Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Youtube vs. Hosts

Baggio

Öne çıkan mesajlar

DNS varken hosts dosyasında girdi olması zaten ona yol açan şey. Bilgisayar adres çözümlerken önce hosts dosyasına bakar, orda özel olarak girdi varsa o adresi kullanır, yoksa DNS'lere bakar.
Eski, çalışmayan IP adresleri girilmiştir hosts dosyasına.
O dosyadaki youtube ile ilgili tüm girdileri kaldırıp ipconfig /flushdns yapıp bi de browserı yeniden başlatırsan girebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

uzun zamandır google dns kullanıyorum 1 defa bile beni hayal kırıklığına uğratmadı

oturduğunuz yere göre bazen saçmalıklar yaşanabiliyor, benimde bazen dns kullanmadığım halde durup dururken kapalı olduğu halde youtube a girebiliyordum.

çok acil değilse bir süre girmeyin yani nolmuş?
Sosyal ağlarda paylaş

HaciYatmaz said:

dns değiştirmenin hızımı saçmalatacağı gibisinden batıl bir inancım var.

host için ip buldum ekşiden;

74.125.127.100 youtube.com 74.125.67.100 www.youtube.com

ekleyip kaydedin, çalışıyor denedim.

denendi onaylandı. makat'ın eklediği bütün ip'leri sildim, bunu ekledim. çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Youtube bendede açılmıyor 2 gündür. Ben superonline dan aldım adsl yi ve gariptir. Bazı siteler açılmıyor. Arkadaşımda ttnettden den abone. Ama onda bende açılmayan siteler açılıyor. DNS lerimizde aynı olmasına rağmen. şimdi makatı kurdum youtube yine açılmadı ama daha önce giremediğim diğer siteler açılmaya başladı :).

74.125.127.100 youtube.com

ok açıldı. Teşekkürler bilgiler için.
Sosyal ağlarda paylaş

^ this

Olay hosts dosyasındaki girdilerin eski olması. Eğer hosts dosyasına ip adresi girerek çözerseniz ilerde yine patlarsınız.
DNS değiştirin kurtulun işte. Hosts dosyasında youtube ile ilgili girdi kalmasın.
Eğer dosyayı direkt olarak değiştiremiyosanız da rastgele bi yerde uzantısız bi dosya oluşturun hosts diye, içi boş, alın onu atın C:Windowssystem32driversetc altına. Browserı kapatıp açın, DNS ayarlarını da 4.2.2.3 ile 4.2.2.5 olarak ayarlayın, bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Nedir dertleri bu youtubela anlamadım anlamıycam.
Birileri blokluyor, birileri çözüm üretiyor. O çözüm 5-6 ay işe yarıyor ama sonra patlıyor. Yeni çözüm bulunuyor. Saçma sapan bir döngü.

Benim anlamadığım Google dns le neden bağlanamıyorum. Bulşit.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...