Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE2009

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Bu projeyi duydunuz mu bilmiyorum ama tramvayları kendimiz üretmeye başlamışız, gerçi adı polemik yaratır kesinde bir bakın derim. Detaylı bilgiyi sunmuşlar linkte
Altta da bir resim koymaya çalıştım.

http://www.istanbul-ulasim.com.tr/rte/index.html

Mesaj tarihi:
Merakımdan soruyorum;

- Şimdiki araçların nesi var?
- Bu sistem İstanbulun neresinde kullanılacak? (Uygun güzergah mı var bunun için?)
- Bunun için hat düzenlenmesi gerekiyorsa İstanbul trafiğini bir kez daha piç etmenin mantığı ne?
Mesaj tarihi:
şimdiki araçların bişiyi yokta yurt dışında üretiliyor. hatlar geliştikçe yeni araçlar gerekecek onları gidermek için kullanılacaktır. iyi olmuş. inş metro için gerekli araçlarıda üretebilecek konuma gelirlerde daha hızlı çalışırlar
Mesaj tarihi:
Türk araçlarının üretimini tamamen desteklerim. Türk mühendisler ve türk işçiler tarafından üretilmiş araçlara binmek bana mutluluk verir :)
Mesaj tarihi:
fizban said:
adı fiyasko, yorum bile yapmicam da..
bir "devrim arabası" değil bu, proje türk yapımı, parçaların çoğu değil.

bi farkı yok bildiğimiz montaj işte.
ayrıca ekipman denmez bunlara ARAÇ denir. isim çok kolpa o
Mesaj tarihi:
bunada DAP ismi verilseydi. ismi çok zorlama. heryere adını koycak yakında çekememezliğin doruk noktası haha

az önce arkıma sordum bu ne iş diye. kendisi hyundai'de çalışıo, ulaşımın ortağı.

gereken parçalar yurtdışından getirrilip burda birleştiriyorlar sonra yerli araç diyorlar dedi.
Mesaj tarihi:
yani dizaynı biz yapmışız iskelet ve envanteride biz sağlamışız

%50 ekonomik olduğunu da iddia ediyorlar. Bunlar mühendislik için yeterli sanıyorum. Sadece montaj demek haksızlık olur bence.
Mesaj tarihi:
sadece mühendisliğini yapmış olmak bile güzel bişey.

gerçi adamlar bunun mühendisliğini yüz yıl önce yapıyordu ama neyse adım adım, emekleye emekleye, legoları birleştire birleştire.

ama isim süper tabi.

yala yala bitmez.
Mesaj tarihi:
Eternalus said:
aklım çıktı robotunu yaptılar diye :D

ahahahaha

birde şey vardı,bu yurtdışında üretilen hızlı trenlerin rayları,bizim şuan var olan raylara uyumlu değil ve görüldüğü üzere yeni hatlar döşenmesi gerekiyordu.ODTÜ'de yapıyorlardı sanırım,trenler için ray değil,raylar için tren yaparız düşüncesi ile hızlı tren.

Onun tamamlanması ile toplu ulaşımda iyi şeyler yapılabilir.

Tekrar konuya dönersek,isme +1 sadfsd
Mesaj tarihi:
Ahah buna bile eleştiri gelmiş bravo. Gelecek için önemli bir adım, ileride parçaları falan da kendimiz üretebilecek konuma geliriz böyle projeler devam ederse.
  • Yeni Oluştur...