Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babacum Mostors ne demektir?


Ishinotsuyoihito

Öne çıkan mesajlar

Herkes çok merak ediyor nedir bu Babacum Mostors diye... Aslında Babacum Mostorskalıbı, Türk Magic oyuncuları camiasında falzaca bilinen birşeydir. Fakat burada bulunan herkesi Türk Magic camiasına dahil ve bu olaydan detaylı olarak haberdar olduğunu düşünmek bencilliktir. Bu sebepten bu Babacum Mostors kavramını açıklığa kavuşturacağım.

Bu hikayeyi ilk defa yazılı olarak açıklıyorum. Diğer yerlere hunharca kopyala-yapıştır yapılacaktır, şimdiden haberiniz olsun.

Magic: the Gathering oyuncuları arasından iki arkadaşımızı tanıtarak başlamamzı yerinde olacaktır. Bunlardan birincisi Aret arkadaşımızdır. Dili bazı şeylere dönmez ve benzetmeye çalışır. Bu bazen komik sonuçlar üretsede kendisine saygımız sonsuzdur. Diğer arkadaımız da Doğukan arkadaşımızdır. Doğukan arkadaşımız da benim yakın bir arkadaşımdır ve sevilen bir kardeşimizdir. Kendisi de rahatsızlığı sonucu kelimelerin sonuna "s" eklemesiyle ünlüdür.

Urza's Destiny seti yeni çıkıtğında herkes Masticore adlı bir kartı aramaktaydı. Çünkü bu kart özelliği sebebiyle Magic de bir kilometre taşı olma niteliğine sahipti. Sürüm öncesi turnuvasında herkesin dilinde Mssticore vardı. Tabi bu kartı arayanlar arasında da Aret arkadaşımız da vardı. Fakat tam söyleyemediği için "Mostor" olarak arıyordu. Genel hitap şekliyle "Babacığım, Masticore var mı?" şeklinde sorulacak bir soruyu "Babacum Mostor var mı?" şeklinde soruyordu. Bunu duyan ve komik olduğunu düşünen insanlar lafı dierlerine taşımaya başladılar. Bunlardan birisi de tahmin edebileceğiniz gibi Doğukan arkadaşımızdı. O da bunu "Babcum Mostors" şeklinde söylüyordu.

Magic oyuncuları arasındakiler olarak biz bunu hayret belirtici bir ifade olarak kullanmamız yanında selamlaşma imi larak da kullanıyoruz. Mesela birisi abartı birşey yaptığında "Vauv, Mostors" şeklinde hayret ve heyecanımızı dile geririrken, aynı zamanda " Ooo, Babacum..! Mostors" şeklinde de selamlaşabiliriz. Bu sizin Mostors' u nasıl kullanmak istediğinize de bağlı. Babcum Mostors Açıkkaynk kodlu bir geyiktir ve GNU/GPL lisansına sahiptir. Daha fazla bilgi için www.gnu.org' a bakınız.

Olayın özeti budur. Burada ismi geçen arkadaşlarımıza saygımız sonsuzdur. Burada geçenlerin onları kıracak nitelikte olmadığını düşünüyor ve umuyoruz.[hline]HeadShot..!

__________
SBGG! Inc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha aret ya sufer adam ;)
tek katıldığım turnuvada iki yılda bir kart oynayarak kazanmıştı, tur atlamıştı :)

hey gidi günler mi desem ne desem
bu terimi de merak ediyodum sağolasın iyi oldu[hline]Hocam ayağımın ucuna düşmüyo toplar napiiim??? - Hakan Şükür

Myles `Kwama` Peak, level 12 -drunken- martial artiz of rubi-ka 1 clans
CLANS: YOUR FUTURE, YOU DECIDE ( o)(o )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 7 ay sonra ...
Bu nickin hikayesi bana kastamonu şehrinin isminin nerden geldiği ile ilgili hikayeyi hatırlattı.

Evvel zaman içinde bir türk beyi Kastamonu kalesini kuşatır(o zman adı kastamou değil tabii). Tabii asıl kuşatma nedeni kalenin kralının kızı Moni' dir. Türk beyinin gözü Moni' dedir, Moni' nin de gözü bizim türk beyinde. Neyse bizim yiğit Türk beyi kaleyi günlerce aylarca kuşatır ama bir türlü ele geçiremez. Ama sonunda Moni çözümü bulur. Artık erkeksizliğe daha fazla dayanamayacaktır. Şehrin anahtarını gece bizim yakışıklı türk beyine atar. Türk beyi de kaleyi ele geçirir haliyle.
Sabah olunca tabii kalenin beyi ya da kralı herneyse tabii tutsak alınmıştır ki sonunda her şeyi anlar. Kızı moni onu bir türk beyine satmıştır. Hışımla kızına bağırır:
Kastın neydi Moni?
İşte ondan sonra oranın ismi Kastamonu olarak kalır.

Burada anlatılan hikaye tamamen tarihi olarak kabul edilen bana kastamonuda anlatılmasının yanında bir iki kastamonuyu tanıtan yayında da okudugum bir olaydır.

Derseniz ki
o kral türkceyi nerden biliyordu?
Koskoca kalenin anahtarı mı olur?
Kastın neydi Moni gibi bir cümle nasıl kurulur?
vs..vs..

Valla cevaplarını ben de bilmiyorum kastamonululara sorun .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

trabzon'un da 'tuğra bozan'dan geldiği iddia edilir benzer şekilde, yok neymiş bir yiğit ziyaret ederken nalbanta ücreti olan akçeyi vermiş de nalbant iki parmağı arasında akçeyi yamyassı edip geri fırlatmış sahte diye.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende "BabacumMostors" olayını bi baba oğul arasında geçen diyalog sonucunda oluştuunu zannediodum.
Fantazi olay şööledir;
-Babacığım hani bana motosiklet alcaktın?
-Olm motosiklet çok tehlikeli.. Almamaya karar verdim..
-Babacıım ama motor alcaktın söz vermiştin..
-Sıs,(Sus annamında) uzatma, almiicaz dedik işte..
-Babacım motor alalım yaa..
-Höst ulan eşşek herif..
(Baba elinin tersiyle oğluna çakar)
(Oğlan darbenin etkisiyle sarsılır, vücut özellikle beyin işlemleri tam olarak yerine getirememesine raamen motosiklet aşkıyla yanmaktadır.)
-BabacumMostors[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol DM

ya dediğim gibi ben kalıcı değildim öle geyiğine gelmiştim ama lkalıcı olduk anasını satiim... şimdi gören babaum da babacum diyor...

neyse babakam demeleriden iyidir[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...