Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İskoç polisinde sekiz Jedi çıktı.

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

Sam, fikirlerindeki tezatı eleştirdiğim zaman laf eninde sonunda o fikirlerin sahibi olan sana gelecek, Ad Hominem'i iyi sardınız dilinize, işinize gelmeyince son kart olarak çıkarıp duruyorsunuz. İslam'ın gerçekçiliğine laf edilirse dalga geçmek oluyor, Jediism'inkine laf edilirse eleştiri oluyor.

Dennis'in son mesajında yaptığını da şöyle güzel bir "eleştiri" kılıfına uydurun da, forumca alkışlayalım avuçlarımız patlayana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

e söylediklerimin bir kelimesini bile anlamamışsın belli ki, uydurmalığının en birinci kanıdı hard diskinizdeki oyun ya da filmde bulunan bir dinle uydurma olup olmadığı yönünde kanıt olmayan bir dini bir tutmanın mantıksız olduğunu söylüyorum en baştan beri.

"ikiyüzlü, dogmacı" vs kişisel saldırılar yapılan tartışmaya da katılımda bulunmayacağım daha fazla, yormayın kendinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni itham ettiğin şey tam olarak senin için söz konusu olan şey.

Jediism'in halen "Storm Trooper ve ışın kılıçları"ndan oluştuğunu sanıyorsun ki, kanıt olarak oyun&film diyorsun hala.

"Bir dini eleştirebilmek için gerekli şeyler" listesi hazırlayıver de, ona göre konuşalım bundan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
muhammed melek ile vahiy geldi diyor, öyle olup olmadığını bilemezsin ama iddiası o. burada adam kendisi söylüyor "ben uydurdum masabaşında bunu" diye. ardaki farkın anlaşılmayacak nesi var?

hehe peki o zaman.

şöyle diyim. bazıları direk olarak George Lucas'ın dediği şeylere değil de, George Lucas'ın esinlendiği dinlere inanıyor diyelim. Bir de ilerde (biz göremeyiz tabii ki, epey bir zamandan bahsediyorum) Yeni din Jedizm olursa şaşırmamak gerek. Jedi kavramı uzay düşünelerek hazırlanmış birşey. Olur da uzaya açılma durumu olursa, Jedizm veya ondan esinlenmiş birşeyin önemi artar diye düşünüyorum.

Şimdiki Hristiyan-Müslüman kavgası o zaman Trekkie-Jedizm halinde olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

valla islam ile onlarca sayfa dalga geçilen (eleştiri =/= dalga geçmek) başlıklar açılan bir forumda jedilik'e saçma dediğim için linç edilmeye çalışılmamdan çok güzel karikatür çıkardı ama elim yatkın değil çizmeye.

saygı duymak insanın içinde hissedeceği birşeydir, öyle birşey beklemem zira insanların iç dünyalarına hükmetme gibi bir arzum ya da beklentim yok. saygısızlık yapılmaması istenir en fazla ki bunu da sallayan kimse görmediğimden bu forumda herhalde gelip benimle özel olarak didişmek için sebep aranıyormuş gibi bir izlenim doğuyor. duyan da aylarca dalga geçtim elli çeşit başıkta sanacak "ve biz ona şöyle emrettik" vb laflarla.

işin komiği dini inancımı daha geçenlerde bir diğer başlıkta belirtmiştim ama herkes beni köktendinci müslüman sanmış, onun üzerinden sövmüş. önyargılar fora, temelsiz sallamaya aynen devam.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun ciddi anlamda bir din değil hobi amaçlı bir grup olduğunu düşünüyorum. + kilise demek hristiyanlık demektir. işin eni sonu hristiyanlıkta bir çok mezhep var. hepside incilin değişik versiyonlarına inanıyor.

jedi camisi = müslüman jedi
jedi kilisesi = hristiyan jedi
jedi sinagogu= yahudi jedi
jedi tapınağı= jedi

lan yazınca çok komik oluyo :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Jedizm esasında mevcut bazı inançların/dinlerin birleştirilmesinden oluşmuş. Batının şovalyeliğiyle, doğunun budizmi harmanlanmış...

+1 (bak hala lucas sallamış onu be! diyor)

Cidden hristiyanlık veya müslümanlığın dünyaya çok daha farklı bir şekilde geldiğine mi inanıyorsunuz?

İyi akşamlar

not: Stormtrooperlı resim iyiymiş :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...