Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baldur's Gate2'de sağlam büyüler


Hagen

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar BG2 de her daim ezberimde olması gereken sağlam yaratıklara karşı işe yarayan büyülerden tavsiyeler verebilir misiniz??

Büyü konusunda biraz kültürsüzüm de :)

bu arada edwin ve imoen level olarak fena durumda diiller o yüzden leveldan çekinmeye gerek yok :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Summon Planetar
Comet
Time Stop
Abi-Dalzim's Horrid Wilting
Summon Nishruu
Improved Haste
Chain Lightning
Magic Missile

en sevdiğim büyüler..
bir de
http://dlh.net/chtdb/chtview.php?lang=eng&sys=pc&disp=e7315&act=print
bakabilirsin orda tam listesi,
10 üzerinden notu
büyü için güzel kombolar

felan söylüyor..[signature][hline]Silver Fang Ahroun
Worshipper of Gaia


[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 25 Mayıs 2004 21:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düşük seviyelerde(14-16'ya kadar):

-Call Woodland Beings: Jaheira yapabiliyor, confusion, mass cure gibi güzel büyüleri var ve düşmanları iyi oyalıyor)
-Stoneskin: en az üç tane yoksa oyar shadow thiefler, drow warriorlar.
-İdentify: konuyla ilgili değil ama başlarda lore düşük olduğu için insan dur dinle identfy ezberle sonr ayeniden dinleip başka büyü ezberle derken telef oluyor, iki tane ezberle üzülmezsin)
-Agarnazars Scorcher: 2nd edition'ın en sağlam vuran 2. level büyüsü, 2 turda 6d6, ve attığın düşman ile arada oluşan ateş çizgisini hareket ettirebiliyorsunyan yana duran düşmanlar için etkili.
-Chromatic Sphere: Level 12'de sanırım bütün özelliklerini alıyor, Throne of Bhaal'da bile level 20+ drow warriorlara atıyordum. 1. level olup da instant death atabilen başka büyü yok. Düşük levellarda da eser.
-Miscast Magic: Ortada Shield of Archons, Khelbens Wardwhip falan yokken bütün büyücü tayfasına atacaksın.
-Resist Fire (önüne gelen kendi merkezli fireball atacak, bulunsun bir yerde)
-İmproved İnvis (sinsilikte bir numara ol)

Yükseklerde(18+)

Abi Dhalzims Horrid Wilting: Çoğu insan bu büyü yerine delayed vlast fireball ya da comet kullanıyor ama inan uzun süre işini görecektir. Çünkü çoğu büyünün aksine Wilting senin partine zarar vermiyor. Üstelik level d8 non elemental dmg vediğinden minimum 100 dmg ile ağzını açar.

Chain Contingency ve Lesser/Greater Spell Storing: En sık kullandığın koruma büyülerini(stoneskin, shield, improved invis, mantle? chain cont. içine doldur ve hp yüzde yirmibeşin altına düşerse seçeneğini işaretle. Lesser Spell Storing'e magic missile tıkabildiğin kadar, grater olana da fireball,ice storm falan.

Zaten belli bir yerden sonra üstüne gelen herkes magic resist hatta immune olacağı için büyücülerin yürüyen bir summon planetar/resurrection staff haline geliyor. Hele son savaşta üçer beşer gelen fallen solar, glabrezu, balor gibi kabus yaratıklara izci selamı durmaktan başka bir şey yapamıyorlar. İş ateşle değil dayakla çözülüyor.

[Bu mesaj Narsil tarafından 26 Mayıs 2004 16:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha 2-3 gün önce tekrar bitirdim oyunu. tob ve tüm patch'leriyle. 6 kişilik good partim vardı.

1 kere bile time stop kullanmadım. hiç de ihtiyaç duymadım yani. düzgün fighter karakterleriniz varsa büyüye ihtiyacınız bile olmuyor. ama epey dengeli, sırf büyüyle de çok güzel gidebiliyorsunuz.

finger of death, wail of the banshee gibi death büyüleri çok yararlı. magic missile zaten direk olayı bitirmiş bir büyü.

oyun ortalarında en işe yarayan büyüler pierce magic, breach gibi magic ve combat protection'ını bozan büyüler. true sight (keldorn ya da aynı kitte paladin çok kullanışlı).

--

şu anda fighter/mage/thief multiclass bir karakterle solo oynuyorum ve her büyü epey önem kazandı.

sırf backstab yaparak aşağı yukarı herkesi öldürmek mümkün ama zevki kaçıyor epey. solo karakter için:

stoneskin, blur, mirror image, improved invis, non-detection, magic missile gibi büyüler oyun başlarında mükemmel iş görüyor.

tob yüklüyse, time stop atıp whirlwind yaparak kesemeyeceğiniz yaratık yok. sadece time stop'a immune yaratıkları kesemezsiniz. dragon'lar bile 1-2 round'a iniyorlar.

bg2 gibi bol alternatifli oyun azdır. her oynadığımda değişik şeyler deniyorum, hepsi birbirinden zevkli ve rahat.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

thief parti içinde sıkıyo beni, o yüzden solo oynuyorum. ama fazla basit.

ilk önce thac0 yükseltmek için dual wield iyi gider. mesela ben oyunun ortalarındayım şu anda, sağ elimde +2 bi long sword var, sol elimde flail of ages +3 var.

backstab yapmayacağım sırada flail of ages'ı sağ ele alıyorum, her türlü mage'e birebir. stoneskin falan dinlemiyor, +1 ice, +1 fire, +1 hede dmg veriyor ve her türlü büyüyü fizzle ediyor.

backstab yapcaksan.. ehem, öncelikle hide in shadows yapıyoruz ya da invisibility cast ediyoruz (potion da olur). sonra adamın arkasında geçiyoruz (illa tam arkası değil tabi, belli bir derece sapmak sorun olmuyor) ve kesici bir silahla saldırıyoruz (sanırım two handed sword bile oluyor denemedim ama). o kadar.

undead, ooze gibi bazı yaratıklara işlemiyor. becerdiğin taktirde triple damage.. double dmg gibi bir yazı geliyor.

backstab ile deli gibi adam doğramak için ise 2 seçenek var:

1) boots of speed (haste ya da oil of speed de geçici çözüm tabii): gidip gruptaki düşmanın birine backstab yapılır, tercihen mage tabii ki. 50-60 dmg ile normalde imanınızı gevreten mage'i tek vuruşta devirmeniz gayet olası! sonra 1-2 sn içinde hemen bi ekran yana gidilir, grup fog of war'a girdiği anda tekrar hide olunur ve tekrar backstab yapılır. bu işlem gruptaki herkes ölene kadar tekrarlanır.

2) invisibility potion: backstap yapılır ve potion içilir. tekrar backstab yapılır ve tekrar içilir. burda sorun potion bulmak, ilerle alchemy ile kendiniz yapabiliyorsunuz sanırım günde bir tane, o da az. pickpocketing ile çalabilirsiniz bol bol. ama sınırlı potion var yine de, o yüzden diğer taktik daha iyi.

--

eğer bir binaya girecekseniz, ya da ekran değiştirecekseniz daha doğrusu. hide yapın öyle girin. leaving shadows yazısına aldanmayın, görünür olana kadar 5-10 sn'niz var. binaya girin, backstap yapın ve dışarı çıkın. tekrar hide vs...

ama garip bir şey var. eğer ekran değişirken auto save yapıyorsa, adamlar peşinizden geliyor. adamlar gelene kadar hide yapabiliyorsunuz gerçi. eğer direk loading ekranı çıkıyorsa adamlar takip etmiyor rahat rahat hepsini kesebilirsiniz.

şimdilik bu kadar thief hedeleri. anlaşılmayan bir şey varsa sorunuz. trap'ler de baya işe yarıyor bu arada.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 26 Mayıs 2004 11:41 tarihinde demiş ki:
ray of enfeeblement :)


şimdi anlaşıldı herhalde birisi sana bir vakit atmış bundan.. :)

chromatic orb vazgeçilmeyecek tek büyüdür, büyücü tipleri hiç gözüm tutmadığı halde sırf bunun yüzünden büyücü karakterlerimi sevebilir oldum. stun'dı hold'du filan müthiş etkileri var ok atıyormuş gibi arka arkaya dizebiliyorsunuz bütün bir grubu dondurmak için. birinci lvl yani insan oha felamn oluyor.. :-p[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Magic Missile, Fireball, bi de uzun isimli yuksek level bir buyu var, Horrid Wilting bilmemnesi.. Guzel onlar baya :) (Hatta gruptaki 4 mage ayni anda ayni yere fireball attiginda super oluyor, elder orb bile iniyor direk :p)[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | SURPRIZ!
Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...