Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

teknikforum ve itukampus'ün başarısının sırrı


zarekd

Öne çıkan mesajlar

Holy said:
tek cevabı var bunun : ilk olmak. bu işe ilk el atan insan alır götürür daha da o kadar kullanıcıyı başka siteye çekemezsin. Teknikforum ve itükampüsün işlevleri farklı, bu yüzden birbirlerine rakip değiller.


çok yanlış çok yanlış bakış açısı. yahoo > google dı şimdi google > yahoo + msn live search + ask ve bilimum arama motoru

asıl cevaplar gözümüzün önünde bence. üniversite ile ilgili mesela neye ihtiyaç duyar insan ? çok basit şeyler büyük başarı getirebilir. mesela bütün üniversitenin sınav ve vize zamanlarının eklenebileceği bir sistem, ne yemek çıkcak vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o siteye kayıtlı üyelerin büyük çoğunluğu sadece girip hangi ders hangi hocadan alınır, hangi dersin sınavı ne zaman, ödevi nasıl yapılıyor gibi şeylere bakıyorlar. e var olan site bu hizmeti fazlasıyla sağlıyor. köklü üyeleri de yeni gelenlere yardımcı oluyorlar. bir okul içi paylaşım sitesinden farklı birşey beklenemez. google-yahoo örneği konuştuğumuz konudan çok farklı bir örnek ben sadece okul içi iletişim sitelerinden bahsediyorum.

ha dersen ki hocaların sınav sorularını çalıp yayınlarım sitede, bu kadar da gözüm kara; o zaman toplarsın insanları.

Edit : Ne yemek çıkacak hizmetini teknikforum sağlıyor zaten. Vize zamanlarını da insanlar kendi derslerinin konularına girip öğrenebiliyorlar. Yaratıcı fikirler bulmalısın böyle bir işe giriyorsan. Ama ben hala var olan sitelerin öğrencilerin ihtiyaçlarının tamamını karşıladığını düşünüyorum. En azından İTÜ'de böyle, diğer üniversitelere el atabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

itüde kesinlikle bir site doygunluğu var yani teknik olmanın doruklarında fikirler ve çözümler olarak bence. Belki zorlanırsa 1-2 farklı site ortaya çıkabilir ve kullanımı artabilir. Bende birkaç fikir var ama bunlar genelde öenm verilmesi gereken fakat verilmemiş yanları bir sitede toplayan bir fikir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teknikforum gerçekten çok başarılı. her şey olması gerektiği gibi. her okula lazım olan bir site. mutlaka otur, her yönünü incele öyle bir işe kalkışmadan.

itükampüs eğer sandığım siteyse sözlüğümsü gereksiz bir oluşum.
itüsözlük te aynı şekilde dikta ile yönetilen bir sözlük klonu olmasına karşın onlar da farklılaşmayı başardı, resim, türkçe karakter desteği vb. eklediler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap holy nin dediği tamamen.

İTÜ biraz acımasız bir mekan. Dersler ödevler hocalar filan, uğraşması zor. Azıcık öğrenci düşmanı yani=)
Eh, doğal olarak öğrenciler doğrudan olamasa da sanal ortamda voltran oluşturarak hayatta kalma şanslarını arttırmaya çalışıyolar, bu açıdan teknikforum iyi bi mekan. Saçma salak ödev sistemleri geldiğinde öğrencinin kurtuluşudur, sınav tarihlerini öğrenmek için en iyi alternatiftir, bisürü hizmet filan var ayrıca yemekhane filan. Ve en önemlisi; itü kayıt şenliklerinde topluca sisteme küfür ve beddua etme ritüellerinin merkezidir(inançlıyız, en sonunda belalarını bulucaklar).Hangi hoca iyidir hangisi kötüdür, hangisi görüldüğünde arkamıza bile bakmadan kaçılmalıdır gibi sorular da öğrencilerin büyük bölümünün hayatını kurtarmıştır. Buna benzer bir oluşum düşünüyosan geniş kitleleri kısa sürede toplamalısın ki en başından itibaren paylaşım olsun, daha fazla üye gelsin. Ne kadar çok katılım olursa o kadar faydalı olur yani.

Diğer üniversitelerdekileri bilmiyorum o açıdan bir yorum yapamıycam, ama teknikforum itü öğrencilerinin can damarıdır resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların daha önce adını bile duymadığımdan sanırım İTÜ nün local siteleri. Eh İTÜnün nüfusunu düşününce başarısıda ortada olmalı.

Bildiğim öyle belli bir yaş grubunu toplayan tek site Facebook. Onun dışında bu kadar genel bir siteden söz edemeyiz. Zaten ayrı telden çalan, ayrı yerde bulunan insanları toplamak imkansıza yakın bir iş.

İlk olarak İTÜ siteleri örneğinde olduğu gibi lokal bir oluşumdan hareket etmeni salık veririm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...