Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Başbakanda canlı yayında aramaların doğru alanda yapıldıını kordinatlarla gösterdi. Doğru yalan bilmiyorum ama bu riske girmez yalan kordinat verip. Hala canlı yayında.
Mesaj tarihi:
yanlış yerde aramışız tüh pardon diyecek hali yok,
ayrıca arayan 3000 kişi içinde bile başbakanın verdiği koordinatları anlayıp çözebilecek, "lan biz oraları hiç aramadık ki" diyebilecek kaç kişi olabileceği meçhul.

o yüzden doğru veya yalan, ne dese sineye çekecez.

muhalefete telekulak misafiri olmaya harcadıkları teknolojik altyapıdan daha fazlasının, ülkemde başı derde giren vatandaşımın hayatta kalabilmesi için kullanılması dileğiyle.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Ya bu arada tam komplo teorilik bi setting ha bu

Ya zaten açıkçası kaza eseri çat diye helikopterin düştüğünü sanmıyorum ben.

Ha kim yaptı neden yaptı nasıl yaptı derseniz bilemem, komplo teorisyeni değilim, komplo teorisine de girmiyorum, sadece kaza olduğuna inanmıyorum pek.

Ha, iyi mi kötü mü derseniz, "ölüme sevinilmez" lafına kusra bakmayın inanmıyorum ben. Bu lafı söyleyen adamı da kıçım kadar dikkate/ciddiye almıyorum. İnsanın oturduğu yerden sıcak evinde 17" monitörü karşısında elinde kolası, göbeğini kaşıya kaşıya ekmek elden su gölden hayatından tutup da etmesi kolay böyle lafları, ya da "humanistim ben" diye yırtınması doğal. Ama dünyada işler öyle "pembe bulutlar" arasında yürümüyor.

Ölüme sevinilir/sevinilmez kavgası yapmak apayrı bir komik. Asıl soru bir insanın ölümüne başkalarının sevinmesini sağlayacak kadar kötü nasıl bir karakteri ve yaşamı olduğu. Eğer gerçekten bu kadar kötü (yumuşatılmış haliyle) pis bir insansa zaten isteyen sevinir isteyen bana ne der. Kimse tutup da "pissiniz humanist değilsiniz çakalsınız" diyemez.

Sevmezdim, ama kişisel olarak tanımam etmem, o yüzden üzülmem falan zaten saçma bana göre. Kötü bir adamdı kişisel görüşümce, hakettiğini buldu. İyi ki ölmüş demem (diyene de karışmam, kimsenin de haddine değil karışmak) ama hak yerini buldu demek de yerinde.

Pilota, muhabire yazık.
Mesaj tarihi:
abi rezilliğe gel avrupa ülkeleri falan gülüyodur duruma.nano çağı teknoloji çağı diyoruz,bi siyasi partinin genel başkanın bulunduğu helikopter düşüyo,helikopterden birisiyle telefon konuşuluyo ve koordinatını belirleyemiyolar helikopterin tipe bak kjsdhfsd.bu kadar fakir bir ülke olamayız ya.öldü adamlar iyimi.muhsin yazıcıoğlu'nu hiç de desteklemezdim ama insan nasıl olsa yani kötü oldu 6 kişi bide bitek o da değil.

işin özü ülke mal ve fakir.
Mesaj tarihi:
ben olayı takip edemedim hiç. kabaca bilgim var o kadar. ama fakirlikle alakası ne onu çözemedim.

şimdi cep tel üzerinden baz istasyonu ile yer belirlemede min 3 istasyon gerekli değil mi?

yani
X

telefon X

X

gibi bişi..

yerleşimin çok fazla olmadığı bölgede de kimse fazla istasyon kurmaz. yeteri kadar yapar diye düşünüyorum. sadece tek istasyon üzerinden de en fazla tahmin yapılır herhal..

kaç istasyondan izleme yapılabilmiş? var mı bilgi?
Mesaj tarihi:
Sistemin nasıl çalıştığını bilmiyorum. Sadece tahmin yapmak gerekirse telefonun sinyalinin ulaşma süresi üzerinden bir tespit yapma imkanı olabilir gibime geliyor. Eğer söz konusu olay buysada, mantıken, küçük ölçekte bir koordinat belirleyebilmek için 3 tane baz istasyonunun sinyal alabilecek kadar yakınlarında olması gerekir diye tahmin ediyorum. Eğer bu yöntem dışında başka bir teknoloji kullanıyorlarsa bilemeyeceğim tabi.
Mesaj tarihi:
siyasi görüşümüz, dünyaya bakışımız, adam hakkındaki düşüncelerimiz ne olursa olsun, videodaki görüntüleri izlemesek, oradaki resimlerin ideolojisine katılmasak bile, şiiri son bir kez daha dinleyelim istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=DWHltyF1Nes
Mesaj tarihi:
kaç tane istasyon var bilmiyorum,konu hakkında da çok kabaca şeyler biliyorum,ama yeterince büyük bi eziklik bu olay.telefon konuşmasan bulursun be 2 güne telefon falan konuşuldu ona rağmen zor bulundu hani.

fakirlikten kastım da maddi anlamda fakirlik değil,yetersiz olması işte ülkenin bu tip konularda.
Mesaj tarihi:
2 baz istasyonu yetiyor dendi. 1 tane ile sadece o istasyonun çevresinde belirli alanı athmin ediyorlarç
Yani sinyal kuvvetine gore 3kmlik çapta heryerde olabilir gibisinden bişi veya 15km çap msafe neyse işte. Yön bilgisi icin 2. bir baz istasyon lazım.
Mesaj tarihi:
ya aslında buraya yazmam ne kadar dogru bılmıyorum ama
yakınen kendısını tanımak fırsatı buldum babamın arkadasıydı.
katıl denmesıne cok bozuluyorum.
solcular stalın gelcek komunıızım gelecek havasıyla anlatıldı onlarsa ona ınandı
ankara da okuyan gencelerdı sonucta su an kı kadar kalabalık bı sehır deıldı bırbırlerını tanıyolardı her fırsatta bırbırlerıne gırıyolarmıs .
bazı ulkeler tarafından desteklenıyolarmıs ısımlerını vermıycem egıltılmısler
ole olaylarkı solcu polısler sagcıları dovermıs ,sagcı polısler solcuları.
bana mınnet borcun olmasın kımseye derdı.
ole seyler hatırlıyorumkı uzuluyorum ben ufaktım dukkanımıza gelırdı ben paket lastıgıyle kagıt atardım bana su hedefı surasından vurursan su kadar para vercem fılan cok parasını almısımdır ...
bazen olaylar gorundugu gıbı deıldır sonucta onlarda kullanıldıklarının farkındalardı bunu bılmenızı ıstıyorummm....
Mesaj tarihi:
Nokta belirlemek için 3 baz istasyonu gereklidir.

Üçü telefononun sinyallerinin ulaşma süresinden bir mesafe belirler. Üç mesafe ile üçgen içindeki bir koordinatı rahatça bulabilirler.

İki noktadan mesafe belirlenirse bir çizgi üzerinde hat belirleyebilirler.

Tek noktadan ise çembersel olarak belirleyebiliyorlar.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Bende anlamadım hala umudumuz var diye demeç veriyorlar.

Gün içindeki haberleri veriyorlar, saat 18:00 gibi 6 ceset de bulunmuştu yanlış hatırlamıyorsam (saati).
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
ben olayı takip edemedim hiç. kabaca bilgim var o kadar. ama fakirlikle alakası ne onu çözemedim.

şimdi cep tel üzerinden baz istasyonu ile yer belirlemede min 3 istasyon gerekli değil mi?

yani
X

telefon X

X

gibi bişi..

yerleşimin çok fazla olmadığı bölgede de kimse fazla istasyon kurmaz. yeteri kadar yapar diye düşünüyorum. sadece tek istasyon üzerinden de en fazla tahmin yapılır herhal..

kaç istasyondan izleme yapılabilmiş? var mı bilgi?

Bölgede 2 adet istasyon varmış.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...