Reksa Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Dün facebookta elemanın teki ana bacı sövmüş.Aynı şey şuan da devam ediyo.Ama verdiği isim kendisine ait değil.Savcılığa vermeyi düşünüyorum nasıl oluyo bu işler?
riglous Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Abi internetten sana soven adami niye dava edersin? Astari yuzunden pahaliya cikar. Sokakta sana soven adami yakasindan tutup polise mi goturuyosun? Sen de ona sovuyosun ya da deli diyip geciyosun. Silersin arkadas listenden olur biter. Hala icine sinmiyosa, FBook'ta bu tur sikayetleri degerlendiriyolar bildigim kadariyla. Soyle oraya kapatsinlar account'unu adamin.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Gavurlar bu gibi durumlar için ignore yaratmış.Bas ignore u block u bitsin gitsin dert ettiğin şeye bak. Adamı bulabilme imkanın olsa git döv.
senko Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 bunlar için adamları dava ediyorlar sonra niye yargı işlemiyor diyorsunuz :P
AthleT Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Yapabileceğin hiçbir şey yok bildiğim kadarıyla. Engelle gitsin. Veya sende söv.
zarekd Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 ben dava ettim bu tür bir şey için iki kişiyi, ip adresleri filan vardı elimde, kimliklerini de biliyordum tc kimlik numaralarına kadar. 2 si de 2400 ' er ytl ceza aldı. 5 sene boyunca tekrar suç işledikleri takdirde cezayı ödeyecekler. ayrıca da 3 ay süreyle kişisel gelişim ve öfke kontrol kursuna gitmelerine karar verdi hakim. tek bir dilekçe yazıp savcılığa verdim, savcı onaylayıp bilişim suçları emniyet dairesine götürmemi söyledi gittim oraya verdim. bir daha da ne uğradım ne takip ettim. 1 sene sonra dava sonuçlandı gittim kararı aldım geldim.
mani Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 türkler bu iş için kahve yaratmış. git adam topla döv.
KahnX Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 dimi hukuğa ne gerek var ki çayına ilaç koy eve götür bağla döv.
irenikus Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 zarekd said: ben dava ettim bu tür bir şey için iki kişiyi, ip adresleri filan vardı elimde, kimliklerini de biliyordum tc kimlik numaralarına kadar. 2 si de 2400 ' er ytl ceza aldı. 5 sene boyunca tekrar suç işledikleri takdirde cezayı ödeyecekler. ayrıca da 3 ay süreyle kişisel gelişim ve öfke kontrol kursuna gitmelerine karar verdi hakim. tek bir dilekçe yazıp savcılığa verdim, savcı onaylayıp bilişim suçları emniyet dairesine götürmemi söyledi gittim oraya verdim. bir daha da ne uğradım ne takip ettim. 1 sene sonra dava sonuçlandı gittim kararı aldım geldim. türkiyede miy yaşıyorsun?
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 başıma geldi. ama ben küfreden taraftım. her ne kadar ben küfretmesem de benim bilgisayarımdan ve benim adıma kayıtlı kullanıcı hesaplarından birine küfredilmişti. ip, konuşma kaydı vs. kayıtlarıyla tehdit edildim. bir şekilde tatlıya bağlayıp sıyrıldım işin içinden. yani yaptırım gücün var. tanıdık bir avukata sorabilirsin, boş yere uzun uzadıya uğraşma. elemanı tanıyorsan ve ulaşabileceğin kadar yakınındaysa birebir ilgilen derim.
roket adam Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Tam da şu anda böyle saçma sapan bi işle uğraşıyorum. Yazayım hemen. http://forum.paticik.com/read.php?13,3914051 Bir okul sitesinde, bir hocanın başlığı altında şöyle iki mesaj yüzünden "tehdit, hakaret ve iftira" ile suçlanıyor arkadaşım. said: derslerinde çizimlerimi çok geliştirmiştim sıkıntıdan baya iyi şeyler çıkıodu sağolsun forum açmıştık aynı goptagel gibi bekledi bekledi yazılı zamanı sizi müdürle uğraştırıcam dedi yazzılı zamanı şikayet etti yazılıları zaten söylemiyorum bile çok çektirdi valla arada hatırlayınca söverim said: bahsettiğimiz kişiler farklımı zuhaa haa valla benim 10. sınıfımın yaklışık bundan3 sene önce hayatımın bir bölümünü zehir eden kadın günlerimizi diken üstünde geçirmemize sebeb olan kadın laftan anlamayan kişilik daha çok şeyler söylemek isterim ama işte admin olsun zombie olsun ben kısacası tüm bizim dönem bu konuda dertlidir emin olun artık bişeyden çekinmem tabiiki okula uğrarmıyım bilmiorum ama uğrarsam neler olur bilemem artık bu da benim yazdığım mesajım. soruşturmada benim de ismim geçiyor, ben de bu üç suçun bir-birkaçı ile suçlanıyorum. said: valla söylenenler doğru. ben de şahidim. zamanında tır kornası olayı yüzünden tüm sınıfın önünde özür dilemişştim. hala canım sıkıldığında moralim bozulduğunda o olayı hatırlamaya çalışırım ahahahahahaahahaha çizim yeteneğimi geliştirdim ben de ama bu cebimdeki paranın uc almaya gitmesine sebep oldu bir iki kere de telefonumu almıştı di mi. bi de ezginin telefonunu mu ne almıştı. yoksa benimkini almıştı da ezgi hocadan mı çalmıştı. neyse işte telefonlara alerjisi var. bir de internet sitelerine alerjisi var. ekşi sözlük falan okur kendisi. aklıma geldi bi ara başlık açacağım sözlüğe onunla ilgili dsfsdg. görsün bakalım sdfsgsdf. diğer suçlu çocuk said: arada hatırlayınca söverim evet :) Evet. Açtığınız soruşturmalar böyle aşırı derecede ilkel mesajlar söz konusu olsa bile dikkate alınıyor, yargı çalışıyor. Not: Bahsettiğim mesajlarda tehdit, özellikle de hakaret ve iftiranın nerede olduğunu bulana şeker vericem.
Law Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Hakkını aramasını bilene çalışıyor elbet.
Crematorium Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Söven adam haklı şikayette bulunursan seni yargılarlar düşüncesindeyim
Baalzebub Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Savciliga sikayet dilekcesi vereceksin. Ama dedigin gibi adamin ismi sahteyse, adamin adresini ogrenmeleri icin ip numarasi uzerinden arastirma yapmalari lazim. Bu yuzden savcilik emniyete basvuracak vs. Sirf biri sana hakaret etti diye Turkiye'de hicbir savcilik o kadar is pesinde kosmaz. Sen kosarsan da bir sonuc alamazsin. Eger isin icinde tehdit varsa, olay baska bir boyuta tasinir tabi, ama sadece hakaret isitiyorsan; yapabilecegin iki sey var: 1- engelleyeceksin. 2- sen de kufredip rahatlayacaksin baska yapabilecegin bir sey yok.
Öne çıkan mesajlar