Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dunya'nin bir atom kadar kucuk olmasi durumu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Ardeth said:
4 boyutlu uzayı aklımız alamıyorken onun bu tartışmaya faydası ne?
kendi adina konus arkadasim ben atom fizigini tamamen cozdum.

Ama cookie silemiyorsun?
Mesaj tarihi:
Black-ice said:
oha lan.
bu topiği ben mi açtım?

bi kaç yıldır kafamda vardı bu düşünce resmen benim düşüncelerimi yazmışsın.

calimero said:
şerrefsizim benim kafamdaki teori de bu. yalnız değilmişim, mutlu oldum:D

bende düşünmüştüm bunu sdfsf
bu kadar insan yanılıyor olamaz! :P
Mesaj tarihi:
arkadaşlar, zamanım yok çok uzunca yazamayacağım fekat şöyle birkaç noktaya değinip geçeyim. daha sonra uzun uzun tartışırız. Efenim, benim yazdığım "ahanda kafamdaki teori de buydu" biraz yanlış olmuş zira bu teori değil yalnızca öyle felsefi, hafif atmasyon bi hipotez sadece. Yalnızca elektronların nucleus etrafında belli yörüngelerle (ki bu da şaşabiliyor) dönmesi ve gezegenlerin de bir yıldız yahut uydusu oldukları gezegenlerin etrafında dönmesi. zati burada da çekim kuvvetinin yasaları tam olarak anlaşılamıyor, ki bu da biraz daha böyle ateşlendiriyor atmasyon duygunuzu. ancak birçok da açıklanamayacak gedik var bu hipotezde. misal atomlar bir maddenin en küçük yapı taşı ve zilyon tane atom var bir maddede ve de bu atomların hepsi aynı. yani neymiş hepsinin etrafında dönen elektron sayısı aynı. e bu durumda noluyor, samanyolunda bile teorimiz çöküyor (aman tanrım samanyolu tv, samanyolu; teorilerin çökmesi.WTF!!!). bir sürü yıldız etrafında dönen birçok farklı gezegen sayısı ve gezegen etrafında dönen uydu sayısı vs. var. o zaman ne oluyor, birçok farklı atom yanyana öylesine dolaşıyor. demek ki hipotez yavaş yavaş çürüyor. ayrıca gezegenlerin etrafında uyduları olması da başlı başına bir soru işareti (ve göçertici sebep). elektronun etrafında elektron döner mi arkadaşlar sorarım size? ayrıyetten de gezegenlerin farklı büyüklükte ve ağırlıkta olmaları aaappayrı bir nokta. her elektronun ağırlığı aynıdır fiziğe göre. yani diyeceğim birçok eksik gedik var bu hipotezde.

ha ayrıca ben direkt atlamışım arkadaşın hipotezini kendi hipotezim inen eş tutarak o çok apayrı bişey söylemiş. canlının parçası demiş. canlının yapıtaşı hücredir, atom değil. sonra yalnızca böyle bir oran orantı mantığından gitmiş x/y = w/z tarzında. yazdfıkları farklı olsa da sanırım düşündüğümüz noktalar aynı. dil sürçmesidir bu yazdıkları diye düşünüyorum.

ama nedir, olmayan bir düşünce üzerinden ilerlemek güzel bişeydir. zeka açar. sci-fi olayı iyidir, böyle biraz kafa yormak lazım. bi ara da ölümsüzlük ile ilgili sci-fi düşüncelerimi yazarım buraya tartışırız, zihnimiz açılır. şimdilik kaçtım ben. bi bakın edin yazdıklarıma bakem...

boldlu yerler ediktir...
Mesaj tarihi:
Devilmanta said:
O zaman farenin tırnağının ucundaki molekülün atomunda bizim hiçbir mikroskopla göremeyeceğimiz canlılar yaşıyordur bizim gibi uygarlıklar falan?

içinde yaşadığımız samanyolu homer'ın kafasındaki üç telden birinin içinde dönüyor işte.
Mesaj tarihi:
Ara sıra benımde kafamı kurcalayan konu ve aynı dusunceler :) Bunun yanında arada dalıp gıttıgımde bızde baskalarına gore atom kadar kucukmuyuz onlara gore bırer bakterı vırusmuyuz dıye dalıp gıdıyorum ...Bıraz abartı olacak ama arada bızıde bırılerımı yonetıyor dıye dusunmuyorum degıl ...Mesela bız nasıl sanalda oyun oynuyorsak oyunda karakterlerı yonetıyorsak bızıde yoneten bırılerı varmı ...bız bırer sanal varlıkmıyız ...Kafam karıstı gene :D
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Başlığı görünce dedim benimde aklıma gelmişti bu arada acaba Man In Black (ordaki patinin tasması) izledikten sonramı "acaba" dedin merak ettim?
  • Yeni Oluştur...