Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Örümcek Adam

Cuce

Öne çıkan mesajlar

Zaten acalım konusalım falan istiyodumda, şimdi bişi fark ettim onu unutmadan acıyım dedim

neyse efem, size zahmen sole bi goz gezdirin ve sonra sayfanın en altına inip referansların bi ustundeki notlara bı bakıverin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alternate_versions_of_Spider-Man

öpüyorum bol bol,
hoşcakalın
Sosyal ağlarda paylaş

said:
In the 1973 Turkish film 3 Dev Adam (known in English as Three Mighty Men or Turkish Spider-Man vs. Captain Turkish America) Spider-Man is portrayed as the villain of the film, confronted by Captain America and Santo (a Mexican wrestler character). He has no spider powers in the film though.

hahahah, off..

türk zorro, türk betmen filan onları biliyorum da bu da iyiymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yeni Brand New Day epey güzel. Zaten Mary Jane'i hiç sevmezdim :)

18 Mart büyük gün olacak gibi, Marvel'in açıklamasına göre The Other'da bir tür evrim geçiren Spidey'in neden Brand New Day'da old school olduğunu öğrenme ihtimalimiz var. İhtimal ama.

Geçmişe gidersek hala Spectacular V.1'den daha iyi seri çıktığına inanmıyorum Spider-Man hakkında.

Şu an için en iyi arc olarak aklıma Ultimate Clone Saga geliyor. Haftaya başka birşey söyleyebilirim tabii.

Spidey hastalığım benim ya, hakkında çıkmış tüm sayıları okudum. Asla X-Factor kadar olgun karakterler ya da X-Men kadar karmaşık, büyük arclar olmadı ama kesinlikle Marvel'in en iyi şeyi, hiç birşeyi mükemmel yapmıyor, Runaways daha mizahi olabilir, Silver Surfer daha felsevi olabilir; ama Spidey'de herşey iyi. Kötü tek birşey yok, diğer tüm serilerin bir kusuru vardır, bunda yok.
Sosyal ağlarda paylaş

örümcek adam herhalde cizgi roman tarihinin en önemli karakterlerinden biri, hatta cok cok rahat ilk 3'e girer, orayıda conan ve sımdı 3lüğü kime vericeğimim karar veremediğim karakterle paylaşır.

her zaman cok bomba olmuştu, halada öle pek guzel pek muhteşem pek şahane ilerliyor hala.

yukardaki linke gelince, filmi zamanında zilemiştim zaten falanda, butun alternative spidermanler listesinde gorunce ayrı bı dumura ugradım
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen şöyle birkaç sahne vereyim;

Hatta abartıp filmi vereyim?*

[video]http://video.google.com/videoplay?docid=-7634280864799169516&ei=sGWoSb2iNpKwiAK87fWsBw&q=3+dev+adam?feature=oembed" width="459">

Ve ek olarakta, film hakkında güzel bir inceleme yazısı...

* Şu an bildiğim kadarıyla orjinali fareler tarafından kemirilmiş, telif hakları muğlakta bir film. Bir firma kötü kalite bir DVD versiyornunu çıkarmış olsada tüm hakları üzerinde değil. İşin ilginci Türkiye telf hakkının kimlerde olduğu belli olmayan filmlerle dolu. Bu, telif konusunda çıkan yasaların geç bir döneme denk gelmesi ve bu filmler üzerindeki hakların bugün yapımcı firmalar artık varolmadıklarından kime ait olduklarının bilinmemesinin bir sonucu.
Sosyal ağlarda paylaş

ha örümcek adam hakkında yorum yapmam gerekirse her zaman benim en sevdiğim çizgi roman karakteri olmuştur batı kökenliler arasında. kötü adamları da genelde gayet iyidir, hikayeler hoştur, karakter kendi günlük mücadeleleri içinde yitip giden bir genç olduğundan da sempati beslemek daha kolay. süper-kahramanlığı tam vakıf işi şeklinde yaptığı halde kendi sıkıntıları ile çakışması, ama buna rağmen arasıra dellense de gene kendini toparlaması filan daha insani, daha gerçekçi ve sevilebilir bir karakter olmasında en büyük payı oluşturur bence.

ha bir de espritüel ve entellektüel kişiliği nedeniyle ayrıca daha da severim, ne kasınç ne de kaba kuvvet adamıdır.

bu vesileyle stan lee'nin de ellerinden öperim, gerçekte tanışsam zaten gerçekten öpeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

örümcek adam'ın hic birşeyin en iyi olmaması konusuna gelince, aslında butun olayı o demek istiyorum. Yanı öle bir dengede oturuyorki tek bir konuya, bakış acısına odaklanmadan anlatıyor hikayeyi, okurken hikaye orgusunu takip etmiyorsun, hikayenın icidne dolanıyosun. buda buyuk ölcüde, hic birşeyde "en iyi" olmamasından geliyor.

işin komik yanı, cogu örümcek adam yazarı bunu pek farkında olmadan yapıyor, boyle bir dertleri yok, ama hikayenın baslangıcı temeli o kadar başarılıki ister istemez boyle bır sonuca varıyorlar.

Yanı 47 yıllık serı eninde sonunda "buyuk guc buyuk sorumluluk getirir" gibi herşeyin ortasında aslında hic bişey soylemiyor diyebiliceğimiz kadar basit bi mottoya oturuyo.

bir yandanda herkezin örümcek adamı sevmesi, karakteri, seriyi, hikayeyi kimsenin harcamıyacagı kadar degerli kılıyo. aptal filmlerden oyuncakalrdan oyunlardan falan bahsemiyorum tabiki. İş cizgi romanına gelince örümcek adamla ilgili iş yapmış herkişi sanki hayatı boyunca varmak istediği nokta oymuş gibi uğraşıyo.. garip(daha genc örümcek adam cizerleri yazarları icin bole bir gercekte var tabiki).

zarlar iyi gelmişde cıkmış demekten başka bişi kalmıyo. iyi gelmiş derken yirmilikk zarda 20 gelmiş gibi degilde, 1000 yirmilik zarda 1000 19 gelmiş gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu 3 Dev Adam olmuş. 3 Dev Adam için muhakkak şu incelemeyi okumanızı tavsiye ederim.
http://www.i-mockery.com/minimocks/3devadam/default.php
Birkaç sene önce görmüştüm, çok hoşuma gitmişti. (film değil, inceleme)

Örümcek Adam'ın ilk bölümleri güzeldi de, şimdiki bölümleri çok sıkıcı gibi geliyor bana.

Spectacular Spider-Man tavsiye ederim (çizgi film). İlk örümcek adam çizgi romanlarını andırıyor biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...