Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Kaya'nın Mezarı Türkiye'ye Getirilsin

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Sg-1 babacığım çok kastın yemin ederim. Neyse sen istediğin gibi bil , kendine inandırmak istediğin gibi inan.

Şu an senin önüne süt koyup bu beyaz desek sen siyah diyebilecek kıvamdasın. En iyisi seninle uğraşmayalım ayarın bozulmuş çünkü.

Akıl var mantık var , mahkeme bu fotonun orjinal olup olmadığını araştırmak için belge istiyor ve hürriyet yok diyor. Daha bunun nasıl bir açıklaması olabilir ? Ben senin afedersin münasebetsiz resimlerini photoshop ile yapsam , yayınlasam. SOnra sen dava açtığında elimde belge yok desem ne olmuş oluyor ?

Bukadardan da anlamıyorsan , anlamak istemiyorsun anlamına gelir. O yüzden sen yoluna biz yolumuza hadi canım..
Sosyal ağlarda paylaş

yazdıklarım mı alakasız?
hangisi alakasız?
resimlerin orjinali ortada olmadan fotomontaj olduğunu iddia ettiğinizi söylemem mi?
video mu?
pkk mı?
apo mu?

cevap veremeyince önce kişiye hakaret (senden köy kasaba olmaz felan), sonra da aslında topiğin göbeğinde oturan mesaja alakasız demek, bunlar senin tartışma tekniğin mi?

Tekrar soruyorum ve sizi vicdan muhasebesine çağırıyorum, nedense "bu resimler fotomontaj, o zaman ahmet kaya püripak demokrasi kelebeği" modundasınız, diğer yaptıklarına bir türlü cevap veremiyorunuz, o zaman sadece şuna cevap verin:
Toplumun EN hassas olduğu dönemde (apo yeni yakalanmış, bikaç ay sonra davası başlayacak, başta şehit yakınları tüm türkiye bu olaya kilitlenmiş) bir adam çıkıyor ve diyor ki "ben kürtçe şarkı okuyacağım". Serdar ortaçtan, şenay düdekten bahsetmiyorum, geçin onları, tüm türkiyenin tepki vermesinden bahsediyorum. yani bu adam fransaya 3-5 gazeteci saldırdı diye mi kaçtı? madem öyle barış mücahidiydi, tam o dönemde tepki göreceğini bile bile niye böyle bir açıklama yaptı, azcık zoru görünce neden arkasına bakmadan kaçtı?
bakın, videoyu sormadım bile, hani ona da cevap verebilecek olan varsa beri gelsin.

yine alakasız yazdım di mi, yine kastım
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Videoyu bilmiyorum doğrudur, veya Ahmet Kaya pkk sempatizanıdır orası ayrı bilmiyorum eğer öyleyse tasvipde etmem. Şarkılarınıda sevmem, yorumunu sevmem, tarzınıda arabesk buluyorum, tabi sevenlerini gücendirmemek için yaptığı müziği anlamıyorum veya kavrayamıyorum diyeyim.

Ama Hürriyet gazetesinin yayınladığı resimleri yani kaynağını mahkemeye sunamıyor yok diyor nasıl yok olabilir ? Yani çöpe mi gitti ? Bunun tek anlamı var kaynak yok ve resimler gerçek değil, kısaca bir gazetecilik rezaleti.

Hani herkes ortaya attığı iddiayı ispat etmekle yükümlüdür diye bir hukuk ilkesi varya, hürriyet gazetesi bunu yapamıyor dolayısı ile iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıkıyor. Çok güzel kapak osun bu Ertuğrul Özkök'e ohhh nasıl sevindim. İşte böyle bir gazetenin genel yayın yönetmeni hehe, gazetecilik oynuyorlar kendi çaplarında.

İllaki mesajı alıntılıycam ki okuyasın..

Hala başka şeylerden bahsediyorsun...

Ben bahsettiğin konular ile ilgili son 10 sayfa içinde bir tane yorum yazmadım.

Benim bahsettiğim budur,bu yüzden demogoji yapma.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar anlamadıgım sey ortada bariz bi sekilde Ahmet Kaya nın ben apo yu özledim diye sarkı söledigi milletin elinde apo nun resimleri,pkk bayrakları olan bi toplulugun önünde verdigi konseri gösteren bi video varken neden halen daha 1 tane resimin fotomontaj olup olmadıgına takıldıgınızı anlamadım.Evet o idda edilen fotomontaj olayını yıllar önce bende duymustum ama yine bir kaç yıl önce bahsi geçen video yu da izledim ve en azından benim için inkar edilemez bi şekilde Ahmet Kaya nın Pkk yanlısı oldugu fikri oluştu.Ama burda inatla o video yu görmeyip ama ama fotomontaj bık bık eden insanlar var.

Evet bende yıllardır Ahmet Kaya dinlerim nerdeyse her sarkısını bilirim ama tahminimce müziginden hoslandıgınız için kişiligini savunmanız çok abes kaçmıs kusura bakmayın.Ahmet Kaya eger video yu da izlerseniz görebilceginiz gibi malesef pkk yanlısıdır onu savunmanızda şehitlerimize insanlarımza hakarettir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1
Seninle konuşmaya gerek yok , çünkü aponun yakalanması ile kürtçe şarkı söylemeyi ve terör örgütünü ilişkilendiriyorsun.

Video ile ilgili birden fazla kez alıntı yapıp yazı koydum. O videoyu kimse inkar etmiyor ve açıklaması da var. Sen o açıklamaya inanırsın inanmazsın o ayrı mesele.

Ama bunların dışında resim olsun , o gece yapılanlar olsun bana göre suçlanan kişinin aksine bu linç girişimini yapanların bölücülük yapmalarıdır. Halkı kimlikleri üzerinden birbirine düşürmeye çalışma , gaz verme çabasıdır. Netekim amaçlarına o dönem ulaştılar. Aponun yeni yakalandığı dönem diye kürtçe şarkı söyleyeceğim , yapacağım demek nezamandan beri bölücülük falan oluyor ? İşte biz hassas dönemdeydik demeyecekti ...

Yok böyle birşey arkadaş. Bu memlekete bu düşünce yapısını sokanlar zaten bu olayları organize edenler. İnsanlara bunu aşıladılar ki kürt türk adam gibi barışmasın kürt = pkk gibi görünsün diye. Yemezler , yiyenlerede afiyet olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

@ged, ha de ki "ben ahmet kayayı savunmuyorum, benim derdim hürriyetle" eyvallah edeyim, resimlerin orjinallerini bulundurmamak bir gazetecilik hatasıdır(yazışmadan daha fazlasını çıkaramıyorum, öyle fotomontaj felan, yazmıyo hiçbir yerde)

ama "resimleri verememişler, o zaman fotomontaj, o zaman ahmet kaya böyle şeyleri hiç yapmadı, o sevgi kelebeğiydi" diyorsan bi önceki mesajımdaki soruma cevap bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bencede kürtçe sarkı söyleyecegim dedigi gece yapılanlar büyük rezillikti ve bir kaç kendin sanatçı/şarkıcı zanneden tipin tamamen reklam kokan hareketiydi ama o video nun açıklaması sanırım söyle bişey di yanlıssam düzeltin ahmet kayanın eşi orda bahsi geçen baska biriydi ahmet baska bişey kastetmişti giblerinden bi zırvalamaydı karsısında elinde Apo resimleri olan it köpek varken Sarkı normalde gayet düzgün bi sarkıyken kürdüz kürdüz diye gidip barısı özledim olan sözlerini Apo yu özledik diye çevirirsen kusura bakmada inanmaz kimse sen gerçekten inanıyorumusun?Tekrar ediorm baska bi açıklaması varsa videonun kaçırmıs olablirim hemen hemen tüm postları okudum aklımda bu kalmıs açıklama olarak

Edit:imla
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet kaya sevgi kelebiğiydi yazdığımı hatırlamıyorum, bazı yanlışlar üzerine konuşurken bu yanlışa yanlışla giden kurumların, insanların aradan kar edip çıkmasına sinirleniyorum.

O gün kaynak olmadan Ahmet Kaya hakkında konulan iddaaları(hemen gaz verme amacıyla belirli yerlere) bugün F-Tipi basın aynı şekilde yapıyor.

F-tipi basının yaptığına kızıp,o zaman hürriyetin yaptığına kızmamak bana hoş gelmiyor.

Ahmet Kaya ile ilgili düşüncelerimide yanlış hatırlamıyorsam başlarda yazmıştım,beni pek ilgilendirmiyor bu mevzu diye.
Sosyal ağlarda paylaş

@horican, seninle konuşmaya gerek yok (güzelmiş bu, böyle yazıp arkadan 15-20 cümle kasmak).

o ikisini ilişkilendiriyorum, çünkü aynı dönemde olmuş olaylar, bu ikisi birbirinden bağımsız olamaz, o zamana kadar aklı neredeydi a.k.'nın, veya 3 sene sonra yapsaydı, toplumun apo kini bir miktar sönseydi de o zaman açıklasaydı bu kararını ne kaybederdi.
toplumu o hale getirenler utansın, evet, utansın, ama sonuçta toplum o haldeydi ve bunu bile bile ısrarla "ben kürtçe şarkı söyleyeceğim" demesi barış yanlılığı değildir, başka birşeydir, birilerine selam çakmaktır, destek vermektir.
bak aradan 10 yıl geçti, o zamanki fanatizm kayboldu, trt şeş bile var. herşeyin bir zamanı var. ama yok, o illa ki aponun davasına 3 ay kala yapacaktı bunu, o an kaşıyacaktı bu durumu, o an alevlendirecekti toplumlar arası kini, yazık, bi de bu adam barış yanlısıymış.

video ile ilgili, daha önce de sormuştum, yine sorayım. doğu perinçek apolu resimleri için özür dilese, ben barıştan, özgürlükten, laik, demokratik, bağımsız türkiye'den yanayım dese, onu da bağrınıza basacak mısınız, keza yalçın küçükü de, keza apoyu da?
hadi pişmanlığında samimiydi diyelim, pişman olmak suçu ortadan kaldırır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

@ged,

ben de "hürriyet kaka haber yaptı" deyip ahmet kayayı yüceltmeye çalışanlara şaşıyorum. toplumların o anki durumundan yararlanıp gaz haber yapan basın hep vardı, ve basın hep kakaydı, bu gerçek.
ama ahmet kayanın tek vukuatı bu haberdeki olay değildi, başka olayları da vardı, ahmet kaya kaç kere dgm'lik olmuş bir adamdı, hepsi mi fotomontajdı?
bunları görmezden gelmek, hürriyete yüklenmek de hedef saptırmaktır bence.

ahmet kaya asla bu ülkeye mal olmadı, şarkıları belki, ama fikirleri veya kendisi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet Kaya'yı geçin, adam Apdullah Öcalan bayrağını arkasına almış şarkı söylüyor izlediğim video'da !!! Ondan sonra tam aksi beyanatlarda bulunuyor !!!. Hayır birşeyi savunuyorsan arkasında dur, yok yapamayacaksan o zaman adama dur derler. Konser verdiğin yerdeki insanlara şirin görünmek için yapılmış birşeyse eğer yaptığı o zamanda adama bu nasıl bir duruş bu nasıl bir prensip derler. Çünkü yaptığı tamamen alakasız tamamen birbirine zıt şeyler, çelişen şeyler. Ya ikili oynuyor her iki tarafa şirin görünmek için yada kendi aklınca barış elçisi mi olmaya çalışıyor.

Ama hürriyet gazetesinin yaptığı olay öyle böyle değil haha, belki basın literatürüne geçecek bir skandal çok seviyorum sizi, yürü be ertuğrul özkök haha.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır birde Kürt vatandaşlara karşı bir haksızlık yapıldığını düşünüyorsan onlara karşı bir önyargı olduğunu düşünüyorsan - evet olmuşdur zamanında yapılmıştır ve yanlış olduğunu vurgulamak istiyorum - onlarında bu ülkenin bir parçası olduğunu vurgulamak istiyorsan neden illa ki PKK nın arkasına geçip Apdullah Öcalan bayrağı altında şarkı söylüyorsun ki ? Bu mu çözüm ? PKK kesinlike br çözüm değil aksine durumu körükleyen bir faktör, DTP ise tam provakatör zaten madem meclise girdin, bu şansı elde ettin bunu iyi yönde kullanmaya çalışsana neden illa PKK borazanlığı yapıyor oda ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Videonun açıklaması ne çok merak ettim, ben bizim mahalledeki apo'dan mı bahsediyorum demiş? Yoksa ben pkk yanlısıyım ama elim mahkum oldugu için özür diliyorum mu demiş?
kısaca "olay anında gaza gelmişim kusura bakmayın" gibisinden bişey dedi. ali kırca da baya allayıp pulladı bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

raw power said:
Ahmet Kaya'yı Kürt milliyetçiliğine iten sebepleri de tartışmak lazım.Ona o ödül töreninde yapılanları da tartışmak lazım.Kürt milliyetçiliğini ve oluşturduğu terörizmi lanetleyelim,ama Türk milliyetçiliğini ve onun oluşturduğu terörizmi de lanetleyelim.Var mısınız?

Siyaset Meydanı'ndaki videoları izledikten sonra şu söylediklerimin daha da anlam kazandığını düşünüyorum.Açıkça 'bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunuyorum','Kemalizmin,laikliğin,demokrasinin bekçisiyim' diyen,milliyetçi olmadığını açıkça ifade eden bir insana 'Kürdüz Allah'ına kadar,Apo'yu özledik' dedirten şey ne?Yani bu topicteki bazı insanların yazdıklarına bakıyorum,PKK'lılardan zerre farkları yok,aynı haltın laciverti.Onlar da ırkçı bunlar da.
Ahmet Kaya'yı o milliyetçilik uçurumuna iten düşünce ikliminin tartışmaya açılması nedense bazılarını çok rahatsız ediyor.Bu topicteki 2.mesajımda 'Kürt milliyetçiliğini ve oluşturduğu terörizmi lanetleyelim' dememe rağmen bazıları inatla teröristleri savunduğumu söyledi.Nasıl bir körlükse artık...
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın da,biri de gelip 'Apo'yu özledik' lafının o anın gazıyla söylenmiş olduğunu,büyütülecek bir şey olmadığını söyleyebilir.
Ben Ahmet Kaya'yı seven biri değilim.Ama dürüst ve saf bir sanatçıydı.O zamanlar Siyaset Meydanı'nda izlediğimiz görüntülerdeki söylediklerini de yürekten söylediğini düşünüyorum.Maalesef bence gayet masum olan Kürtçe şarkı söyleme isteği yüzünden iğrenç tepkiler aldı ve can güvenliği yüzünden Türkiye'yi terketmek zorunda kaldı.Radikalleşmesinin sebebi budur.'Apo'yu özledik' lafını anlık bir gazla da söylemiş de olabilir;fakat tabi bu onun bu lafının iğrençliğini azaltmaz.Eli kanlı bir teröristi övdü,ve Türkiye halkına büyük saygısızlık yaptı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...