Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Hakan'ın Hülya Avşar'a cevabı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

ilgili yorumum

Hülya Avşar yazar olmuş. Kim ne yapıyor, kim kime olta atmış felan bu tip şeyleri takip etmediğim için, Hülya Avşar'ın yazar olmasını, Ahmet Hakan'a laf ederek tiraj elde etme çalışması sırasında duydum.

Ahmet Hakan çok beğendiğim birisi değildir. Ancak "cemaat"ten gelmiş olmasına rağmen "cemaat"in yaptıklarını "cemaat"ten biri gibi eleştirmesi ilgimi çeker. Bu tip yazılarını okurum.
Kendisi hakkında dönek deniyor belki ama, dönek olmanın birinci kuralı "iktidar"ı desteklemek için döneklik yapmaktır. Bu tam tersini yapmış biraz. Yeni Şafak profilinin kar ettiği dönemde fırsatı ters tepmiş oluyor. Ayrıca sağı da solu da, AKP'yi de CHP'yi de eleştirip tarafsız durmaya çalışmasını takdir ediyorum.

Neyse konu Ahmet Hakan değil. Ahmet Hakan'ın Hülya Avşar'a olan cevabı.
Hülya Avşar'ı hiç sevmem. AKP'ye yakınlaşmak dışında doğru düzgün bir siyasi görüşü de yok kendisinin. Ama paran oldu mu Türkiye'de herşey olursun. Hülya Avşar da en sonunda yazar olmuş.

Türkiye'de "sanatçı" lafı yanlış tanımlanmış gibi geliyor bana. "Sosyetik ünlü = sanatçı" haline gelmiş durumda. Hülya Avşar yazısında sanatçı'nın sanat odaklı değil de medya popülerliği odaklı olduğunu düşünerek birşeyler karalamış sanırım.
Kendisi nerde yazar bilmiyorum, ama Ahmet Hakan'ın Hülya Avşar'a cevabı dışında birşey okumaya gerek yok diye düşünüyorum.

Merak eden varsa, ilgili yazı şu:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11486440.asp?gid=229

said:
Hülya Avşar metninin yapı-bozumcu analizi

22 Nisan 2009

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil

Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı

Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind

Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang

Memleketimizin medarı iftiharı, büyük fikir kadını, içtenlik anıtımız Hülya Avşar’ımızın, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı “Ergenekon makalesi”ni, yapı-bozum tekniği kullanarak analiz ettim. Takdim ediyorum:

HÜLYA YAZIYOR: “Ergenekon nedir, niyedir açıkçası bilmiyorum.”

AHMET YAZIYOR: Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır.

HÜLYA YAZIYOR: “Ergenekon çok karışık ve ben sanatçı olarak kafamı fazla yormak istemiyorum.”

AHMET YAZIYOR: Bir tenis maçı için insan vücudunun harcayacağı efor ile Ergenekon meselesini anlamak için insan kafasının harcayacağı efor aynıdır.

HÜLYA YAZIYOR: “Çünkü Ergenekon konusunda elimden gelecek bir şey yok...”

AHMET YAZIYOR: Ellerinden bir şey gelmeyeceğini bildikleri halde nice ademoğlu, nice mevzuda geceler boyu boşuna mı kafa patlattı Hülya?

HÜLYA YAZIYOR: “Bu zamana kadar Ergenekon’dan kime ne olduysa manevi anlamda, insan olarak üzgünüm.”

AHMET YAZIYOR: Silivri Mahpushanesi dardır geçilmez / Soğuktur suları bir tas içilmez.

HÜLYA YAZIYOR: “Ben Başbakan olsam hiçbir şeyden çekinmezdim ama asıl sivil toplum örgütlerinin en büyüğü olan sanatçı camiasını kızdırmazdım. Askeriyeden sonra çekinilmesi gereken tek örgüt sanat camiasıdır.”

AHMET YAZIYOR: Hani bir sanatçı olarak Ergenekon konusunda elinden bir şey gelmiyordu? Bak şimdi de “Önce ordu gelir / Sonra sanat camiası” diyorsun... Vay benim köse sakalım.

HÜLYA YAZIYOR: “Benim felsefeme göre sanatçı, çaktırmadan bir ülkeyi yönetme gücüne sahip tek örgüttür.”

AHMET YAZIYOR: Benim felsefeme göre de bir insan, çaktırarak haddini bilmelidir.

Mesaj tarihi:
Arada okuyordum ama sevmiyorum Ahmet Hakan'ı.

Kanal7'de çember sakalla haber sunarken atıp tutuyordu gayet "muhafazakar"dı. Bir kaç senede mi değişti yani. Noldu yani cemaatçiler falan tecavüz mü etti sana bir anda 180 derece bir dönüş. Anlamsız geliyor.
Mesaj tarihi:
DiadanLocke said:
Ciddiye alip cevap vermesi bile sacma olmus. Niye bu kadar ciddiye aliyoruz sarkici, manken, oyunculari devlet meselelerinde?

Bone said:
Ahmet Hakan biraz magazinsel kişi olduğu için ciddiye alıp yazmış olabilir.

+1
Mesaj tarihi:
Wispy said:
Arada okuyordum ama sevmiyorum Ahmet Hakan'ı.

Kanal7'de çember sakalla haber sunarken atıp tutuyordu gayet "muhafazakar"dı. Bir kaç senede mi değişti yani. Noldu yani cemaatçiler falan tecavüz mü etti sana bir anda 180 derece bir dönüş. Anlamsız geliyor.

Güzel Türkiyemizde herzaman olan durum. Bir tarafta yer bulamayınca diğer tarafa geçip, eski tarafını lanetlemeye başlarsın. Ahmet Hakan durumu da pek farklı değil. Eski tarafıdna yer bulamadığı için ikinci en güçlü tarafa geçti. Şimdi de oradan atıp tutuyor.
Mesaj tarihi:
hulya uses intimidation
hulya misses critically
hulya's brain explodes
you're poisoned by hulya's brain fragments
you die

http://haber.milliyet.com.tr/msnDefault.asp?url=http%3a%2f%2fwww.milliyet.com.tr%2fGaleriHaber.aspx%3faType%3dmsnGaleriHaber%26KategoriID%3d17%26ArticleID%3d1083314%26PAGE%3d1%26Date%3d22.04.2009%26reftype%3d2
Mesaj tarihi:
Hülya Avşar'ın troll oluşunu anladım da, Ahmet Hakan'ın troll feeder olması suratıma iyi bir gülümseme yaydı. "Vay benim çember sakallım"
Mesaj tarihi:
Hülya Avşar ile yazar Ahmet Hakan arasında yazı yoluyla yaşanan tartışma iyice alevlendi. Avşar'ın Ergenekon'daki 12. dalga hakkında yazdığı yazıyı Hakan'ın eleştirmesine başlayan gerilimde Avşar, bugün yeni bir yazı ile yanıt verdi.

Avşar, bugünkü yazısında "Benim felsefeme göre de bir insan, çaktırarak haddini bilmelidir" diye yazan Hakan'a zehir zemberek yanıt verdi. İşte Avşar'ın kızkardeşi Helin Avşar'a ait olan guardianturk.com sitesindeki yeni yazısı:

Hay Allah şimdi anladım, gerçi daha öncede anlamıştım ama ‘’yok artık Hülya, adamın günahını alıyorsun’’ demiştim… Teşekkürler Ahmet Bey, yazımı tümüyle tekrar bir de siz köşenizde vermişsiniz ve her satırın altına da kendi yorumlarınızı yerleştirmişsiniz. Böylelikle bana, dolayısıyla yazılarıma verdiğiniz değeri anlamış bulunuyorum. Fakat mazur görünüz ki yorumlarınızda ifade etmek istediğinizi anlamakta zorlanıyorum. Demek istediğim şu ki; gülmeli miyim yoksa anlamsız bir ifade mi takınmalıyım. İnanın çok zorladım kendimi gülmek için ama farkında olmadan garip sesler çıkardım. Ayrıca hatırlatmakta yarar görüyorum ki eksik yazı var. ‘’ Artık bu ülkede kömür değil, barış kazanacaktır’’ cümlesi eksik dolayısıyla yorumunuzda yok! Her neyse bu sözü yazan-inanan biri olarak artık size zeytin ağacı uzatıyorum yani barış teklif ediyorum. İnanın sizi sevmeye çalışacağım. Hatta mutlu bir haber…! Artık sizi anladım… Ah sizi sizi! Keşke daha açık olsaydınız da beni yormasaydınız. Sizin için yazdığım senaryo; Bir zamanlar Ahmetçik adında şirin mi şirin fakat bir şekilde hayatın sillesini yemiş, halbuki insanları sevmeyi, onlar hakkında arada bir de olsa iyi düşünmeyi denemiş ama içinden gelen duygular hep engellemiş. Fakat Ahmetçik hakkında bilinmeyen bir şey varmış ki; o da biraz da olsa müzisyenliği olmasıymış. Evet, Ahmetçik borazan çalar ve o borazanı çalarken kendini kaybeder gider. Hatta kendini çoğu zaman borazancıbaşı bile sanırmış. İşte günler böyle geçip giderken bir gün kader Ahmetçiğe güler. Ne mi olur? Ahmetçik bir gün bir köşede borazanını öttürürken önünden bir filmci geçer ve o köşesinde borazanıyla bir şeyler yapmaya çalışan Ahmetçiği görür. Yavaşça yanına yaklaşır, saçını okşamak ister ama okşadığı saçı değil sakalıdır. Çünkü saç sakal birbirine karışmıştır. Ahmetçiğin elinden tutar ve Ahmetçik artık emeline ulaşmıştır, oyuncu olma şansı doğmuştur. Ahmetçik mutludur. Kamera Ahmetçiği amorstan (arkadan) elinde borazanıyla görüntüler ve Ahmetçik yüce Allah’ına şükreder. ‘’ Ey yüce ALLAH’IM. Borazan çalmayı bile doğru düzgün başaramazken nereden nerelere geldim, bir de albüm çıkarırsam… Yüce ALLAH’IM mutluluktan uçarım, uçarım da benim borazanımı kim dinler orasını bilemem’’ der. Kamera bu sefer Ahmetçiği forstan( önden), gene elinde borazanı ama bu sefer saç sakal değil aklı karışmış bir şekilde, ağır ama büyük adımlarla uzaklarda bir yere bakarak, slow motion görüntülerken, fon müziğinde hoplayı ver çekirge şarkısı çalar ve film son bulur.
Mesaj tarihi:
abi kim ki zaten ya 5 kurusluk, hayatta iboyla yiyismekten ve sacma sapan sarkilarla, talk showlarla falan aptalligini satmaktan baska napmis bu kadin. bi bok zannedip konusuyor kendini ama kim yani allaskina deliriyorum boyle haberlere.
ahmet hakan gibi igrenc bi adama bile sempati duydum yani bu kadinla ugrasmak zorunda kaldigini dusununce.
Mesaj tarihi:
Dev said:
Hülya Avşar'ın troll oluşunu anladım da, Ahmet Hakan'ın troll feeder olması suratıma iyi bir gülümseme yaydı. "Vay benim çember sakallım"

:)
Mesaj tarihi:
Hülya Avşar'ın yazısında içerik ve düşünce var. (zayıf, o ayrı. Ama yanlış değil.)

Ahmet Hakan'ın televole metninde içerik yok, düşünce hiç yok. Sadece saf "laf koyma" kaygısıyla yazılmış içeriksiz ama dışardan bakılınca etkili gibi görünen boş bir yazı olmuş. Dışardan düşünmeden "vay be ne laf koymuş" deme durumları olur bu yazıya. Ama gayet boş.

ek olarak: "Ahmet Hakan=yaygara" genellemesi.
  • Yeni Oluştur...