Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya o kişiden kişiye değişiyor, benle birlikte gelen arkadaş gözlük üstüne taktı gözlüğü mesela ve hiç rahatsız olmadan seyrettiğini söyledi. Başka bir arkadaşım ise gözlük gözlük üstüne olduğundan feci derecede rahatsız olduğunu söylüyordu.

onun için kimse sana bu konuda düzgün birşey diyemez :D o sana bağlı,

birde baş ağrısı yapmıyor, sadece rahatsızlık ediyor. baş ağrısı ilk 20-30 dakika da oluyor o da herkeste olan birşey
Mesaj tarihi:
benım de beraber gittiğim arkadaşım gözlüklüydü üzerine taktı sinemada verilen gözlüğü.
ama rahatsız oldu baya.bi ara çıkartmış hatta.
Mesaj tarihi:
bugün bakırköy-capacity'de 23.15 seansından son yerleri kaptık resmen (biletleri aldığımızda saat 7 falandı, 7.15 - 9.15 seansları full'dü) vizyona girdiğinden beri bukadar zaman geçti, hala full çekiyor maşallah. güzel film gidilmeli elbet.
Mesaj tarihi:
Ayrıca Amerika içi hasılatlarda da Star Wars'ı geçip 3. olmuş.

Dark Knight ve Titanic var önünde sadece onlarda en yakını Dark Knight, 80 milyon dolar önünde, Titanic'te 100 milyon dolar

Sadece bu hafta ABD için 48 milyon dolar kazanmış ki 2-3 haftaya onları da yerinden eder Avatar :D
Mesaj tarihi:
2.kez gittim paralar suyunu çekti ama değer,altın küre ödüllerinde Arnold'un söylediği gibi bu kadar hasılata göre birtek siz gitmemişsinizdir herhalde :P
Mesaj tarihi:
Açıkçası hasılat karşılaştırmasında bazı şeylere dikkat etmek lazım, en basidinden Dünya nüfusu ve sinem salonu gün geçtikçe artıyor. Özellikle son yıllarda (2004 sonrası) Çin'de falan acayip salon açıldı, bunu Türkiye'den de gözlemleyebilirsiniz: 10 yıl öncesine göre 2 katı olabilir salon sayısı.
Sonra bilet fiyatlarındaki artış, çünkü hasılat bilet adedine göre değil; elde edilen gelire göre hesaplanıyor. 20 yıl öncesine göre sırf enflasyonla bile acayip artış olurdu.
Bir diğer kriter 3-B filmler; bunların bilet fiyatı normalden yüksek. Açıkçası karşılaştırma imkanım olmadı ama yurtdışında iki bilet farkının Türkiye'ye oranla daha fazla olduğunu düşünüyorum.
Bugünkü filmlerin gişe hasılatında geçmişe göre çok avantajlı olduğu görülebiliyor, tek dezavantaj DVD'ler ve korsan piyasası. Ancak Avatar bunları ekarte edebildi.
Tabi bu durum Avatar'a gösterilen yoğun ilgiyi yok etmez. Mesela bakıyorum sinemalar full çekiyor. Evet ama Türkiye'deki salon sayısı zaten nüfusa göre çok yetersiz, İstanbul'da da yetersiz, Anadolu yakasında iyice yetersiz.

Şahsi kanaatim IMAX 3-B'den daha etkileyici bir teknoloji ama daha pahalı çekimi, o yüzden hızla yaygınlaşamaz. 3-B ise gözlüğe bağımlı oldukça bir yere kadar gelişir. Bir kere bu olaya alışılınca ve 3-B televizyonların yakında evlere gireceği düşünülürse bence gelecek 3-B'de değil. Ya da yanılıyorum ve yakında gözlükçülerde numaralı 3-B gözlükler görebileceğiz.
Mesaj tarihi:
@eldar

zaten şöyle birşey söz konusu ki mesela avatar 3. sırayı ele geçirdi amerika listelerinde diye okuyup haberi yazmıştım üstteki şeyi,

haberde bir notta düşülmüştü. Gişe hasılatı olarak geçmesine rağmen Amerika'da satılan bilet adetine göre bir liste oluşturulduğunda Star Wars açık ara farkla tüm filmlerin önünde birinci sırada listede yer alıyormuş :D

Hayat böyle işte arkadaşlar,
Mesaj tarihi:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest-grossing_films_in_the_United_States_and_Canada#Film_list.2C_by_estimated_tickets_sold_in_the_United_States_and_Canada adresinden bakinca gone with the wind daha onde, 200 milyon bilet toplam. star wars yaklasik 180 milyon bilet satmis (toplam), avatar ise sadece bir ayda 70-75 milyon. yani hasilat gibi bilet satisinda da cok rahat gecer avatar.

ama bunlar dogru kiyaslamalar degil. o zaman insanlar senede 1-2 filme giderken simdi ayda 1-2 film cok da anormal degil. ve 70'lerde sinema sadece buyuk sehirlerde, kalbur ustu insanlarin takildigi yerken simdi her gelir sinifindan insan rahatca gidebiliyor. o yuzden ne kadar kiyas yapilirsa yapilsin, pek bir anlam icermeyecek
Mesaj tarihi:
Riverwind said:

sinemada değilde pc de izlemiştim bu filmi. çok sıkıcıydı
hacı seninki cine5i şifreli izleyip bişiler anlamaya çalışmakla eşdeğer olmuş.

3 boyutlu olarak sinemada izlemeni tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

ama bunlar dogru kiyaslamalar degil. o zaman insanlar senede 1-2 filme giderken simdi ayda 1-2 film cok da anormal degil. ve 70'lerde sinema sadece buyuk sehirlerde, kalbur ustu insanlarin takildigi yerken simdi her gelir sinifindan insan rahatca gidebiliyor. o yuzden ne kadar kiyas yapilirsa yapilsin, pek bir anlam icermeyecek

Hocam aslında tam tersi.

Türkiyeden örnek vermek gerekirse, 70-80lerde İlçelerde bile sinemalar vardı. East Clintwoodların, Greta Garbo'ların Ayhan Işıkların bu akdar iyi bilinmesinin sebebide budur. O zamanalr TV olmadığı için, Sİnema kısmen daha ucuz olduğu için (1 projektör, 1 dev ekran perde, ve bol bol sandalye) Pek çok insan neredeyse her hafta sinemaya giderdi.

Hatta sinema sektörü GOdfather sayesinde adam olmuştur. O film zamanında uzayan kuyruklar sayesinde ABDde sinema biletler 2 katına çıktı ve bir dahada inmedi, zira insanlar gelmeye devam ediyordu.

Tam tersine bugün TV radyo PC yüzünden sinemalara az gidiliyor.

Diğer bir örnek ise, zamanında tırt bir şarkıcının dahi 100bin satabilmesi, pek çok sanatçının 500binlere varan kaset satışları yapması, günümüzde ise 30bin satanın kendini başarrılı addedmesi gibi.
Mesaj tarihi:
Riverwind said:

sinemada değilde pc de izlemiştim bu filmi. çok sıkıcıydı

yürü git ya. zevkler ve renkelr tartışılmız ık bık diye gelme hiç. şu dediğin lafa bi tarafıyla güler insanlar.
  • Yeni Oluştur...