Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

içecekler dünyası anketi

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:
Yanlız şu da var o kadar daha sağlıklı falan diyoruz da, Ayran'daki kalori miktarı kolayla aynı. Hatta meyve sularındaki (cappy vs tarzı tabii doğal olanları geçtim) kalori daha da fazla. Yine en az Sprite'da var.

abi ayrandaki kalori ile koladaki kalori aynı olsa bile şeker vs oranından kola açık ara dövüyor. bunun kafeini, asiti falan var ek olarak. :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben tatmin olmadım bu anketten, gerçi amaç benim tatmin olmam değil de işte benim sonuçlarım pek gerçek değil yani.
çünkü yarın yapsam bu anketi canım kola içmek isteyebilirdi. bence kolayla ayran karşılaştırılamaz.

ben dürümün yanında ayran içerim
bigmac'in yanında kola içerim.
karnım çok toksa kola, hafif açsam ayran içerim.
cnm tatlı istiyosa kola, tuzlu istiyosa ayran içerim.

yani bence o ikisinden birini seçemem. canım ayran istiyodu o an onu seçtim.

ama susurluk ayranı dersin, kralı gelsin hiçbişeye değişmem bak. of ulan of, susurluğa yerleşicem yemin ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

ayranın uykusunu getirdiği bir tek ben mi varım? şu uyku sorunu ve fazla süt ürünlerinin cırcır yapma ihtimali olmasa ayran içerim her yerde.

bi de şalgam suyuna, limon, zeytin yağı, pul biber, havuç ya da domates suyu gibi ieklentilerle süper lezzetler yaratılabiliyor.

kısaca; uyku getirmeyen, cırcır yapmayan ayran ve farklı lezzetler katılmış şalgam suyu gibi ürünlere aç bu piyasa. ayran konusundan emin değilim; ama şalgam suyuna yapılacak ürün geliştirme yatırımları para edebilir.

gelirse yani böyle bir araştırma, hani sorarlarsa ne yapalım diye söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela o playı da çözemiyorum.. sütaş ayran çok tırt bişi böle. eker'in ayranı bayağı bi güzel

ama millet hakikaten sütaş alıyor!

mesela sütaş'ın süzme yoğurtu da standart yoğurt kıvamına yakın. güzel olan süzme yoğurt tikveşlinin.. ama satışlarda sütaş tercih ediliyordur sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yoğurtta zaten bir numara hep Tikveşli'dir de, ayranda Sütaş olmasının sebebi alışkanlık. Adamlar öyle bir yayılmış ki piyasaya, nereye giderseniz gidin, ister bakkal ister market ister kantin ister restoran her yerde Sütaş ayran var. Sonuç olarak Sütaş da "büyük firma" olarak imaj yaptı, büyük firmanınki sağlıklıdır düzgündür diğerleri belli olmaz diye insanlar ona yöneliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hani tikveşli de danone :S?
tüketim alışkanlıklarının kalite ve fiyat/performanstan çok isime, marka bilinirliğine (artık ne diyorlar buna inanın bilemiyorum) göre olması benim için büyük bi muamma.

nası diyim, anlatılsa dahi insanların bu yaklaşımlarını anlamakta zorlanıyorum. genel olarak marka körü biri olduğum için bu durumu tahayyül etmek beni sıkıntıya sokuyor.

lan anlatamadım bile bak öle bi dert
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Yoğurtta zaten bir numara hep Tikveşli'dir de, ayranda Sütaş olmasının sebebi alışkanlık. Adamlar öyle bir yayılmış ki piyasaya, nereye giderseniz gidin, ister bakkal ister market ister kantin ister restoran her yerde Sütaş ayran var. Sonuç olarak Sütaş da "büyük firma" olarak imaj yaptı, büyük firmanınki sağlıklıdır düzgündür diğerleri belli olmaz diye insanlar ona yöneliyor.

+1 diyeyim şuna. Yalnız ilginç bi nokta da şu, Sütaş'ın biçok ürününü "aga en iyisi yeeeaa" diye alırdım ama kaşar peynirleri ve yoğurtlarında bayrağı kaptırdı. Şu an toprak kaptaki Tikveşli yoğurdun üstüne yoğurt yok. Kaşar peynirinde de BİM üzerinden gidiyorum şahsen şu sıra, Kaan bey falan ksdjfh

Bi de doldurdum anketi. Ayran-kola olayı herkeste aynı galiba :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...