roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 http://www.fubiz.net/2009/03/17/microsoft-sustainability/ MS'in 2019 yılındaki potansiyel teknolojileri anlattığı bir çok güzel bir video. Ama bir o kadar da imkansız ve korkutucu geliyor. Toplantıya gittiklerinde, geçmiş de ortaya döküldü ya, birden insana artık hiç gerek kalmayacak diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Bana en çok gazete ve sonrasındaki 'analiz cihazı' etkileyici geldi. Diğerleri zaten olan şeylerin gelişmiş ve el hareketleriyle süslenmiş hali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 korkutucu bisey yok abi, neden korkuyosunuz teknolojiden anlamiyorum, matrixin filan cok etkisinde kalmissiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Evet yani, pek birşey değil. Philip K. Dick kitabından çıkmış gibi duruyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 İnsanın artık "düşünmeye" çok az gereksinim duyması bence korkutucu. Şu anda sabahki toplantıyı, akşamki eğlenceyi, hatta sevdiklerimizin doğumgünlerini bile teknoloji sayesinde "hatırlayabiliyoruz". Doğumgünü hatırlamanın zevkini hatırlayan kaldı mı? Facebook'taki o kısa duvar yazıları, hayatın normal bir düzende devam ederken birden saatine bakıp "ooo bugün şunun doğumgünü yaa" deyip, akşama bir atraksiyon planlamanın duygusunu veriyor mu sizce? Teknoloji geliştikçe makinalaşıyoruz, hepsi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 dogumgunu hatirlamaktan daha faydali islere harcariz beyin gucumuzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 roket adam said: İnsanın artık "düşünmeye" çok az gereksinim duyması bence korkutucu. Şu anda sabahki toplantıyı, akşamki eğlenceyi, hatta sevdiklerimizin doğumgünlerini bile teknoloji sayesinde "hatırlayabiliyoruz". Doğumgünü hatırlamanın zevkini hatırlayan kaldı mı? Facebook'taki o kısa duvar yazıları, hayatın normal bir düzende devam ederken birden saatine bakıp "ooo bugün şunun doğumgünü yaa" deyip, akşama bir atraksiyon planlamanın duygusunu veriyor mu sizce? Teknoloji geliştikçe makinalaşıyoruz, hepsi bu. Şu doğumgünü olayı çok doğru ya eskiden çok daha canlı yaşanan bu tip şeyler şimdi "Doğum günün kutlu olsun nice senelere..." gibi bir mesajla geçiyor gidiyor.Samimiyet öldü resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 aquila said: dogumgunu hatirlamaktan daha faydali islere harcariz beyin gucumuzu. Makinasın işte. İnsan hep faydalı şeyler yapmak zorunda değil. Ben sürekli dünyaya bir katkıda bulunmak zorunda değilim. Ama makinalar düşük enerjiyle çok iş yapmak zorunda, verimli çalışmak zorunda. Böyle çalışmayan aletler başarılı bir icat olarak sayılmıyor. İşte yavaş yavaş insanlar da "verim" alınması gereken "makinalar" olarak sayılmaya başladı. "İşçilerinizin tuvalette kaybettiği zamanın size ne kadar para kaybettirdiğini bilmek ister misiniz?" şeklinde başlıyordu o tuvalet giriş çıkış kontrol cihazının reklamı da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 şu dokunmatik multitouch sistemler çok yayılacak yakında. Bize gelen mikrosoftçularda ağzılarının suyunu akıta akıta oled ekran ve multitouch teknolojilerini gösterdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 alnadik hersey dokunmadk olcak anladik hersey double touch opsiyonu suncak ama abicim otu boku ekran yapmak nasil bi sey be ayrica sene olmus 2030 hala mi kafaya kablo sokup matrixde wow oynayamicaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 2019 olm bu, 2030a belki olur, ama microsoft yapmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 herkes matrix etkisinde kalmış ve korkuo. gidin star wars etkisinde kalın. o zaman korkmazsınız. teknoloji güzel şeydir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 roket adam said: aquila said: dogumgunu hatirlamaktan daha faydali islere harcariz beyin gucumuzu. Makinasın işte. İnsan hep faydalı şeyler yapmak zorunda değil. Ben sürekli dünyaya bir katkıda bulunmak zorunda değilim. Ama makinalar düşük enerjiyle çok iş yapmak zorunda, verimli çalışmak zorunda. Böyle çalışmayan aletler başarılı bir icat olarak sayılmıyor. İşte yavaş yavaş insanlar da "verim" alınması gereken "makinalar" olarak sayılmaya başladı. "İşçilerinizin tuvalette kaybettiği zamanın size ne kadar para kaybettirdiğini bilmek ister misiniz?" şeklinde başlıyordu o tuvalet giriş çıkış kontrol cihazının reklamı da. sen bulunma abi, zorla degil zaten. bulunmak isteye kullanir. kimse seni mevcut teknolojileri kullanmak zorunda birakmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Mevcut teknolojileri kullanmayı reddetmiyorum, aksine fazlasıyla etkin olarak kullanmaya çalışıyorum. Ama görüşlerim bu yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 korkutucu değil aslında ama bu mudur yani? bi de işe yarayan bişi yapan kimse olmaz bu reklamlarda. bakın hep bi çocuk güruhu olur. niye? işsiz.. sonra işte böle doğal ortamlarda sefimli teknolojiler falan. ama ciddi bişiler olmaz. yoğun işlerde ne boka yarar bu? orada yaraması lazım işte. sadece ekran koymakla olmuyor bu işler mikrosoft! alo! penth olm steve ballmera söle, görüşmeye geliyorum.. 2çift lafım var beyim. o değil de harbi arge kısımları bunlardan daha iyi şeyler çıkartmışlardır. bi de bunların arayüzlerini hep böle gösterirler ama nihai ürün hiç öle temiz olmaz. aptallar bile kullansın diye yaparlar. sonra anca kullanıcı ayıklasın işte.. güzel grafikler, güzel görünen sade arayüzler vs. hele kahveyi gösterdi "aha dedim kesin masa üstünde gereksiz bi kahve sıcaklığı 38'c widgetı gelicek..." beni üzmediler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 işe yarayan derken? adamlar zaten günlük kullanımda veya iş yaşantısında herkese hitap edebilecek ürünlerin reklamını yapmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Bu arada dikkat ettiyseniz istasyondaki (2:30 civarı) Uzakdoğulu abi Ayla Kol diye birisini arıyor =) Sanırım Microsoft'ta çalışan bir Türk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 2019 çok erken bunun için. Yani mümkünlük açısından demiyorum, early ve late majority denilen kesime yayılması, ki bu kitlelerin 68%'lik kısmına tekabül eder, çok daha uzun zaman alır, bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Ayla Kol Microsoft Corporation 1 Microsoft Way Redmond, WA 98052-8300 sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Bu mudur yani? Interface disindaki tek gelisim kopegin topu kovalamasi mi? 2019'la aramizdaki tek fark... El insaf diyor, madem ileriye yonelik bir is yapacaksiniz bari rezil olmayin diye de ekliyorum. "640kb should be enough for anybody" lafini Bill Gates cok rahat yalanlamisti, citation yok falan diye. Bu videoyu boyle yayinliyolar. Emin olun 2019'da tracking algoritmasiyla tum kopyalarini silip, "biz oyle bi sey yapmadik, bu kadar aptalca, dar goruslu bi video olamaz" derler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Konusulan dili direk cevirme harika olay olur yalniz. Turkce konusabilirsin butun dunyayla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 2019a 10 yil var lan, cok bisey yok yani. bi de microsoftun gelecegi boyle demek ki, ne vasifla boyle dusunmusler anlamadim ama, belki kendileri bu kadar yaparlar, gerce bu kadarini yapsalar bile iyi. ben zannetmiyorum boyle seylerin olucani 2019da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Merhaba ben penth ve bu haberi onayliyorum fddsdds. Merak ettim izleyemiyorum simdi cepten, evde bakiim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 ayla'ya selam soyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Bi kademe önce bulunduğumuz noktayla, o an bulunduğumuz noktaya bakarak, bi sonraki adımın gelişini izlemenin şaşırtıcı olacağını hiç sanmıyorum. Teknolojinin ilerleyiş hızına alıştık sayılır çünkü. Mesela bu videoya bakıyorum da, hani şu Sims gibi orda burda yoktan yere resimler simgeler çıkmaz da, şu elektronik kağıt tarzı olaylar çok da uzak değil gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar