Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

600 lira ve Kılıçdaroğlu

Mohi

Öne çıkan mesajlar

Okumuş kesim zaten bunun olamayacağını biliyor ama daha az okumuş veya cahil kesim bu tip seçim vaadlerine kolay kanıyor, inanıyor ve sonrası çoğunluk olduğundan onun dediği oluyor. Ve bu seçimlerin neye göre oy aldığını hepimiz biliyoruz yani sağlıklı bir seçim yapısı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım bu bahsedilen projeler yapılamayacak şeyler değil. Açlık sınırı altındaki ailelere 600 lira verilmesi, yoksul ailelerin doğalgaz masrafının "bir kısmının" karşılanması. Hele ulaşımın 1 lira olması öyle abartı bir şey değil, yıllık kart çıkarırsın 350 lira dersin bütün ulaşım. Al sana günlük 1 ytl.

Şimdi girdim baktım sitesine çok daha abartı projeler var; sokak çocuğu kalmayacak, üç yılda yurtsuz öğrenci kalmaycak, beykoz bir dünya merkezi olacak gibi... bence bunlar ciddi zor. Üsttekiler ise yapılabilir; 15 milyar 700 milyon lira gibi bir bütçeden bahsediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

sağlıklı seçim yapısı yok ki zaten.

abd'de de aynı sorundan yakınıyor bissürü insan. "oy verenler mal" geyiğini ilk orda duymuştum 04 seçimlerinde.

ingilterede nispeten daha az bu konuşmalar. ama ingiltere adam gibi ülke zaten, abd gibi değil.

eğitim/gelir seviyesi düşük insanların kısa vadeli düşünmelerine kötü bakmamak lazım; biz ters baktıkça onlar da inatlaşıp futbol takımı tutar gibi akp yi tutuyor. yani burda bahsedilen şeylere ulaşmak için (ie recebin ölene kadar başbakan kalmaması) daha anlayışlı davranmak lazım, dertlerini anlayıp "mal la bunlar" dedikçe amacın tersine hareket oluyor.

mesajımı baykalın şu seksi pozuyla bitiriyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

Ben akp nin bukadar uçuk kaçık vaatler verdiğini görmedim , duymadım. Söyleyipde yapmadığı ya da yamadığı yokmu var tabiki.

Ama direk halka yönelik bu şekilde saçmasapan vaatler vermedi. 22 Temmuzda da o saçmasapan vaatler verenleri halk yemedi zaten. Önceden gördük şimdi de aynı , cahil veya eğitimsiz dediklerimiz de artık en azından 1 tl veya bedava vaatlerine inanmıyor :).
Sosyal ağlarda paylaş

Vermezler bence verilmeyecek. Kimse 1tl veya bedava olayına vermeyecek. Geçmişte aynısı yaşandı çünkü. Örneğini gördük , insanlar vermedi oyları. Niye saflık olsun böyle düşünmek ? Tabiki bir kısım verecektir ama o kısım seçim kazandıracak bir sayıya sahip değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bu vaatlere oy çıkacağını pek sanmıyorum, çok uçuklar. Nitekim Chp'nin de son anda mazot 1 ytl olacak diye Cem Uzan'dan arakladığı vaat patlamıştı hatırlarsanız. Olan Kılıçdaroğluna oldu, temiz, dürüst, çalışkan bir imajla genel başkanlığa kadar çıkıp, chp'nin oylarının baya bir arttırabilirdi benim düşünceme göre ama artık oda sadece "başka bir siyasetci" işte.
Sosyal ağlarda paylaş

banada versinler kardesim 600lira

gerekirse kopegime harcarim size ne . ben her gun 10 saatten fazla calisiyorum, calisip para kazaniyorum diye sokakta kic buyuten adamlara parami vermek zorundayim. 600 lira mi vericen param olsada banada vericen yoksa hic kimseye vermiyecen.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada kaynak belirtilmemiş hiç, koymak lazım haber olarak
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=924532&CategoryID=78
(google da aradım bulduğum ilk gazete haberi buydu, farklı yazan varmı bilmiyorum)
yazdığına göre 600 lira olayı açlık sınırının altında yaşayanlar için sadece. hı, tabii ne kadar adaletli dağıtabilirler bilemem

hı, bana da sıkıyomuş gibi geliyo, o ayrı. ama diğer projeleri güzel. depreme hazırlık, çevre koruma filan bisürü şey saymış 34 tane.
Sosyal ağlarda paylaş

verdiğin radikalin linkten baktım da;
belediye arazisi üzerinde bulunan ve toplam inşaat alanı 250 metrekareyi geçmeyen konutların tapuları verilecek.
demiş yani gecekonduları af ettim gitti diyor, eh 600 lira olayını da katarsak buna, çillerin 2 anahtar vaadini kılıçdaroğlu varoşlar için gerçekleştirmiş oluyor. orta halli vatandaşta 3 anahtarın 1'ini alıyor. ohhh yağma hasanın böreği...
Sosyal ağlarda paylaş

gecekondulara niye bu kadar sasiriyorsunuz?

akp 3 secimdir varoslarda benzer uygulamalar yapiyor cehape yapincami yalan oldu

su memlekette kontrolsuz koyden sehre goc basladigindan beri secim oncesi her parti gecekondulara tapu vaadi verir yeni bisey degil bu (bakin bende artik iki yanlis bir dogru etti diyorum)

akp verirken bu vaatleri neredeydiniz HAAA NEREDEYDINIZ?????
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Viktor kusura bakma da komedi şu söylediğin. Akp yanlış bir şey yapınca eleştiririm zaten tamam da , şurada akpnin yaptıgı yanlışlarda çok affedersiniz ağzına sıçanlar, chp aynı ya da benzeri yanlışı yaptığında akp de yaptı bunları nolcak diyor. İyi o zaman foruma kural koysunlar, akp'nin yaptığı yanlışları chp yapınca eleştirmek yasak diye.

Ayrıca gecekondulara tapu verme olayını yapan herkese laflar hazırladım. Verin verin tapuları millet iyice İstanbula akın etsin, nüfus 25 milyon olsun. Orta sınıf memur eve götürecegi ekmegin, ödiyeceği kiranın hesabını yaparken dün istanbula gelmiş paşalarım 250 metrekare "gecekondularına" kurulsun.
Sosyal ağlarda paylaş

yolsuzluğa karşıyım, dürüstüm, farklıyım tırı vırıyım diye bizi kandırıyorsa, sonra gidip benim paramla ne millete 600lira aylık bağlar ne de beleşten arazi peşkeş çekebilir. adam kendine yazık etti bence, bukadar dürüstlük iddaalarıyla gelip sonrada düzene uyarım diyorsa balonu patlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Ya Viktor kusura bakma da komedi şu söylediğin. Akp yanlış bir şey yapınca eleştiririm zaten tamam da , şurada akpnin yaptıgı yanlışlarda çok affedersiniz ağzına sıçanlar, chp aynı ya da benzeri yanlışı yaptığında akp de yaptı bunları nolcak diyor. İyi o zaman foruma kural koysunlar, akp'nin yaptığı yanlışları chp yapınca eleştirmek yasak diye.

Ayrıca gecekondulara tapu verme olayını yapan herkese laflar hazırladım. Verin verin tapuları millet iyice İstanbula akın etsin, nüfus 25 milyon olsun. Orta sınıf memur eve götürecegi ekmegin, ödiyeceği kiranın hesabını yaparken dün istanbula gelmiş paşalarım 250 metrekare "gecekondularına" kurulsun.

vermiyorlarki tapuları, köylerde de olan birşey bu. her seçimde "imar" konusu açılır. yönetimde olan imar vericem der, diğerleri ben başa geliym imarı düzelticem der.
Sosyal ağlarda paylaş

hatirladigim kadariyla bu 600 lira isini ssk`da var olan ama yururluge konmayan bir sigortayi kullanarak gerceklestirmek istiyor. aile sigortasi mi ne. sigorta primi odeyenler aclik siniri altina dustugu zaman alacak filan anladigim kadariyla. ayrintili arastirmadim, tv den kulagima gelenler. adam ben cikartip 600 lirayi kafama gore dagitacagim demiyor yani. ha belediye baskani, insanlarin sigortali olmasini nasil saglayacak onu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:

aynisini yapicam
ENVER PASA YONETIMDEYKEN NERDEYDINIZ HAAA NEDEN SULTANA YARDIM ETMEDINIZ diyen tip bile cikti burda

yazmama yazik bundan boyle iki yanlis = bir dogru
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...