Laorx Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 18.yy'da Benjamin Franklin tarafından bulunan "Glass armonica" enstruman'dan çıkan notalar yüzünden müzisyenler ve dinleyecilerin delirdiği gözlendiği için tamamen yasaklamıştır(yada korku yüzünden insanlar çalmayı bırakmıştır). Armonica'dan çıkan sesin insan beyni ve kulaklarıyla bilinmeyen bi etkileşimi olduğu varsayılıyo çünkü çıkan ses 1000 ve 4000 hertz aralığında. 4000 hertz altında sesleri insan beyni sağ ve sol kulak arasındaki tam nirengi noktası bulamadığı "katman/safha farklılığına"(phase differences) yol açıyomuş yani sesin nerden geldiğini anlayamayan beyin ambale oluyo buda duyma problemlerine yol açıyor. Bazı insanlarda deliliğe, depresyona ve birbirleri arasında iletişimde kavgaya kadar götürdüğü söyleniyor.( başka örneği direk vericem yoruldum çevirmekten:) said: One example of fear from playing the glass harmonica was noted by a German musicologist Friedrich Rochlitz in Allgemeine Musikalische Zeitung where it is stated that “the armonica excessively stimulates the nerves, plunges the player into a nagging depression and hence into a dark and melancholy mood that is apt method for slow self-annihilation. If you are suffering from any nervous disorder, you should not play it; if you are not yet ill you should not play it; if you are feeling melancholy you should not play it. Glass Harmonica'yla çalınmış örnek bi parça:The Fixed Stars, the Frontier to the Beyond Buda Dance of the Sugar Plum Fairy'nin Glass Harmonicayla çalınmış şekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Enstruman çok ilginçmiş ve seside bi o kadar güzel. Dinlerken "vay anasını tam benlik" dedim, evet delirmek için yer arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Çok güzel sesi varmşda harbi fazla dinlersem delircekmişim gibi geldi ya da okudum diye öyle :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Ben dinleyemedim. İkinci çalışımda kulaklarım zonklamaya ve içimden bir ses sus sus sus diye bağırmaya başladı, ben de kapattım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 korkuyorum ve açmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 yasaklanmasının nedeni delirme filan değil bildiğiniz civa zehirlenmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 zaten çalan eleman da pek tekin bir tipe benzemiyor, kesin deli:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Tim burton film müzikleri gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 İlginç bir sesi var ben beğendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 wikide yalan dolan söylenti yazıo olaylarada alet güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Cons said: yasaklanmasının nedeni delirme filan değil bildiğiniz civa zehirlenmesi. civa değil ztn o, kurşun camdan yapıldığı için kurşun zehirlemesi tehditi var denmiş ama kanıtlanmamış. O dönemlerde tüm armonikalarda kurşun zehirlenmesi görülüyo sadece bunda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Lopeth said: korkuyorum ve açmıyorum ahah aynen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Cons said: yasaklanmasının nedeni delirme filan değil bildiğiniz civa zehirlenmesi. Of dostum saçmalama. Cam armonikadan çıkan ses insanları tanrıyı sorgulamaya yönelettiği için illüminati ve opus dei tarafından yasaklandı bi kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 süpermiş çok beğendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 sesi hoşmuş cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 ha kurşundur civa diye aklımda kalmı. bu "delirtme" olayı böyle şehir efsanesinden öte bilinen bir gerçek olsaydı bilgisayar çağında yaşıyoruz ulan, herkes delirirdi. en basitinden ben youtube a delirten frekansta bi video filan koyardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Arkadaşlar bu olay gerçek, benim dayım dinleyip delirdi, yengemi doğradı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 çok gıcık bir ses Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 benim eniştem dinleyip delirdi teyzemi doğradı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 yav said: çok gıcık bir ses Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Asteroth said: Arkadaşlar bu olay gerçek, benim dayım dinleyip delirdi, yengemi doğradı. ben acıkınca yengen yiyorum, dayın delirince yemiş. vuu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Ben de ananas aldırdım pazardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 kelime oyunlari muzik aletinin delirtici ozelligini degistirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 hay allahım ne hanzo adamlar varya kuzenim müziği duyunca delirip masadan düştü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Asteroth said: Ben de ananas aldırdım pazardan. bende geçenlerde ananas aldirdim bozuk cikti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar