Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Inception (2010)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

goldbären said:

insanlar sırf yanyana uyuyup birbirlerinin rüyasına nasıl giriyor, aynı uyuşturucu yatıştırıcıyı aynı odada kullananlar aynı rüyayı mı görüyor? açıklandıysa atladım. ama tabi çok da sallamadım.

aciklandi ya, makineye baglaniyorlar.

goldbären said:

İMDB TOP 3'e oturacak kadar da değil insaf be yahu. incisözlük saldırısı gibi yükseltmişler resmen puanı.

dogru.

goldbären said:

ama mementodaki ruh yok filmde. açık yerler var, geçiştirilen kısımlar var.

bu lafinla beni costurdun. ben de bunu ariyordum iste. mementodaki gibi "filmden ciktiktan sonra tekrar izleme istegi", 2-3 izlemeden sonra ancak birlestirebilme, falan filan azligi cektim.

goldbären said:

izlerken azcık kafa yormak gerekiyor, kafa yormayıp testere 7 izlicez diye gelen arkadaşlar burada filmi yerden yere vurmuş.

bunu da guzel soyledin.

goldbären said:

senenin iyi filmlerinden ancak, çığır açan bir film değil kesinlikle.

evet.
Sosyal ağlarda paylaş

progamer said:

aktiftablet said:

şunu biri açıklasın, yoksa hayatta bu filme güzel film demem.

ilk rüyada minibüs sallanınca ikinci rüyada yer çekimi etkilenior. Ama ikinci rüyada yer çekimi kaybolunca üçüncü rüya etkilenmiyor??

Düşünüyorum düşünüyorum, direk mantıksız geliyor..

katmanlarda ilerledikçe öncekilerdeki olayların etkisi azalıyor. Japon abi de vurulmuştu ama 2. katmanda daha iyiydi hani. O yüzdende 1. layerdaki düşüş 3.dekini etkilemedi işte diye düşünmüştüm ben

Etkinin azalması ok. Ama sonuçta bedenlerin üstündeki yer çekimi birden sıfıra indiğinde bunun rüyayı bir şekilde etklemesi lazım. Yani ikinci rüyadaki gibi komple yer çekimsizlik olmasa da daha minör bi etki görülmeliydi bence.

Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadigim neden imdb puanini bu kadar ciddiye aldiginiz. su puan az olmus su puani haketmiyor felan nedir, wikipedia degil ki yahu bildigin anket. adamin cok hosuna gidiyor basiyor 10'u bir digeri anlamiyor veriyor 1'i. her oy veren oturup belli kriterlere gore durust oylamiyorki.

baskalarinin dusuncelerini merak ediyorsaniz baya isi bilen adam, elestirmen veya fan review yaziyor. kendince oturup yaziyor neyin iyi neyin kotu oldugunu, adam gibi izah ediyor. rottentomatoes felan link veriyor.

birakin artik su imdb'ye kutsal kitap muamelesi gostermeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

OVERRATED olduğuyla başlayalım.

efendim hikayemizde açık noktalar var irdelersek, insanlar sırf yanyana uyuyup birbirlerinin rüyasına nasıl giriyor, aynı uyuşturucu yatıştırıcıyı aynı odada kullananlar aynı rüyayı mı görüyor? açıklandıysa atladım. ama tabi çok da sallamadım.

film güzel, senenin iyi filmlerinden.

ANCAK İMDB TOP 3'e oturacak kadar da değil insaf be yahu. incisözlük saldırısı gibi yükseltmişler resmen puanı.

işlenişi güzel, genel olarak zekice bir film, 4-5 katman oluyor bazen hikaye. çekimler prodüksiyon özenli, bazen altından kalkılamayacak CGIlar olsa da. ama mementodaki ruh yok filmde. açık yerler var, geçiştirilen kısımlar var.

izlerken azcık kafa yormak gerekiyor, kafa yormayıp testere 7 izlicez diye gelen arkadaşlar burada filmi yerden yere vurmuş.

senenin iyi filmlerinden ancak, çığır açan bir film değil kesinlikle.

Güzel özetlemişsin
Sosyal ağlarda paylaş

film nereden tutsan elinde kalıyor

öncelikle ilk yarıyı hiç seyretmeseniz olur zira filme bir katkısı yok

bin bir saçmalıktan sadece bir kaçı

1)rüya hadisesi hadi rüya içinde rüya güzelde rüya içinde rüya içinde rüya içinde rüya içinde rüya olunca ali sami oluyor

2)yerçekimsiz ortamda asansör ile kick hadisesi tamamen saçmalık ve yanlış yerçekimsiz ortamda düşme hissi yaratamazsın

3)özel eğitimli askerlerim topunu sübyanın tekinin öldürmesi onun üstüne bir alt rüyada yine askerleri elin sahte belgeci adam tarafından rambo olarak katledilmesi

4) adamın 3 saniye önce uçakta gördüğü konuştuğu insanları hatırlamıyor olması yada uyanınca hatırlamaması

5)kızın dünden razı suçlu oluşu,

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...