Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yürü be Ahmet Kim tutar seni!

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

sir said:
çok iyi yapmış bence, devlet televizyonundan başbakan kürtçe konuşuyosa, adam da grup toplantısında elbet konuşabilmeli. tabi tercümesi yapılırsa güzel olur, hatta bildiğim kadarıyla dtp içinde de kürtçe konuşmayanlar var.

katılıyorum.
tv'de başbakan kürtçe konuşursa, trt şeş açılırsa, e adamlar da kürtçe konuşur.
Sosyal ağlarda paylaş

Tayyip'in sebep olduğu mantıksızlıklar zinciri.

Ha bence TV'deki yayınla devlete ait resmi mekanda resmi birinin resmi bir eylem yaparken kürtçe konuşması TV'deki durumla aynı değil. Ama TV'nin de resmi olduğunu düşünürsek Tayyip 2 durumda da yanlış oluyor. DTP zaten yasadışı.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yapılan bu provokasyonu trt şeşe bağlayanlar hakatten çok sığ düşünüyorlar ve komikler. TRT şeş adamlara gidin mecliste kürtçe konuşun mu dedi ?

İyi niyeti suistimal edebilirler diye dünyada iyi yönde bir adım atılamayacakmı ? nasıl bir mantıktır bu ?

Bu mantık ile bu korku ile yıllardır terör sona erdirilemedi , aynen devam etmesini isteyenler ya da bu tarz yaklaşımların sorunları çözeceğini düşünenleri oturup izliyorum burada. Ders alınmamış , hiçbirşey öğrenilmemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

trt 6 ile atılmaya çalışılan iyi yönde bir adım falan değil düpedüz oy aramaktır.

eğer öylesi bir iyi adım atma şekli olsaydı bilumum avrupa ülkeleri bütün vatandaşlarını türkiyedeki istanbul lehçesine denk gelen kendi ülkelerinin uygun lehçesi ile konuşmaları konusunda zorlamazlardı.

avrupanın ayrı bir ikiyüzlülüğü mü? bariz evet
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

eğer öylesi bir iyi adım atma şekli olsaydı bilumum avrupa ülkeleri bütün vatandaşlarını türkiyedeki istanbul lehçesine denk gelen kendi ülkelerinin uygun lehçesi ile konuşmaları konusunda zorlamazlardı.

daha fazla bilgi var mı bununla ilgili? Eğer böyle bişey varsa pes diyorum bizdeki duruma.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:
trt 6 ile atılmaya çalışılan iyi yönde bir adım falan değil düpedüz oy aramaktır.

avrupanın ayrı bir ikiyüzlülüğü mü? bariz evet

TRT6 nın çok yüksek reyting alması ve bunun üzerine örgüt propagandası yapan kanalların tutuşup , trt6 daki programlara benzer programlar yapması bu konuda seni haksız çıkarıyor. Üzgünüm.

O kanalı açmayıp insanların roj tv gibi kanalların yayınları ile manipule edilmesine izin verelim bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Roj tv yayınıyla manipüle olabilen adam zaten şeşi izlemez ki, gider roju izlemeye devam eder.

Şeş yokken rojdan etkileniyorlardı, şimdi şeş var etkilenmiyorlar mantığı hiç gerçekçi gelmiyor bana. Gerçeklikle ilgisi olmayan tamamen kağıt üzerinde söylem falan gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Manipule edilebilen biri diye bu insan ümidi kesmemizmi gerekiyor. Ya da nasıl olsa manipule edilebilenler seyretmeye devam edecek bırakalım takılsınlar mı dememiz gerekiyor ? yoksa buna çözüm yaratmak mı gerekiyor ?

Bazı insanlar sırf kürtçe müzik dinlemek için bile bu kanalları seyrediyor. Bu insanların örgütle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen kanal açıkken göreceği yalan yanlış haberler ile etkilenmeyeceğinin garantisini kim veriyor sorması ayıptır ?

Kel alaka bir değerlendirme seninki.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da bunu neden devlet eliyle yapıyorsun. O kadar özel şirket var destek verebileceğin. Devlet eliyle yapınca resmi kimlikle 2. dil yayını yapıyorsun. Bu da diğer ortamlarda resmi 2. dilin önünü açıyor. Bkz. Ahmet Türk!

Ayrıca manipüle olan birilerini kurtarmanın yolu yine kürtçe mi. Neden türkçe eğitim veren yayınlar koymuyorsun o kanala..vs. daha gider böyle. Bir sürü yanlış var.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin bu dediğin çok düşünüldü. Kendin bi kafanda canlandır , düşün ki trt6 açılmadı. Herhangibir özel kürtçe tv açılsaydı sence tepki ne olacaktı ilk celsede ? Pkk lı bu adam , örgüt propagandası yapacak , bölücü vs. vs... diye adamın hayatını karartılacaktı.

Yani bunu en içten şekilde düşünürsen nekadar doğru olduğunu biliyorsun. Herkes biliyor. Bırak özel kanalı , ekranlarda hiçbir özel tv kürtçe şarkı bile söylettirmiyordu korkusundan , alacağı tepkiden. Bu tabuyu özel kanal nasıl yıkabilir ?

Kürtçe şarkı söyleyene pkk lı deniyordu memlekette. Daha ne olsun.. Sanki okadar açık toplumuz ki bu konuda..
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer devlet farklı bir dilde kanal kuruyorsa bunun amacı sadece manipüle olanları engellemek olmamalı. Aynı zamanda bu yayın aracılığıyla milli değerleri, dili kültürü eğitimi vs de aşılamalı ki bir devlet olabilelim. Şarkı türkü söyletmek için devlet yabancı dilde kanal açarsa bu birlikten çok ayrım getirir ve bölünme artar. Sonuç olarak bölünme artıp yabancı dil reklamı yapıldıkça başka durumların da önüne geçemezsin ve bugün sadece oy uğruna malesef tablo bundan ibaret.
Sosyal ağlarda paylaş

O dediklerin kürtçe yapılamazmı sence ? Yapılmadığını nereden biliyorsun ? Bu tarz şeyler al sana milliyetçilik vatandaşlık programı diye yapılmaz. Televizyonun karşısına geçen insana bunlar göze batmadan verilir zaten. Doğrusu da o. Hangi kanallar türkiyede istiklal marşı ile yayına başlıyor ? Tüm trt kanalları.

said:
05:58 İstiklal Marşı ve Günün Program Akışı
06:00 Dedem Gofret ve Ben "Kalê Mîn Gofret Û Ez"
06:55 Osmanoğlu'nun Sürgünü "Sirgûnî Ya Kurê Osmanî"
07:25 Gündem "Rojev"
07:55 Hava Durumu"Hewaname
08:00 Haber "Xeber"
08:20 En Son Babalar Duyar"Herî Dawî Bav Dibîhîzîn"
09:10 Çizgi Film "Marco ve Gina"Marco Û Gina"
09:35 Çizgi Film "Kara Korsan "Korsane Reş"
10:00 Sarayın Rüzgarı " Bayê Qesrê"
11:05 Rojiname
13:05 Dev Kanatlar:Kara Akbaba "Baskên Mezin"
13:55 Hava Durumu"Hewaname
14:00 Haber "Xeber"
14:15 Dedem Gofret ve Ben "Kalê Mîn Gofret Û Ez"
15:10 Çizgi Film "Marco ve Gina"Marco Û Gina"
15:35 Çizgi Film "Kara Korsan "Korsane Reş"
16:00 Gençlik Programı"Bernameya Ciwanîyê"
16:10 En Son Babalar Duyar"Herî Dawî Bav Dibîhîzîn"
17:00 Gece Muhabbeti "Şevberk"
18:30 Gurbet"Xerîbî
19:15 Bir Mekan Binbir Aşk "Yek Cîh Hezar Û Yek Evîm"
19:45 Gençlik Programı"Bernameya Ciwanîyê"
19:55 Hava Durumu"Hewaname
20:00 Haber "Xeber"
20:15 Çalgı Atölyesi"Atolyeya Sazan"
20:20 Aşk Yeniden"Cardin Evîn"
21:15 Sohbet Tadında "Rengê Şewrê"
22:10 Gençlik Programı"Bernameya Ciwanîyê"
22:20 Edebiyat "Gulên Edebiyatê"
23:20 Derin Kökler"Rehên Kur "
23:25 Gece Kervanı"Karwanê Şevê"
23:55 Hava Durumu"Hewaname
00:00 Haber "Xeber"
00:15 Rojiname
02:15 Gece Muhabbeti "Şevberk"
03:45 En Son Babalar Duyar"Herî Dawî Bav Dibîhîzîn"
04:40 Gurbet"Xerîbî
05:25 Gece Kervanı"Karwanê Şevê"

Herşey senin düşündüğün gibi yapılıyor gibi konuşuyorsun. Gerçeği havadan araştırmadan öğrenemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçeği şu tabloda araştırarak da öğrenemezsin. Gerçeği zamanla hep birlikte görücez, TRT'nin yayın politikası kendini belli eder zaten. Bu şu ana kadarki tespit ve gözlemimi söyledim. Ben bugüne kadar trt şeş'te bu tarz yayın yapıldığını düşünmüyorum, Ahmet Kaya falan getirmekten bahsedilen günler geçiriyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet kaya birçok insan tarafından sevilen ve dinlenilen bir sanatçı. Onun pkk lı ya da propagandasını yapmış olmakla suçlanmasına gelince diğer konuda tartışılan birşey , sadece bu forumda değil türkiyede tartışılıyor. Tabi bazı kişiler damgalıyor hemen pkk lı diye. Kıstas değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende diyorumki ön yargılı olmamak lazım. Dediğin gibi göreceğiz. Daha dur nekadar oldu açılalı. İlk izlenimleri bana göre en azından önceden söylediğim konular bakımından iyi. İyi reyting alması ve bundan örgüt provokasyonu yapan kanalların korkması. Artı olarak dtp den kimsenin kanalın açılmasını kutlamaması. Buda onların yapmacık olduklarını gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...