Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Ampul Tayyip" sloganına 4'er ay hapis

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Polis ampul amblemi taşımıyorki.Ben mesala yunus amblemi taşıyan polise yunus diyorum.Ampulden rahatsızlık duyup mahkemeye veren tayyip.He o karara itiraz edilir büyük ihtimal paraya falan çevrilir en fazla.
Mesaj tarihi:
O nasıl bir mantık ya? Sembolü ayı olan bir spor kulübü var diyelim, gidip o kulübün başkanına NABER LAN AYIIII deme hakkın oluyor yani bu durumda?
Mesaj tarihi:
ahaha spor klubu alakasız esas.Siyasi parti sembolunu kendi seçiyor.Bundan rahatsızlık duymamalı.Spor klubunun olayla alakası yok ama evet ayı derim ona.Mesela gslilar sahaya çıkarken aslanlar sahaya çıktı deniyor.Fenerbahçe sahaya çıkarken sarı kanaryalar sahaya çıktı deniyor.Kimse utamıyor bundan.Benim için akpliler hep ampül.Tayyibinden tut melih gökçeğine kadar.Akp diyince sembolü geliyor aklıma.Şimdi ben de mi suçlu oldum.
Mesaj tarihi:
Zihniyeti anlatmaya çalışıyorum.Daha kendini hazmedememiş adam orda oturuyor herkese saldırıyor.Vatandaşa ananı al diyip üstüne o vatandaşa bana hakaret etti diye dava açıyor.Ana-bacı karıştırıyor.Sembolündeki ampüle uygun davranıyor bence.Millete ahlak ersi vereceğine biraz kendisine baksın.Zaten amacı bana neden hakaret ettiler değil protesto edenleri sindirmek.
Ben bu adamların avukatı olsam ampülü burdan yakalarım yani savunulabilitesi var ampul kötü bişeyse neden bayrağında duruyor derim.Zaten bu karara itiraz edilir.Dediğim bu.
Mesaj tarihi:
Red said:
ampul hakaret değil.başbakan alınganlık yapmış :)

ampul günümüzün önemli buluşlarından bir tanesidir.övünmesi lazımdı başkanın

Biz batının ahlaksızlığını aldık derken bunu kastediyormuş demek eheheh
Mesaj tarihi:
Dennis said:
Ampül gelebilir aklına ama ampül tayyip demek çok başka birşey, sövme amaçlı söylendiği bariz yani bunun nesini savunuyorsun?

Ortada hakaret yok bişey yok, at gözlüğünü çıkartırsan şunları araştırabilirsin mesela;

1- Melih Gökçek hakkında açılması için başbakanlık onayı gereken kaç dava var ve Tayyip ne zamandır onay vermiyor,
2- Vatandaş başbakanına bir serzenişte bulundu diye "ananı da al git" deme terbiyesizliğini gösterebildiği vatandaşın başında ne gibi belalar ve davalar var.

Aklıma gelen en basit 2 örnek bunlar. Demokrasi ve hukuk kavramlarının hangisinin üste çıkacağı AKP'nin menfaatine göre belirlenmediği zaman belki adaletten bahsedebiliriz.
Mesaj tarihi:
Freedom of speech istediğin hakkında, istediğini söyleyebilmektir. Bakınız amerika. Kişilik haklarıymış küfürmüş dinlemez. Ben sana geri zekalı diyorum diye sen öyle olmak zorunda değilsin. Ama tabiki bunu kaldırabilecek, sindirebilecek kültüre sahip değiliz malesef biz. Adamın anasına küfret bişey demez, tuttuğu takıma, partisine ufacık bişey söyle delirir. Tamamen saçmalık. Önceden de dediğim gibi inşallah 10-15 sene sonra biz de o seviyeye geliriz.
Mesaj tarihi:
Baggio said:
Dennis said:
Ampül gelebilir aklına ama ampül tayyip demek çok başka birşey, sövme amaçlı söylendiği bariz yani bunun nesini savunuyorsun?

Ortada hakaret yok bişey yok, at gözlüğünü çıkartırsan şunları araştırabilirsin mesela;

1- Melih Gökçek hakkında açılması için başbakanlık onayı gereken kaç dava var ve Tayyip ne zamandır onay vermiyor,
2- Vatandaş başbakanına bir serzenişte bulundu diye "ananı da al git" deme terbiyesizliğini gösterebildiği vatandaşın başında ne gibi belalar ve davalar var.

Aklıma gelen en basit 2 örnek bunlar. Demokrasi ve hukuk kavramlarının hangisinin üste çıkacağı AKP'nin menfaatine göre belirlenmediği zaman belki adaletten bahsedebiliriz.

At gözlüğü ne alaka ya? Ben yukarıdaki iki şey doğrudur demiyorum ki biri bana ampül dese yolda direk hakaret algılarım siz öyle algılamıyorsanız sizin düşünceniz.
Mesaj tarihi:
Mendoza said:
Freedom of speech istediğin hakkında, istediğini söyleyebilmektir. Bakınız amerika. Kişilik haklarıymış küfürmüş dinlemez. Ben sana geri zekalı diyorum diye sen öyle olmak zorunda değilsin. Ama tabiki bunu kaldırabilecek, sindirebilecek kültüre sahip değiliz malesef biz. Adamın anasına küfret bişey demez, tuttuğu takıma, partisine ufacık bişey söyle delirir. Tamamen saçmalık. Önceden de dediğim gibi inşallah 10-15 sene sonra biz de o seviyeye geliriz.

Elbette birine gerizekalı diyorsan o gerizekalı olmaz veya öyle olduğunu göstermez ama kendini o şekilde ifade eden veya ifade etme gereği duyan insanı sorgulamak gerekir.

Amerikadaki konuşma özgürlüğü ile Avrupadaki konuşma özgürlüğü farklı algılanır. Avrupa (kıta avrupası hukuk sistemi) insanı merkez elan ve kişiyi koruyan bir prensibi temel aldığı için, konuşma özgürlüğünün yani kendini ifade etme özgürlüğüne bir sınır getirmiş, buda başkasının özgürlüğünün bittiği andır demiş. Her birey nihayetinde bir insandır ve insan doğası gereği düşünen ve varolduğunun bilincinde olan bir canlı olduğu için onu korumak gereklidir diye düşünülmüş bunu salt fiziki olarak değil, ruhsal yönünü ve kişiliğinide içine alacak şekilde yapmak gerekir denilmiş.

Bundan dolayı başkasına hakaret edemessiniz, bunun sindirmekle alakası yok ben hazmediyorum doğrusu budur demek yanlış. Nihayetinde birine hakaret etmekdeki amaç onu küçük düşürmek ve zarar vermek maksadı vardır, yani bir şekilde o kişi üzerinde negatif bir etki uyguluyorsunuz, sanmıyorum hiç kimsenin rahatsız olmayacağını hakaret karşısında nihayetinde orda bir taciz var, bütün gün sizi biri takip etse hiçbirşey yapmadığı halde buda size rahatsızlık verir, yani sizin olağan bir şekildeki günlük işleyişinize sekte vuran davranışlar.

Amerikada bu böyle değil orda ifade özgürlüğü daha üstün tutulmuş, oradada hakaret davaları açılıyor merak etmeyin ama mahkeme hoşgörülü olun telkininde bulunuyor ve diğer tarafa ceza vermiyor. Yani oradada memnun değil insanlar.
Mesaj tarihi:
Law said:
Mendoza said:

Elbette birine gerizekalı diyorsan o gerizekalı olmaz veya öyle olduğunu göstermez ama kendini o şekilde ifade eden veya ifade etme gereği duyan insanı sorgulamak gerekir.

Amerikadaki konuşma özgürlüğü ile Avrupadaki konuşma özgürlüğü farklı algılanır. Avrupa (kıta avrupası hukuk sistemi) insanı merkez elan ve kişiyi koruyan bir prensibi temel aldığı için, konuşma özgürlüğünün yani kendini ifade etme özgürlüğüne bir sınır getirmiş, buda başkasının özgürlüğünün bittiği andır demiş. Her birey nihayetinde bir insandır ve insan doğası gereği düşünen ve varolduğunun bilincinde olan bir canlı olduğu için onu korumak gereklidir diye düşünülmüş bunu salt fiziki olarak değil, ruhsal yönünü ve kişiliğinide içine alacak şekilde yapmak gerekir denilmiş.

Bundan dolayı başkasına hakaret edemessiniz, bunun sindirmekle alakası yok ben hazmediyorum doğrusu budur demek yanlış. Nihayetinde birine hakaret etmekdeki amaç onu küçük düşürmek ve zarar vermek maksadı vardır, yani bir şekilde o kişi üzerinde negatif bir etki uyguluyorsunuz, sanmıyorum hiç kimsenin rahatsız olmayacağını hakaret karşısında nihayetinde orda bir taciz var, bütün gün sizi biri takip etse hiçbirşey yapmadığı halde buda size rahatsızlık verir, yani sizin olağan bir şekildeki günlük işleyişinize sekte vuran davranışlar.

Amerikada bu böyle değil orda ifade özgürlüğü daha üstün tutulmuş, oradada hakaret davaları açılıyor merak etmeyin ama mahkeme hoşgörülü olun telkininde bulunuyor ve diğer tarafa ceza vermiyor. Yani oradada memnun değil insanlar.

Yanlışın var Amerikada memnun insanlar ve "this america, you can say whatever you want" zaten burdan geliyor. Memnun olmasalar anayasalarının ilk maddesi olarak bunu koymazlar merak etme. Ama dediğim gibi bizim halkımız ve kültürümüz bunu kaldıracak durumda değil malesef. Eskisi gibi büyüğe saygı, insanlar arasında belli bir oturma kalkma konuşma adabı olsa amenna, ama malesef artık o da yok. Halk olarak en çok güldüğümüz komedi tiplemesi bile recep ivedik, kaba saba konuşan, küfür eden ayının önde geleni. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama levent kırca'nın Olacak O Kadarındaki o balık tutma skecinden sonra komedyenler siyasi komedi yapamaz oldular. Daha dün yeni yeni CNN Türk'de Metin Uca, Maydanoz diye bir program yapmaya başlamış çok güzel siyasi komedi yapıyor. Ben açıkçası bekliyorum, ya siyasi baskı ile kanalı al aşağı edicekler, ya RTUK programı kapayacak, yada Metin Uca'ya yapacaklar birşeyler. Çok yazık gerçekten.
  • Yeni Oluştur...