Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kılıçdaroğlu CHP nin başına geçsin mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Deniz Baykal’a açık mektup!
Sayın Baykal...
Öncelikle yerel seçimlerde gösterdiğiniz başarı nedeniyle sizi ve partinizi tüm kalbimle kutlarım.
Biliyorum ki beni pek sevmezsiniz. Önemli değil; zaten ben de sizi sevmem.
Çünkü yönetim tarzınızı, parti içi demokrasiye set çeken anlayışınızı, “Dediğim dedik”çi tutumunuzu benimsemem.
Ama gelin bir kez olsun duygularımızı bir kenara koyalım ve birbirimizi anlamaya çalışalım.
Yerel seçim sonuçları, partinizin iki yıl sonra yapılacak 2011 Milletvekili Genel Seçimleri’nden büyük bir zaferle “çıkabileceğini” gösteriyor.
Eğer önümüzdeki iki yılda sistematik bir çalışmayla, Güneydoğu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerindeki illerde eski tabanınızı yeniden kazanmayı başarırsanız...
Ve en önemlisi...
“İlle de Genel Başkan ben olacağım” demekten vazgeçerseniz...
İnanıyorum ki CHP “birinci parti” olma şansını yakalayabilir.
Deniz Bey...
Yerel seçim sonuçlarını büyük bir başarıyla tahmin eden A&G Kamuoyu Araştırma Şirketi, dün o başarılı seçim anketinin ilginç bir detayını açıkladı.
Bu şirketin anketörleri seçimlerden önce vatandaşlara gidip, “Oyunuzu neye göre vereceksiniz” diye sormuşlar.
AKP’lilerin yüzde 39,1’i “lidere”, yüzde 34,5’i de “savunduğu siyasi görüşe” yanıtını vermiş.
CHP seçmenleri ise aynı soruyu şöyle yanıtlamış:
Yüzde 55,4 “savunduğu siyasi görüşe...”
Yüzde 19,2 “lidere...”
Bir başka anketi de VATAN’ın internet sayfalarını hazırlayan arkadaşlarımız başlattılar. Dünkü yazımda gündeme getirdiğim, “Baykal’ın artık bir alternatifi var” saptamasını ankete dönüştürdüler ve okurlarımıza “Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni Genel Başkanı olmalı mı” diye sordular...
Sadece bir kez oy kullanılabilen bu ankete saat 17.00 itibarıyla yakaşık 25 bin kişi katıldı. Sonuç şöyleydi:
Evet, yüzde 94,38.
Hayır, yüzde 5,62.
Çok iyi bilirsiniz ki Kılıçdaroğlu, kişiliği gereği asla kendiliğinden o koltuğa talip olmaz. Zaten bunu dün net bir şekilde söyledi. Parti disiplinine uyarak sizi övdü ve asla parti içi çatışmaya girmeyeceğini belirtti.
Ama o açıklamada, “Genel Başkan olmam” da demedi!
Deniz Bey...
Yukarıda yazdığım veriler artık, “Ben gidersem CHP biter” gibi bir iddiada bulunamayacağınızı gösteriyor.
Hazır girdiğiniz son seçimden de başarıyla çıktınız; gelin olağanüstü kurultayınızı en kısa zamanda toplayın ve Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı’na bizzat siz aday gösterin...
İsterseniz kendinizi de “Onursal Başkan” yaptırın.
Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin ve daha da önemlisi Türkiye’nin önünü açın!
Hem “koltuk düşkünü” olmadığınızı kanıtlayın, hem de adınızı Türkiye siyaset tarihine altın harflerle yazdırın.
Eğer gerçek bir “yurtsever” seniz; yapın bunu... Yapmazsanız Kılıçdaroğlu rüzgârı söner, yine alternatifsiz Genel Başkan olarak kalırsınız.
Ama bu ülkeye gerçekten yazık edersiniz!

Mustafa Mutlu
Mesaj tarihi:
Baykal'ın yol alma vakti geldi (20 senedir söyleniyodur belki bu ama :P) Bir seçim daha Baykal ile geçmez yani adam artık yetemediğinin farkında olmalı.
Mesaj tarihi:
Sarıgül dsp ye genel başkan olucak dedikoduları var bazı haberlerde. DSP ile sarıgül , chp ile kılıçdaroğlu olursa ortamda yeni akımlar başlar bana göre.
Mesaj tarihi:
geçmeli ama zor. lider olmak için herşeyden önce cesur olacaksın. kılıçdaroğlunda bu özelliğin olduğunu hep birlikte gördük zaten. gerek i.melihle atışması gerek seçimler vs.

baykal yol verir mi? vermez.
Mesaj tarihi:
mustafa sarıgül gibi "cıvık" bir adam her şey olabilir ama adam olamaz gibi. bu adam doğan holding kanalları sayesinde chp'nin az kalsın başına geçicekti de deniz baykal'ın efsane konuşmasıyla yalan olmuştu. chp'den uzak olsun da isterse dsp'de yer bulsun.
Mesaj tarihi:
dsp, sarıgülün hırsı ve kabalığı ile bir başarı yakalayamaz.sol adına bir söylemi olmayan sarıgül olsa olsa tayyipin ab versiyonu olur.tayyip daha yerel takılıyor :)
Mesaj tarihi:
DamienThorne said:
Kılıçdaroğlu süper bi insan olmasına rağmen, bir memlekete başbakanlık yapıcak kadar heycanı yok bence..Çok sessiz sakin bi tip, lider gibi durmuyor pek ne yazıkki.

cumhurbaskani tipi war aslinda
ahmet necdet sezer gibin bi adma biraz
Mesaj tarihi:
2. Karayalcin vakasi olur. Bundan 15 sene sonra tekrar Istanbul'a belediye baskani adayi oldugunda adama sorarlar "niye sattin gittin" diye. Istanbul'un CHP oy potansiyeli duser.

Kilicdaroglu once Istanbul Belediye baskani olmali. Bu gorevi adam gibi yaptiktan sonra ancak gidip CHP'nin basina gecer.
Mesaj tarihi:
cumhurbaşkanlığı halk oyuyla olmayacak mı artık? öyle hatırlıyorum ben sanki. cumhurbaşkanlığına aday olsun 2 sene sonra abdullah gülle kapışır
Mesaj tarihi:
kermit said:
CHP nin başına geçebileceğini düşündüğüm tek bi isim var benim.
Onur Başaran Öymen.

Onur Öymen'nin eski seçimlerdeki chp zihniyetinden hiçbir farkı yokki. Kılıçdaroğlu 10 eklediyse Onur Öymen -10 getirir.
Mesaj tarihi:
Geçmesin, istemem.
Neden?
Yeterli bi adam değil çünkü.

Baykalın hitabı tanıdığım hiçbir insanda yok benim ve bir başbakanın en iyi olması gerektiği nokta bu.
Hitap,
Dış politikada özellikle etikili olur.

Ayrıca, baykal açık ara daha güçlü.
Evet Kılıçdaroğlu daha iyi bir adam belki
ama lider olabilecek bir adam değil gibi duruyor. Fazla sintiri.

Yani Ecevit'e çok benziyor ( çok severim, ama biraz sağlam durmalı başbakan dediğin )

Bone un dediği gibi C. başkanı olucak adam
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...