Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İskoç polisinde sekiz Jedi çıktı.

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

iki - bi + eder mi?

ahir dinlere abuk subuk denilerek diğer dinlerin hakları savunabilir mi?

bu gibi inanç sistemleri (ki din midirler tartışılır. bu tartışmada ise [kimse kusura bakmasın] bize kereviz yemek düşer. teologlar ve sosyologlar ve din felsefecileri (bunun tam ünvanı ne oluyor bilmiyorum) işin uzmanıdır. onlar her türlü inanç sistemi ve din için yazıp çiziyorlar zaten.

yoksa ben kafama göre cumshot da kam şaftını da tartışırım da olmuyo işte öle. boşu boşuna ayrı dallarda kafa patlatmıyor millet.)
ile ahir dinleri aynı kefeye koymak çocukluk olur. ancak inanılan şeyler eşitlik içerisinde yer bulabilmelidir. yani ahir dinler dışı bi inancınız olsa bile, ya da hiç olmasa bile bunu belirtebilme ve seküler şartlar içerisinde (laiklikle aynı değildir bu yalnız) yaşayabilme, gerçekleştirebilme hakkının bulunması gerekir. burada ister eğlence için olsun isterse hakikaten böyle bi inançları olsun iskoç polislerin gerçekleştirdikleri de budur.

din olayında sadece "ben ineğe tapıyorum. o halde yemeyin" çocukluğuna var tartışmaların süper sık olması ise bana garip ve ne bileyim basit, düz bi açılım olarak geliyor. ve bu sığlık -kabul etmek lazım- garip şekilde rahatsız ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sana değil ama ahir inançlar ile diğer sistemler arasındaki fark araştırılacak ve üzerine kafa yorulacak kadar önemli.

yoksa mesela planck sabiti de bana göre önemli değil. ama bu gerçekten önemli bişi olduğu, üzerine düşünülmesi gereken bişi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. aynı şekilde "vaaayy! max planck! süper be!" dememin paye katmadığı gibi.

din konularında dışarıdan örneklendirme yapmak tam birebir örtmüyor durumu farkındayım ama olay bunun gibi bişi. inanmayanların kimisinin "ben inanmıyorum öyleyse hakaret etmeliyim" tandanslı yaklaşımları da aynı derecede manasız geliyor bana açıkçası. burada yapılan bu gibi bi hakaret değil. o konuda yanlış anlaşılma olmasın. inanın bu forum neler gördü..

ama din abuk ya da sabuk değildir. inanç sistemleri de abuk sabuk değildir. inançsızlık bile -altında tonla düşünce, mantık yattığına göre- abuk sabuk değildir. din kavramını ve dinsizlik kavramını iğrençleştirenler abuk sabuk insanlardır basbayağı. "ben inanıyorum öylese bu!" ve "ben inanmıyorum öyleyse şu!" minvalinde atıp tutan insanları çözemiyorum vallahi. çok girift geliyor bu düşünce işleme yapısı. benim anlayabildiğim ilk kısmı hoşgörüsüzlük kaynaklı.. ama işte nedir ne değildir çözemiyorum.

hale sokuyor. bizde poliste jedi çıksa bayağı sıkıntı yaratırlar gibi geliyor. ama eminim ki bu sıkıntı başka bi 8kişinin hristiyan olmaya karar vermesi ile doğabilecek bi sıkıntıdan kat be kat hafif olacaktır.

o gibi bi durumda yaşanıcak yabancılaşmayı tahayyül bile edemiyorum.. alienation=yabancılaştırma mı yoksa?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...