Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kişisel ve troll

Dynun

Öne çıkan mesajlar

Sevgili arkadaşlar;

Burası kişisel. Buraya kimi insanlar ciddi ciddi dertlerini paylaşmak, çözüm aramak için falan giriyorlar.
Çoğunuzun farkmetmediği üzere, yüksek seviyeli internet trolünüzden alınıyor ve üzülüyorlar.
Ki bana şahsi olarak mesaj atan o kadar insanı ben biliyorum.

Burası açık yakalayıp afişe etme yeri, burası yargılama yeri değil, garbage hiç değildir.

Son zamanlarda kimi eski/yeni üyeler ayırt etmeksizin insanların zaaflarıyla gerçekten çok eğlendi. Ama cidden yeter, yazıktır günahtır.

Hoşgörüyle yaklaşmaktan vazgeçiyorum artık. Hatta dory de olsaydı da şurda, güzel bir temizlik yapsaydık istiyorum.

-Alan yetkiliniz, Dinan.
Sosyal ağlarda paylaş

Orda troll olan nedir ki, sesunun sorduğu soruya ciddi cevaplar verilmiş sonra sesu doktora gitmiş olay kapanmış. Daha sonra da muhabbet başka yere kaymış, geyik olmuş. Her geyiğe kayan konu trollenmiş mi oluyor, amacını doldurduktan sonra bir de.

Tabi sesu durumdan rahatsız olup konuyu şikayet ettiyse o ayrı, ama konuyu açan kullanıcıdan şikayet gelmediği sürece geyiğe kayan konuların kilitlenmesi ya da trollenmiş muamelesi görmesi bana komik geliyor. forum bu insanlar sohbet ediyor, sohbet konusu da bir süre sonra başka bir şeye kayıyor. Hayır kendi haline bırakınca zaten 1-2 gün sonra kimse uğramıyor bile o konuya, büyüyüp forumu ele geçirecek değil ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse bence konunun sahibi o konuyu açan kişidir ve ondan bir istek gelmediği sürece adminin konuyu kitlemesi (çok bariz bir kural ihlali olması dışında), bana gereksiz bir kuvvet kullanımı, adminin konuyu sahiplenmesi gibi geliyor.

Ama tabi konuyu kitlerken admin "konuyu açan kişiden şikayet geldi" demek zorunda da değil, dolayısıyla kimseyi yargılamadan bu fikirlerimi belirtip, herkesi kendi vicdanına bırakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dinanin bi sozu vardır ki cok severim, insanlarin moderasyonuna karismayin abi der.
evet karismayin yani
sen kendi bolumunde her daim boyle seylerle karsilasmadigin icin, ne derece sinir bozucu oldugunu bilemezsin, sonuc olarak da davulun sesi uzaktan hos gelirmis, bilip bilmeden pek de konusmamak lazim. dinan ve ben beraberken bile bazen işin icinden cikamadigimiz zamanlarimiz oldu.
konuya kilit vurmak acimasizca, ama acik tutulcak tarafi kalmamis? ee teker teker 5 6 sayfa mesaj silmek bilirsin ki işkence, ve bu boyle gün aşırı olan bi olay şeklinde.
her topicte mutlaka bi cem yılmaz ozentisi boyle. alakasiz alakasiz sacmalamış (kimseye giydirme yapmıyorum lütfen yanlis anlasilmasin)
demem o ki, cidden zor bişey. insanlarin fikirlerine düşüncelerine saygi duymuyo bazi uyeler, karsisinda insan oldugunu unutuyo.
cocuk degil artik cogumuz, uyarmaya bile cekiniyoruz "dur sus yapma" nedir yani?

neyse ben artik mod olmadiğima gore, pek de ahkam kesmek haddim degil.

dinanim, haklisin, basindan beri bogaz yirttik yapmayin etmeyin dedik ama anlamamakta israr ediyor insanlar.
koy ver ban'i o halde.
Sosyal ağlarda paylaş

Trolleyim mi bu başlığı :P

Bende kişiselde çok konu açtım açıkçası ve genelde trollendi dalga geçenler ya da sorunumu küçümseyenler oldu belki haklılardı ama o an benim için büyüktü o sorun..

Örneğin:Ben kız arkadaşmla ayrılmıştım barıştım ama söylemedim neden trollencekti bugün tamamen bitti açmadm evet canım sıkılıyo konuyla ilgili ama neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle hakedenler var.
Ardeth said:
Orda troll olan nedir ki, sesunun sorduğu soruya ciddi cevaplar verilmiş sonra sesu doktora gitmiş olay kapanmış. Daha sonra da muhabbet başka yere kaymış, geyik olmuş. Her geyiğe kayan konu trollenmiş mi oluyor, amacını doldurduktan sonra bir de.

Tabi sesu durumdan rahatsız olup konuyu şikayet ettiyse o ayrı, ama konuyu açan kullanıcıdan şikayet gelmediği sürece geyiğe kayan konuların kilitlenmesi ya da trollenmiş muamelesi görmesi bana komik geliyor. forum bu insanlar sohbet ediyor, sohbet konusu da bir süre sonra başka bir şeye kayıyor. Hayır kendi haline bırakınca zaten 1-2 gün sonra kimse uğramıyor bile o konuya, büyüyüp forumu ele geçirecek değil ya.

işte olay bu.

konu asıl amacına ulaştıktan sonra trollensin kimsenin umrunda olmaz herkes mutlu mesut devam eder hayatına. ancak ilk mesajdan konu kayıyor. Ki garbage için gayet normal bir şey bu.

fakat diğer bölümlerde olunca insanın gerçekten canı sıkılıyo.

az önce blackchaosa kesinlikle dedim de.. şimdi düşünüyorum acaba benim açtığım, bana göre gayet masum bi topici trolleseler ne hissederdim?
empati kurmak gerek sanırım..

[large]
tl;dr yapanı katlederim!!1!
[/large]
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben baştan beridir kişisel olsun konu dışı olsun ,eğitim olsun,bilim teknik olsun "ciddiyetsiz" diye nitelendirilebilecek her mesaja karşıyım .Forumda da olması gereken bu , yalnız tabi ki bu bölüme has bir şey değil ,bayadır paticikte olan bir şey.Ve birilerinin gözüne batıp rahatsızlık vermesi bile gerçekten güzel.Ama şu da var kimse de sütten çıkmış ak kaşık değil o da ayrı .

Yani forum ortamının çok da geyiğe açık bir ortam olmasına inanmıyorum , nasıl siyasetle forumun içine edildiği gibi, beceremediğimiz gibi, geyik yapmayı bile beceremiyoruz bence.İnsanlar kırılacağına hiç uğraşmamak,çok önemli geyiğini kendine saklamak daha doğru olur böyle bir durumda .Bu genel bir düşüncemdir bu forumla ilgili, tabi ki kişisel değil .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...