Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Dennis

Öne çıkan mesajlar

günaydın herkese,

son 3 aydır haftada 5-6 gün eliptik bisiklet ile kardio yapıyorum (25-45 dk'lik seanslar halinde - l carnitine kullanıyorum) aynı zamanda haftada 4-6 gün vücüt çalışıyorum (amino + whey). basit supplimentleri kullanıyorum ve aynı zamanda beslenmeme mümkün olduğunca dikkat ediyorum. 84 kilo'dan başladım, şu an 74-75 kilo arasındayım boy 181. Bütün vücüdüm, yüzüm hemen her bölgede incelmenin etkisi görünüyor. Hatta işe giyecek şey bulamaz oldum, daraltmama rağmen belleri bol geliyor.

Fakat gel gelelim vücütta 2 noktada yağ birikintisi var ve bir türlü yok etmeyi başaramıyorum. Biri arka sırtın bel ile buluştuğu yerde iki löp olarak bütün vücüttan bağımsız hiç istiflerini bozmadan duruyolar. Diğeriyse gögüs bölgesinde kaslar belirmeye başladı fakat üzerlerindeki yağı bir türlü azaltamıyorum.

Amacım ilk olarak kas yapmak değil, yağ eritmek. Bu sırtımdaki yağ birikintisi beni inanılmaz rahatsız ediyor, sanki biri photoshopla koymuş gibi. Görende kışın uykuya yatıcam vücüt kendini hazırlıyor zanneder.

Bu iki bölgede yağ yakmak amaçlı hangi hareketleri yapabilirim?

Tam olarak bölgeyi göstermek için google'dan bir foto buldum.

Sosyal ağlarda paylaş

Hiç bir hareket oraya etki etmez. Genel olarak yağ yakman gerekiyor, orayı çalışarak inceltemezsin. Çalışmanın yağ yakmaya tek faydası oraya kan akışını arttırıp, yağ yakımını %5 falan etkilemek olur. Göğüs ve bel çalış, güçlenmeye devam et, çalışma demiyorum tabi.

Bel(lumbar spine) esnetmek çoğu insana faydadan çok zarar verir bu arada. Ve esneterek güçlendiremezsin, yağ da yakamazsın. Esnetmek sadece esnekliği arttırır(extreme stretch, hyperplasia konuları hariç, zaten bele extreme stretch yaparsanız patlar heralde)
Sosyal ağlarda paylaş

Kardio, fatburn devam o zaman? Vücütde genel olarak yağ oranı azaldıkça yok olacaktır? Çok enteresan ama benim kilomda ve boyumda olan kimsede öyle bir yağ kütlesi görmedim.. Doğrusu üniversite yıllarında vs. 94 kiloya kadar çıkmıştım, onun yıkıntılarından kalmış bir şey olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Gobek bolgemde oyle goze gorunuyor bir yag yok. Tabii ki de yag var ama kamburluktan sanirim hic belli etmiyor. Malak gibi yatmadiktan sonra bir yukselti olmuyor vucudun geriye kalan taraflarina kiyasla.

Bileklik damarlari sisiriyor gibi, ne kadar sikmiyor da olsa bilegini bukmussun sonucta. Normalde germeden, bilek bukmedende oyle gorunuyorsa cidden biraz abarmis :o

Bende cok severim damar gorunsun etsin, hatta calismaya basladigimdan beri 2 tane yeni damar gozle gorulur hale geldi ve calisirken vucudumdan firlayacak gibi oluyorlar fakat gel gelelim calismayi biraktiktan sonra teenage girl moduna geri donuyorlar auhsdasd. Umut ediyoruz onumuzdeki bu 6 ayda nankorluk etmeyi birakacaklar.

Bu arada yag olcumu konusunda en hakiki yontem nedir? gitti gidiyor`da 10-30 tl arasinda vucut yag orani olcen aletler satiyorlar, biraz scam gibi geldi, topuktan kemik agirligi olcen belediyenin sokaklara 90`larda koyduklari gibi ahsduasd
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Bu arada yag olcumu konusunda en hakiki yontem nedir? gitti gidiyor`da 10-30 tl arasinda vucut yag orani olcen aletler satiyorlar, biraz scam gibi geldi, topuktan kemik agirligi olcen belediyenin sokaklara 90`larda koyduklari gibi ahsduasd

scam. yağı ölçüp napcaksınız bi de? maksat görüntü değil mi
Sosyal ağlarda paylaş

3-3,5 ay kadar önce 82 ye dayanmıştım kilo olarak, spora başlayalı 35 gün kadar oluyor başladıgımda stress, üzüntü iştahsızlık vs ile 2 kilo kadar düşmüş 80 kg ile başlamıştım spora, metabolizmam hızlıdır ilk 3 hafta içinde spor sayesinde 3 kilo kadar daha verip 77 olmuştum, göbek ve o üzerimdeki hımbıl görüntü kayboldu diyebilirim, bu gün tartıldım tekrar 80 e çıkmışım ama sanırım kaslarda biraz toparlanma var t-shirt, ceket vs biraz dar gelmeye başladı, özellikle omuz ve kol(biceps-triceps) kısmında belirli bir şişkinlik var eskiye nazaran. Açıkçası başladığımdan beri beslenmeyi biraz ihmal ediyordum son 2 haftadır sağlam ve dikkatli besleniyorum, şu whey ve amino asit takviyesine de bi an önce başlasam daha iyi olacak sanırım. Spor güzel şey her antreman sonrası bi dahaki antremanı iple çekiyorum adeta B)- bi de sigarayı bıraksak tam olacak
bu arada boy 180, yaş 29, 80 kg
Sosyal ağlarda paylaş

Legenden said:

her iki türlüde alabilirsin. özellikle öneririm kilo vermek isteyenlere :)

84 kiloyum suan
haftada en az 4 gun cardio+guç çalışıyorum, göbek bölumunde gözle görulur yaglanma var sdfsf bunu yok etmeye calısıyorum..

yulafa abanmalımym ?
yumurta,yogurt,et,pilav fln yiyorum
ekmegi ve tuzu kestim 0 direk
ne yiyip ne içmeliym önerin var mi..

sanki 78-79 kilolara dussem göbek toplucak,
Sosyal ağlarda paylaş

ilk gün programımı yazıyorum arkadaşlar, az once geldim. fena durumda degilim. kondisyonum bekledigimden cok cok iyi durumdaymıs.

25 dakika kosu bandı. 3km yapabildim, yaktıgım kaloriyi goremedim bozuk makinaya denk gelmisim.

20 dakika cross sanırım aletin ismi. kol ve bacaklar aynı anda hareket ediyor ya iste ondan.

15-20 dakika bisiklet.

ismini bilmedigim bi alet vardı. normal bacak calıstıran aletin ustten kollar yardımı ile bukuleni. karın kısmından kıvrılıyosun boyle. 3x20

bacakları sıkıstırarak mekik. 15+10 yapabildim.

yere duz yatarak bacakları hafif yukarı kaldırma seysi. 3x10

ters mekik denilen sey. 3x15

yorum ve tavsiye alabilirim. salondaki eleman 1 hafta boyunca kardiyo yogun olarak devam edelim dedi. 1 gun gel 1 gun gelme dedi. 2 gun ust uste geleceksen 2. gun sadece kosu ve mekik yap dedi. boyle iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...