sir Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 yahu ben elbette güvenemem de, ordu nasıl güvenmiş? o nasıl olmuş diye hiçbiriniz sormuyosunuz, resmen gözlerinizi ve kulaklarınızı kapatmışsınız, gerçekleri kabul edemiyorsunuz. güneydoğuda insanlar asitle yakılmış, kemikleri BOTAŞ'ın kuyularına atılmış.. güneydoğuda pkk itirafçıları, devlet eliyle (ve izniyle) yasadışı işlere bulaştırılmış. bunlar devlet görevlisi yapılmış, maaş bağlanmış. ve bunlarla beraber yüksek rütbeli askerler JİTEM adı altında katliamlar, yargısız infazlar, işkenceler düzenlemiş. TSK tarafından senelerce varlığı reddedilen JİTEM, bugün neden gündemin merkezinde oturuyor? neden artık yalanlanamıyor bu eylemler? eh çünkü ayyuka çıktı, çünkü artık devlet adına hukukun dışına çıkanlar da yargılanmaya başladı, yani nihayet devlet kendi içindeki pisliği tasfiye etmeye başladı. nasıl ordu içinde yanlışlık varsa kamuoyuna yansımasın diyosunuz? ordunun bu kesimi, kamuyu oymuş! (yılmaz özdil-vari bir kelime oyununu da serpiştiririm) siz bunları senelerce kayıp evlatlarını arayan anne babalara sorun, cumartesi annelerine sorun, jandarma tarafından götürülüp bir daha haber alınamayan, gözaltında kaybolan insanların ailelerine, arkadaşlarına sorun. onlara veli küçük kimdir, abdülkerim kırca kimdir diye sorun. bu insanlar neden yıllarca yargılanamadı, neden yıllarca korundular? kim onları korudu? neden bütün mahkemeler "bizim yetkimiz yok" dedi? heh askeri mahkemeler elbette sivil mahkemeler gibi değil, mesela şemdinlide kitabevini bombalayanlar "iyi çocuklar" olduğu için serbest bırakılabiliyo askeri mahkemelerce. hiiç menderes dönemiyle falan alakası yok, ki bu örgütün öncüleri menderes döneminden önce de vardı. ordunun içinde her zaman böyle "derin" bir kanat oldu, tee ittihat ve terakki döneminden beri. ama şansımız o ki bugün nihayet bu zihniyet yargılanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ilki kadar güzel değil bu sefer. ilkinin sermayesinden yiyor gibi. boşuna sinemalarda izlemeyin yakında tv'ye düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Law said: Sparkcaster said: güneydoğudaki kuyulara pkkya gizliden destek verenlerin teröristlerin atıldığını bilmeyen var mı son 20 yıldır? Bu dediğin doğruysa ve o paşalar ve bu iddia ile itham edilen sanıkların bu eylemi yaptıkları ispatlanırsa hapse girmeleri gerek arkadaşlar. Pkk ile savaş dağda oluyorsa yani sıcak çatışmadam elbette işin doğası gereği teröristler vurulur, ama yok bu destekçi bu köstekçi diye insanları tutup yargısız infaz yaparsanız bunu devletin bekası için yaptım diyemessiniz kusura bakmayın bunun adı cinayettir, savunulacak bir tarafıda yokdur. Devletin bekasını yasalar çerçevesinde kurumlar korur, bireyler değil. Hiçbirşey yasalardan üstün olamaz hukuk devletinde ve Türkiye Cumhuriyetinde. Devletin bekası yasalar çerçevesinde korunur. Diğer türlü yarında biri gelir sizi kuyuya atar ama siz derdinizi anlatamadan ölmüş olursunuz. evet dediğin gibi oluyor şu an, eşkiya devletin başına geçtiği için insanlar içerde derdini anlatamadan daha ne ile suçlandığını bilmeden öldü. ergenekonun kasası olarak tutuklanan kuddusi okkır hastane borcunu ödeyemedi. klavye başından tıkırdatmayla demokrasi gelmiyor ne yazık ki. devletin başında çok değil 10 sene önce demokrasi gidilmesi gereken yere gidilene kadar binilecek bir trendir diyen insanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Benim eleştirim herkese, kuyulara insan atanlarla, boş yere hapse insanları atanlarda aynı haltı yemekde. İkiside bu ülkeye zarar vermekde. Klavye başında demokrasi şöyle gelir burdan birkaç kişi neyin ne olduğunu kavrayabilirse yeter zaten. 20 sene önceki duruma ses çıkarmayanlar şimdide ses çıkarmasın o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Horizon said: Daha kesin belgeler ve kanıtlar ortada olmadığı için fazla atıp tutmayalım bence. Ayni cumleyi al, kendine yapistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ergenekon 1 kadar derin ve iyi kurgulanmis olmasada ergenekon 2 herkesin kutuphanesinde bir yer hakediyor, ergenekon 3. ile ucleme sonuca kavusucak, ilk romani sevenlerin mutlaka okumasi lazim 3.75/5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 LathspeLL said: Horizon said: Daha kesin belgeler ve kanıtlar ortada olmadığı için fazla atıp tutmayalım bence. Ayni cumleyi al, kendine yapistir. AA aşkolsun ya Lath, atıp tutan bizler, onlar hep belgeli baksana edirne'den ardahan'a uzanacak kadar dosya hazırladı adamlar. Devletin her yönetim döneminde her askeri dönemde illa ki pis işler çevriliyordur. Ben TSK sütten çıkmış ak kaşık demiyorum ama AKP her alan da o kadar çığrından çıktı, o kadar kabadayılaştı, o kadar kendine güvenle saygıdan, güvenden, toplum değerlerinden o kadar başkalaştı ki Deniz Fener'i dosyaları, oğullara çekilen peşkeşler, ekonomik kriz'in yönetimindeki aciziyet, öfke ve küçümsemeyle konuşan ve saygıdan nasibini almamış bir parti ve onun tüm kadrosu ve yazıldığında wall of text hesabına dönüşülecek binlerce aciziyeti ve skandalı var ki inanın Ecevit'in Tansu Çiller'in krizlerine rahmet okutacaklar, okutuyorlar da. Bugün bir başbakan ve devlet makamlarındaki yetkililer kendi olması gereken edep ve adap seviyesinden sulukuleli çingen ağzından çıkma misali sözlere o kadar kolay iniyor ki, vay anasını, başımızıdakilerin kültürüne, adabına bak arkadaş diye diye izliyoruz haberleri. Herşeyi satmaya, işine gelmeyeni yoksaymaya, makamının gerektirdiklerini yapmamaya, dinle devleti birbirinin bu kadar içine sokmaya, fetonun kölesi olmaya çabalayan başka bir yönetim geldi mi merak ediyorum. Hiçbir zaman ülkece bir şey kıçımıza girene kadar anlamadığımız gibi dibinin dibine vurduğumuz ana kadar da anlamıycaz durumu. 10-15 yıl önce şeyh eteği öpenlerin tek yaptıkları şeyhlerini değil kendilerini ön plana çıkartıp sakallarını kesmek oldu, kafalar değişmedi, gelişti. Artık çok iyi organize bir şekilde kafalarındakileri söylemek yerine uygulayıp her konuyu dibine kadar zorlayıp, mümkün mertebe kendi lehlerine yontuyorlar. Türkiye'yi Türkiye'nin değerlerinden bir değerler bütünü olmaktan çıkarıp AKP&ABD&Feto politikaları bütünü haline getirme politikalarını, at gözlüğü ile değil kafalarınızı daha da derin kumlara sokarak izleyin sevgili akp fanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 konuyu istediğin kadar akp-feto vesaireye çekmeye çalış, burada tartışılan konu JİTEM ve 2000li yılların başındaki darbe girişimleri. akpyi eleştirmek için açılmış 94583049735845 tane topiği de kullanabilirsin, halen benim bu topikte söylediklerimi yalanlamış veya "böyle değildir" diyebilmiş biri çıkmadı. inkar nasıl yenen bi yemektir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Uğur Dündarı bile araya kakaladık. Bence artık tadından yenmez oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 3. iddianameyi viktor a yazdıracakmış savcılar. Günlüklerine hayran kalmışlar. 3. iddianamede viktorun günlüklerine gönderme olarak flashbackler yer alacakmış. Previously on kısmında Ali Kırca dan karayip korsanları soundtrack ini kullanmak için izin bile alınmış. İddianamede alakasız yerler olursa ve bazı şeyler çok saçma olursa blacksmoke diye birşey uydurulmuş bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 sir said: konuyu istediğin kadar akp-feto vesaireye çekmeye çalış, burada tartışılan konu JİTEM ve 2000li yılların başındaki darbe girişimleri. akpyi eleştirmek için açılmış 94583049735845 tane topiği de kullanabilirsin, halen benim bu topikte söylediklerimi yalanlamış veya "böyle değildir" diyebilmiş biri çıkmadı. inkar nasıl yenen bi yemektir? Bu davanın nasıl da siyasi olduğunu anlamak için ilk sayfadaki Mehmet Tezkan'ın yazısını okumak yeterli. botaş kuyuları geyiği talabaninin türkiyeye gelişi, "kedi bile vermem" diyen adamın "ırak pkkya dar edilecek" açıklaması apo=mandela yazısı cumhurbaşkanının ırak'a gitmesi ve sakıncalı kürdistan çıkışı albayın tutuklanması balbayın günlükleri h.clinton'ın ve obamanın türkiyeye gelişi yeni ergenekon iddianamesi paşaların uyuşturucu kaçakçılığıyla felan suçlanması hepsi son bir ayda oldu, obamanın gelişi eli kulağında, hepsi de tesadüf mü acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 adam botaş kuyularına geyik diyo, ben daha ne diyim? bu olay başlayalı 1.5 seneden fazla oldu, botaş kuyuları 90larda oldu, JİTEM 90larda vardı, yani bütün bu yargılamalarda aslında çok geç bile kalınmış. obamanın ziyaretiyle iddianameyi bağlamak nası oluyo? bu iddianame yazılmaya başlandığında daha obama başkan değildi. komplocu zihniyet herşeyi birbirine bağlamayı çok seviyo anlaşılan =) evet, devletin kürt sorununa ve kuzey ırak'a yaklaşımı değişiyo, fena mı? çatışmacı siyasetten uzlaşmacı siyasete dönülüyor ve merak etme, devletin üst kademeleri, ordusuyla bürokratıyla hükumetiyle ve köşküyle mutabakat halinde olmasa bu adımlar böyle kolay atılmaz. bunlar keyfi ve ayaküstü atılan adımlar değil. işte trt-şeş açıldı, kimden ciddi bi itiraz yükseldi? ama herşeyi şu yerel seçimleri düşünerek planlamışlar, iddianameyi de tam bu haftaya denk getirmişler di mi? bulletproof gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 sir, sen Botaş kuyularını ufacık veletken toplarının kaçtığı delik sanarken 2000'e Doğru ve Aydınlık dergileri bu konuları haber yapmışlar ve Hizbullah'ın bu cinayetleri bizzat devlet adına işlediklerini tanıklarla, belgelerle kanıtlamışlardı. Şimdi çıkıp da 90'da bunları Türkiye gündemine getirmiş insanları aynı bok çukurunun içine doldurmaya çalışma, özgürlükçülük taslama, Taraf'tan, Radikal'den kafanı kaldır da az gerçekleri gör. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 hadi ya? neden bugün kazılıyo peki o çukurlar? jitemci aygan bu çukurların yerini nerden biliyo? neden abdülkerim kırca ve jitem ekibi birinci dereceden cinayetle suçlandığı halde senelerce mahkemelerden kaçırılıyo? hizbullahı o bölgede kimlerin "yeşerttiğini" de gayet iyi biliyoruz, merak etme sen. van gölü canavarı da cia oyunuymuş ayriyeten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Bak son cümlede "bütün adamları aynı bok çukuruna atma" diye özellikle söylüyorum hala aynı nokta etrafında dönüp duruyorsun. İlk Aydınlık dergisi açıkladı bu cinayetleri, kuyulara atılan cesetleri diyorum. Sonra da çıkıp bu cesetleri atan adamlarla dergi yöneticileri aynı örgütün elemanları türü saçmalıkları burada cansiperane savunuyorsun. İnan laf anlatmaya çalışmaktan yoruldum size, çünkü ya anlamak istemiyorsunuz ya da düzeni iyice boka çevirmeye çalışanlardan menfaatiniz var. Düne kadar Uğur Dündar da tarafsız görünmeye çalışıyordu, kısmen susuyordu, olay kendisine değince patlayıverdi. Umarım sizin de canınızı yakan bir şeyler olmadan aklıselim düşünmeye başlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 LathspeLL said: Horizon said: Daha kesin belgeler ve kanıtlar ortada olmadığı için fazla atıp tutmayalım bence. Ayni cumleyi al, kendine yapistir. Sen bana bu kesin suçludur bu kesin suçsuzdur dediğim bir mesajımı göster ergenekon ile ilgili , sonra al mesajı kendi beynine yapıştır zeki arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 tipik "komplocu zihniyet" yaftası, hiç şaşırmadım. daha clinton gelene kadar ne botaş kuyuları vardı ne de talabaninin türkiye ziyareti. şimdi soruyorum obama başkan olduktan sonra ne değişti de "kürt kedisi bile vermem" diyen talabani bir anda "pkk silah bırakacak" söylemine girişti? pkk'nın tasfiyesinin kuzey ıraktaki kürt yönetimine ne gibi bir etkisi olacak? bir ay içerisinde talabaninin türkiyeye, gülün ırak'a ziyaretine ne sebep oldu? tam bu dönemde apo'nun serbest bırakılma söylentileri ve hatta mandela benzetmeleri niçin ortada kol gezmeye başladı? apo'nun serbest bırakılmasına ve bir kürt devleti kurulmasına yandaş olmaya türkiyede en sert tepkiyi, üstelik halk desteğiyle beraber, hangi kurum gösterir? darbe niyeti ve terörle mücadelede usülsüz yollar kullanıldığı iddiaları ile (ara soru:botaş kuyuları doksanlarda oldu da neden bu ay incelemeye alındı?) bu kurumun yıpratılması ve halk desteğinin azaltılmaya çalışılması, dolayısıyla ırakın parçalanması durumunda türkiye cumhuriyeti devletinin konudaki rolüne içeriden sert tepkilerin gelmemesi en çok kimin işine yarar? obama neden türkiyeye geliyor? ve hepsini özetleyen kritik soru: obamanın ıraktan çekilme planında kürtlerin, türkiyenin ve dolayısıyla tsk'nın ne gibi bir rolü olabilir? resme botaş kuyusu, iddianame, kürdistan söylemi, mandela diye ayrı ayrı pencerelerden bakarsanız yetmez. şu an resmin bütünü bu ve bana "yav bunların hepsi tesadüf, bunların birbiriyle ne alakası var" demeyin, komik duruma düşmeyin. edit: iç siyaset sorusu: o kadar yazıldıktan çizildikten, insanları içeride beklettikten sonra 2. iddianamenin seçimden sonra mahkemeye teslim edilmesinin ne gibi bir sakıncası olabilirdi? ("ergenekon yerel seçimleri manipüle etmek için çıktı zaten lolz" yaklaşımı çok çocukça buldum, tezkanın yazısının ne anlattığını anlayabilecek kapasitede olduğuna inanıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 "hani nerde kaldı iddianame, haksızlık, hukuksuzluk, neyle suçlanıyoruz" şeklinde veryansınlar gelecekti iddianame gecikseydi. yalan mı? yahu ben zaten bu saydıklarını yalanlamıyorum, hatta yadırgamıyorum, hatta bunların kürt sorununu çözmek için atılan çok bariz adımlar olduğunu söylüyorum her mesajımda. gizlisi saklısı yok yani bu işin, evet obamanın gelişinin ve ortadoğu sorununa bakışının da elbette etkisi var bunda. ırak zaten parçalandı, zaten seçime gitti ve zaten orada bir federasyon kuruldu, bir bölge de kürtlere verildi. pkk sorunu çözüldüğü takdirde bizim kuzey ıraktaki bölgesel kürt yönetimiyle herhangi bir sorunumuz olacağını sanmıyorum. ama bunun ergenekon iddianamesiyle ilişkisi? yerel seçimlerle bağlantısı? bence o kadar net değil. yani komplo teorisi olması için bile daha bariz birkaç gösterge lazım derim ben. aponun serbest bırakılması bu ülkede hiçbir zaman söz konusu olmaz, ancak şartlarının iyileştirilmesi sözkonusu olabilir. "af" meselesi de dağda bulunup eyleme karışmamış insanlar hakkında olacak gibi görülüyo. dediğim gibi bunlar gizli ajanda falan değil, zaten devlet katında ve uluslararası platformda tartışılmakta olan şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 sir said: hizbullahı o bölgede kimlerin "yeşerttiğini" de gayet iyi biliyoruz, merak etme sen. siz kimsiniz ya? buraya iddaaanamelerin saçmalığıyla ilgili birçok şey yazmayı düşündümde, nasıl olsa belli şeylere şartlanmış bir bakış açısıına sahip olduğun için boş bir çaba olarak gördüm. 2 senedir yaşananları ve 12 eylül döneminde yaşananları bide hitler dönemindeki yaşananları yan yana koy karşılaştır. yöntem baya baya aynı. said: aponun serbest bırakılması bu ülkede hiçbir zaman söz konusu olmaz şunuda yaz bir yere, gerçekleşince iç çeker bakarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 şu ilk cümlene eminim sen de inanmıyorsun, çünkü aylardır beklenen iddianamenin üstelik seçim mazeret gösterilerek birkaç hafta daha gecikmesine kimsenin itirazı olmazdı. ırakın parçalanma süreci başladı, ancak henüz tamamlanmış değil, parçalı bulutlu denebilir, yugoslavya gibi tam parçalanması gerekiyor abd için, böylece sünnisi, şiisi, kürdü hepsi ayrı ayrı kendi yönetimine sahip olur ve dışarıdan yönetilmeleri dertsiz hale gelir. bugünkü durumda, hele de abd çekilince, ırakın hali nice olur ve abd de bunu istemiyor. dolayısıyla kurulacak devletlerden biri olarak kürdistanı türkiyenin sindirmesi gerektiği için obamanın başa geçmesinden beri oralar bize daha bi şirin anlatılmaya, daha bi mazlum gösterilmeye başlandı. ergenekon daha çok darbe niyeti üzerinden giderken bir anda faili meçhuller, kuyular daha baskınlaşmaya başladı, hatta 3 ay önce kimse kuyulardan bahsetmezken bugün kemik felan bulundu diye haberler geliyor. üstüne üstlük şahin talabani bir anda güvercine dönünce, sevgili gülümüz kürdistan açılımı yapınca(ki aslında bunu hükümet katibi emre aköz haftalar önce yazmıştı, bugün "bakın ben demiştim" diye zil takıp oynuyordu), ufaktan ufaktan "apo serbest kalsın mı"larla beraber kapsamlı af söylentileri çıkınca bence belli oldu ki obama yakın zamanda kurulacak kürdistan için Türkiye'den şiddetle destek bekliyor, bu destek için ortam hazırlanıyor. TSK sindirilirse bu destek hükümetimizden güle oynaya gider, iddianamede burada devreye giriyor işte, halka orduyu öcü göstermek. ulusalcı/ergenekoncu diye bi kimlikle tanıtılan insanların kurulacak kürdistan'a çeşitli yollarla tepki göstermesini engellemek, gösterecek bile olsa değersizleştirmek. ha diyeceksin ki, kurulsun kürdistan ne olacak a.q., ıraktan bölünüp kurulacak bir kürdistanın 2. bir ermenistan olma ihtimali yüksek, sırf bu botaş kuyusu mevzusu bile abartılarak epik bir soykırım destanına dönüştürülebilir, bugün ortadan kaldırılan bir pkk'nın yarın el altından desteklenerek xkk'ya dönüşmeyeceğini de kimse taahhüt edemez.ekonomik yönden de, ırak'ın bütünündeki ticaret hacmimiz ciddi şekilde sekteye uğrayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Şu seçim gününe saat değiştirme olayını da büyük projeyi yönetenler denk getirdi di mi ? Ayrıyetten mahkeme neden seçime göre haraket etsin ? Yargı ile seçimin ne alakası var ? edit:cümle bozukluğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Horizon said: Ayrıyetten mahkeme , iddianame neden seçime göre haraket etsin ? Ehheheehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 okumayı sevmediğin için sadece gerekli kısımları boldladım, inşallah bari oraları okursun: sg-1 said: sg-1 said: Ergenekon’un ikinci iddianamesi de mahkemeye yollandı.. İçinde ne var ne yok henüz bilmiyoruz.. Kimine göre her şey var.. Tuğgeneral Bahtiyar’ın öldürülmesinden, Sivas ve Gazi olaylarına, 33 erin şehit edilmesine kadar.. Kimine göre de ikinci iddianame darbe endeksli.. Darbe günlüklerine atıf yapıyor.. Sarıkız ve Ayışığı kodlu darbe planlarına.. Keşke.. Bu olayın ‘şehir efsanesi’ne dönüşmemesi lazım.. Doğru mu, değil mi? Öğrenmemizin başka yolu yok! * İddianame 1909 sayfa.. 237 klasörde de ek deliller var.. Hâkimler 15 gün içinde bir karar vermek zorunda.. İddianame ne zaman gönderildi? 10 Mart günü öğleden sonra.. Üzerine 15 gün koyun.. 25 veya 26 Mart eder.. İddianame kabul edilirse o gün bir kopyası avukatlara verilecek.. Yani iddianame medyanın eline geçecek.. Televizyonlar özel yayına başlayacak, gazeteler manşetten verecek.. Sayfa sayfa yayınlayacak.. Telefon görüşmeleri, özel yaşama giren konuşmalar sütunları kaplayacak.. Bütün bunlar ne zaman olacak? 25 veya 26 Mart’ta.. Seçim ne zaman? 29 Mart’ta.. Yani biz seçime Ergenekon’la gireceğiz.. Seçimden Ergenekon’la çıkacağız.. Birilerinin AKP hükümetini devirmek için tezgâh çevirdiği iddialarını konuşarak sandığa gideceğiz.. Son üç günümüz böyle geçecek.. Ortalık şenlenecek.. Eğer bu planlanmışsa müthiş! Plan değil tesadüfse yine müthiş! * Zamanlama iyi olmadı.. İddianamenin üzerine seçim gölgesi düştü.. Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir adayı Mehmet Bekâroğlu, “Ergenekon’un yerel seçime araç edildiğini” söyledi bile.. Bekâroğlu’nun bir iddiası daha var ki gerçekleşirse seçim arifesi ortalık toz duman olur.. Diyor ki; “28 Şubat’ın bazı kudretli simalarıyla birkaç ünlü gazeteci seçim öncesi gözaltına alınacak.” Duyum mu, tahmin mi? Bilemem.. Yeni Şafak Gazetesi’nde de aynı iddia var; “Yeni bir büyük dalga bekleniyor.” Seçim öncesi ortalık toz-duman olacak galiba! Mehmet Tezkan http://forum.paticik.com/read.php?13,3918046#msg-3918046 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Horizon said: Şu seçim gününe saat değiştirme olayını da büyük projeyi yönetenler denk getirdi di mi ? Ayrıyetten mahkeme , iddianame neden seçime göre haraket etsin ? Yargı ile seçimin ne alakası var ? bravo alakayi kurdugun zaman gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar