Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F-tipinden mektup (yorumsuz)

calimero

Öne çıkan mesajlar

80 zamanı sol örgüttekiler kullanamazmış yalnız uyuşturucu. çok fena dışlanırlar hatta örgütle ilişkilerine son verilirmiş.

bunu da kahve tarayıp 6 kişi öldüren birisinden duymuştum, yani devrimcilerin uyuşturucuya karşı olma gibi bi durumları var gerçekten hehe

f tipi iyidir bu arada, eskiden neydi lan öyle zırt pırt isyan falan çıkıyordu. çıkarsayalar ya şimdi de görelim.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

- F tiplerine gelen herkes daha önce elle ve elektronik cihazlarla
defalarca aramadan geçirilmesine rağmen girişte atlet ve külotunuz da
üzerinizde kalmayacak şekilde çırılçıplak soyulur. Dayatılan bu
onursuz ve ahlaksız aramaya direnirseniz, dayak yersiniz.

cep telefonunu kicina sokup girenler var iceriye

normaldir bu tarz bir uygulama
Sosyal ağlarda paylaş

F tipi çok teknik bir konu içerde gerçekde ne oluyor bilmiyorum.

Ama suça ceza ile karşılık vermenin hiç bir yararının olmadığı ve suçlu bireyi ıslah etmediği, emin değilim ama 100-150 yıl önce fark edildi. Cezalandırmak bireyin canını yaktığı için gerek fiziksel gerek psikolojik olarak tek yapılan şey suçluya eziyet etmekten başka birşey değildi. Hani bir var laf iyiliğe iyilik ile kötülüğe adalet ile cevap veriniz deyu.

Bizim ceza sistemindede hedeflenen bireyi ıslah etmekdir. Ama tabi bu olmuyor, yapılamıyor veya yapılmak istenmiyor orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Ya sen ülkeyi bölmeye çalışacaksın. Dışarıda askerin ve sivil in güvenliğini tehdit edeceksin ondan sonra içeride tangalı kızlardan martini servisi bekleyeceksin. Nasıl iş bu ?

Ülkeyi bölmek nedir ?
Bugün senin ülkeni bölenlerin kendi vatandaşlarını aç bırakarak, doğal kaynakları ve kurumları satanlar olamadığını anlayamadıysan yazık sana.

Özgürlük mabında insanlara işkence çektirenleri suçlu saymazsan yazık sana.

Bildiğin ırkçı politikaya sahip kişilere sivil dersen yazık sana. ( Bu aynı zamanda PKK içinde geçerli. Bazı sol görüşlüler ne yazık ki destekliyor kabul ama desteklemeyenlerde var. Sol tek bir örgüte bağlı değildir. Zaten PKK solu kullanmaktadır. PKK ve onu destekleyenler solcu değildir. Çünki PKK faşizmdir. )

Elbette içeride pis işler dönebilir. Ama gidipte genelleme yapamazsın. Yoksa sokaklardada esrarkeşler var. Tüm topluma böyle bir genelleme yapabilirmisin ?
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Ama suça ceza ile karşılık vermenin hiç bir yararının olmadığı ve suçlu bireyi ıslah etmediği, emin değilim ama 100-150 yıl önce fark edildi. Cezalandırmak bireyin canını yaktığı için gerek fiziksel gerek psikolojik olarak tek yapılan şey suçluya eziyet etmekten başka birşey değildi. Hani bir var laf iyiliğe iyilik ile kötülüğe adalet ile cevap veriniz deyu.

Bizim ceza sistemindede hedeflenen bireyi ıslah etmekdir. Ama tabi bu olmuyor, yapılamıyor veya yapılmak istenmiyor orası ayrı.

Suça ceza vermenin zaten verilen birey açısından pek bir yararı yok. Hedefi ve amacı da bu değil. Buradaki amaç suç işleyen bireyi rehabilite etmek değil, diğer bireyler için caydırıcılık. Bakın X yaptı suçu şimdi başına bunlar geldi, siz de yaparsanız böyle hayatınız mahvolur mesajını vermek. Ki bu açıdan da son derece etkili bir çözüm ceza.

Konuya dönersek, solculuk şöyle böyle deniyor ama öyle atıp tutmakla olmuyor. Solculuğun uç noktası olan Komunizm'in pratikte o kadar laf edip aşağıladığınız faşizm'den hiç bir farkı yok. Faşizmi savunmuyor, ya da iyi bir şey olarak söylemiyorum. Ama pratikte ikisi de tamamen aynı. Uygulanış yöntemleri olsun, devlet baskısı olsun, dışa bakış olsun, ülke yönetim tarzı olsun aynı. Sadece "hizmet ettikleri yüce amaç" farklı. Yersen.

Ha teoride komunizmi belki utopik olarak "güzel bir sistem" bulabilirsiniz, ama bu teorinin de özellikle insan denen canlı söz konusu olduğunda pratiğe geçme ihtimali sıfır.

Şu anki devletin durumunu ve yaptıklarını savunan çok insan yoktur zaten paticik'te. Ama bu hatalar sağda solda bombalama yapan, terör estiren, askeri ve siyasi kurumlara saldırılar düzenleyen kişileri de haklı çıkarmıyor maalesef.

Tutup da bunların hepsi düşünce suçlusu entellektüel kimseler aslında diye demogoji yapacak yoktur heralde şurada.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Suça ceza vermenin zaten verilen birey açısından pek bir yararı yok. Hedefi ve amacı da bu değil. Buradaki amaç suç işleyen bireyi rehabilite etmek değil, diğer bireyler için caydırıcılık. Bakın X yaptı suçu şimdi başına bunlar geldi, siz de yaparsanız böyle hayatınız mahvolur mesajını vermek. Ki bu açıdan da son derece etkili bir çözüm ceza.

Konuya dönersek, solculuk şöyle böyle deniyor ama öyle atıp tutmakla olmuyor. Solculuğun uç noktası olan Komunizm'in pratikte o kadar laf edip aşağıladığınız faşizm'den hiç bir farkı yok. Faşizmi savunmuyor, ya da iyi bir şey olarak söylemiyorum. Ama pratikte ikisi de tamamen aynı. Uygulanış yöntemleri olsun, devlet baskısı olsun, dışa bakış olsun, ülke yönetim tarzı olsun aynı. Sadece "hizmet ettikleri yüce amaç" farklı. Yersen.

Ha teoride komunizmi belki utopik olarak "güzel bir sistem" bulabilirsiniz, ama bu teorinin de özellikle insan denen canlı söz konusu olduğunda pratiğe geçme ihtimali sıfır.

Şu anki devletin durumunu ve yaptıklarını savunan çok insan yoktur zaten paticik'te. Ama bu hatalar sağda solda bombalama yapan, terör estiren, askeri ve siyasi kurumlara saldırılar düzenleyen kişileri de haklı çıkarmıyor maalesef.

Tutup da bunların hepsi düşünce suçlusu entellektüel kimseler aslında diye demogoji yapacak yoktur heralde şurada.

Söylediğin şeyi nereden eleştirmeye başlasam diye düşünüyorum. Bu kadar yanlış şey, bu kadar kısa bir yazıya nasıl sığdırılabilir, hayret ettim açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

firatram said:
sinad said:
Ya sen ülkeyi bölmeye çalışacaksın. Dışarıda askerin ve sivil in güvenliğini tehdit edeceksin ondan sonra içeride tangalı kızlardan martini servisi bekleyeceksin. Nasıl iş bu ?

Ülkeyi bölmek nedir ?
Bugün senin ülkeni bölenlerin kendi vatandaşlarını aç bırakarak, doğal kaynakları ve kurumları satanlar olamadığını anlayamadıysan yazık sana.

Özgürlük mabında insanlara işkence çektirenleri suçlu saymazsan yazık sana.

Bildiğin ırkçı politikaya sahip kişilere sivil dersen yazık sana. ( Bu aynı zamanda PKK içinde geçerli. Bazı sol görüşlüler ne yazık ki destekliyor kabul ama desteklemeyenlerde var. Sol tek bir örgüte bağlı değildir. Zaten PKK solu kullanmaktadır. PKK ve onu destekleyenler solcu değildir. Çünki PKK faşizmdir. )

Elbette içeride pis işler dönebilir. Ama gidipte genelleme yapamazsın. Yoksa sokaklardada esrarkeşler var. Tüm topluma böyle bir genelleme yapabilirmisin ?

Bu nasıl bir dar görüşlülüktür? Sokakta esra içen adam gidip suç işlemiyor.İşlediği zamanda içeriye giriyor.

Adam kesen bıçaklayan hırsızlık yapan gider açık-yarı açık E tipi ceza evlerinde yatar.

F tipine girenler siyasi suçludur.Ülkeyi bölmeye çalışanlar sivil ve askerin halkını tehlikeye atanlardır.
F tipine giren her adam ağır bir damgayla girer.Herkeste öyle bakar.

Güngörende ölen onca insanıda ırkçı olduklarını düşündüğün için sivil saymıyorsun ya.Tartışalacak birşeyde yok demektir.

Tepemizdekiler ayrı bir tartışma konusu.Onları karıştırarak popülistlik yapma.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Söylediğin şeyi nereden eleştirmeye başlasam diye düşünüyorum. Bu kadar yanlış şey, bu kadar kısa bir yazıya nasıl sığdırılabilir, hayret ettim açıkçası.

Bir Komunist rus rejimine bak, doğu avrupa ülkelerine, polonyaya bak tarihte, o "yanlış" şeylerin ne kadar doğru olduğunu görürsün zaten.

Ha, objektif değil direkt olarak bireysel anılar istersen dedem eski asker, hatta İstanbul olağanüstü hal komutanıydı, askeri ateşelik için avrupada pek çok ülke gezdi, komunizmin en koyu döneminde Polonya'da yıllarca yaşadı (annem Varşova doğumludur) birebir gözlemlerini, anlattıklarını ve tecrübelerini de kısa kısa yazarım istersen özel mesajla. James Bond filmlerine taş çıkartan, izlediğimiz casusluk dizilerini gölgede bırakan olaylar dönmüşlüğü var.

Ama bunlara gerek olduğunu sanmıyorum, objektif bir şekilde olaylara bakan, tarihi incelemiş, görmüş, ve yeterince dikkat eden biri rahatça görebilir durumu.

Öyle Che tişörtü giyip de etrafta türkü fasılla komunist olmak kolay. Yüzeysel bakıldığında "aa ne güzel şeymiş komunizm" demek de kolay, öyle gözüküyor öünkü. Ama biraz derinlere inip de araştırınca işin aslı çıkıyor meydana.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Law said:

Suça ceza vermenin zaten verilen birey açısından pek bir yararı yok. Hedefi ve amacı da bu değil. Buradaki amaç suç işleyen bireyi rehabilite etmek değil, diğer bireyler için caydırıcılık. Bakın X yaptı suçu şimdi başına bunlar geldi, siz de yaparsanız böyle hayatınız mahvolur mesajını vermek. Ki bu açıdan da son derece etkili bir çözüm ceza

Arkadaşlar bakın konu hakkında bilip bilmeden yorum yapmayın, yazdığın şey tamamen yanlış, ceza suçu önlemede etkili bir yol değil, etkil olsaydı suç oranlar giderek artmazdı ülkemizde ve dünyada. Bu şekilde tamamen yanlış şeyler yazarak karşı taraf nezdinde komik duruma düşmeyin, bilginiz yoksa fikir üretmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
ceza nasil sucu engelleyen bisi deil
icerde olan bi adam dogal olarak disardakine zarar veremiyor
bence buda bi egelleme metodu

Aynen öyle, üstelik de bi kişi yapıp içeri girince yapacak 10 kişi de "lan hapse mi düşücez şimdi yok olmaz" diyerek cayıyor suç oranı azalıyor, ki esas etkisi de bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Arkadaşlar bakın konu hakkında bilip bilmeden yorum yapmayın, yazdığın şey tamamen yanlış, ceza suçu önlemede etkili bir yol değil, etkil olsaydı suç oranlar giderek artmazdı ülkemizde ve dünyada. Bu şekilde tamamen yanlış şeyler yazarak karşı taraf nezdinde komik duruma düşmeyin, bilginiz yoksa fikir üretmeyin.

Esas sen bilip bilmeden yorum yapma. Krimonoloji ve suç psikolojisi, suç sosyolojisi üzerine kaç ders aldın kaç araştırma yaptın diye sorarım sana? Sen dedin diye mi olmuyor?

Bilgi olarak da fikir olarak da gerekirse ortaya koyarım bir şeyleri. Üstelik de her şeyin sebebini açıklamışım ben bak şundan dolayı düşüyor diye yazmışım. Sense "öyle deil işte" diye sebep sonuç göstermeden tutturup üstüne kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun.

Lütfen tavsiyene uy, bilip bilmeden bilgisiz fikir üretme (özellikle de başkalarının bilgileri konusunda) ve kendini komik duruma düşürme.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Rewendor said:
Law said:

Suça ceza vermenin zaten verilen birey açısından pek bir yararı yok. Hedefi ve amacı da bu değil. Buradaki amaç suç işleyen bireyi rehabilite etmek değil, diğer bireyler için caydırıcılık. Bakın X yaptı suçu şimdi başına bunlar geldi, siz de yaparsanız böyle hayatınız mahvolur mesajını vermek. Ki bu açıdan da son derece etkili bir çözüm ceza

Bence senin pek bilgin yok konu hakkında. Suç oranlarının artışı verilen cezalardan değil.Kaynak sıkıntısından.
Adam dayıoğluna 10yıl ceza vermişler alın size bir adet c4 demiyor.

Uluslarası politikalardan gizli istihbarat birimlerine kadar suç oranlarının artışında herkesin payı var.

Suçun engelleyici bütünü cezadır.Ceza ne kadar artarsa içeride ki direnç o kadar artar.Dışarı da ki değil.
Örneğin trafik cezalarının büyük rakamlara çıkması artık eskisi kadar trafik yasaklarının çiğnenmesini kolaylaştırmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İçerde olan adam için iyi elbet yani toplum için iyi ama sadece onu içeri atmakla yetmiyor durum, onu içerde ıslah edip yeniden topluma kazandırmak hedef. Bizim ceza hukukunun amacıda bu, yani birey ıslah edilecek hapihanede amaç onu içeri alıp tecrit ederek, yaptıklarından pişman olmasını beklemek anlamsız ve boş. Çünkü bir insanı tecrit edip izole etmek nihayetinde onu insanlıkdan çıkarıp akıl sağlığını bozacakdır. Bu ıslah süreci aslında çok teknik ve uzun bir süreç ama bu yapılamıyor, yapılmak istenmiyor burası ayrı.

Ceza suçu işlenmesini engellemekde yetersiz derken, yani caydırıcı etkisi yok sizin düşündüğünüz kadar, olsaydı suç işleme oranları artmazdı ülkemizde ve dünyada.

Şimdi oturup uzun uzadıya size ceza hukukundaki klasik ekolcüleri ardından onlara karşı gelen pozitivisit ekolcüleri ve fikirlerini anlatamam burda uzun uzadıya, açın okuyun önce fikir edinin sonra gelin tartışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Alexi_Septimus said:
Ahaha Sinad'ın espirisini çok beğendim.

peki.

Kocaeli F tipine ziyarete gittim 2 sene önce.Benden önce bi kadınla bebek girecek.Üstleri aranacak. Kadın bebeğim hasta açmayın üstünü diyor. Hava soğuk.Aranılan yer buz zaten.Pantalonu indiriyorsun her tarafın buz tutuyor zaten.

Asker bebeği ellemedi.Bebek feryat figan alıyor.Susmuyor.Anne susturmaya çalışıyor inanılmaz ağlıyor resmen morardı ağlamaktan.
Asker aldı eline sussun diye yok hala ağlıyor.
Rütbeli bi asker geldi.Aç bakıyım üstünü dedi.Anne yalvardı soğuk açmayın.Asker dinlemedi açtı

Bebeğe sarılı hap,eroin,esrar poşetleri ve şırıngalar.Şırıngalardan biri delmiş poşeti bebeğe batıyor.Bebek ona ağlıyor.Battığı yer kanıyor. bebek 3-5 aylık.

bu da böyle bi fıkra işte.Umarım beğenirsin.

Böyle şeyleri kovalamamak lazım, "köpek balıkları ana karnında birbirini yiyor, içindeki eroyin pakedi patlıyor adamın kafası bir milyon oluyor, sancak kaçırarak askerden yırtmaya çalışıyor ama bütün birliğin askerliğini yaktığı için sivilde öldürülüyor." gibi şeylerle uğraşmamakta fayda var genelde.

Benim hoşuma giden şey "Kurunun yanında yaşta yanar, tecavüzcü hakediyor, öbürü hak etmiyor." espirisiydi, ama espiri değilmiş, bir SARKAZM olsun bir KİNAYE olsun bir MÜBALÂ olsun bekliyorduk, öyle değilmiş.

Gidip her platformda eşitliği savunup, haksızlığın karşısında konuşup böyle bir konu da böyle konuşmak komiktir, bunun savunmasını "yoo ben öyle demiyom ki, asalım keselim zati." diye yapmak daha da komiktir.

O yüzden burda bırakalım bence, daha uzatmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Law said:

Esas sen bilip bilmeden yorum yapma. Krimonoloji ve suç psikolojisi, suç sosyolojisi üzerine kaç ders aldın kaç araştırma yaptın diye sorarım sana? Sen dedin diye mi olmuyor?

Bilgi olarak da fikir olarak da gerekirse ortaya koyarım bir şeyleri. Üstelik de her şeyin sebebini açıklamışım ben bak şundan dolayı düşüyor diye yazmışım. Sense "öyle deil işte" diye sebep sonuç göstermeden tutturup üstüne kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun.

Lütfen tavsiyene uy, bilip bilmeden bilgisiz fikir üretme (özellikle de başkalarının bilgileri konusunda) ve kendini komik duruma düşürme.

Hukuk Fakültesi mezunuyum ve avukatlık ruhsatımı bekliyorum ama herhalde farklı ülkelerde yaşıyoruz :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...