NightSorrow Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 artık 1 yılın sonunda gidip sevdiğim kızla konuşmaya karar verdim, sonuç ne olursa olsun artık pek önemli değil benim için, yeter ki bilsin. tek bir sorunum var fakat, o da nasıl yapacağım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 benimle çıkar mısın de. o da merdivenlerden mi desin. hayatın değişir olum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 1 yıl derken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 nası 1 sene sabıra bak yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 msnden konuş sana bişi demem lazım ama burda söylemek istemiyorum da telefonuna mesaj at sonra facebookdan telefonunu kontrol et diye mesaj at Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 yav biz de böyle miydik acep. dostum neyi bekliyorsun 1 sene anca mı üretiyorsun yeterli hormon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 anlat duygularını çek bi kenara kızı.istiyosan at bi iki içki öncesinde . sonra da show must go on de kıza.yerse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 utana sıkıla anlat ki ay ne tatlı cocuk desin sana gıdını yesin hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 foruma çağır biz söyliyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Raincloud said: utana sıkıla anlat ki ay ne tatlı cocuk desin sana gıdını yesin hem. yada ezik cesaretsiz pısırık oğlan desin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 "Yeter artık Necla..." de "...vereceksen ver, vermeyeceksen zorla alıcam" de. "Ay Necla kim be?" derse çak ağzına iki tane, sürükleye sürükleye götür eve. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burcc Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 o kızı kapmışlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 hacı bir sene icinde duygularını hic belli etmediysen gecmis olsun.o kız sana baska bir gozle bakamaz,yada bakmak istemez diyeyim.hele ki bir anda cart diye aşık oldugunu felan söylersen tam ..wait for it... olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NightSorrow Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Valla benim bu konularda pek cesaretim yoktur açık konuşmak gerekirse, onun için 1 sene benim için zor geçti yani. Aslında ilk başta arkadaştık falan filan ama kaç aydır pek görüşme fırsatımız olmuyor, arada bir muhabbet falan açıyorum ben ama nereye kadar yani bu cılız çırpınmalar, kendimi aşmam lazıma artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 emaleth ne demiş, konuşmak filan olmaz, bi şekilde bastırıcaksın dudağı demiş, bence iyi demiş, haydi deliganlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 arkadan sinsice yaklaşıp beline dolan kızın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Ya benimsin ya kara toprağın de yanında bi yüzük götür tak ve alnından öp sonra ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 buluş konuş artık yapıcak bişey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Rajeesh said: foruma çağır biz söyliyelim ahaha 1 Asteroth said: "Yeter artık Necla..." de "...vereceksen ver, vermeyeceksen zorla alıcam" de. "Ay Necla kim be?" derse çak ağzına iki tane, sürükleye sürükleye götür eve. ahaha 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 senı seven biri var de, tepkisini ölç. kim derse en tatlı biri de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 NightSorrow said: artık 1 yılın sonunda NE? NightSorrow said: sonuç ne olursa olsun artık pek önemli değil benim için, yeter ki bilsin. KİM?Hormon kapıdan girdi mi, dimağ bacadan uçar. ~Mevlana Celaleddin Rumi Endokrin sistemin yardımıyla kanın çüke arazözden boşalan su gibi pompalandığı şu güzel yaşlarda insanın aklı bir karış havada olabilir, normaldir. Ama önemli olan, bu yaşlarımızdaki hatalarımızı anlayıp, geleceğe güvenle bakabilmektir. Sevgili dostumuz demiş ki 1 senedir bekliyorum. Peki kız seni 1 senedir bekliyor mu? Beklemiyor. Bu durumda senin 1 sene kız için bir şey ifade etmez. Ha desen ki söyledim ve 1 senedir sürüncemedeyiz, o zaman işin rengi farklı olurdu. Lakin konumuz o değil. Sonuç önemli değil benim için, ne olursa olsun demişsin. Madem olayı buna bağlayacaktın 1 sene boyunca niye söylemedin? Madem 1 sene boyunca direndin, o zaman neden vazgeçiyorsun? Sen bu kızı sevmiyorsun demektir bu. Seviyor olsan en azından bir elde etme çaban olur. Sendeki takıntı sadece. Şu durumda sen endokrin sisteminin yönlendirdiği elektriksel yanılsamalardasın. Özetle saçmalıyorsun yani. Sen o kızı sevmiyorsun, sen toplumdan öğrendiğin "bir kızı sevmek, oha karıya yazmak, vay hayatımda birisi olmalı çünkü ben erkeğim" hissiyatını yaşıyorsun. Bilinçli hareketlerden uzak bu davranışların da böyle abuk sonuçlar doğurabiliyor. Sevgili erkek kardeşlerim, Gerek kendi deneyimlerim, gerekse çevremden topladığım dataya göre söylüyorum ki kız milletinin üstüne bu kadar düşmeyiniz. Bırakın kızlar sizi bulsun. Hayatta "konumlanma" çok önemlidir. Kendinizi bir marka gibi düşünün. Sizin çevrenizde belirli bir algı oluşturmanız lazım, akıllarda bir şekilde yer etmeniz lazım. Kendinize ait bir duruşunuz olması lazım. Karı kız olaylarında bu denli başarısız olma sebebiniz kızı kendinize çekmek yerine, kendiniz kıza koşuyorsunuz. Mercedes araç satarken müşterinin peşinden mi koşuyor? Hayır. Müşteri kendisi gelip Mercedes'i buluyor, arabasını alıyor. Aynı hesap. Peki bu konumlandırma işini nasıl yapacağız dediğinizi duyar gibi oluyorum. Şöyle yapacağız: Pozisyonlandırmanın temeli 2 ana özelliktir. Segmentasyon ve Farklılaşma.SegmentasyonHedef Kızlar Bir erkek her kıza hitap edemez. Bu yüzden her gördüğünüz güzel karıya yazmayın. Kıvanç Tatlıtuğ bile olsanız, eğer ki o kızın maddi-manevi beklentilerini karşılayamayacak düzeydeyseniz hiç şansınız yok. Hedef kitlenizi, kızlara neler sunabileceğinizi göz önünde bulundurarak belirleyin. Mesela "18-25 yaş arası, duygusallıktan hoşlanan, güvene önem veren memur kızları". Ya da "15-22 yaş arası, metal müziğe gönül vermiş, elektro gitardan hoşlanan pert kızlar" gibi.Hedef Ortamlar Bulunduğunuz mecra çok önemli. Dost yoğurt Rolex mağazasında satılır mı? Satılmaz. Neden? Çünkü dost yoğurdun hedef kitlesi Rolex mağazasına gitmez de ondan. Aynı mantıkla, hedefimizdeki kızların olmadığı yerlede bulunursak kendimizi pozisyonlandırmada hata etmiş oluruz. Duygusallıktan hoşlanan kızlara hitap edecem diyip kerhanede basılırsanız haliyle kızın kafasında bi soru işareti oluşur. Mesela hedef kitleniz "15-22 yaş arası, metal müziğe gönül vermiş, elektro gitardan hoşlanan pert kızlar" olsun. Bu durumda sabahtan akşama kadar metal barlarda sürtün, oradan çevre yapın, bilinirliğiniz artsın (Brand awareness diyoruz biz buna.) Ne kadar doğru ortam, o kadar hedefe odak.FarklılaşmaCan Alıcı Özellik Şu ana kadar segmentimizi belirledik, artık biz sadece hedefimizdeki kızlara hitap edeceğiz. Peki ama doğru ortamda doğru kızların arasındayken nasıl farkedileceğiz? İşte bu noktada konumlandırma modelimizin ikinci kısmı Farklılaşma ve Can Alıcı Özellik devreye giriyor. Orta-Yüksek gelir grubuna ait potansiyel otomobil alıcısı olduğunuzu düşünün. Önünüzde ne gibi markalar var? Mercedes, BMW, Volvo, Audi falan. Her birinin akıllarda birer can alıcı özelliği vardır. Mercedes-Prestij, BMW-Performans, Volvo-Güvenlik gibi. Bu can alıcı özellik, bu markaların zihinlerde birbirinden ayrılmasını sağlar. Biz de öyle yapalım ve kendimizdeki en güçlü özelliği hedef kitlemize empoze edelim. Yine aynı örnekten devam edecek olursak, "15-22 yaş arası, metal müziğe gönül vermiş, elektro gitardan hoşlanan pert kızlar"ın kafasında öyle bir imaj oluşturun ki bass gitar denildiği zaman akla siz gelin. Ya da bakımlı denildiğinde, yahut cool denildiğinde, özgür denildiğinde falan. Böyle bir can alıcı özelliğiniz olsun. Bu özelliği bir kere kaptığınız zaman işiniz çok kolaylaşır. Burada önemli olan, sahip olduğunuz özelliğin, hedef kitlenizin ihtiyaçları ile uyumluluğu.Rekabet Modelimizin son ayağı rekabet. Bu nispeten daha kolay bir aşama. Önceki 3 aşamayı harfiyen yerine getirdikten sonra Rekabet sizin için bir sorundan öte bir avantaj olacaktır. Artık "15-22 yaş arası, metal müziğe gönül vermiş, elektro gitardan hoşlanan pert kızlar"ın takıldığı barlarda biliniyorsunuz, bass gitar denildiği zaman en süper isim olarak bu kızların kafasında yer ettiniz. Artık bu kitlenin içinden bass gitara meraklı olan kızlar sizin demektir. Ola ki sizden daha iyi bassçı bir eleman geldi, ortamınıza katıldı diyelim. Hiç önemli değil, sadece Can alıcı özelliğine vurgu yaparak, agresif olmayan bir reklam kampanyası yürütüyorsunuz ve gerisini kızlara bırakıyorsunuz. Kızların kafasında siz hala ilk süper bassçısınız. Sana Türkiye'deki ilk margarin. Luna zamanında "Siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz" diye götünü yırttı ama bugün hala margarini tarif etmek için Sana yağ diyoruz. Fakat rekabet konusunda dikkat edilmesi gereken nokta şu: Hedef kitlenizdeki kızların, beğenileri, tatları, istekleri, ihtiyaçları zaman içinde değişecektir. Bu durumla karşılaştığınızda eğer gerekli önlemleri almazsanız, emek emek oluşturduğunuz bu pozisyonunuzu aniden kaybedersiniz. Aman diyim. In the lights of the things mentioned above, the obvious conclusion to be drawn is that hepiniz birer markasınız ve markanızı güçlü tutmak için ne gerekiyorsa yapmalısınız. "Yolda kız gördüm yazayım", "arkadaşın bi tanıdığı var onun facebookunu alayım", "aman msnden muhabbet kurarsam belki bişeyler olur" şeklinde amaçsız, serseri kurşun gibi plansız programsız abuk subuk hareketlerde bulunmayın. Bunlar sizi en fazla geçici çözümler sağlar, günü kurtarırsınız. Önünüzde evlenene kadar en az 10-15 yıl var gençler. Planlı programlı hareket ederek bu sürede doğru kızı bulup, o kızın hayatındaki en doğru insan olun. Hadi bakim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 ahahaha yine geldii :D +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 can sıkıntısı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NightSorrow Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 ginaly hocam naptın ya :D aslında sonuç ne olursa olsun derken onu kastermemiştim, artık içimde tuta tuta, beni bitirecek. En azından söyliyim de, sonuç olumsuz olsa bile, bir kaç gün sonra geçer diye düşünüyorum, ama böyle oldukça daha uzun süre boyunca beni etkisi altında tutacak. 1 sene boyunca belki hissettiklerimi ona belli ederim amacıyla bazı şeyler yaptım ama baktım olmuyor tabi ki. Düşüncelerimi pek istediğim gibi anlatamadım galiba :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Üzeyim mi? Kesin sen belli etmişsindir kız bunun farkındadır ama anlamamazlıktan gelmiştir istemiyodur. ne olumsuz baktım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar