|Joker| Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 TRT YAYINI KESTİ AHMET TÜRK KÜRTÇE KONUŞUNCA TRT YAYINI KESTİ DTP Grup Toplantısı'nda Ahmet Türk, Kürtçe konuşunca TRT yayınını kesti. Linky Özgürlük, hak ve demokrasi işe yarıyor. Trt Şeş'ten sonra TBMM'de de başladılar hayırlı olsun :D. Trt car, dübeş yolda, yaşasın eşitlik falan. Edit: "Başbakan da Kürtçe konuşuyor" DTP Genel Başkanı Türk'ten açıklama: "O zaman ben de anadilimde konuşurum" DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, TRT'nin yayınını kestiği grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, "Başbakan da Kürtçe konuşuyor. O zaman ben de anadilimde konuşurum. Bu bir grup çalışmasıydı. Bir daha Kürtçe konuşmayacağım" dedi. Türk çarşaf giyenlerin de grup toplantılarına alındığını söyleyerek, "O zaman çarşaf giyenler de Meclis'e gelmemeli" şeklinde konuştu. Edit linki Edit: Abso / Gelen şikayetler üzerine başlık değiştirildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 başlık pek hoş olmamış. konuya gelirsek eğer akp'nin bunca seçim ucuz seçim yatırımını bir kalemde yıkıp geçecek zekice bir hareket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Seçim yaklaştıkça daha çok ilgniç olaylar göreceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Yapabildikleri tek şey olay yaratmak olduğundan her türlü ses getirecek hareketi yapıyor dtp. Aldıkları belediyede hizmet yapmadıkları için insanların gözüne bak ben mecliste kürtçe konuşuyorum görüntüsünü vererek oy arttırmaya çalışıyor. Fakat şunun farkında değil , oradaki insanların çoğu kavgadan ve hor görülmekten bıkmış durumda , sırf bu tarz siyasi ve bölücü hareketler yüzünden. O yüzden dtp nin bu hareketi bana göre aynen ters teper , sadece fanatiklerinin hoşuna gider. Oradaki insanlar hizmet istiyor başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 çok iyi yapmış bence, devlet televizyonundan başbakan kürtçe konuşuyosa, adam da grup toplantısında elbet konuşabilmeli. tabi tercümesi yapılırsa güzel olur, hatta bildiğim kadarıyla dtp içinde de kürtçe konuşmayanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Aynı başbakan one minute deyince saçmalamış oluyor. Nasıl bi savunmadır? Başbakanın bir halkı kendi diliyle selamlaması ayrıdır. Millet Meclisin de kürtçe konuşmak ayrıdır. Devletin resmi dili Türkçe dir. Mecliste ingilizce konuşmak yasak olduğu gibi kürtçe konuşmakta yasaktır.Aynı zamanda Ahmet Kürt anayasa ihlali yapmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 |Joker| said: Türk çarşaf giyenlerin de grup toplantılarına alındığını söyleyerek, "O zaman çarşaf giyenler de Meclis'e gelmemeli" şeklinde konuştu. haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 bLackcha0s said: Aynı başbakan one minute deyince saçmalamış oluyor. Nasıl bi savunmadır? Başbakanın bir halkı kendi diliyle selamlaması ayrıdır. Millet Meclisin de kürtçe konuşmak ayrıdır. Devletin resmi dili Türkçe dir. Mecliste ingilizce konuşmak yasak olduğu gibi kürtçe konuşmakta yasaktır.Aynı zamanda Ahmet Kürt anayasa ihlali yapmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Baktılar AKP güneydoğuda oyları götürdü, onlar da bir atraksiyon çevirelim demişler, olur böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Trt6yı açılmadan önce çok söyledik şaşıracak bişey yok.Devlet Trt ile kendi eliyle Kürtçeyi yarı resmi yaptı. Akp bunun olacağını biliyordu zaten bunun olmasını da istiyor.Bop eşbaşkanlığı bunu gerektiriyor çünkü. Dtp q,x,w için başvurmuştu ama Türk dili değişemeyeceği için mecburen kürtçenin Türkçe ile resmi dil sayılması için de başvuracaktır yakında. Eh akpnin biraz daha cesaretlendirmesiyle özerklik teklifi çok uzun sürmez.O zaman oradan çok güzel oy alırlar. İpleri elinde tutan öyle bir duruma soktu ki ortam tam BOPluk oldu. Türkiye cumhuriyeti kurulduktan sonra dinci-kürtçü bir kaç isyan harici iç savaş tehtidi yaşamamıştık.Böyle giderse kuruluşumuzun ardından vermemiz gereken iç savaş yakın bir geleceğe kısmet olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 ağzına ettiğimin tüm siyasetçileri şöyle ölse 0 dan başlasak kurtulsak. allahım ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
camel Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 bLackcha0s said: Aynı başbakan one minute deyince saçmalamış oluyor. Nasıl bi savunmadır? Başbakanın bir halkı kendi diliyle selamlaması ayrıdır. Millet Meclisin de kürtçe konuşmak ayrıdır. Devletin resmi dili Türkçe dir. Mecliste ingilizce konuşmak yasak olduğu gibi kürtçe konuşmakta yasaktır.Aynı zamanda Ahmet Kürt anayasa ihlali yapmıştır. Burda haklısın biraz ama. Adamlar senelerce dillerini konuşamadılar o mecliste oturanlar yüzünden. Şimdi onlara karşı bir tavır alıştır bu. Oda biliyor anayasa ihlali yaptığını elbet ama bir şekilde göstermesi lazımdı tepkisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 gerçekten çok merak ettim, konuştuda ne oldu ? konuşursa ne olur ? böle bana edebiyat yapmadan bi anlatsanıza ? kürtçe konuştu diye vatan mı bölündü,devlet mi gitti ? Kürtçe küfür mü etti biz anlamadık ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 ya etseydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Bende mecliste Arnavutça veya Fransızca konuşabileceksem ve ortalık sirke dönecekse sorun yok. Ama öyle birşey yapınca yasalar bilmemne diye bana "edebiyat" yapılacaksa kusura bakmayın. Seçim yatırımı denen şeyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 elfceye musade olmassa entleri salarim ankaranin ustune melihman in kulesine kadar yolu var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Valeron said: gerçekten çok merak ettim, konuştuda ne oldu ? konuşursa ne olur ? böle bana edebiyat yapmadan bi anlatsanıza ? kürtçe konuştu diye vatan mı bölündü,devlet mi gitti ? Kürtçe küfür mü etti biz anlamadık ? Meclis orası sen bugun bu dil çeşitliliğine izin verirsen yarın tasarısına da izin verirsin yasasınada.Sonu gelmez. Türkiye hep bu vurdumduymazlık yüzünden kaybetmedi mi? Turgut özal da demişti.Edebiyat yapmayın anayasayı deldikte ne olmuş bi kereden bişey olmaz. Sonra süzgece döndü. Lazı da boşnak ı da çıkar gönül rahatlığıyla konuşur o zaman.Kelimelerin anlamlarını unutuyorsunuz bazen. Türkiye Millet Meclisi orası. Resmi dili Türkçe olan bir ülkenin yönetim merkezi.Burdada herkes kafasına göre at koşturursa ne olur memleketin hali. Ahmet Türk ün haklı olduğu bir nokta var.AKP grup toplantısına kapalı kadınları sokabiliyor neden kürtçe konuşmasın. İşte vurdumduymaz hükümetin sonuçları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 edebiyat yapmayın derken ben öle 3 sayfa yazı yazmayın demiştim.anladım düşüncelerinizi saolun varolun : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Valeron said: gerçekten çok merak ettim, konuştuda ne oldu ? konuşursa ne olur ? böle bana edebiyat yapmadan bi anlatsanıza ? kürtçe konuştu diye vatan mı bölündü,devlet mi gitti ? Kürtçe küfür mü etti biz anlamadık ? Anlamıyoruz. Samimiyet açısından bakarsan DTP milletvekilleri de anlamıyor. Gerek yok bunlara, çünkü kimse anlamıyor o dili. Anlayanlar da azınlık ve nerdeyse hepsi Türkçe biliyor. Birlik önemlidir, gereklidir. Ayrıca olayla ilgili olarak: Tayyip belediye kazanmak uğruna ülkenin içine yine etti. Teröristlerin önünü açtı sırf 2 oy uğruna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Şu açıdan iyi oldu: AKP kendi yarattığı pislikle boğuşmak zorunda şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sh3lal3s Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 kürtçe kanalın pislik olduğunu düşünenlerle uğraşmak daha sıkıcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Ahmet Türk sevdiğim biri değil,fakat bu hareketinde yanlış bir şey göremedim.Adamın kendi anadili;tabi Türkçe tercüme olsa daha iyi olur. Kimi sahte demokratların işine gelmediğinde Kürtçe'den nasıl provoke olduğunu da görmüş olduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 anadili manadili de değildir bence. hikaye onlar diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 sh3lal3s said: kürtçe kanalın pislik olduğunu düşünenlerle uğraşmak daha sıkıcı açıkçası devletin kendi resmi dilinin dışında bir dilde resmi devlet kanalında yayın yapmasını mantıklı bulmuyorum. bu konu özel teşebbüse bırakılmalı diye düşünüyorum. pislik yani, seçim yatırımı sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Herkes seçim yatırımı yapıyor 1001 türlü palyaço gösterisi izliyoruz hergün.Demekki bu ülke bunu hakediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar