Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BATTAL GAZI

LuCk

Öne çıkan mesajlar

abı pekı sen bı fılmınde oku fırlatıyo dusman tasın arkasında BURAYA DIKKAT ok I seklınde gıdıyo sınra bırden kamera atlıo ve ok bırde _ halını alarak adama saplanıo adamlar bı sahne ıcındemı urasmaz kardesım ele gune rezıl olduk sonrada onlar bızım gururumuz dıyosunuz[signature][hline]ÇAKIR ÖLMEDİ KALBİMİZDE YASIYO...BU ARADA SAMPIYON FENERBAHCE
Sosyal ağlarda paylaş

battal gazi filmlerinin bi tanesinde yine muhteşem bir sahne. battal gazi bizans kalesinin içinde, türk mahkumları salıvermiş, kendisi de bir tel aracılığıyla bi taraftan diğer tarafa gidiyor tele bir kumaş parçasıyla tutunup; teleferik gibi yani. o sırada aşağıda bizans imparatoru kahpe leon ve askerleri bulunmaktadır. leon okçularına sürekli emir verir "vurun şunu vurun" okçular ise sanki havadaki sineklerini tek tek vuracakmış gibi havaya bakınıp nereye ok atacaklarını bilemeden yaylarını havaya kaldırıp ööle dururlar. en sevdiğim sahnedir. filmin sonlarına doğru leon'un süzgece dönmüş cesedinin battal gazi tarafından kaleden aşağı atıldığı zaman, kameranın çektiği kuklanın bacağının kafasına çarpması ise ayrı bir güzeldir. battal gazi filmleri izlenmelidir, izlenecektir.[signature][hline]BabacumMostors, 14 December 2003 15:39 tarihinde demiş ki:
goddammit arya mestırs!

hadi şokoleti yemeye gidelim
Sosyal ağlarda paylaş

1- Bu Türk filmi ve eski. Revolverla 6 kurşundan fazla ateş etmişti dikkatimi çekti, ancak o zamanlar bir revolver 6 kurşundan fazla ateş edemez, silahları reload etmek lazımdır diyen yoktu. Oysa yeni filmlerde var evet, insanlar daha dikkat ediyor böyle şeylere.
2- Filmde adam süper kahraman gibi birini oynuyor, bi destanı oynuyor. Hayatında bir destan okumuş insansan "taşı sıktı suyunu çıkardı" "tek üfürükle ağaçları yoketti" gibi, karakterler ve esas oğlan hakkında abartılar yapıldığını farketmişsindir. Evet Karamurat da destandır, gerçek bi hikayeyi yansıtmak yerine masalsı anlatımı tercih etmişlerdir.
3- Neo teknolojik karakter laf etmiyorsunuz, Kara Murat destan karakteri laf ediyorsunuz. Yeni nesil destanlardan uzak ama hollywood saçmalıklarına aç yetişiyor sanırsam...[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

ya dediğiniz sorunun en büyük nedeni Türkiye'nin o dönemler dünyaya kapalı bir ülke olmasıydı bence.İnsanların bırakın o zamanki dünya sinamasıyla karşılaştırabilmek için diğer filmlerden haberi olmasını,dünyadan haberleri yok denecek kadar az oluyordu .Dolayısıyla demek istediğim o standartlarda yine de Cüneyt filmleri izleyiciye zevk veren bir filmlerdi. Eski filmler üzerinde tartışmaya gerek yok bence. Oturun şimdi yapılan filmlere bakın.Gora'ymış , Kahpe Bizans'mış...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LuCk, 15 Mayıs 2004 14:45 tarihinde demiş ki:
bu arada ılk konunun basında herkes ustume saldırdı bana destek cıkıp benı zor durumda bırakmayanlara tesekkur ederım

üstüne saldıranlar haklı.
Eski cüneyt arkın filmlerini gözünü kapatıp komedi filmi olarak izleyenleri anlamıyorum.
Bu tarih filmleri de olsa adamlar destan karakterleri üzerine gitmişler, gerçekçi film değil destan filmi yapmışlar.

Matrix, şu an süper, devasa bir bütçeyle film çevirmiştir.
O zamanlar adamların elinde bu kadar teknoloji, bu kadar para yoktu.
Adamlar herşeyi kendi emekleriyle yapmıştır. Kuklanın bacağı kafasına değiyorsa, bu matrix kadar zengin olamıyaşımızdandır.
Adamların ellerinde bilgisayar yok. CGI ile filmi destekleyememişlerdir.
O zaman için, takdir edilmesi gereken yapımlardır. "En ince ayrıntısına kadar düşünmüşler, o zaman kimse böyle düşünmemişti vay be" demiyorum.
Ancak ellerindeki imkanları en güzel biçimde kullanan yapımlar.
Bu yüzden dalga geçilmesini hiç anlamıyorum, Yüksek bütçeli Holywood filmlerinin kör ettiği çocukların bu filmlerin hangi yılda, nasıl bir koşulda yapıldığını bilmeden eleştirdiğini varsayıyorum..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

Bonecrusher bı fılmındede ama eskı fılmı degıl tabı bı eve dalcak elınde çıftelı tufek var herkesın bıldıgı gıbı cıftelı 2 kursun atar ama cuneyt abımız naptı 5 kere tetıge bastı ve 5 ındede sılah patladı adama bak kursunları arka arkaya dızmıs herhalde hiiii[signature][hline]ÇAKIR ÖLMEDİ KALBİMİZDE YASIYO...BU ARADA SAMPIYON FENERBAHCE
Sosyal ağlarda paylaş

ben cüneyt arkın ın1 okla 4 adam aldıgını hiç görmedim. o sagdece kılıç savaşlarında oluyor. oda 1v10 a kadar cıkıyor.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !

[Bu mesaj Bıshop tarafından 17 Mayıs 2004 20:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 15 Mayıs 2004 15:45 tarihinde demiş ki:

Adamlar herşeyi kendi emekleriyle yapmıştır. Kuklanın bacağı kafasına değiyorsa, bu matrix kadar zengin olamıyaşımızdandır.
O zaman için, takdir edilmesi gereken yapımlardır. "En ince ayrıntısına kadar düşünmüşler, o zaman kimse böyle düşünmemişti vay be" demiyorum.
Ancak ellerindeki imkanları en güzel biçimde kullanan yapımlar.
Bu yüzden dalga geçilmesini hiç anlamıyorum, Yüksek bütçeli Holywood filmlerinin kör ettiği çocukların bu filmlerin hangi yılda, nasıl bir koşulda yapıldığını bilmeden eleştirdiğini varsayıyorum..

Bazı filmler için dediğini haklı buluyorum Bonechrusher. Bir çok kişinin bilmediği Cüneyt Arkın' ın aslında türk aksiyon filmlerinin çok öenmli bir ismi olduğu ve bugun aksiyon sinemasının türkiyede gelişiminde en öenmli başvuru kaynağı olabilecek kişi olduğudur. Fakat bu dediklerim bazı Cüneyt Arkın filmleri içindir. Bir Dünyayı Kurtaran Adam ya da Bir Süpermenler filmleri gibi filmler türk sinema tarihinin yüz karalarıdır. Bu filmler için bahane bulunamaz, düpedüz hatadır. Ama ne yazık ki dünyanın en kötü filmleri arasında yer alabilecek bir film şü anda Türkiye' de Kült film dünyada ise başarılı bir B tipi Star Wars komedisi olarak görülmektedir. (IMDB notu 7,5) Türkiyede satılan en pahalı film afişi de DKA afişidir.

Şimdi ise Cüneyt Arkın bu başarısızlığı ile bu filmden para yemektedir. DVD satışları VCD satışları hatta 2. bölümünü çekerek bundan para kazanmaya devam edecektir. Şimdi yıllar sonra kalkıp "o film hataydı" diyeceğine yıllarca savunduğu filmini ve savunmalarını unuturcasına "biz zaten komedi filmi çekmiştik" yüzsüzlüğü yapıyor millet de yiyor ya helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 12 Mayıs 2004 23:58 tarihinde demiş ki:
ben hidrojen gazı nı biliyorum, battal gazı ne zaman cikti?

bunun üzerine
said:
arcane, 13 Mayıs 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
şu espri üzerine sorgusuz sualsiz banlasalar seni bi kişi bile çıkıp niye ne oldu demokrasi hede hödö demez
beter ol

bu caizdir
ehuehehue
sabah sabah karnım ağrıdı..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 15 Mayıs 2004 15:45 tarihinde demiş ki:

ehehehe CGI'ın ortaya çıkış tarihi ne ki kara murat'larda kullanılsın? the godfather'da kullanıldı mı sanki? :) öbür dediklerinde hakkın var da bu komik geldi.. :-p

ghaldzsar süper özetlemiş olayı, esasen türk sineması bu yolda devam etseydi bugünkü hong kong sineması kıvamında bişi olabilirdi. ama bıraktık o yolu doğru kıvamı tutturmaya uzak değilken, şimdi entel dantel fransız özentisi filmlerle bir yeşilçam oluşturmaya çalışıyoruz..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

cüneyt'le dalga geçerken iyi diye örnek vardığiniz karaktere bakın "Legolas". Film boyunca binbir türlü abzürt hareket yapan "oha..." dedirten canlı...
Ok atçak vakti olmadımı direk saplıyor ölüyor uruk-hai'ler...ilk gördüğümde az gülmemiştim. Neyse ben dandik türk filmlerinin koruyusu değilim ama bağri verdiğiniz örnek düzgün olsaydı neymiş legolas herkeze bir ok atıyormuş... hahahhaah :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...