Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Haziran 23, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2002 Herkes çok merak ediyor nedir bu Babacum Mostors diye... Aslında Babacum Mostorskalıbı, Türk Magic oyuncuları camiasında falzaca bilinen birşeydir. Fakat burada bulunan herkesi Türk Magic camiasına dahil ve bu olaydan detaylı olarak haberdar olduğunu düşünmek bencilliktir. Bu sebepten bu Babacum Mostors kavramını açıklığa kavuşturacağım. Bu hikayeyi ilk defa yazılı olarak açıklıyorum. Diğer yerlere hunharca kopyala-yapıştır yapılacaktır, şimdiden haberiniz olsun. Magic: the Gathering oyuncuları arasından iki arkadaşımızı tanıtarak başlamamzı yerinde olacaktır. Bunlardan birincisi Aret arkadaşımızdır. Dili bazı şeylere dönmez ve benzetmeye çalışır. Bu bazen komik sonuçlar üretsede kendisine saygımız sonsuzdur. Diğer arkadaımız da Doğukan arkadaşımızdır. Doğukan arkadaşımız da benim yakın bir arkadaşımdır ve sevilen bir kardeşimizdir. Kendisi de rahatsızlığı sonucu kelimelerin sonuna "s" eklemesiyle ünlüdür. Urza's Destiny seti yeni çıkıtğında herkes Masticore adlı bir kartı aramaktaydı. Çünkü bu kart özelliği sebebiyle Magic de bir kilometre taşı olma niteliğine sahipti. Sürüm öncesi turnuvasında herkesin dilinde Mssticore vardı. Tabi bu kartı arayanlar arasında da Aret arkadaşımız da vardı. Fakat tam söyleyemediği için "Mostor" olarak arıyordu. Genel hitap şekliyle "Babacığım, Masticore var mı?" şeklinde sorulacak bir soruyu "Babacum Mostor var mı?" şeklinde soruyordu. Bunu duyan ve komik olduğunu düşünen insanlar lafı dierlerine taşımaya başladılar. Bunlardan birisi de tahmin edebileceğiniz gibi Doğukan arkadaşımızdı. O da bunu "Babcum Mostors" şeklinde söylüyordu. Magic oyuncuları arasındakiler olarak biz bunu hayret belirtici bir ifade olarak kullanmamız yanında selamlaşma imi larak da kullanıyoruz. Mesela birisi abartı birşey yaptığında "Vauv, Mostors" şeklinde hayret ve heyecanımızı dile geririrken, aynı zamanda " Ooo, Babacum..! Mostors" şeklinde de selamlaşabiliriz. Bu sizin Mostors' u nasıl kullanmak istediğinize de bağlı. Babcum Mostors Açıkkaynk kodlu bir geyiktir ve GNU/GPL lisansına sahiptir. Daha fazla bilgi için www.gnu.org' a bakınız. Olayın özeti budur. Burada ismi geçen arkadaşlarımıza saygımız sonsuzdur. Burada geçenlerin onları kıracak nitelikte olmadığını düşünüyor ve umuyoruz.[hline]HeadShot..! __________ SBGG! Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 ahaha aret ya sufer adam ;) tek katıldığım turnuvada iki yılda bir kart oynayarak kazanmıştı, tur atlamıştı :) hey gidi günler mi desem ne desem bu terimi de merak ediyodum sağolasın iyi oldu[hline]Hocam ayağımın ucuna düşmüyo toplar napiiim??? - Hakan Şükür Myles `Kwama` Peak, level 12 -drunken- martial artiz of rubi-ka 1 clans CLANS: YOUR FUTURE, YOU DECIDE ( o)(o ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cristian Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drake Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 iyk tahmin ettigimden bile kotu[hline]Till the roof comes off, till the lights go out, till my legs give out, can't shut my mouth Till the smoke clears out and my high burns out, I'ma rip this shit till my bones collapse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeth-Norr Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 Kötüymüş. Keşke sır olarak kalsaydı. Yani şimdi "Nevin" nickli biri gelse, adının Nevinyrral's Disk ten geldiğini söylese, iyi mi olur? Bilmem....? *! kafası karışır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2002 bıdı bıdı etmeyin... bi de öle renk kırmızı vererek beni şekile sokmayın... :-P[hline]DİKKAT !!! * Isırır * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 hehe vay be nicki çok uzun arkadaşımız donanım dışında da birşeyler yazabiliyormuş :)[hline]Guns don't kill people...We do! Let the bodies hit the floor! SBGG! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 mantiken Dogukan arkadasin "babacum mostors" degil "babacums mostors" demesi gerek miyor mu? :)[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 sabah sabah okudum yine oha derirttirdi uplayayım da herkes görsün nick de yaratıcılığın sınırlarını aşmak nasıl oluyormuş.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 bunu ilk yazıldığında görmüştüm de hortlak dirilten arkeyn gene yapmış yapacağını.. lasa standart olarak kırıp geçirmiş gene.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Bu nickin hikayesi bana kastamonu şehrinin isminin nerden geldiği ile ilgili hikayeyi hatırlattı. Evvel zaman içinde bir türk beyi Kastamonu kalesini kuşatır(o zman adı kastamou değil tabii). Tabii asıl kuşatma nedeni kalenin kralının kızı Moni' dir. Türk beyinin gözü Moni' dedir, Moni' nin de gözü bizim türk beyinde. Neyse bizim yiğit Türk beyi kaleyi günlerce aylarca kuşatır ama bir türlü ele geçiremez. Ama sonunda Moni çözümü bulur. Artık erkeksizliğe daha fazla dayanamayacaktır. Şehrin anahtarını gece bizim yakışıklı türk beyine atar. Türk beyi de kaleyi ele geçirir haliyle. Sabah olunca tabii kalenin beyi ya da kralı herneyse tabii tutsak alınmıştır ki sonunda her şeyi anlar. Kızı moni onu bir türk beyine satmıştır. Hışımla kızına bağırır: Kastın neydi Moni? İşte ondan sonra oranın ismi Kastamonu olarak kalır. Burada anlatılan hikaye tamamen tarihi olarak kabul edilen bana kastamonuda anlatılmasının yanında bir iki kastamonuyu tanıtan yayında da okudugum bir olaydır. Derseniz ki o kral türkceyi nerden biliyordu? Koskoca kalenin anahtarı mı olur? Kastın neydi Moni gibi bir cümle nasıl kurulur? vs..vs.. Valla cevaplarını ben de bilmiyorum kastamonululara sorun . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 trabzon'un da 'tuğra bozan'dan geldiği iddia edilir benzer şekilde, yok neymiş bir yiğit ziyaret ederken nalbanta ücreti olan akçeyi vermiş de nalbant iki parmağı arasında akçeyi yamyassı edip geri fırlatmış sahte diye.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blue_demon Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Aynı şeyler yıllardır babacuma söyülüyolar zati. OOO babacuuum naber yaf gibin.[signature][hline]Free your mind http://www.ilovelivtyler.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 neee masticore mu ? herkes peşinde ..[signature][hline]running out of ppl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 kastamonu hikayesi kolpa efsanelerden gibi geldi bana... cideliyimdir..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 hemşeri çıktık iyimi..[signature][hline]i love this game! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dungeon_Master Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Bende "BabacumMostors" olayını bi baba oğul arasında geçen diyalog sonucunda oluştuunu zannediodum. Fantazi olay şööledir; -Babacığım hani bana motosiklet alcaktın? -Olm motosiklet çok tehlikeli.. Almamaya karar verdim.. -Babacıım ama motor alcaktın söz vermiştin.. -Sıs,(Sus annamında) uzatma, almiicaz dedik işte.. -Babacım motor alalım yaa.. -Höst ulan eşşek herif.. (Baba elinin tersiyle oğluna çakar) (Oğlan darbenin etkisiyle sarsılır, vücut özellikle beyin işlemleri tam olarak yerine getirememesine raamen motosiklet aşkıyla yanmaktadır.) -BabacumMostors[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 lol DM ya dediğim gibi ben kalıcı değildim öle geyiğine gelmiştim ama lkalıcı olduk anasını satiim... şimdi gören babaum da babacum diyor... neyse babakam demeleriden iyidir[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki: Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 O değil de, bu Aret isimli arkadaş zamanında UO fln oynamış, ortaköy civarında oturmuş bir arkadaş mı Zira 10 sene kadar öncesinden böyle MTG delisi bir Aret tanıyorum da İstanbul'da oluşumun ilk yıllarından :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Bunu özel mesajdan sorsan ne guzel olurdu 11 senelik toipiği hortlatmak yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 tek kişiye sormak isteseydim dediğin doğruydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 OoO karşılık da veriyo, daha güzel, çok güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 zikko nedir sorun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 post kasıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2013 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar