Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ganimeti(!) degerlendirme.

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Olaya cok fransiz oldugumdan, pek anlamadigimdan bu konuda yardima ihtiyacim var. Az bucuk birseyler geldi altin olarak sagdan soldan ve su anda parasiz olmamiza ragmen borcumuz da yok -ki mucize gibi birsey bu.

Altin ve dolarin ileriki vadede gelecegi nasil olur ? Bozdurmak mi gerekir banka kasasinda tutmak mi ? Tahminlerinizin gerekcelerinizi de yazarsaniz sevinirim. Az bucuk birseyler kaparim belki yurutulen mantiklardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Dövize çevirmek şu aralar pek mantıklı değil bence. Dolar zaten çok yüksek. Aman aman bir kazanç yaratacak kadar yükselmesinden se bu seviyelerde kalması yada düşmesi daha muhtemel. Biri ucuza altın yaratmayı bulmadığı sürece değeri çok değişmez. Şu aralar bence birşeyler kazanmaya çalışmaktansa elindekini korumak daha önemli.

NoT: Uyarmadan edemeyeceğim. Ben finans dersinden kalmıştım ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Evet, altının değeri her saniye artar, bu da dengeler. Şu anda bir cumhuriyet altınıyla 10 tane mal alabiliyorsan ilerde 12 tane alırsın, parasal değeri önemli değil. Parasal olarak düşebilir de artabilirde alım gücü olarak bir kayba uğramazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

şaka bi yana altından zarar eden gördüm ben şöyle gördüm
arkadaşımda evlendi
salak arkadaşım zamanında bozdurdu altınları 70 80 bin Tl ye
eğer biraz sabretse şu anda 40 50 bin tl daha kara geçecekti ama bekleyemedi
şimdi kafasını vuruyo taşlara ya neyse
Sosyal ağlarda paylaş

iktisat okumak istiyordum işletme okuyorum off off :D tam benlik konular. şimdi kanka dolar, borsa, bunlar şu aşamada yalan. sakın girme. dolar yükselir biraz daha ama o seviyede kalamaz. düşecek zamanla. devlet tahvili alın bence. %14fln dı galiba faiz oranı. enflasyon %8-9 desen kafadan %5 reel kazancınız olur. ki enflasyonda düşüyor yani artar bu oran. onun dışında diğer yatırımlar şimdilik sakat. altın her zaman kazandırır ama nerede saklayacan :D devlet tahvili diyorum ben^^
Sosyal ağlarda paylaş

Altinlari tutuyoruz o zaman orasi kesin ki asil degerli olanlar onlar zaten.

Bir de 500 dolar gibi bir para mevcut dolar olarak. Onu ne yapsam belli degil. Fazla getirisi olmaz ama degeri kaybolmasin en azindan.

Sunucu alirken onunla alsam daha mi karli cikarim acep ? Nasilsa donanimin fiyati dolar olarak sabit kaliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...