GEd Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Lazca veya türkçeye ait bir şive benzeri tarzında bir şey olucaktı o , baz olarak almanya alınmış bir mesaj olduğu için ve almanyada bu tarz farklı dil muhabbeti olmadığından ama çok farklı dielekt/şive olduğundan arapçanın bu tarz bir dielekt veya içimizde barındırdığımız büyük bir topluma hitap eden bir dil olmadığını yazıcaktım. typo . Devam ediniz siz takılmayın oraya çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 birde izmir iktisat kongrecilik var yabancı sermaye özel sektör vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 yok vaz geçtim. alıntı yapanı keserim bu mesajı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Hayir bir de, Kurtce TV olsun, radyo olsun, her turlu yayin organi her etnik kimlik, dini kimlik vs vs. icin olsun, buna karsi cikan yok ki. Ama bunlari devlet eliyle acmak, bazilarini kayirip devlet yardimi yapmak bu ulkenin uzerine kuruldugu prensiplere aykiri. Turkiye'nin resmi dili Turkce'dir, herkes de ogrenmek zorundadir. Cunku milleti bir arada tutan sey ortak kultur, onun da en onemli parcasi dildir. Ha su var, Turkiye Ataturk ve Inonu'den sonra bu politikayi devam ettiremedi, sadece oy ugruna ruhlarini satmaya hazir insnalar yuzunden. Din dediler, etnik koken dediler koparttilar oylari. 80lerde gitti angut Kenan Evren Kurtleri bildigin tuttu kopartti Turkiye'den. Bunlarin hepsi hata, hepsi bu sureci mahvetti, ama bu AKP'nin gunumuzde yaptigi cozum degil, cozulmedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 bu ulkenin uzerine kuruldugu prensiplere göre Kürt diye bişey yokki. bi kere bu gg "Turkiye'nin resmi dili Turkce'dir" e tamam zaten eğitim ve resmi dili aynı.. elin yabancısı ruj tv ye izin versin böle devam edelim diyosan o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 devletcilik diyince lulz diyip dalga gecen liboslar devletin kanal acmasini ayakta alkisliyor bunu baska ulkede goremessiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Breedan said: bu ulkenin uzerine kuruldugu prensiplere göre Kürt diye bişey yokki. bi kere bu gg "Turkiye'nin resmi dili Turkce'dir" e tamam zaten eğitim ve resmi dili aynı.. elin yabancısı ruj tv ye izin versin böle devam edelim diyosan o ayrıruj degil roj o. elin yabancisi tabi ki verir. bi kere ben postumda ne demisim, olsun bu kanallar zaten. devlet kontrolunde, hepsine esit mesafede yaklasarak, ozel sermaye ile kurulsunlar. devletin yayin organlari ise Turkce olmali ve tum milleti kapsamali. Turkiye'nin kuruldugu prensipleri ogrenmen lazim o zaman once. Kurt diye birsey var, bu Turk Milletini olusturan Kurt, Ermeni, Rum, Turk, Cerkez, Laz gibi bircok etnik kokenden bir tanesi. Kurt diye birsey yok lafini ulkenin kurucularina mal etme yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Viktor said: devletcilik diyince lulz diyip dalga gecen liboslar devletin kanal acmasini ayakta alkisliyor bunu baska ulkede goremessiniz onu kürtçe konuşmayı, müziği vs yasaklamadan önce düşenecektin. karma ekonomi netekim. hatta düzeltiyorum: onu kürtçe konuşmayı, müziği devlet eliyle yasaklamadan önce düşünecektin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Penthesilea said: Breedan said: bu ulkenin uzerine kuruldugu prensiplere göre Kürt diye bişey yokki. bi kere bu gg "Turkiye'nin resmi dili Turkce'dir" e tamam zaten eğitim ve resmi dili aynı.. elin yabancısı ruj tv ye izin versin böle devam edelim diyosan o ayrıruj degil roj o. elin yabancisi tabi ki verir. bi kere ben postumda ne demisim, olsun bu kanallar zaten. devlet kontrolunde, hepsine esit mesafede yaklasarak, ozel sermaye ile kurulsunlar. devletin yayin organlari ise Turkce olmali ve tum milleti kapsamali. Turkiye'nin kuruldugu prensipleri ogrenmen lazim o zaman once. Kurt diye birsey var, bu Turk Milletini olusturan Kurt, Ermeni, Rum, Turk, Cerkez, Laz gibi bircok etnik kokenden bir tanesi. Kurt diye birsey yok lafini ulkenin kurucularina mal etme yani. NE DIOSUN OLM ATATURK ULKEYE KOMUNIZM LAZIMSA ONUDA BIZ GETIRIRIZ DEMIS :D:D:D:D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Yok öyle bi güzellik be abi olsa dükkan senin türkiye coğrafyasında bulunan her ırktan müslüman türk olarak sayılmıştır hatta türk olduğu bilinen hristyanlar mübadelede gönderilmiştir ayrıca o dediğin etnik kökenlerin adı hiç biyerde de geçmez 1921 anayasından basediosan onu yapan meclis gg oldu. chp nin de 100 yıldır henüz öle bi açılımı olmadı sori. Tüm millet dediğinin yüzde bilmem kaçı zaten kürt sosyal devletin sorumluluğunda olan bişeydir ha özel sektör açsın eyw ama kimse açmıyorsa eğer devlet açmalı yani dediğim gibi rujmudur rojmudur, sonra onların eline düşünce biz ağlıyoruz.. o prensipler nerde yaziyo. işin yoksa bi yazarmısın çok merak ettim azınlıklar filan da yokmuş heralde eskiden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Viktor said: devletcilik diyince lulz diyip dalga gecen liboslar devletin kanal acmasini ayakta alkisliyor bunu baska ulkede goremessiniz Kendi elinle yasaklarla tabu oluşturduysan onu yıkmak gene senin görevin olur mecburiyetten. Konuşuyorsunda şu söylediğinin nekadar abest olduğunu kendin de biliyorsun. Devlet kürtçe kanal açma konusunda adım atmasa , özel olarak açılmaya kalksaydı neler olacağını veya insanların o kanala ve açanlara nasıl yaklaşacağını , nasıl linç edileceğini bilmiyorsun sanki. Bu yüzdenki tabiki devlet açacak. Elma ile armutu karıştırma , kürtçe ülkede sorun haline getirilmiş yasaklanmış birşey. Burada buzdolabı fabrikası açmıyor devlet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 devletçilik lulz =/= laissez faire. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 valla ben şahsen trt'nin açmasını hiç doğru bulmuyorum, izin verip bıraksalardı özel kanallar kendileri açılırdı yavaş yavaş talebe göre. böyle iş çığrından çıkacak bu gidişle. isterse latince tv açsınlar ama devlet yapmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 aaa olur mu akp açıyorsa bir bildiği vardır.akpnin her yaptığı doğrudur.arapça tv den sonra lazca, zazaca, muğla yöresine ingilizce ve fransızca, antalyaya almanca ve rusca tvler gelecekmiş.maksat azınlıklara hizmet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 türkmencede 21 martta açılıyormuş sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 azerice açsınlar eğlenelim. ya da yemekteyizde dün bi kadın vardı, ne dediğini anlamıyodum, 24 saat o konuşsun biz de takılıp gülelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Türkmence ne ya, Antepçe de açsınlar o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Belki K. Irağa propaganda içindir ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 E Türkçe konuşmuyorm u onlar, Türkmen Türk aynı şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Başbakan'ın karısı arap kökenli ya, bu önmeli bşluğu o yüzden doldurmuşlardır. Arapça yayın ha yuh olsun, lan kim istedi Arapça tv de sen yayınını yapıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Şimdi bazı durumlarda pozitif ayrımcılığın doğru olup olmadığını düşünmek lazım. Misal kadını koruma dernekleri var ama erkeği koruma dernekleri yok, bunun gibi bir çok örneği çoğaltabiliriz kadın erkek için. Eğer bunu gerekli olduğunu düşünüyorsanız bence aynı şey kürtler içinde gerekli çünkü içinde bulunduğumuz koşullarda gerçekten bu ülkenin bir vatandaşı olup da gerektiği saygıyı görmeyen kürtler var daha doğrusu bir çok insan tarafından genellemeye kurban giden. Bu fikrin değişmesi lazım bence ve bu oturup tartışma ile değil zamanla alışma yoluyla olur dolayısıyla devletin kanal açması gibi bir durum, devletin sosyal sorumluluğu ve sosyal bir devlet olması sonucu yapması gereken bir eylem olabilir. ama tabi bu kanal propaganda için kullanıldığı adam kanal başlarına yıkılmalıdır çünkü bir taraf bir problemi çözmek için samimi bir adım da bulunuyorsa ve karşı taraf bu samimi eylemi sömürüyorsa bu aşağılık bir hareket olur. gel gelelim, araplar için devlet neden kanal açıyor onu anlamadım? araplar türkiyede pozitif ayrımcılıkla gözetilmesi gereken bir kitle oluşturmuyor çünkü benim arap kökenli bir çok arkadaşım var ve onların aile yapısı oldukça cumhuriyetçi ve chpci neden bilmiyorum fakat toplumdan genel bir dışlanma yaşamıyorlar içine girebilecekleri çeşitli kitleler var. bence kürt kanalı mantıklıydı ama arap mantıksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 birleşmiş milletlere döndük len bu ne böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 cok yakinda TRT Noldor! Sindarin dilinde yayin yapicak, kendilerini ifade etmek turkiye elflerinin en buyuk hakkidir ve devlet bu hakki saglamak icin vardir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 açıkcası tüm postları okumadım direk bodoslama dalış yapıcam konuya... Öncellikle kürtçe kanal radyo olayı bile çok saçma geliyor bana sonuçta türkiyedesin ve resmi dili türkçe olan bi ülkede kürtçe devlet kanalı olmaz. Özel kanal açarlar o ayrı bişey denemez ama devletin böyle birşey yapması çok saçma. Hadi tamam onu geçtim. Arapça nedir ya ?! türkiye de yaşayan arap azınlıklarına gelene kadar daha bir dünya azınlık var neden arapça? illa yabancı kanal açıcaz diyorlarsa tursistlerişnde anlaması için ingilizce olmasını daha mantıklı görüyorum. Her neyse akp yine durmak yok saçmalamaya devam diyor sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 klingonca, pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar