Mohi Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 http://photos.imageevent.com/cavyspirit/frontpagephotos/small/frontpage4.jpg Tavşan, hamster familyasından olan bu kemirgen hayvanlar, nerdeyse kedi-köpek kadar uysal ve sadık olarak biliniyor. Hamsterdan biraz iri ve laboratuar faresi(kobay) boyutlarındalar. Yalnız çok sosyal oldukları için sürekli ilgi ve sevgi göstermeniz gerekli. Beş-altı yıl kadar yaşıyorlar, maksimum 15 sene yaşadıkları görülmüş. Kendileri otçul hayvanlar, marul-ot-havuç-fındık-fıstık başlıca gıdaları. Kedi ve köpek tüylerinden olan kist olayı yok, vejeteryan oldukları için. http://www.cavyspirit.com/ http://www.guineapigim.com/ Guinea Pig Irkları: - Kısa tüylü pig ırkları: Saten pig , İbikli (crested) pig , Teddy pig Beyaz tüylü mavi gözlü pig , Hollanda (Dutch) pigi , Altın (gold) pig , Krem renkli (Salmon agouti) pig , siyah pig , çikolata pig , kırmızı pig , koyu sarı pig. Özellikleri: Kısa ve sert tüylülerdir.Çok çeşitli renkleri vardır. - Uzun tüylü pig ırklar: Peru pigi, Sheltie pigi , Coronet pig (Shetland , İskoçya'ya bağlı bir adadan gelirler.) , Texel pigi (Hollanda'ya bağlı bir adadan gelirler. Özellikleri: Tüyleri saç gibi uzundur.Soğuk havalara karşı dayanıklılardır.Tüyleri için üretilirler.Ayrıca Texel pigi kıvırcık bir tüy yapısına sahiptir. - Rozet tüylü ırk: Habeş (Abyssinian) pigi Özellikler: Kısa tüylü pigler gibidirler.Sadece tüyleri daha kabarık ya da daha değişik şekildedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 bedtime storiesde vardı. çok başarılı hayvanlar gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 kaç kayme bunlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 20-30 liraya da var, 80-100 liraya da var. her hayvan türü gibi, piglerin de ırkının özelliğine göre sağlığına göre fiyatları değişiyor. ama genelde uzun tüylü olanlar daha pahalıymış. ama hamster gibi 10 liraya bulmak zor tabii:) edit: Güney amerika kaynaklı bu bıcırıklar türkiyede her yerde yok ve çokta tanınmıyor. istanbul eminönündeki "güneş pet shop"ta çok çeşit var, diye okudum bir forumda. ayrıca almadan önce baya bi mıncıklayıp, orasını burasını incelemek ve mümkünse 1-2 aylıktan sonra anasının yanından almak iyiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 fede said: bedtime storiesde vardı. çok başarılı hayvanlar gerçekten oradaki harika bir şeydi ama yahu , Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 nerden buluruz hakkat bunu ? bide kaç kuruştur bu ? zormudur bakımı şuyu muyu ? nası bişidir ısırır mı bağırır çağırır mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 arkadasimin abisi almisti bundan. cok korkak hayvanlarmis. kapinin kenarindan birden insan cikinca korkudan olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 south park geldi birden aklıma =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Valeron said: nerden buluruz hakkat bunu ? bide kaç kuruştur bu ? zormudur bakımı şuyu muyu ? nası bişidir ısırır mı bağırır çağırır mı 20-30 liradan aşağı zor deniyor bulmak ve hamster kadar ufak değiller, yani kafesi de ona göre düşünmek gerek. sabahları o gün yetecek kadar sebze, su veya hazır yemini vermek ve tabiiki arada kafesini temizlemek gerekiyor. sahibine alıştıktan sonra, kafesten çıkarılıp eve salınması ve elde mıncıklanması falan gayet zevkli oluyomuş:) bağırması ısırması falan yokmuş, ama acıktığı zaman eğer sahibi karşısında marul ot gibi bişiler yerse, koşuşturup viyaklayıp seni onlan paylaşmaya mecbur bırakırmış:D sahibine ve yerine alışana kadar ilk 1-2 gün fazla korkutmayın ve elleşmeyin deniliyor. eğer bu ilk devreyi sorunsuz atlatırsanız, kedi-köpek kadar sadık ve sevgi dolu bir bir petiniz oluyor deniliyor forumlarda. zira en sadık, en sosyal kemirgen türü olarak geçiyor pigler. ortalama 5, max 7 sene yaşadıkları biliniyor. yani eğer 5 sene ilgi ve sevgi gösteremem sıkılırım diyosanız, hiç almayın derim. çünkü kedi-köpek gibi sokağa salınacak veya barınağa bırakılacak bir hayvan değil bu ufaklıklar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 lan bu ölürse evde fare leşi olur yalnız canlısını görün çok şapşal tipler komikti baya böle domuz fare karışımı ufak bi tavşan büyüklüğünde bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 peki hamster gibi kokar mı bu da? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 bide tuvalet eğitimi var de gidip alıyım hemen.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 kobay gibi bişi olduğu için pek kokmuyomuş pisliği bunların, tuvalet eğitimi için ise uğraşmak gerek. kafesinde yaptığı zaman ödül verirsen ilerde anlıyor diyenler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 ben bunu seve seve öldürürüm ki. bu ne lan? olum alasım geldi bildiğin, ahauahah bakışa bak yavşaktaki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 harbiden akıllıymış şurda http://www.petarkadas.com/guinea can diye bi pig var okuyun. Bide iguana'nız olursa lütfen nazmiye ismi koymayın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Laraken said: ben bunu seve seve öldürürüm ki. bu ne lan? olum alasım geldi bildiğin, ahauahah bakışa bak yavşaktaki. o resmi piglere ev arayan barınak sitesinden aldım. uyanık herif, cidden gelin beni alın der gibi bakıyo yaw:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 bunun aşısı maşısı , şampuanı vs.. hiçbirşeyi yokmu peki ? Direk alıp besliyomusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 aşıya gerek yok diye okudum, bebe şampuanıyla ayda bir falan yıkıyolarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 bebe şampuanıyla hemde ahaha ben alıcam bundan sagol +rep . Cidden akıllı hayvanlar değilmi Mohi ? Karşımda kaplumbağa yada fare gibi birşey görmek istemem yani. Zamanla eğitilip öğrene bilir, sahibini tanıyan bir hayvan mı? ırk'ına göre zekiliği değişiyormu ? Birde şunu merak ettim. Koyun,kuş gibi taksit taksit mi dışkı yapıyor :) Öyle olursa yandık evde gezerse 1 yeri değil bi ton yeri pisletir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 abi çok övüyolar sahipleri nette. yani en akıllı, sosyal ve sadık kemirgen diye geçiyor. ama genede iyice bir araştır almadan önce. ben de almak istiyorum ama iki çekincem var. ilki önce balkonu kapattırmayı düşünüyorum pimapenle, yoksa ölür kışın soğuktan. bi de yurtdışına gitme planlarım var ve hayvanı piç gibi ortada bırakmak istemem, çünkü 5 sene yaşıyormuş ortalama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 alırsam tembel hayvan alırım valla, tüm gün bi köşede yatıyo süper bişey :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 ben bunları bi mıncıkta tüketirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 @Masticore, ben sana elimdeki linkleri vereyim. olmadı biraz google yaparsın yetmesse. http://www.cavyspirit.com/ http://www.guineapigim.com/ http://www.guineapigcages.com/ http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=6&FRef=32&BRef=146 edit: pogodi video süpermiş saol, özellikle kahverengi olanı çok tuttum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 sagol inceliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ahaha kahverengi olan saçları arkaya yatırmış yakışıklı genç gibi lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar