Bone Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Başlığı açılmadı sanırım bunun, yazmış olayım. Ergenekon'un son dalgasında, suç delilleri arasında Atatürk posteri, Nutuk gibi şeyler de gösterilmiş. Duyunca çok şaşırdım ve üzüldüm. Ergenekon'un amacını çok daha iyi ortaya koymuş. Yakında Atatürk rozeti takmak ve Türk bayrağı taşımak da suç olabilir. Aslında Ankara'daki ve Kıbrıs'taki evimi arasalar bolca suç unsuru nesne bulabilirler. Düşünüyorum Türkiye Cumhuriyeti'nde bu tip olaylar nasıl olabiliyor diye. Hiç mi doğru düzgün hukuk adamı felan yok bunlara karşı koymuyor. CHP'yi ne kadar beğensem de, Ergenekon olayında fazla pasif kaldıklarını düşünüyorum. "Hukuğa saygılı olmalıyız" modasından dolayı müdahele etmekten çekiniyor da olabilirler. Ancak hukuğa saygılı olacağız diye bu kadar pasif kalınca, hukuk ve anayasa ihlallerine de ses çıkarmadan kolumuzu bağlayarak oturmuş oluyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin son yaptığı olayı duyunca sevindim. "Atatürk'e hakaret içeriyor" diyerek Ergenekon davasına suç duyurusunda bulunmuşlar. Gerçi Atatürk'e hakaret ve Vatan hainliği artık suç değil. Bunlar suç değilken "Hükümet'i eleştirmek" en büyük suç haline geldi. Bu yüzden davanın nasıl sonuçlanacağı az çok belli. Adalet Bakanı'nın Zekeriya Öz'ü koruduğu da belli. Ama ADD'nin en azından böyle bir suç duyurusunda bulunması güzel olmuş. Bilgiyi ADD'nin sitesinden okuyabilirsiniz: http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=1855&Itemid=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 CHP'nin açıklama yapmaması yargıya müdahale ve devam eden bi davanın seyrini etkilememek için. malum bu suç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Kontrolsüz güç oldu Ergenekon kuklaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Bir de şu var tabii: http://forum.paticik.com/read.php?13,3432410,3435582#msg-3435582 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 said: Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur! K. ATATÜRK 20 Ekim 1927 Yorum yapmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 hukuka saygılı olmak modası? ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuya cevap ver sir, alakasız noktalara laf atıp durma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 sir said: hukuka saygılı olmak modası? ok. Gucler ayriligi prensibi ortadan kalktigindan beri, bu sorunun ustunu kapamak icin kullanilan laf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 hukuk falan mı kaldı adamlar yıllardır kadrolaşa kadrolaşa artık yargının en yüksek mercilerine bile kendi adamlarını yerleştirdiler,adalet bakanı Mehmet Ali Şahin'in eşine böbrek nakli yapılmış nakli yapanda Prof. Haberal, adamı kontrole gelmek içni arıyorlar cuma gününe randevu veriyor yoğunluktan dolayı ısrarla bi önceki hafta adamı 1 hafta öncesi, cumartesi çağırtıp kontrolünü yaptırıyor sonra 3 gün sonra salı günü Haberal tutuklanıyor, adam bariz biliyor tutuklancağını işine garantiye almış sonra hukuktan bahsediyorlar, ayrıca başbakan ergenekon un savcısı ben olucam diye bi açıklama yaptı! bakanlardan biri geçen açıklama yaptı Demirel'in, Haberal'ı uğurlaması siyasi bi lekedir demiş, ya adam suçlu mu ispatlandı mı ki leke olsun resmen bakan suçlu durumuna düşürüyor medyaya yaptığı açıklamayla, Müjdat Gezen çok güzel bi laf etti geçen gün, "artık aksi ispat edilene kadar herkes suçlu diye" yargı bu hale geldi işte, geçmiş olsun hepimize, tek güvencemizde elimizden alındı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 pekaziz said: Konuya cevap ver sir, alakasız noktalara laf atıp durma. Onu yapabilecek olsa yapardı, çocuk gibi aradan cımbızla laf seçip cevap verebildiği kadarına veriyor işte. Onu bile bulamazsa topiğe mesaj atmaz zaten, var öyle örnekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Ülke, herkesin tutuklanmaktan korktuğu, ergenekon lafını duyunca çizgi filmlereki gibi kapısını penceresini kapatıp saklandığı, harry potter filminde ki gibi yakında ergenekon için "ismi lazım değil" olarak bahsedilecek bir yer halini almıştır.. Dış basında ergenekon için "Türkle hayali davalarında yeni bir idda öne sürdü" şeklinde davalar açılırken, Mustafa Kemal Atatürk, Rauf Denktaş ve Tesla gibi adamlar için ergenekoncu denilerek suç işlenirken, Cumhuriyeti korumak adına, bütün Lâik, Cumhuriyetçi insanlar içeri tıkılırken, ortada gerçek suçlar işlernirken, bütün fâili meçhul, kimliği belirsiz suçların hepsi ergenekon adı altında bir örgüte yıkılıyor.. Cumhuriyet gazetesi bombalanması -> Ergenekon işi Cumhuriyet gazetesi yönetimi -> Ergenekoncu güzel bir çelişki... 1 örnek yeter heralde, daha fazlasını çekip çıkarmak çok kolay.. Bütün bunlar devam ederken, bize bunun gerçek olduğunu söylüyor insanlar... Yurtdışında ki isnanlar buna "Türkiyenin hayali romanı" diyor, bizim halkımız "hükümet anarşistleri yakalıyor".. Ankarada araziler gelişi güzel kazılıyor, kazılan yerden anında tüfekler bombalar çıkıyor.. Kutusundan yeni çıkarılmışcasına tertemiz... Ya Ankaranın tamammının altı cephanelik, ya da bu adamlar çok iyi denk getirdi.. İnsanlar çıkıp "ailemizi, avukatımızı aramamızı izin vermediler", "işkence altında ifademi aldılar" diyorlar ama bu dava sözde halk için görülen bir dava oluyor... Ben karar veremiyorum.. Siz karar verin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 bence oldukça alakalı konuyla. kendinize yakın bulduğunuz insanlar, evlerinde bulunan evrakla vesaireyle içeri alınınca hukuk, adalet, insan hakları üzerinde düşünmeye anca başladınız. hukuk herkese lazım, hukuka saygı da herkese lazım, öyle laf olsun torba dolsun diye değil. geçmişteki hukuksuzluklarda, ne derece "hukuka saygılı" olduğunuzu gördük. yalapşap bir kapatma davası, akıllara zarar 367 kararı, türban kararında "yaşasın hukuk devleti" diye haykırıyodunuz. yargıdaki apaçık siyasallaşma işinize geliyordu çünkü. hukuk sistemi yenilenmeye muhtaç mı? evet. ama siz biraz geç girdiniz konuya, çünkü senelerdir cezaevlerinde çile çekenlere, f tipinde yatanlara, işkenceyle ölenlere, durup dururken-mahkemeden izin bile almadan gözaltına alınanlara, ve "kaybedilenlere" karşı kayıtsız kaldınız. hala öylesiniz. güneydoğuda hukuka pek saygılısınız örneğin. bu davada yargılananlar, oradaki hukuksuzlukların da çoğundan sorumlu. ama bunu görmüyosunuz. koskoca paşalar, rektörler, gazeteciler oturup açık açık darbe planları yapıyor, görmüyosunuz. "aa ne ayıp" diyip geçiyosunuz. ya da daha da beteri müthiş bir aymazlıkla "ne olacak canım, planlamak suç mu" diye geçiştiriyosunuz. böyle çifte standart olmaz. taş atan çocukların 7 yıl hapis yatmasında sorun yok. ama arama yaparken nutuk'u almışlar vay başıma gelenler. bakın tutuklama ve arama kararlarını mahkemeler veriyo. neden illa savcılara veya hükumete veryansın ediyosunuz? mahkemelere, hakimlere laf edin eğer ortada hukuksuzluk olduğunu düşünüyosanız? ama edemezsiniz, suça girer biraz. o yüzden "neresinden tutup çeksek kar" diyorsunuz. "ne kadar sulandırsak kar.". ha, bu arada sanırım duymadınız, ya da duymazdan geldiniz ama danıştay davasıyla ergenekon davası resmen birleşti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Sir in hukuk anlayışını müthiş merak ediyorum. 14 yaşındaki kıza tecavüz edip serbest kalacak şekilde mi olmalı? Devletin trilyonlarını çalıp üstünü örtecek şekilde mi olmalı yoksa Her kesimin hakkını yiyip "kesin lan bunla ilgili haber yapılmayacak" diyerek üstünün örtülecek şekilde mi olmalı? Ha pardon.. Rabbimize sorarız o söyler. Sen ülkeyi böl, sonra hukuk bekle. Taş atan çocuklara bu ülke gül ata ata bu hale geldi.O taş atan çocuklar o gün verilmeyen cezalar yüzünden bugun Roket atıyor karakollara. Sen ülkenin temeli olan Laikliği sars.Sonra hukuk bekle.Alanen "irticai faaliyetlerin merkezi" olarak seçilmiş bir parti için ne şekilde bir dava bekleyebilirdiniz ki ? Bugun mü hukuka saygınlığınız oldu? Ya sana sçylenecek çok laf varda.Babanda ihale peşinde ekmek peşinde sende haklısın savunman gerek bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 yalapşap bir kapatma davası mahkeme kararı nedir? akıllara zarar 367 kararı, neden akıllara zarar? türban kararı ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 sir şu konuda haklı oalbilr.. artık bu ergenekon davasının kontrolü hükümetin kontrolünden çıktı.. daha .çok ordu içinde kadrolaşamadığı için polis gücü içinde kadrolaşan bir oluşumun sopası oldu -kızları tekkeye göndermek yerine okul mı gönderiyorlar? alın içeri -insanların okuması için yardım mı ediyorlar? alın içeri ergenekon denilen oluşum hayal ürünü bile çıakiblir ama saidi nursi tarikatı gibi bir tehlike dim dik önümüzde duruyor ve onun kollarından biri olan fetullahın copları bugün polis gücünde kilit noktaklara yerleşmiş durumda.. yoksa nasıl bir mantık türkiyenin geleceği için eğitim kampanyalarının başını çekenleri ergenekon adı altında göz altına alsın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 sir sana söylencek çok söz varda bişey değişmiceğini biliyorum! en basitinden bi örnek vereyim sana bi insanın evinde arama yapılabilmesi için "makul şüpheli" olması gerekiyormuş bunun içinde o kişi hakkında elle tutulur yani onu suçlucak bi kanıtın olabilecek ki sen bi eve yada özel bir mülke girip arama yapabilesin, öncelikle böyle deliller yok sadece girip ne varsa götürüyorlar ve bu da bi suç çünkü arama yapıyorsan ne aradığını bileceksin ona göre götüreceksin ayrıca arama yapılırken bilgisayarları topluyorlar bunun için kanun diyor ki kopyası çıkarılmak suretiyle götürülebilir ve götürdükleri şeylerin hemen orda tutanağının tutulması gerekir, bunlar ne varsa ne yoksa götürüyorlar sonra "" aa pardon kaybolmuş" dicekler. ayrıca otursun onlar darbe planları yapsın diyorsun ya sen kimsin ki bunun kararını vermişsinde adamları suçluyorsun. bu dava artık hukuktan çıktı hükümetin yürüttüğü bi dava haline geldi, taraflı bir hukuk mücadelesi yürütülüyor ama savcılar, yargıçlar onların elindeyken hiç adalet beklemeyin edit:birşey daha ekliycem: çağdaş yaşamı destekleme derneğini suçluyorlar, pkklı çocuklara burs veriyormuş diye, bu kadar salaklık olmaz heralde devlet kendi kendini suçluyor resmen, ÇYDD doğuda okuyamayan kızları tespit ediyor milli eğitim bakanlığı na bildiriyor eğer bunu Milli eğitim bakanlığı onaylıyorsa o kızlara burs veriliyor yani burda direk suçladıkları kendileri, izinsiz yapılan hiçbir şey yok ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 ARKADAŞIM DAVADA Bİ HAKSIZLIK YANLIŞLIK GÖRÜYORSANIZ AVUKAT VAR SAVCI VAR HATTA AİHM VAR İSTEDİĞİNİZ YERE BAŞVURABİLİRSİNİZ ARTIK YETMİŞLERDE SEKSENLERDE DEĞİLİZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 merak ediyorum bu hükümet gidip yargılanabildiği zaman acaba vicdanınız rahat bir şekilde bu bayrak altında yaşayabilecek misiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Millet sigortadan parasını alabilmek için kendi şirketini fabrikasını yakıyo. Sonunda bi getirisi bi kazancı olacağından yani. Cumhuriyet gazetesinin bombalanması --> ergenekon işi cumhuriyet gazetesi yönetmi --> ergenekoncu Yani eğer hayali olduğuna inandığım şey gerçekse çelişki değil esasında. Bunun yanında, Doğan grubuna kesilen cezalar falan derken doğan grubunun yurtdışındaki anlaşmalı olduğu veya ilişkide olduğu basın araçlarının bir anda alevlendiği görülüyo. Bence hakkaten "basına müdahale" meselesinden dolayı gösterilse de o tepkiler Aydın Doğan'ın böle bi örgütlenmeyi başlatacağına da inanamıyo diilim. Yani kimisi hayali derken kimisi inanıyo. Ülkemiz vatandaşı gibi olaylar sonuçlanana kadar kimse %100 eminim diyemiyo işte. Tesla ergenekoncu demiyo ayrıca iddianamede, nikola tesla isimli şahsın adının geçtiği bir belge diyor. Bu tesla ergenekon örgütlenmesinde demek değil, ergenekon örgütlenmesinde tesla'nın fikirleri veya teorileri her neyiyse ondan yararlanılmış olabilir demek. Atatürk için hiç ergenekoncu denmedi ayrıca artık çüş. Nutuk toplanmasını falan diyosanız o başka ama orda yine Atatürk'e bi suçlama yok tahmin edersiniz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 durmak yok, çarpıtmaya devam =) neyse ben söyleyeceğimi söyledim, polemiğe girmeye gerek yok. ha şu var ki çydd'ye zarar vermek isteyen, derneği kapatırdı. aksine, dernek güçlendi, hiç olmadığı kadar bağış topladı, kamuoyu desteği gördü. hala ergenekon hayali olabilir diyosunuz, anlayamıyorum gerçekten. e feto yargılandı beraat etti? o zaman o da hayaliymiş, yokmuş öyle cemaat ne güzel =) artık şöyle ucuz çarpıtmalardan medet ummasanız keşke.. sg-1, ilgili topikleri aç oku, yetmezse hukukçuların bu kararlar hakkındaki yorumlarını oku, hadi yorma beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 sir said: ha şu var ki çydd'ye zarar vermek isteyen, derneği kapatırdı. aksine, dernek güçlendi, hiç olmadığı kadar bağış topladı, kamuoyu desteği gördü. ha aslında yararlı olsun diye yaptılar yani. sir bişey diycem. nasıl yapıyosun? nasıl herşeye bi cevabın var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 sir said: sg-1, ilgili topikleri aç oku, yetmezse hukukçuların bu kararlar hakkındaki yorumlarını oku, hadi yorma beni. benim bildiğim sir yorulmaz, cevap verir. hadi bakalım, neymiş mahkeme kararı, neymiş 367 olayı bi görelim. nasıl göz göre göre bu kadar siyasi karar vermiş aym, öğrenelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Türkiye gibi çok renkli bir imparatorluktan gelen ülkede (değişik inançlar/ırklar) refahın birliğin sürebilmesi için kritik değerler vardır. Bunlardan birincisi Cumhuriyettir. İkincisi laikliktir. Laikliğin olması veyahut olmaması değildir olay. Laikliğin tartışılr hale gelmesidir. Laiklik tartışmaları bu akp döneminde başladı. Mitingler bu dönemde yapıldı. Çünkü bu iktidar dönemi bunları tartışılır hale getirdi. "Laiklik kalkmıştır." denilse bu kadar çirkin şeyler olmaz. Topyekün kesin kalıcı şeyler konuşulur veya yapılır. Ama "tartışılır" halde olması insanları gruplara ayırıyor. Açık seçik konuşulması yerine manipülasyonlara gizli gizli beyin yıkamalara bilinç altına bir şeyler sokulmaya itiyor insanları / grupları. Türkiye hiç bu kadar çirkin olmamıştı. edit:typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 benim merak ettiğim bu sabrı nereden buluyor. bunca üstü açık/kapalı hakarete soğukkanlılığını, üslubunu bozmadan koruması takdire şayan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 bu ergenekon artık komik bir hal aldı, hükümetin yürüttüğü dava haline geldi, görmezden gelmeye devam edin yada oturup samanyolu ve kanal 7 izleyin, devam edin.. zaten seçimlerde millet rengini belli etti, fazla bi ümidim de yok zaten, yavaş yavaş kaybediyoruz.. bu arada kimi kime şikayet ediceksin, artık yargıdan onların elinde.. deniz feneri davasının almanyadan gelen dosyası çeviri için 45 gündür bekliyor, birde konuşmak yasak suçmuş ama iş ergenekon olunca bakan bile gözaltındakileri açık açık suçlu ilan ediyor, çevirmenlere göre 15 günden fazla sürmücek çeviri 45 güne sarktı, zaten adamlar aylardır istedikleri kadar delilleri karartmıştır bundan sonra da dava başlasa bile aklancaklar, şimdi güven bakalım bu ülkede adalete güvenebiliosan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar