Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout: New Vegas

Enginar

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Skyrimin fallout3ten çok farkı yok, medieval shooter o da. Dialog yok hikaye yok pata küte girişiyorsun.

New Vegas ise gerçek bi rpg, Fallout 1 ve 2'nin devamı olmayı hak edecek bir oyun.

şu nasıl aslı astarı olmayan bir yazı belli değil, fo3 dlc'lerini oynuyorum üç gündür, new vegas olsa olsa %10 filan daha iyidir. oynanış desen zaten birebir aynı.
draedan said:

su anda ultimate edition 10 dolar , son 3 saat.

alsam mi karar veremedim , fallout 3 bana cok dandik gelmisti, shooter dan farki yok gibiydi.

fakat new vegas okuduguma gore hardcore mode da , bayag gercekci, rpg ozellikleri onde ve ortami cok iyi bir oyun.

ne diyorsunuz , alam mi , yoksa skyrim elimdeyken hic gerek yok mu ?

fo3 samimi olarak (şirket etiketine bakıp oyun seçen çok forumda) hiç beğenmediysen new vegas pas çünkü expansion kıvamında bir oyun. hardcore mode'da ciddi bir değişiklik yok ammo'lara ağırlık gelmesi hariç. aynı oyun bildiğin.
Sosyal ağlarda paylaş

Fallout3, new vegasın motoru gibi bişey. Level atlamalı fps oyunu aslında, dialoglar ve hikaye şu derinlikte :

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Fallout3/ScreenShot127.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Fallout3/ScreenShot76.jpg

New Vegas ise bu lvl atlamalı fpsyi yaptığın seçimlerin sonuçlarıyla yüzleştiğin, karakterinin ve factionların kozmetikten öte dünya üzerinde bir öneminin olduğu Fallout adına layık bir RPG haline getiriyor. Tabi serinin fanları 1in karamsar atmosferini korumak yerine 2nin satirik atmosferi üzerinden devam etmesi ve özellikle new vegas strip bölgesinde post apoc havadan uzaklaşılması gibi eleştiriler getirmedi değil. Obsidian daha çok F2 ekibinden oluştuğu için biz normal karşılıyoruz bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

NCR vs. Legion vs. Lone Wolf. Ki burda powder gangers, great khans gibi kimseyle anlaşamayan minor factionlar da var. İşin iyisi gidip bunlara katılabiliyorsun. Da new vegasın roleplay derinliği iki faction ya da 3 yol arasındaki basit bi seçimden ibaret değil, yaptığın seçimlerin oyun boyunca seni takip etmesi ve hem karakterini hem de içinde olduğun dünyayı etkilemesi ile ilgili. Dialog kalitesi diyip 100 üzerinden 10 verip geçtiğin şey ise CRPGlerin temel taşı ama onu da kime anlatıyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

NCR vs. Legion vs. Lone Wolf. Ki burda powder gangers, great khans gibi kimseyle anlaşamayan minor factionlar da var. İşin iyisi gidip bunlara katılabiliyorsun. Da new vegasın roleplay derinliği iki faction ya da 3 yol arasındaki basit bi seçimden ibaret değil, yaptığın seçimlerin oyun boyunca seni takip etmesi ve hem karakterini hem de içinde olduğun dünyayı etkilemesi ile ilgili. Dialog kalitesi diyip 100 üzerinden 10 verip geçtiğin şey ise CRPGlerin temel taşı ama onu da kime anlatıyorsun..

HOUSEU UNUTTUN!

4 secenekte no brainer diil kesinlikle

NCR duzeni, gecmisi ve statukoyu temsil ediyor

house gelicegi temsil ediyor ama kusurlu

legionin felsefi altyapisi cok iyi ama sezardan sonrasi yalan

tek tabanca sanirim en kotusu ehuehu
Sosyal ağlarda paylaş

nexus'ta damage resistance ve damage threshold'u beraber geri getiren 1-2 mod buldum ama değerleri iyi optimize edememişler gördüğüm kadarıyla.

Damage Resistance for Armors (sadece armorları etkiliyor)
Ozs Damage Resistance Enabled (armor, ap ammo ve mobları etkiliyor)

geck'te onları karıştırıyorum. saçmasapan darmadağınık hazırlanmış item ve creature effects list'leri (görseniz böyle aklına esen alakasız yere entry girmiş adeta oyunu yaparken) elden geçirmeye üşenmezsem you can have nice things. silah dmg değerleriyle oynamadan halledebilecek bir formül hazırlamaya çalışıyorum. ilk fikir olarak

dr=dt dt=dt/2

örnek enclave remnants armor set 36dt -> 18dt & 36dr

gibi bir değer planlıyorum, çok yüksek, orta derece ve düşük ataklara karşı daha mantıklı sonuçlar veriyor gibi. ama dmg bleed thru threshold ve threshold aşmanın getirdiği durability loss olayları kafamı kurcalıyor.

%20 bleed thru dmg threshold olayını kaldıran da bir mod buldum, onunla beraber uygularsam sanırım tam eski oyunlar gibi sonuç elde edilecek.

toughness perk'ini de eski dr veren haline geri döndürmeyi planlıyorum. implant vb perkler dt kalacak ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...