Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft'tan Gelecekteki "Dünya"

roket adam

Öne çıkan mesajlar

http://www.fubiz.net/2009/03/17/microsoft-sustainability/

MS'in 2019 yılındaki potansiyel teknolojileri anlattığı bir çok güzel bir video. Ama bir o kadar da imkansız ve korkutucu geliyor.

Toplantıya gittiklerinde, geçmiş de ortaya döküldü ya, birden insana artık hiç gerek kalmayacak diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanın artık "düşünmeye" çok az gereksinim duyması bence korkutucu. Şu anda sabahki toplantıyı, akşamki eğlenceyi, hatta sevdiklerimizin doğumgünlerini bile teknoloji sayesinde "hatırlayabiliyoruz".

Doğumgünü hatırlamanın zevkini hatırlayan kaldı mı? Facebook'taki o kısa duvar yazıları, hayatın normal bir düzende devam ederken birden saatine bakıp "ooo bugün şunun doğumgünü yaa" deyip, akşama bir atraksiyon planlamanın duygusunu veriyor mu sizce?

Teknoloji geliştikçe makinalaşıyoruz, hepsi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
İnsanın artık "düşünmeye" çok az gereksinim duyması bence korkutucu. Şu anda sabahki toplantıyı, akşamki eğlenceyi, hatta sevdiklerimizin doğumgünlerini bile teknoloji sayesinde "hatırlayabiliyoruz".

Doğumgünü hatırlamanın zevkini hatırlayan kaldı mı? Facebook'taki o kısa duvar yazıları, hayatın normal bir düzende devam ederken birden saatine bakıp "ooo bugün şunun doğumgünü yaa" deyip, akşama bir atraksiyon planlamanın duygusunu veriyor mu sizce?

Teknoloji geliştikçe makinalaşıyoruz, hepsi bu.

Şu doğumgünü olayı çok doğru ya eskiden çok daha canlı yaşanan bu tip şeyler şimdi "Doğum günün kutlu olsun nice senelere..." gibi bir mesajla geçiyor gidiyor.Samimiyet öldü resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
dogumgunu hatirlamaktan daha faydali islere harcariz beyin gucumuzu.

Makinasın işte.

İnsan hep faydalı şeyler yapmak zorunda değil. Ben sürekli dünyaya bir katkıda bulunmak zorunda değilim. Ama makinalar düşük enerjiyle çok iş yapmak zorunda, verimli çalışmak zorunda. Böyle çalışmayan aletler başarılı bir icat olarak sayılmıyor. İşte yavaş yavaş insanlar da "verim" alınması gereken "makinalar" olarak sayılmaya başladı.

"İşçilerinizin tuvalette kaybettiği zamanın size ne kadar para kaybettirdiğini bilmek ister misiniz?" şeklinde başlıyordu o tuvalet giriş çıkış kontrol cihazının reklamı da.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
aquila said:
dogumgunu hatirlamaktan daha faydali islere harcariz beyin gucumuzu.

Makinasın işte.

İnsan hep faydalı şeyler yapmak zorunda değil. Ben sürekli dünyaya bir katkıda bulunmak zorunda değilim. Ama makinalar düşük enerjiyle çok iş yapmak zorunda, verimli çalışmak zorunda. Böyle çalışmayan aletler başarılı bir icat olarak sayılmıyor. İşte yavaş yavaş insanlar da "verim" alınması gereken "makinalar" olarak sayılmaya başladı.

"İşçilerinizin tuvalette kaybettiği zamanın size ne kadar para kaybettirdiğini bilmek ister misiniz?" şeklinde başlıyordu o tuvalet giriş çıkış kontrol cihazının reklamı da.

sen bulunma abi, zorla degil zaten. bulunmak isteye kullanir. kimse seni mevcut teknolojileri kullanmak zorunda birakmiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

korkutucu değil aslında ama bu mudur yani?

bi de işe yarayan bişi yapan kimse olmaz bu reklamlarda.
bakın hep bi çocuk güruhu olur. niye? işsiz..
sonra işte böle doğal ortamlarda sefimli teknolojiler falan.

ama ciddi bişiler olmaz. yoğun işlerde ne boka yarar bu? orada yaraması lazım işte.

sadece ekran koymakla olmuyor bu işler mikrosoft! alo!

penth olm steve ballmera söle, görüşmeye geliyorum..

2çift lafım var beyim.

o değil de harbi arge kısımları bunlardan daha iyi şeyler çıkartmışlardır. bi de bunların arayüzlerini hep böle gösterirler ama nihai ürün hiç öle temiz olmaz. aptallar bile kullansın diye yaparlar. sonra anca kullanıcı ayıklasın işte..

güzel grafikler, güzel görünen sade arayüzler vs. hele kahveyi gösterdi "aha dedim kesin masa üstünde gereksiz bi kahve sıcaklığı 38'c widgetı gelicek..." beni üzmediler :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mudur yani? Interface disindaki tek gelisim kopegin topu kovalamasi mi? 2019'la aramizdaki tek fark... El insaf diyor, madem ileriye yonelik bir is yapacaksiniz bari rezil olmayin diye de ekliyorum.

"640kb should be enough for anybody" lafini Bill Gates cok rahat yalanlamisti, citation yok falan diye. Bu videoyu boyle yayinliyolar. Emin olun 2019'da tracking algoritmasiyla tum kopyalarini silip, "biz oyle bi sey yapmadik, bu kadar aptalca, dar goruslu bi video olamaz" derler...
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kademe önce bulunduğumuz noktayla, o an bulunduğumuz noktaya bakarak, bi sonraki adımın gelişini izlemenin şaşırtıcı olacağını hiç sanmıyorum. Teknolojinin ilerleyiş hızına alıştık sayılır çünkü.
Mesela bu videoya bakıyorum da, hani şu Sims gibi orda burda yoktan yere resimler simgeler çıkmaz da, şu elektronik kağıt tarzı olaylar çok da uzak değil gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...