Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aluriel said:

Riverwind said:

sinemada değilde pc de izlemiştim bu filmi. çok sıkıcıydı

yürü git ya. zevkler ve renkelr tartışılmız ık bık diye gelme hiç. şu dediğin lafa bi tarafıyla güler insanlar.

sakin.
sinemada izleseydim belki fikrim başka olurdu ama pc de izlemek sıkıcıydı işte

belki sinemadada izlerim o zaman gerçek fikrim belli olur tabi (:P)
Mesaj tarihi:
Ankara kızılayda bi sinema salonuna gitmiştim. Böle apartmanın 3., 4. katıydı. Duvarlarda ses yalıtımı yapan şey yoktu. direk plastik boyaydı :D Arog filmini oluşan yankından tam anlayamamıstım.
Mesaj tarihi:
Bugün AFM xpand 3d'de orjinal dilde ve çok şahane bir yerden izledim, biraz geç oldu ama güzel oldu.

İlk 5-10 dakika oha dedirtiyor farklılığı görünce ve son saldırı sahnesinin görkemi de adamlar yapmış abiii dedirtiyor tam olarak.
Tek garibime giden mechwarrior ve gelişmiş gunshipler dışında yenilikçi pek bişi olmaması idi 150 yıl sonra geçen filmde.

"Bu arada mavilerin dünyası direk bizim wowdaki elflerden arak diyerek öküzce bir yorum da yapmak istedim nedense."
Mesaj tarihi:
Karasakal said:

Mum_Chamber said:

ama bunlar dogru kiyaslamalar degil. o zaman insanlar senede 1-2 filme giderken simdi ayda 1-2 film cok da anormal degil. ve 70'lerde sinema sadece buyuk sehirlerde, kalbur ustu insanlarin takildigi yerken simdi her gelir sinifindan insan rahatca gidebiliyor. o yuzden ne kadar kiyas yapilirsa yapilsin, pek bir anlam icermeyecek

Hocam aslında tam tersi.

Türkiyeden örnek vermek gerekirse, 70-80lerde İlçelerde bile sinemalar vardı. East Clintwoodların, Greta Garbo'ların Ayhan Işıkların bu akdar iyi bilinmesinin sebebide budur. O zamanalr TV olmadığı için, Sİnema kısmen daha ucuz olduğu için (1 projektör, 1 dev ekran perde, ve bol bol sandalye) Pek çok insan neredeyse her hafta sinemaya giderdi.

Hatta sinema sektörü GOdfather sayesinde adam olmuştur. O film zamanında uzayan kuyruklar sayesinde ABDde sinema biletler 2 katına çıktı ve bir dahada inmedi, zira insanlar gelmeye devam ediyordu.

Tam tersine bugün TV radyo PC yüzünden sinemalara az gidiliyor.

Diğer bir örnek ise, zamanında tırt bir şarkıcının dahi 100bin satabilmesi, pek çok sanatçının 500binlere varan kaset satışları yapması, günümüzde ise 30bin satanın kendini başarrılı addedmesi gibi.

Evet eskiden sinema salonu bir kültürdü, sosyalleşme mekanıydı(Cinema Paradiso filminde görüldüğü gibi). 70'lerden itibaren düşüşe geçen sektörü Hollywood'un üç büyükleri Coppola, Spielberg ve Lucas'ın üçlemeleri ayağa kaldırdı. Ama yine de bundan 40 yıl öncesine göre Dünya nüfusu 2 kat arttı. Eskiden Amerika ve Avrupa harici adamdan sayılmıyordu ama gelişmekte olan ülkelerin payı gittikçe arttı. Mesela Çin'de 4600 sinema salonu var bunun %15'i de 3-B, ha az diyeceksiniz ama bu adamlar 40 sene önce ayda 10 dolara falan yaşıyordu. O yüzden Titanik'in başarısı çok daha anlamlı ki Titanik film gibi filmdi, Avatar ise teknik yanını bir kenara bırakırsak basit.
O verilen listede Star Wars gibi çok baba bir serinin bile ilkinden sonra ikinci ve üçüncüde yüzde 40-45 gişe ve seyirci kaybettiğini görüyoruz. İlk film hakikaten efektler bakımından çığırdı, ama aynı etki devam filmlerinde sürmemiş. Bu istatistik sayesinde Star Wars'ın yanında esamesi okunmamsı gereken Avatar'ın gişesinin ne kadarının efektlerden geldiğini anlayabiliriz.
Bundan 20 yıl sonra kaç kişi şu Avatar'ı bir daha izleyeyim diyecek?
Mesaj tarihi:
Eldar iyi diyorsun da, efekt zaten çok şey farkediyor gişede, efekt olmasa Titanik de iş yapmazdı bu kadar.
Misal, Esaretin Bedeli gibi direk 1 numara denilen bir film gişede ilk 30 da yok. Ama bol sulu efektli Titanik kral tahtına bir kuruldu 10 yıldır indirilemiyor aşağıya.
Bunda kadınların da rolü büyük, ahanda aşk romantizm var diye koştukları Titanik süper gişe yaptı sayelerinde. Yine çocukların gişede süper iş yaptırdıkları saçmasapan ama çizgi veya efektli tonla rekortmen film var.
edit: Titanik'e laf etmiyorum, am benim için daha iyi filmler var onu geçmesi gereken yani.
Mesaj tarihi:
haftalar sonra bugün kız arkadaşım ile gitme imkanı bulduk. buna rağmen salon hınca hınç doluydu. daha 2 - 3 hafta vizyonda kalır bu film.

james cameron'un işlerini her zaman beğeniyle izlemişimdir, beğendiğim bir yönetmendir. bu film için de belli ki ciddi bir süre boyunca uğraşmış, duyduğum kadarıyla hazırlıkları titanic'den bile önce başlamış ( sinema sitelerinin yalancısıyım ) etkileyici bir filmdi, 3d'de izlemesem de bu kadar etkilenirdim sanırım. senaryosu bana çok da sıradan gelmedi, özellikle insan ve avatar arasındaki geçiş fikri senaryoya renk katmış. jack insan haliyle de onların arasına karışmaya çalışabilirdi, ki o zaman bu kadar renkli olmazdı bence film. izlenmesi gereken bir film olduğuna inanıyorum ve hem oyunculara hem yönetmene two thumbs up yapıyorum.
Mesaj tarihi:
Bence bir filmin "çok iyi" ya da "epic" kıstası defalarca seyredilebilmesiyle oranlıtı. Bravehearth ya da Shawshank Redemption`ı 12 şer defa seyrettim herhalde, hala da seyrederim. Bu film için aynı şey geçerli değil çünkü güçlü yanı diğerleri gibi konu değil, filmde bizi heycanlandıran ileride seyredeceğimiz çok iyi filmlerin atası olması.
Mesaj tarihi:
abi onlar zaten 2 boyutlu canlı gibiydiler :) yani nebilim ilk gittiğim 3d film dünyanın merkezine yolculuk'tu. onda baya bi faydalanmışlardı 3d olayından sürekli böle dokunabilecekmişim hissiyatı veriyordu film, bunda alamadım o duyguyu pek.
Mesaj tarihi:
iyi de derinlik var abi, kimi sana yakın kimi değil. ayrıca transparan bilgisayar ekranları falan da cok guzel gorunuyodu. bi de tabi ki ormanın gece hali offf, toruk makto olasım geldi bak yine.
Mesaj tarihi:
abi 3d olayına "üzerime bişey gelcek, tam gözümün önünde olcak, içinden geçcem" falan gözüyle bakmamak gerekiyo bence.. "3d kullanılmamış fazla" demişsiniz ama 3d filmin her yerinde vardı.. hatta bi karakterin 3 boyutlu olduğu bile anlaşılıyodu ya da bana öyle geldi yüksek çözünürlükten. ( demek istediğim şey karakterler arasında biri diğerinden daha uzaktaysa 3 boyut değil de 1 tek karakterde bile 3 boyut görülebiliyodu. ) bence daha çok kullansaydılar cılkını çıkarmış olabilirlerdi.. iyi böyle:)

ayrıca filmde ( benim izlenimim) normale kıyasla daha çok renk, daha çok FPS , daha çok çözünürlük kullanılmış gibi geldi bunları da konuşmak gerekir sadece 3d değil bence olayı..
  • Yeni Oluştur...