Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Inception (2010)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

film bir başyapıt gerçekten
ama imdb notu biraz abartılmış gibi.
tama film herşeyiyle mükemmel olabilir ama bazı filmler vardır veremessin o kadar puanı sebebini dile getiremessin öyle bişeydi buda.
bende 8/10 veririm heralde.

öyle birşey var ama film bana biraz freddynin kabusu filmlerini hatırlattı konu itibariyle izleyicne anlıyacaksınız.
kurgusu müthiş tek kelimeyle nolan bu işi iyi beceriyor.
her filminde de şu filmin sonunda şaşırtma adamı muallakta yapma olayını yapıyor.
bunda da öyleydi

filmi anlamayanlar olacagını pek sanmıyorum
tama diyagların bir çoğunu kacırabilirsiniz detayları görmeyebilirsiniz ama genel anlamda anlaşılır bir filmdi.
oyuncu kadrosuna önyargıyla bakanlar hayalkırıklıgına ugrayacak çünkü gerçekten iyi iş cıkartmıslar.
hoş filmin içine adapte olunca insan pek oyunculuğa da dikkat edemiyor belki 2. izleyişte daha iyi izlenebilir.

film hakkında uzun şeyler yazmak tartışmak isterim ama henüz erken diye düşünüyorum.

bir deşunu spoiler içinde söylemek istiyorum.
izleyenlerle tartışabiliriz.

topaç

abi o topaç düşüyor mu sonunda yoksa düşmüyor mu ona göre sonuna karar vericem :)
nolan bilerek ..nelik yapmıs belli eheh

Sosyal ağlarda paylaş

sonu

abi sonunda düştüğünü göstermiyor ama o kadar sendeleyen topaç düşer illa ki. rüyada olduğunda direk hiç bozulmadan, yavaşlamadan dönüyor topaç. burda baya sendeledi ve yavaşladı.

bence "acaba rüyada mı lan hala" diye düşünürken onun döndüğünü gösterip, tam "aaaa hala rüyadaymış yaa" diye dedirtip sonunda da sendeletti işte rüyada olmadığını belli etti.

o sonraki kafa bulandırmak için konan ayrıntı bile süper ya.

Sosyal ağlarda paylaş

ehe

topaç konusunda 2 tane olasılık var ve onlarda şu şekil:

1) eğer düşüyorsa gerçekten film mutlu sonla bitiyor karısıyla meselesini halledip çocuklarıyla mutlu oluyor.

2) eğer düşmüyor ve sürekli dönmeye devam ediyorsa,hala rüyada fakat bir yüzük meselesi var ki bizim var olduğunu düşündüğümüz anlarda o yüzüğü takmıyor leonardo di caprio ama daha geriye gittiğinde o yüzük parmağında oluyor yani esas totemi yüzüğü.

Sosyal ağlarda paylaş

Christopher Nolan ftw! Çok çok güzeldi film. Bir daha gidicem.

Topaç ve başka spoilerlar

O sondaki topaç düşücekti bence. Tam bitmeden önce böyle bi sallandı, dengesi bozuldu gibi oldu. Düşer o düşer :)

Birde bu karısıyla Limbo da şehir yaratırken elli sene kaldık orda, birlikte yaşlandık diyordu. Hatta yaşlı ellerini fln gösterdi fakat sonra çıkarken Limbodan birlikte, o kafalarını tren raylarıan koydukları zaman, yine gençtiler. Orda da yaşlı olmaları gerek miyor muydu mantıken?

Yerçekimsiz koridor sahnesi, Paradox merdivenler, Ariadne'nin ilk dreamindeki şehrin dağılmasıyla Parisi ikiye katlmasıda baya güzel sahnelerdi.

Inception timeline infographic

Buda hoş olmuş ama Yusuf - Arthur - Eames - Cobb diye gidiyor ama ilk dreamin architect'i Ariadne değil miydi? Onun dreami değil miydi ilki?

http://i32.tinypic.com/2h4f8zp.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

şurdan çaldım

http://revolvingdoorproject.net/2010/07/23/inception-what-happened-at-the-end/

ama esas önemli olan

hangi dünyada yaşadığının önemli olmaması o an o istediği yerde yaşamak istediği için topaça bakmadan çocuklarına koşması.

timeline hakkında

bu dünyada olan şeyleri o küçük kız dizayn ediyor nasıl ilk başta cobbla kızın rüyasına gitmişlerdi,sonra kızda tek tek diğerlerinin rüyasına giriyor ve orayı ona göre dizayn etmesini sağlıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

totem

abi totem oyle ruyada parmagında yuzuk, ruya dısında yok filan gibi bisi degil tam. o totem diye belirledigin nesnenin sadece senin anlayacagın bir yanı, ozelligi ya da durumu var kabaca. yuzuk takıp takmamakla olmaz gibime geliyor.

dedigini de yanlıs anlamıs olabilirim gerci. takıp takmama olayını kastetmediysen.

bir de zaten o kadar da gizlemezler, hiç adı geçmedi ve dikkat çekilmedi yüzüğe.

Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

DarKRideR said:

reyou said:

ozdilek.

netten baktım da balçova'da özdilek var bir tane de nasıl gidecem asdfsd

izmir'i hiç bilmiyorum çünkü,

nerede olacağını söyle ona göre yardım edeyim

işte ayvalık'tan gelecem :D

Ayın dördünde kuzenlerim geliyor, onlarla beşinde falan gelirim izmir'e sanırım, izlemem gerek bunu
Sosyal ağlarda paylaş

film guzel de genel halk iq seviyesi icin yapilmis.
fazlasiyla basit yani. neyse, yine de eglendirici.

genel film / son hakkinda bi suru yorum yapilmis zaten, ama benim en cok sevdigim:

ana karakter direktor, digerleri yapimci, oyuncular, fisher izleyici, hikaye de film anlatiminin mecaz versiyonu.
bu "fikir baslatma" olayi da bu teoriye uyuyor.
ornek: matriksi izleyip felsefesini degistirenler.
hatta su anda filmi konusmak bile bu olayin bi urunu.

Sosyal ağlarda paylaş

Hergonan said:

film guzel de genel halk iq seviyesi icin yapilmis.
fazlasiyla basit yani. neyse, yine de eglendirici.

eğer para kazanmak istiyorsan, düşük ve orta kesime de hitap edebilecek bir yapıma imza atman lazım.

Amerikan sinemasında başarılı veya çok başarılı diyebileceğimiz yapımların tamamı bu şekildedir. Hem anlatmak istediğini en iyi şekilde anlatır hemde her kesime eşit şekilde hitap eder. Herkes anlar, ama üst kesim dediğimiz eğitimli kişiler vs. daha fazla şey çıkarabilir.

Mesela bu sene bunun en güzel örneklerinden bir tanesi Martin Scorsese'nin Shutter Island'ı diyebiliriz. Filmi düşük kesimden insanlarda anladı ama sadece ana fikri vs. anladı. Oysa film üzerinde biz burada o kadar çok konuştuk ki normal şartlarda filmi izlerken görmediğimiz bir çok detayı bile ortaya çıkardık. Filmin başından sonuna kadar insana verilen mesajlar vs.

Inception'ı izlemedim ama Nolan'ın bu tip bir film yaptığına inanıyorum. Çünkü Nolan, hem gişenin sırrını hemde sinemanın sırrını fazlasıyla çözmüş bir adam, Dark Knight'taki sinematografik hamlelerin tamamı buna göre düzenlenmişti ve en ufak aksiyon sahnesi bile insanları fazlasıyla gaza getiriyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...