eğitim verseler, sınıra ve çatışma bölgelerine sadece profesyonelleri gönderseler ve askere gelen her üni. mezunundan meslekleri uyarınca -özel sektör gibi- sağmayı görev edinseler acaip iyi şeyler çıkar.

bu haliyle anca prosedür olarak kalmaya devam eder.

cidden çok mu bişi öğretiyorlar, orada olmanız ve kantin/yemekhane/yazman/şöförlük yapmanıza gerçekten çok mu ihtiyaç var? benim orada olmam ve bi duvar ördürtmem gerçekten çok mu önemli? ya da taşları bi yerden bir yere taşıyıp dağın bi yüzüne "this way up [⇑]" falan yazmamız önemli mi cidden!

aslında devletin her kurumunda reform ile verimi arttırmaya gidilmesi lazım ya neyse.. bu kadar adamı her sene, her sene sana bana tahsis etseler karadenizin ortasını doldurur ada inşaa edersin vallahi
Mesaj tarihi:
valla ben askelik şubesine gittiğimde tam tamına 7 şehirde beni tanıdığını ve ilgi ve alakasını beyan edebilen insanların adresini gösterebildim. bu benim sistemin açıklarından yararlanabilmemle alakalıydı.

asıl olay şudur ki; o askerlik şubesine öyle bir girdim ki, sivil memur dosyamı açar açmaz yanıma er verip muayneye öyle gönderdi.

ailemin bağlantılarını şunlarını bunlarını kullanacak olsam askerlik şubesine bile gitmezdim. bilmem kaçıncı ordu komutanından yazı alır cebime koyabilirdim.

torpile inanırım, 3. kişilerle yapanların orospu çocuğu olduğunu bilirim. kendi torpilimi kendim yarattım. sebepleri de belliydi.

7 ayrı şehrin 5 inde adresime gelen polisin raporunun altında emniyet müdürünün parafı vardı. yalan da değildi. 29 yaşımda 7 ayrı şehir gezdim, emniyet müdürlerini tanıdım. mit'e falan da alakası yok bunun.

ülkeye sağladığım imkankar vardı. çok ithalat yaptım, daha çok ihracat yaptum.
Mesaj tarihi:
Overseer said:
ahueahuaehua eveet bu sene dokuzuncusu düzenlenen 10. geleneksel "bedelli çıkacakmış olm", "oh yırttık şerefsizim", temalı göbekli adamlar olağan kongresinin sonuna geldik. seneye yaz ayları öncesi tekrar görüşmek dileğiyle.
umut sarıkaya karikatürü tam haa. :D
Mesaj tarihi:
huun said:
valla ben askelik şubesine gittiğimde tam tamına 7 şehirde beni tanıdığını ve ilgi ve alakasını beyan edebilen insanların adresini gösterebildim. bu benim sistemin açıklarından yararlanabilmemle alakalıydı.

asıl olay şudur ki; o askerlik şubesine öyle bir girdim ki, sivil memur dosyamı açar açmaz yanıma er verip muayneye öyle gönderdi.

ailemin bağlantılarını şunlarını bunlarını kullanacak olsam askerlik şubesine bile gitmezdim. bilmem kaçıncı ordu komutanından yazı alır cebime koyabilirdim.

torpile inanırım, 3. kişilerle yapanların orospu çocuğu olduğunu bilirim. kendi torpilimi kendim yarattım. sebepleri de belliydi.

7 ayrı şehrin 5 inde adresime gelen polisin raporunun altında emniyet müdürünün parafı vardı. yalan da değildi. 29 yaşımda 7 ayrı şehir gezdim, emniyet müdürlerini tanıdım. mit'e falan da alakası yok bunun.

imza mesaj uyumu. xD
Mesaj tarihi:
huun said:

ehhehe iyiymiş.
yalnız şeyi anlamadım. "3. kişilerle torpil yapan orospu çocuğudur" diyorsun da, sonuç da sen de 3. kişilere sırtını yaslamış olmuyor musun?
Mesaj tarihi:
eldar said:
Nedir yani huun çürük mü çıktın sonuçta?

çürük çıkma gibi bir durumu yok, adamları kafalayıp sahte çürük raporu almış işte
Mesaj tarihi:
milliyet said:

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, dün verdiği bedelli askerlikle ilgili kanun teklifini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda geri çekti.

Çalış yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve ekonomiye katkı olur amacıyla dün verdiği kanun teklifini geri çektiğini bildirdi.
Çalış “TBMM başkanlığına sunduğumuz Bedelli askerlik konusundaki kanun teklifimizi Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda geri çekiyorum” dedi
Mesaj tarihi:
huun said:

surda ne yaziyo biri tercume etsin ya
Mesaj tarihi:
bankada kaç paran var dersen, bankalara borcum var.

bankacı da, kapıma gelen polis de beni aradığı gibi bulabiliyor. kaçtığım bişe yok.

he okulunu bitirip, askerliğini yapıp evlenip, çoluk çocuğa karışan arkadaşarıma bakınca...

doğrusu da budur.

yaş 31, bir dikili ağaç yok. bak gene iş yok, sabah 8:30 wow'a giriyorum askerde olacağıma hehe

ama çok taahhütlerim var, çoğunu da yerine getirdim. olay da budur. konu eksenin de tartışalım lütfen. memlekete sivil hayattaki faydam, askerde yapacağım yat kalktan fazla.

he dağde şehit düşen neci dersen, ben dağa gidip 15 km yürümem, yürüyemem. patates de soyamam, araç da tamir edemem. benim de olayım budur.
Mesaj tarihi:
Bone said:
peki hocam gençlere ne tavsiye edersin?
ithalat ile uğraşmayanlar ne etsin?

gençler akıllı olsun, kimselere uymasınlar. başka istediğim bişe yok.

ha varsa kullanabileceğiniz bişeler, bırak türkiye cumhuriyetini, united states of america bile önünüze kapıları açar. bkz. fed programları, private placement programs vs.

paranın membasına inin; ama bilin ki bunun çok ciddi bedelleri var.

peşinde koştuğum ne biliyor musun? yalan değil, parayı çok seviyorum. treasurer paketini çıkarıp bi dal sigara yaktığında, viskisinin türkiye'ye gelmediğini anlayınca moskova'ya uçağını gönderip bi kasa getirtebilen adamlara imreniyorum. uçağın kalkıp inmesi 35.000 dolar tabii o para ihtiyaç sahiplerine dağılabilir.

parayı kazanabilip, hakkını verebilecek gençler düşlüyorum.

daha da mı yalan konuşmayayım, skim değil kim ne bok yemiş. şu yaşıma kadar güzel yatırımcılar çekmedim değil bu ülkeye. şu dakika karakola düşsem polonya büyükelçisi devreye girebilir.

olay neydi? eline silah verip fayda sağlayabileceğin adam var, işine gücüne baksın diye salıp fayda sağlayabileceğin adam var.

devlete de, bırak gençler işini yapsın sağladığın katma değerle silah geliştir, silah üret diye bir tavsiyem var.
Mesaj tarihi:
@mohi; açıklamandan ötürü teşekkür ederim ama bizim de kafamız çalışıyor biraz.

huun, çürük çıkmışsın gururuna yediremiyorsun işte, hadi gel itiraf et. Halk bize muhalefet görevi verdi denir ya seninki de o hesap.
Mesaj tarihi:
sinad said:
ne değerli parlak bi dönemmiş mezun olduktan sonraki 1 sene.

o sene vurdun voliyi vurdun vuramazsan emekli ol

sen de ne kiskanc adamissin. Arkadasim yirtma sansimiz var, yirtmak istiyoruz aaaaaaaaaaaaa.
Mesaj tarihi:
Ben uzun yıllarımı alman yöhseh möhendisi olacam diye harcadım yurtdışında,askerlikten yırtmak içinde burdaki iş imkanlarını kullanıp çalışmayı düşünüyorum ki Türkiye'ye göre kat kat daha rahat çalışma ortamı ,paralı askerlik çıksaydı belki ülkeye fazladan bir yöhseh möhendis kazandırmış olacaklardı^^
Mesaj tarihi:
ya ben sana ne diyim bahceli.

mal mal insanların umutlarıyla oynuyorlar, ulan gerızekalı yasa tasarısını vermeden genel baskanına sormuyormusun sen?
Mesaj tarihi:
huun said:
olay neydi? eline silah verip fayda sağlayabileceğin adam var, işine gücüne baksın diye salıp fayda sağlayabileceğin adam var.

devlete de, bırak gençler işini yapsın sağladığın katma değerle silah geliştir, silah üret diye bir tavsiyem var.

budur.
  • Yeni Oluştur...