Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uykusuzluğa karşı direnç?

Saeros

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:
Antreman. Tekbaşıma yaşamaya başladığımdan beri her gece 3'e doğru (2.5 falan genelde) yatağa giriyorum, 9-10 arası uyanıyorum. Dersimin 9 'da başladığı ender günlerde (genelde hatfada bir falan) 8.30 gibi kalkıp derse geç kalıyorum.

Çok cin bir fikirle alıştırdım kendimi, iki-üç haftada alıştım hemde. akşam 10'dan sonra falan tuvalete gitme, geceleyin uyuyabiliyorsun ama sabah 8-9 gibi böbreklerin uyandırıyor seni, bir yarın saat yatakta döndükten sonra dayanamayıp tuvalete gidiyorsun, orada yüzünü soğuk su ile yıkıyorsun, tamam işte. bir ay bunu yap, uyumadan önce tuvalete uğramış olsan da 9 olunca uyanıyorsun.

oha ben de buna çok benzer bir şey uyguluyorum .
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık bir haftadır gereksiz bir tempoda koşuyorum.Ama vakit hala yetmiyor.Akşam eve döndüğümde hafif yemek yiyip kahve içiyorum ve yürüyüşe çıkıyorum.Yürüyüş dediysem yani vücudu ısıtacak kadar.Öyle aman aman yürümek değil.Dönünce bir duş.4-5 saat sağlam tutuyor.Tabi bu program eve geç gelenler sabah hocadan önce uyananlar için=p
Ortalama 3-4 saat uyumuş oluyorum.Benim olayın işe yararlılığını uzun vadede test edemedim henüz.Bakalım ne kadar gidecek=)
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
Olmazmı japon bilim adamlarının askerler için keşfettiği bir madde var.

http://en.wikipedia.org/wiki/Methamphetamine

Çekiyorsun 3-5 gün uyumadan takılıyosun. Sonrada aa zaman ne cabuk geçiyormuş diyosun. Belgeselde izlemiştim evde kendin bile yapabiliyormussun. Eroin'den daha berbat birşey. İzlerken dedim tamam şimdi tüm dünyayı sarar sarmalar bu halt ki öyle'de oluyormuş.

Uykusuzluk berbat birşey uykunu alamadınmı vücut dengen bozuluyor. Yeditepe'ye giderken sabah 6 da kalkıyordum haftanın 5 günü ordan biliyorum. Felaket miğde karın ağrısı çekiyordum doktora gittim. Gaz sıkışması dedi doktor tamamen sinirselmiş düzensiz uykudan olabilir dedi. Bol bol'da expresso içiyordum sabahları

Uykusuzluğun tek çözümü uyumak abicim. Hiçbirşey kullanmıycan mutlaka etkisi oluyo.

bende bunu yazmaya geliyodum
evet meth yapabilirsin evde
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
popo korkusu uykusuzluğa sebep oluyor..

"amaneeeeyy yetiştirmem lazım nan bütüüüün her şeyi!" dedimiydin uykusuzluk falan dert etmiyor

yok abi ben işin ucunda ölümüne dayak yemek bile olsa uykudan vazgeçemeyip bütün gün uyuyup akşamına arkadaşlardan dayak yediğimi bilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu gerçek bir öyküdür:

Okulun ilk yılıydı, işletme kurtarma vizesi vardı, gece 3'e kadar çalıştım sabah 10'daki sınavı geçmek için. Sabah 8'de telefonum "kalk la gavur suratlı" diye bipplemeye başladı. Kes lan sesini, uykum var dedim ve sınava girmedim. Sonra vicdan azabından bir hafta önceden çalışmaya başlayarak finalde kurtardım ama.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
hiç boşuna kasma, öyle yöntemler yok. herkesin günde uyuması gereken süre bellidir. bana 4 saat yetiyor kendimi bildim bileli, kimisi 10 saat uyur vs. belki alışkanlıklarını gözden geçirip günde 1-2 saat uykuyu fazladan uyuduğunu anlayabilirsin; ama uykusuzluğun çok ciddi sonuçları vardır, direnci falan da yoktur.

Ben normalde 8-10 saat uyumadan kalkmam hatta alarmı 7 saat sonraya kursam bile dibimde çalsa saat duymam o derece ağır uyurum.Ama bi dönem 2 ay filan oyunda feci gaz yapmıştım kasmam lazım diye birşeye bakmam lazımdı, oyunda macroya bırakıyodum.Saat başı bakmam gerekiyodu bende hergün 3 saat uyuyodum ama 1 saatte bir kalkıp ,yani 3 kere 1 er saat uyuyodum, ağır uykuya dalmadan, ilk 2 3 günden sonra alıştım 2 ay böyle takıldım.Hemde 3 saat uyusamda dinç gibi kalkıyodum.Ama zararları varmış baya düzenli uyku önemliymiş yani, ben o 2 ayda gözlerimin altı mosmor olarak dolaşıyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

How To Sleep Less and Have More Energy Than You Ever Had Before
http://rapidshare.com/files/6117656/S_L.rar

ayrıca bütün dünya dergisinde bi adam vardı. 3-5 yıl önce bi yazı yazmıştı. nasıl 10 dakkada 8 saatlik uyku uyuyorum diye. cevabı meditasyonmuş. anlatıyodu nasıl yapılacağını da. ama zordu uygulaması. sağlam irade lazım bunu veya üstteki kitaptakileri yapmak için, ama zaten sağlam irade olsa uyku problemi olmazdı di mi
Sosyal ağlarda paylaş

Abi uykusuzluğu yenmenin tek yolu kendini uykun olmadığına şartlamaktır. gerçekten işe yarıyor.

sektörden montajcı abilerimizden öğrenmişimdir zaten bünye günde 4-5 saat uyku uyuyor erken yattımmı rutine bağladık lan diye vijdan azabı çekiyorum fln :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendimce şöyle bi çözüm geliştirdim kaçta yatarsam yatayım işe yarıyor;
bi tane istediğim saatte istediğim şarkıyı çalan bir program indirdim (çalar saat gibi işte)
bunu kurdum (atıyorum 7.30 a)
sonra da ACDC attım içine
yatmadan önce mönitörün fişini ve klavyeyi çektim. (hoparlörler zorda zaten)
sesi körükledim
sonuç
ZIPLADIM DOSTUM EVET ZIPLADIM
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...