fede Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 hepsi zaten şekspirin 10 hikayesinin değişik varyasyonları. hepsi şekspirden çalmış
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Sam said: ya seks sahnesinde esas olayı zaten usb bağlantısıyla yapıyorlar, beyinde gerçekleşiyor ana olay mass effect'teki anari hesabı. güzel aslında o bakımdan esprisi. Sırf şu olay yüzünden merak ediyordum, atla böcekle ethernet ağı kurabilen canlılar sevişirken vs. niye kurmuyorlar, eşek kadar yönetmen böyle birşeyi düşünmemiş mi dediydim. Sex sahneleri dvd'de olacakmış, diğer kesilmiş sahnelerle beraber, evet.
bya Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Ankara ankamall'de 3 boyutlu gösteriliyor mu film bilen var mı?
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 gösteriliyor ama ankamall'de izleme bence yazık olur .
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Sam said: baharat kazmaya gelen duke atreides'in oğlu babası kesilince fremenlere katılıp onlardan kadınla evlenip onların yollarını öğreniyor, gene güvenmiyorlar falan feşmekan. en sonunda toplanıp dövüyorlar baharata konmaya gelen harkonnen'i. frank herbert's dune da çakmaymış meğer. :( ahahahahhaha hiç böyle düşünmemiştim.. birisi bu poca.'nın çizgifilmi var, onu da mı izlemedin dedi de aklıma takıldı. disney falan mı yapmış allaşkına.. çok az bişi hatırlıyorum, 10dakika sonunda sıkılıp çevirmişim herhalde.. diğer sf'de denilen elementler amcanın konuyu sağlamlaştırması işlemleri "gezegen nerede olursa, nasıl bir açıyla durursa hayat olanağı olur? hayat nasıl gelişirse etkileri ne olur? gezegende mevsimler nasıl olmalı, durduğu noktadan gökyüzüne bakılınca neler görülür" vs. bu tarz düşünen adamları çok seviyorum şahsen
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Laorx said: E bunu sayfalar önce söyledim ben, dinletemedim ki... İnanılmaz bir reklamcılık kampanyasının ürünü son derece abartılmış bir film Avatar. Resmen beyni yıkanmış insanların. Pokahontas çakması senaryo, wow çakması mekanlar falan derken filmin kendine özgü hiçbir şeyi kalmıyor. Evet, mükemmel cgi, çok iyi grafikler vs. Ama bir filmi film yapmaya pek yetmiyo bunlar :/
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 aga nolur bana orjinal bildiğin bir film söyle, tek bir sahnesinin dahi çakma olduğunu gösteremezsem vur beni.
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Sam said: baharat kazmaya gelen duke atreides'in oğlu babası kesilince fremenlere katılıp onlardan kadınla evlenip onların yollarını öğreniyor, gene güvenmiyorlar falan feşmekan. en sonunda toplanıp dövüyorlar baharata konmaya gelen harkonnen'i. frank herbert's dune da çakmaymış meğer. :(
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 DoruK said: aga nolur bana orjinal bildiğin bir film söyle, tek bir sahnesinin dahi çakma olduğunu gösteremezsem vur beni. Tek bir sahnesinin değil de konusunun baştan sona çakma olmadığı yüzlerce film gösterebilirim. Aynı konuyu başından sonuna kadar direkt olarak çalmakla arada klişe sahne kullanmak arasında demogojiyle kapatamayacağınız kadar büyük bir fark var :)
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 e bunun da tamamı çakma değil, o zaman senin tezin de çürümüş oluyor. pocahontasla çadırda sevişen adamın uzaktan bağlandığı başka bir beden miydi?
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 District 9'da da yaptın aynısını Rew, Avatar'a da geldin Ne istiyorsun kaliteli bilim kurgulardan abi :D Kimse senaryosuna ahım şahım demiyor lakin anlatmak istediğini klişeler içerse bile çok iyi bir şekilde anlatıyor. Sinemada önemli olan şey budur zaten, anlatılmak isteneni ne kadar çok kişi anlıyorsa film o kadar başarılıdır. Sanatsal olsun veya olmasın, İster klişelerle dolu olsun, isterse uyarlama bir senaryo olsun fark etmiyor aynı şekilde, James Cameron'da hiçbir zaman insanlara senaryo vaat etmedi, her seferinde ise filmlerinin tamamı fazlasıyla başarılı oldu. Adam bunda da vaat etmedi ki 1995 yılında yazılan bir senaryoya çıkıp günümüz olaylarından esinlenmiş, çalmış resmen vs. diye konuşan adamlarda oldu burada, onları zaten komple eliyoruz. Ayrıca başarılı reklam kampanyası diyorsun da yabancı/türk fark etmez bir ton sinema blogu ve sitesi takip ediyorum ama şu film için yapılan reklam kampanyası, hollywood'un çıkardığı filmlerin %90'ından daha azdır bunu da iddia edebilirim. İnsanları heyecanlandıran filmin teknolojisiydi ve ağızdan ağıza dolaşarak insanlar arasında filmin ünü arttı. Ha açıklanan teknoloji de prodüksiyon aşamasının son kısmında her film için yapılan açıklamalardan ibaret, James Cameron asıl filmin parasını çıkarıp huzura erdikten sonra çoşmaya başladı. Onu desen birşey diyemem adsfds
fede Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 uçakların aerodinamiği iyi değil bahanesini bile anlarım ama avatara senaryodan vurmaya çalışmak çok gereksiz
di Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Rewendor said: Laorx said: E bunu sayfalar önce söyledim ben, dinletemedim ki... İnanılmaz bir reklamcılık kampanyasının ürünü son derece abartılmış bir film Avatar. Resmen beyni yıkanmış insanların. Pokahontas çakması senaryo, wow çakması mekanlar falan derken filmin kendine özgü hiçbir şeyi kalmıyor. Evet, mükemmel cgi, çok iyi grafikler vs. Ama bir filmi film yapmaya pek yetmiyo bunlar :/ Kusura bakma da sacmalamanin doruklari olmus bu. Ozellikle su beyni yikanmis insanlar kismi filmi izleyip seven herkese hakaret resmen. Cok ciddi sekilde ustume alindim ki otursak belki 10 kere cebimden cikaririm bu tip seylerin felsefesinde. Cok bos bir laf olmus kisaca. Diger bos -hatta bombos- bir kisim da filmi film yapmaya yetmemesi olayi. Kime gore neye gore ? Ben izleyip begendiysem gayet film gibi film olmustur o. Sen begenmediysen senin beklentilerini karsilamamistir ama yine de filmdir. Ha bir de su senaryo muhabbetine milyon tane daha filmi uyarlarsin. Satir araliklari bu kadar fazla olmasa bir sayfa bile etmeyen bir ozete denk getirdigin yerleri yazmaktan otesi olmamis o kisim da. Ona da kisaca koca bir "fail" olmus diyebiliriz.
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Darkrider, filmler hakkında görüşlerimi söylüyorum sadece. Sadece D.9 ve Avatar değil genel olarak tüm filmler hakkında olumlu olumsuz yazıyorum farkındaysan, amacım trollük değil. Ama popüler ve dikkat çeken bir filme kötü eleştiri yapınca haliyle çok fazla göze çarpıyor. Kısacık bir cevap istersen kaliteli bilimkurgularla alıp veremedğim yok, zaten o yüzden onlarla değil avatar ve District 9 la uğraşıyorum :) Konuya gelirsek, filmin gelişine aylar önceden başlandı muhabbete Avatar geliyo diye, öyle ki gerçek Avatar (The Last Airbender) bile bu filmle karışmamak için ismini değiştirmek zorunda kaldı. (Buraya bir edit girmek zorunda kaldım, gerçek avatar derken bundan daha iyi olacak falan anlamında demek istemiyorum yanlış anlamayın, film çıkmadan izlemeden zaten öyle bir yorum yapamam. Sadece Avatar ismini çok daha uzun süredir kullandığını haliyle Avatar denince akla gelen film olduğunu ve bu ismi daha çok hakettiğini belirtiyorum.) "Bir film gelecek hayatınızı değiştirecek"ten "Sinema tarihini değiştirecek film"e kadar pek çok abartılı reklamı yapıldı. IMDB ve çeşitli sitelerde filmin çıkışına 2 ay kaladan itibaren ve bugün hala süren gün aşırı Avatar haberleri yapıldı. Daha ne yapılsın? Cameron zaten Terminatör serisiyle ününü duyurmuştu, herkes bu filme de yeni bir klasik gözüyle baktı daha filmi görmeden. Filmde takdir edilecek çok bir şey yok, çok abartılmış diyorum ben sadece. Özel efektler çok güzel. Buna lafım yok. Teknoloji sonuna kadar kullanılmış, üstüne 3d'yle birleşince başka bi tat veriyor. Ama ben filmin kendisine bakıyorum. Oyunculuk derseniz göze batan iyi kötü bir şey yok. Konu yine duygu sömürüsü ve komple çalıntı. Mekanlar dekorlar görür görmez zaten WoW bu denecek şeyler. Müzikler filmle uyumlu ama bir başyapıt yok onlarda da. E ne kaldı geriye? District 9 ve bu filme bu kadar eleştiride bulunmamın sebebi de ucuz duygu sömürüsüyle ünlerini katlamaları (ki bu filmde daha azdı bu, o da heralde orjinal konudan, pokahontastan çok kopmamak için :D) Ha, genel olarak bakıldığında film fena değil zaten, bu film için kötü lafını sarfetmedim D9'un aksine. Ama aşırı abartıldığını söylüyorum. Klasik bir hikayenin baştan sona çalınması, üstüne duygu sömürüsü bas biraz, bi de iyice boya insanlar şaheser yerine konsun. Ha sosyal mesaj verirken duygusallığa kaçılmayacak mı? Elbette yapılacak (her ne kadar filmin sosyal mesaj vermesi de bir zorunluluk olmasa bile) ama bunu insanların gözüne sokarcasına bakın bakın ne kadar canilik bu diye zorlama olarak göstermeye çalışmak ancak çocuk filmi yapıyor bunu. Filmlerde duygu sömürüsü iyi bir etkendir ama yerinde kullanmak lazım. Suyunu çıkartınca çocuk filmine dönüyor. DoruK said: e bunun da tamamı çakma değil, o zaman senin tezin de çürümüş oluyor. pocahontasla çadırda sevişen adamın uzaktan bağlandığı başka bir beden miydi? Konu nedir detay nedir uzun bir anlatım gerekiyor buraya da gerek yok. Hatta başta demagoji nedir, neden demagojiden sakınmalıyız oradan başlatarak girmek lazım yazıya :) Sömestrlık ders var yani burada tek mesaja sıkıştırmaya kasmayayım :)
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 di said: Kusura bakma da sacmalamanin doruklari olmus bu. Ozellikle su beyni yikanmis insanlar kismi filmi izleyip seven herkese hakaret resmen. Cok ciddi sekilde ustume alindim ki otursak belki 10 kere cebimden cikaririm bu tip seylerin felsefesinde. Cok bos bir laf olmus kisaca. Diger bos -hatta bombos- bir kisim da filmi film yapmaya yetmemesi olayi. Kime gore neye gore ? Ben izleyip begendiysem gayet film gibi film olmustur o. Sen begenmediysen senin beklentilerini karsilamamistir ama yine de filmdir. Ha bir de su senaryo muhabbetine milyon tane daha filmi uyarlarsin. Satir araliklari bu kadar fazla olmasa bir sayfa bile etmeyen bir ozete denk getirdigin yerleri yazmaktan otesi olmamis o kisim da. Ona da kisaca koca bir "fail" olmus diyebiliriz. Tam düzgün bir şekilde cevap verip demek istediklerimi daha açık şekilde yazacaktım ki "seni cebimden çıkartırım" ibaresini gördüm. Böyle bişey söyleyen insanla tartışmama ya da herhangi bir diyaloğa bilgi paylaşımına girmeme gerek yok, o yüzden bir şey demiyorum. Herkes zaten kendi dünyasının süper kahramanı, herkes çevresindekilerden daha zeki, daha bilgili, daha iyi eğitimli ve çevresindekileri cebinden çıkartır :) Bu kompleksi aşamamış insanla neyi tartışabiliriz :)
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 olculerini ver, sana uygun cep dikdirticem. bi de haksizsin ama laf filan hazirlamadim.
di Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Abi okumayi ogrenirsen gayet tartisiriz bence. Zira bahsettigin tipte davranan ben degilim, sensin. Belki seni 10 kere cebimden cikaracak biriyim, buna ragmen bozuldum ben yazdigina diyorum, sen kalkip neyi tartisabilirim ki seninle diyorsun.
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 O zaman kısa kısa söyleyeyim açıklamalarımı uzun uzun yazmaya üşendim tkerar. -filmi film yapmaya yetmeyen şeyler iyi kotarılmış özel efektler o mesajımda farkındaysan. Herhangi bir filmi sırf efektle oluşturamazsın ya da sırf efektleri iyi diye yüceltmezsin diyorum -konu ve hikaye kısmını zaten açıkladım. -beyin yıkama olayına niye alındın anlamadım. herkesin her gün zaten defalarca beyni yıkanıyor. Bunun için koskoca bir sektör bile var, reklamcılık. Çok büyük bir kitle bu reklamlarla etkilendi işte film daha çıkmadan. Bu da filmin başarısını çok daha arttırdı diyorum.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 yahu adamlar efsane bir senaryo geliyor ya da film senaryolarinda cigir acacak filan demedi ki? nesi abartildi o yanlarinin? teknik bolumunde de yapilan tum yaygaranin hakkini verdi film. bunu soyleyenler de kar amaci guden insanlar degil, adamin birebir rakibi olan yonetmenler..
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 benim son 5sene içinde izlediğim en iyi sci-fi filmidir, ayrıca son 10sene içinde de izlediğim en iyi sci-fi filmleri içine girecektir.. izlerken saniye saniye "hmm lan demek amca fosfor bazlı bir orman yaratmış.. duke nukem amca dediğine göre demek yer çekimi azmış gezegende. ondan sulak yerde yetişmiş bu naviler, bitkiler. gökteki cisimlere bakarsak ondan mı az lan g, kaç alıyoruz acaba g'yi??" diye dolandım durdum.. sınavları bitireyim gideyim geleyim daha bulurum zaten. ben diyorum adam tam bi yer yaratmış ve özelliklerini de yaratmış. e zaten izlerken iyice içine giriyorsun, içinde hissediyorsun kendini. sen diyorsun poca puca.. bence sen filmin yanlış ucunu tutuyorsun dostum..
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Ek bilgi, Shamamaamlayan filminin ismini kaybettiği dava sonucunda değiştirmek zorunda kaldı. Avatar'i kullanmak için James Cameron'a dava açtı fakat James Cameron bu isim hakkını sinema sektöründe kullanılması için 1999'da mı ne almış sanırım, kazanamayacağı bir davaya belki diyip girdi ve kaybetti :) Yoksa karışmasın falan diye değil zorunluluktan değişti.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 bu frank herbert nasıl reklam kampanyası yaptıysa, hugo ödülü aldı o çalıntı hikayeyle! ::o
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 gamespot falan hep şişirdi onun notlarını biliyor musun? baskı yaptılar hep bunlar.. dış mihrakların oyunu.
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Ayrıca Avatar'ın hayatımızı değiştirmediği ortada fakat sinema sektörünün mihenk taşlarından bir tanesi olduğunu şimdiden kabul edebiliriz. Nitekim başta Steven Spielberg ve George Lucas olmak üzere büyük yapımcıların tamamı yeni filmlerini bu teknikle çekmek istiyor. Özellikle Lucas'ın yeni bir Star Wars üçlemesi hayali kurduğu biliniyordu fakat bu teknikten sonra yeni üçlemeyi de bu tarzda çekebileceği üzerine haberler çıktı. Aynı şekilde Spielberg yeni filmlerinden bir tanesinde mutlaka bu tekniği kullanacağını söyledi. Bu film büyük ihtimalle de konusu bakımından War Horse olabilir. Ama 3D 1. Dünya Savaşı filmi pek iyi olmaz vazgeçtim sdfdsa Bunun yanında ünlü sinema yönetmenleri film hakkında olağanüstü yorumlar yapıyorlar ve hepsi ortak noktada, yaratılan gezegenden çok etkilendiklerini söylüyorlar. Spielberg bile "yılarca düşünsem böyle birşey hayal edemezdim" diye itirafta bulundu. Şuan olan gün aşırı reklam kampanyalarının sebebi de film parasını çıkardıktan sonra bütün yapımcıların medyatik hareketlerde bulunması ve tabii ki filmin dünyada gösterime girdiği her yerde ülke çapında rekorlara imza atmasından ötürü, Bu film asıl reklamı James Cameron'un önceki filmlerinde olduğu gibi reklam kampanyaları değil, insanların ağızdan ağıza anlattığı övgüler bu kadar başarılı kıldı. Adamın yaptığı da bu zaten, her filminde bir yeniliğe imza atıyor ve övgüleri toplayan adam olarak piyasada geziyor. Dergiweb'deki yazımı okumuşsanız eğer James Cameron'un Aliens hariç çektiği bütün filmlerde bir görsel efekt devrimine imza attığı ve o dönem toplumunda bunların olağanüstü bir şekilde karşılandığı görülüyor. Aynı şekilde bu Avatar'da da bunu yaptı. Bu filmlerin hiçbirinin senaryosu veya konusu aklınızda mı Terminator hariç ? Hayır değil, ama görsel efektler ve yaratıcı dünyalar tamamiyle aklımızda kaldı. İşte bu da sinemanın bir diğer yönü, James Cameron'u başarılı kılan bir diğer özellik ki onun abartsız, ama sıradışı hayal gücüdür. District-9'da da bu benim hoşuma gitmişti. Abartsız ama anlatmak istediğini yeterli seviye de anlatabilen bir hikayesi vardı. İnsanı yormuyordu, düşündürüyordu fakat kafa yormuyordu birşeyler çıkarabileceğim diye.
Öne çıkan mesajlar