Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıllarca savaştı sonunda muhtaç kaldı


Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Ömrünü İslami değerlerle savaşarak geçiren, çocukların Kur'an Kursları yerine bale kurslarına gitmesi için baskı uygulayan, açıkça başörtüsü düşmanlığı yapan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evine 12. dalga kapsamında yapılan baskın inanılmaz bir gerçeği gözler önüne serdi.

Evinde saatler süren aramaların ardından pencereye çıkarak kendisini bekleyenlere ve basın mensuplarına seslenen Saylan'ın görüntüsü görenleri hayrete düşürdü çünkü başı örtülüydü.

Gruplar halinde basın mensuplarını evine alarak tek tek açıklama yapan Saylan, içeride de aynı başörtüsüyle objektiflere poz verdi.

Yıllarca örtü karşıtlığı yapan Saylan'ın başını örtmüş olması, "Sonunda muhtaç kaldı" yorumlarına neden oldu.

Uzun süredir kemoterapi gören Saylan'ın bu şekilde de olsa başını örtmesi ve konuşmasını İnşallah diyerek tamamlaması akıllarda ayrıntı olarak kaldı.


Saylan çağrısında AKP hakkında yeni bir dava açılabilmesi için başsavcılığa vakit geçirmeksizin yeni deliller toplanması çağrısında bulmuştu. İlk delil olarak da Konya'da yıkılan yurt binası olayından başlanması gerektiğini belirtmişti.

İşte Saylan'dan inciler:

"Anayasa Mahkemesi'nin, odak olduğu gerekçesiyle AKP'ye verdiği ceza eğer hala doğru değerlendirilemez ve halkımıza meydan okuma ve bildiğini, işine geleni kimselere danışmadan ya da salt yandaşlarla kafa kafaya vererek yapma alışkanlığından uzaklaşılamazsa, ülkede ve halkın çoğunda yaratılan huzursuzluk ve güvensizlik azalmayacak, aksine artacaktır."

AKP hakkında açılan kapatma davası hakkında: "Bütün bu odak olma olaylarından sonra, halk olarak hepimize düşen görev, rejim karşıtı tüm irili ufaklı olayları belgeleyip ilgililere sunmak ve ardını aramaktır. Hukuk bir üstyapı değil bir altyapıdır, unutmayalım ve ona güvenelim. İsterseniz işe ruhsatsız Kuran kursundaki 18 kızımızın başına gelenleri halkça sorgulayarak başlayalım, ne dersiniz?!"


Başörtüsü hakkındaki görüşleri; "Yurtdışında, kapalı kızların üniversitelere gideceğini öğrendik. Bu Türkiye için büyük bir ayıptır. Biz onca yıldır orada hep övgü alırdık. Ülkemiz hep övülürdü. Atatürk övülürdü, laik sistemimiz övülürdü. Ama bu kez Amerikalısından tutun Japon'una kadar herkes 'Türkiye nereye gidiyor' diye sordu. Ben de onlara 'siz rahat olun, biz kadınlar olarak bu anayasa değişikliğine izin vermeyeceğiz' dedim. Demokrasi bu mudur? Herkes üniversiteye gidebilir mi? Kurallarımız yok mu? Çok önemli bir aşamadan geçiyoruz. MHP'nin payandalığını ise hiç affetmiyorum."

"Bu çocukların arka bahçe olarak kullanılması zorumuza gidiyor. Bunun için sonuna kadar savaşacağız. Bu savaş demokratik yollarla olacak."


Kaynak: http://www.habervaktim.com/haber/67399/yillarca_savasti_sonunda_muhtac_kaldi.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tek merak ettiğim acaba bunları yazan bunları inanarak mı yazıyor?

Yani kemoterapi yüzünen kaybettiği saçları yüzünden taktığı o bandanayı başörtüsü gibi görüp sözlerinde bir yardakçılık olduğuna inanıyor mu hakikaten.

Aklım almıyor, alamıyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yıllarca örtü karşıtlığı yapan Saylan'ın başını örtmüş olması, "Sonunda muhtaç kaldı" yorumlarına neden oldu.


Evet Türkan Saylan da imana geldiği için takıyordu zaten baş örtüsünü. Kadın hayatını yobazlara, geri kafalılara karşı savaşarak geçirdi. Çağdaş bir toplum için insanların eğitilmesi gerektiğini vurguladı ve elinden gelenin en iyisini yaptı. Bu da yetmedi kanser ile savaştı.Bu da yetmedi cüzzam için savaştı. İnsanları bilinçlendirmeye uğraştı.

Ama bu yazı ile dincilerin nekadar geri kafalı olduğu, tapma kültüründen geldiklerini ve itaat etmek üzere yetiştirildiklerini hep beraber görüyoruz. Düşünme yetisini kaybetmiş bu organizmalara karşı yapacak hiçbir şey yok resmen. Ağızlarına geleni söylüyorlar ve bu da yetmiyor yetiştirdikleri insanların kafalarını yıkıyorlar.

Bir insanda onur, haysiyet şeref gibi kavramların hiçbiri mi olmaz ya, bunlarda bir tanesi bile yol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oha be , şimdi bu adamların allahı var mı? Allahın adını ağızlarına almaya hakları var mı ?Kadın kemoterapi görüyor bütün saçları dökülüp dökülüp tekrar çıkıyor.
İnsanlar bu yüzden saçlarını örtüyorlar.Zaten onlar için depresif bir dönem.Şimdi kadının bu hastalığı kullanmak hangi insana, hangi vicdana yakışır.Bu ne hırs lan ,bunlar ruhlarını şeytana satmışlar resmen.Bir gram insanlık kalmamış.
Şu adamların zihniyetinin ülkeyi yönettiğini düşündükçe geleceğimizi pek parlak göremiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu ahlaksızlığa ilk önce insan hakları diye bağıranlar karşı çıkmalı, bakalım yarın zamanda yeni şafakta bu konuyla ilgili bi satır yazı çıkacak mı?

insan olmanın testi işte böyle haberlerdir. böyle geri zekalı haberleri yayınlayan editörün de onu oraya koyanın da allah bin türlü belasını versin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dunyaca unlu bir sanatciya ve degere sirf hristiyan diye turkiyeden uzak tutulan bir degere "kullerini bogaza serptiler bunun kulleri bogazimizi kirletiyor" diyen bir zihniyetin bu haberi yapmasina sasirmadim

kopegin adam isirmasi thread konusu olmaz ama adamin kopegi isirmasi thread konusudur

yaaaa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı zihniyet yılbaşında ankarada ölen 7 genç için imalı söylemlere imza atmıştı ana sayfalarında hicri takvim var kafaları orada yazdığı gibi 1400lerde kalmış.

Bunlar böyle işte... Yapacak birşey yok bu kafaları değiştiremezsiniz. Yeni nesli iyi yetiştirip bunları iyice azınlık konumuna sokmanız lazım ki sesleri kesilsin, insanlık dışı söylemlerin kaleme alınmasına cesaret edilemesin.

Adamın biri 1400 yıl önce bir kitap yazıyor bunun yarattığı dertleri sıkıntıları biz çekiyoruz, çok süper.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şerefsiz herifler ya, dini, medeniyeti filan bi kenara bırakalım da insanmı lan bunlar? İt herifler ya sinirim bozuldu. Kanser hastalığını bile karalama kampanyasında kullanmaya kalkışmak ne demek ya? O kadının hastalığının bin beteri başlarına gelsin. Allah varsa inşallah da ekleyebilirim sonunda, o derece nefret ediyorum bu mahlukatlardan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...