Sam Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 çağırırlarsa gidip ifade veririm, "SAVCILAR ONURUMU AYAKLAR ALTINA ALDIII ÜHÜÜÜ" diye serzenişte bulunmanın alemi yok ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 valla haber nerden geldi nası geldi bi fikrim yok, ama bi saptırma ya da hedef gösterme de bulamadım, bi belgenin ifşası var ve kamuoyu bilgilendirilmiş. basın etiği açısından sorgula istersen de, davanın seyri açısından çok bişey değişmez. ha bu arada merak eden insanlar azıcık medyayı takip etse, deniz feneri dosyasının çevirisinin neredeyse tamamlandığını ve iddianamenin yaklaşık 3000 sayfa tutacağını öğrenebilirlerdi. "böyle iddianame olur muu, bu kadar uzun sürer miii, triloji, bilimkurguuuu" yaygarası koparanları, cımbızla cümleler seçip bütün davayı sulandırmaya çalışanları o iddianameye de beklerim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5CErgenekon%27un%2012.%20dalgas%C4%B1%20mizah%20dergilerinde%5Cg%C4%B1rg%C4%B1r.jpg asdfasdfasdfasfd pengueninkide cok super ama bunu ayri bir sevdim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Bazıları, evli barklı çevresinde saygı gören insanların apar topar göz altına alınmalarının günlerce sorgulanmalarının ne kadar onur kırıcı olduğunu göremiyor galiba. Bu insanlar suçlu değil tek bir sebepten ötürü suçlulukları mahkeme tarafından kesinleşmedi. Dolayısıyla suçlu muamelesini hak etmediler. Göz altı uygulamaları keyfi bir şekilde yapılıyor, normal uygulama davet edilmedir. Neden göz altına alınıyor bu insanlar, amaç sadece şov ve göz dağı. Düşünün ki ergenekon diye adlandırılan bir terör örgütüyle alakanız var dalga dalga önüne gelen içeri alınıyor, iddianamede isminiz geçiyor siz yine de ne delil karartıyorsunuz ne de kaçıyorsunuz. Eğer bu insanların kaçma veya delil karartma ihtimalı olsaydı zaten yaparlardı niye göz altı? Yanlış uygulanan hukuk adalet getirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 cnntürkte reha muhtar ve konukları bu konuyu konuşuyor. özellikle selçuk üniden katılan ve prof olduğunu iddaa eden bi badem bıyık kin ve nefret kustu, zıçtı sıvadı. şimdi başbuğun açılımlarını konuşmaya başladılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 sir said: yayın yasağı derken? iddianame ve beraberinde sunulan deliller ortada, kamuoyuna sunuluyo bunlar, istediğin kaynaktan ulaşabilirsin. e gözaltılar da gizlice yapılmıyo, her gazete bu konuda haber yapma özgürlüğüne sahip. dalga mı geçiyorsun ya ? Sabih Kanadoğlu nun evinde yapılan aramayı devlet televizyonu TRT açıklamıştı saatler öncesinden. Daha kimsenin haberi yokken, daha Sabih Kanadoğlu nun haberi yokken TRT Sabih Kanadoğlunun evinde arama yapılıyor dedi. Kimin tutuklanacağı, kimin aranacağını çoktan biliyorlardı. Artık ergenekonun operasyonunu savunanlar bile bu işin siyasal boyuta çekildiğini, mualiflerin işin içine kasıtlı olarak katıldığını söylüyor iken bu denli kör olmak ve tarafsız yargı var bu işin içinde demek komik oluyor biraz. İşte yukarda verilen link. Taraf gazetesinin amacı. Nasıl oluyorsa oluyor kendileri her türlü gizli bilgiye, belgeye ulaşabiliyor. Belli ki birileri bunlara servis yapıyor. Bunun adıda gazetecilik ahlakı ve etiği oluyor. Ayrıca aynı Taraf gazetesi başlığında Ulusalcı Mafya adını kullanıyor. Amaçları ulusalcı olanları yok etmek hepsini aynı kefeye koymak. Şeriyatçıya eyvallah, PKK tabanımızdır diyene eyvallah ama ulusalcı varsa yok edilmeli , harcanmalı mantığı. Bune pehriz bune lahana turşusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 12. adam taraftar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Sam said: çağırırlarsa gidip ifade veririm, "SAVCILAR ONURUMU AYAKLAR ALTINA ALDIII ÜHÜÜÜ" diye serzenişte bulunmanın alemi yok ki. hah işte bu davada işler böyle yürümüyor pek. Telefonunun dinlenilip geçmişinin didik didik edilmesi daha olası. ayrıca: said: İşte bazı deliller Nutuk’tan seçmeler ibareli disket. AB İlerleme raporu 2006 ibaresi bulunan CD. 16.01.2008’de Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık’ın 12.414.64 liralık ÇEV’e yapılan bağış makbuzunun 2 fotokopisi. TV 8 21 Mayıs 2004 ibaresi bulunan CD. Tarih 9 Kasım 2006 ibareli 1 sayfalık doküman. Emile Zola ibareli e-mail çıktısının 2 sayfası. Çağdaş Eğitim Vakfı Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı 22 Şubat 2005 ibaresi bulunan dergi. D. Baki Üstündağ ibareli 2 sayfalık doküman. Hatıra fotoğrafları 19 Şubat 2004 ÇEV mütevelli heyeti üyeleri başlıklı 3 sayfa isim listesi. 22 Şubat 2005 Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı/Mazeretler başlıklı doküman. Recep Akdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ibareleri bulunan 1 sayfalık internet çıktısı. Star Gazetesi internet sayfasından 1 sayfa çıktı. 21-30 Aralık 2004’de Erzurum-Tunceli ve Kars’a yapılan ziyaret izlenimleri ibareli 8 sayfa. Gülseven Yaşar ve emekli paşa Kemal Yavuz ve bir bayanın birlikte çekilmiş fotoğrafları. Gülseven Yaşar, emekli paşa Kemal Yavuz, eski İstanbul Üniversitesi Kemal Alemdaroğlu ve emekli Yargıtay Savcısı Vural Savaş’ın birlikte fotoğrafları. Onur Ödülleri listesi ÇEV Veli listesi 2008 ibareli 7 sayfalık doküman. Çağdaş Eğitim Vakfı 2009/21.yy Türkiye’den Eğitim Manzaraları, Fotoğraf Yarışması IV. bütçesi başlıklı 1 sayfa. Çağdaş Eğitim Vakfı’na ait 3 sayfa müşteri hesap ekstresi fotokopisi. 22 Temmuz seçim sonuçlarının değiştirildiği düşünülüyor başlıklı 5 sayfa yazı. Gülseven Yaşer tarafından 31.03.2003 tarihinde, Jandarma Genel Komutanı Org. M. Şener Eruygur’a gönderilen 5 sayfa doküman. 2002 Türkiye manzarası ibareli 2 sayfa yazı. ÇEV 2001 Onur Ödülleri. Yüzlerce gazete kupürü 1001 Aydın Projesi ibareli 1 sayfalık doküman. Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Genel Kurmay Başkanı ibaresi ile başlayan 1 sayfalık doküman. Türkiye’de Terör ve Örgütlü Suçla Mücadele Uygulaması ve Türkiye Terör ve Örgütlü Suç Cumhuriyet Başsavcılığı Kurulması Zorunluluğu başlıklı Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan tarafından 29.09.2003’de yazılmış 19 sayfalık doküman. Çağdaş Eğitim Vakfı’nın göndermiş olduğu eğitim setlerinin Hasankeyf İlköğretim okulu öğrencilerine dağıtım programı. Suna Kan konser bileti satışları ibareli belge. Bunlar dışında yüzlerce kesilmiş gazete kupürü ile vakıfta bulunan bilgisayarların hard diskleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 sir said: ha bu arada merak eden insanlar azıcık medyayı takip etse, deniz feneri dosyasının çevirisinin neredeyse tamamlandığını ve iddianamenin yaklaşık 3000 sayfa tutacağını öğrenebilirlerdi. "böyle iddianame olur muu, bu kadar uzun sürer miii, triloji, bilimkurguuuu" yaygarası koparanları, cımbızla cümleler seçip bütün davayı sulandırmaya çalışanları o iddianameye de beklerim =) ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği'ne yönelik tahrip girişimi, Deniz Feneri ile ilgili dava sürecinin neden ağır işlediğinin ipuçlarını da veriyor. Deniz Feneri e.V. davası Almanya'da aylarca sürdü. Dava süreci günü gününe Türk gazetelerinde, televizyonlarında haber oldu. Almanya'dan toplanan paraların nasıl Türkiye'ye getirildiğini, kimlerin aracılık ettiğini, bu paraların Türkiye'de hangi işlerin kurulması için kullanıldığını öğrendik. Almanya'daki davanın sonunda verilen mahkûmiyet kararları, Alman yargıcın olayın Türkiye'deki uzantılarına dikkat çektiği konuşması da herkesin malumu. Ama Türkiye'de savcılar, bu davayı açabilmek için Almanya'dan tüm dava dosyasının gelmesini beklediler. Dosya Almanya'dan Türkiye'ye 170 günde geldi. İki aya yakın bir süredir tercümesi sürüyor, bu işin daha en az iki hafta süreceği belirtiliyor.Çeviri bitince savcılar bunu okuyacaklar, kim bilir o da kaç gün sürecek. Sonra Türkiye'deki ayak hakkında dava açılması gündeme gelebilecek. Bütün bu süreç boyunca deliller karartılmadıysa, kayıtlar düzenlenmediyse tabii! Bu süreç içinde her hangi bir savcının, neden gazetelerde yayımlanan haberleri ihbar kabul edip, söz konusu derneğin Türkiye'deki ayaklarını basmadığını, delilleri toplamadığını da büyük bir olasılıkla hiç öğrenemeyeceğiz. İki derneğe karşı takınılan bu iki farklı tutum, sorunun kaynağının nerede olduğunu açıkça gösteriyor. Mesele darbeci cezalandırmak, faili meçhulleri ortaya çıkarmak filan değil. Türkiye için çok önemli bir davanın kendi yolundan saptırılıp, muhalif cezalandırmaya dönüşmüş olması Türk hukuk tarihine kara bir sayfa olarak yazılacak. Mehmet Y. Yılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 telefonum dinlense ne olacak? hdd vs'de suç teşkil eden birşey yoksa ne farkeder? coca cola formülü filan saklamıyorsan bırakırsın baksınlar. bilmiyorum farkında mısınız ama herhangi bir suçla ilgili delil oluşturduğunu düşünseler gelip şu anda benim pc'yi de paketleyip götürebilir devlet, abd'de de yaşasam aynı şey sözkonusu, avrupa'da da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Memnunsun yani hayatından, böyle bi big brother tarafından sürekli izlenmek, içinde hiçbir şey olmamasına rağmen bilgisayarının birileri tarafından delik deşik edilebilirliğine hoş birşeymiş gibi bakmak, üstüne üstlük "abd-ab'de de böyle" diye yalan söylemek, zira oralarda polis böyle osuruktan bir bağlantıyla kimsenin telefonunu dinleyemez, kimsenin evini basamaz, üstüne üstlük talan edemez, o aramayı yapan polisin o izni veren savcının g...nden kan alırlar kamil, kan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 büyük biraderlik birşey yok, dünyanın her yerinde telefon da dinleniyor, hdd de karıştırılıyor yasal izinle. osuruktan bağlantı deyip dokundurtmazsan kim kimin neresinde kan alır görürsün. bayağı sıkmışsın yani. ha daha ötesini de yapıyorlar izin filan almadan. echelon'u bilmem duydun mu. böyle yalan dolan diye büyük sözler etme derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Arama izni cikarmadan once ev sahibinin haberi olur benim bildigim. Ayrica Sam sosyal hayatin olmayabilir ama ben ozel resimlerimin dosyalarimin cat diye "osuruktan" sebeple aranmasindan rahatsiz olurum. O kadinin darbeyle sunla bunla ne isi olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 mehmet tezkan'ın "delilleri karartmışlardır çoktaan" meselesinde fail olduğu nokta da şudur: Almanya'dan gönderilen Deniz Feneri dosyası, ekleri ile birlikte toplam 3 bin sayfadan oluşuyor. Dosyada; iddianame, Almanya'daki sanık ve tanık ifadeleri, çok sayıda teknik hukuki belge ve Alman resmi makamlarına ait belgeler bulunuyor. Dosyada Türkiye'de suçlanan isimlerin Almanya'da sahibi oldukları şirketlerin banka hesap dökümleri ile iki ülke arasındaki para transferleri de yer alıyor. Maddi hataya yol açmamak için çeviri işleminin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirten yetkililer, bir iki hafta içinde çevirinin tamamlanacağını kaydetti. kaynak: ntvmsnbc yani neymiş? türkiyedeki sanıklarla ilgili deliller, tanık ve sanık ifadeleri ve belgeler halihazırda mevcutmuş. onları da mı karartmışlar yoksa? edit: arama ve gözaltına alma sürecinde de hukuki kriterlerin yerine getirilmesi şart, bu kriterlere uyulup uyulmadığı da çok rahat kontrol edilebilir, uyulmadıysa ilgili mercilere şikayet başvurusunda bulunabiliriz, neyse ki 70lerde 80lerde yaşamıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 bunlar kopyalarken paragrafları "fotokopi makinasının toneri bitmiş" bahanesiyle yokedecek sir bak bekle sen! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Çevirinin yeminli tercumanlar tarafından, onursuzca eksik ve yanlış yapılacağını biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 vahiy mi geldi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Daha tanımadığı insanlara "Ben biliyorum yeah!!!" diye onursuz diyerek iftira atmak, çok onurlu bir davranış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 o gösterdiğin haberi ntvmsnbc'de bir türlü bulamadım sir, ama karşıma bunlar çıktı. çeviri de martta tamamlanıyormuş, herhalde 2010 marttan bahsediyorlar. http://www.ntvmsnbc.com/id/24939604/ http://www.ntvmsnbc.com/id/24939604/ ayrıca o "çok rahat kontrol edilebilir" dediğin kısmı kim kontrol ediyor, onu da bi söylesene. ben bi vatandaş olarak gidip bu konuyu sorgulayabiliyor muyum misal? "Yasalara uygundur/uygun değildir" cevabını kim veriyor? neyse ki 70lerde 80lerde yaşamıyoruz, hakim ve savcıların adalet bakanlığı mülakatıyla işe alındığı, eli kolu her yere uzanan bir tek parti iktidarında yaşıyoruz. 1 mol iyilik 10 üzeri -22 kötülük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Dennis said: Daha tanımadığı insanlara "Ben biliyorum yeah!!!" diye onursuz diyerek iftira atmak, çok onurlu bir davranış. Sadece şeriat düşüncesi içinde Kıbrıs'ı satan, Ermeni soykırımını kabul eden, etnik çatışmaları tetikleyen bir zihniyet varken , bunların yapılacağını bildiğim için "iftira" kelimesi çok aptalca bir tabir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Ne diyeyim o zaman şeriat geliyor kaçın lulz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Dennis said: Ne diyeyim o zaman şeriat geliyor kaçın lulz zor gelir. Dünya dönüyor. Sandığının aksine. gün doğmadan neler doğar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 iyi o halde gelmiyor. ama onu da kabul etmiyorsunuz ya sahi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Sam said: telefonum dinlense ne olacak? hdd vs'de suç teşkil eden birşey yoksa ne farkeder? coca cola formülü filan saklamıyorsan bırakırsın baksınlar. Ya ben eksik anladım ne ifade etmek istediğini ya da senin insana dair, bireye dair düşüncelerin oldukça sığ kalmış. Eğitim sistemi diyor ve geçiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 LathspeLL said: Ben belli kesime laf anlatilamayacagini 1-2 yil once anlamis adamim, o yuzden "darbe", "uzayin" gibi brutal giriyorum olaya. Boylede devam edecegim cunku anlama kabiliyeti, olaylari tartma kabiliyeti, cografya, tarih gibi alanlardan yoksunluk gibi olaylar ile butunlesiksiniz. Lafla degil sopayla, boyle. lol hala sopayla diyor.bu arkadaş hala internette oldugunun farkında degil yahu.geçen gün bir küfür ettin çok üzüldüm burda yıkıldım dedimki lathspell ne imba bir adammış.sopayla diyor bide. şizofreni belirtileri bunlar dikkat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar