Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anno 1404

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Trade için route yapmak var aşağıda sağda yıldız şeklindeki yerden ayarlıyabiliyorsun. Eğer bunu yapmazsan zaten oyun bayağı zorlaşıyor, o gemileri tek tek micro yapmak çok sıkıcı.

Paranı + da tutmak istiyorsan trade binalarını vesaire çok dengeli yapman gerekiyor çok yaparsan batıyorsun. Ayrıca portlarında kesinlikle gereğinden fazla olan mallarını sat, oradaki kadranı ayarlarsan (+ işareti alım - satım oluyor) mesela -35 yaparsan o maldan 35 tanesini elinde tutup gerisini satıyor. Gelip giden gemiler onları alıp ciddi ciddi paralar bırakıyorlar. Eğer yeşil bardaki vergiyle paran azalıyorsa yeterli citizen'ın yok demektir, mutlaka genişlemeye bak. Ve insanların ihtiyaçlarını ne kadar iyi karşılarsan o kadar iyi vergi veriyorlar, buda önemli. Eğer daha ileri gitmelerini istemiyorsan daha fazla vergi alıp stabil durabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

evet trade route yarat önce. gidilcek şehirleri seç.
sonra burada bunu alıp bunu satabilirsin diyorsun. diğer şehirdede tam tersini veriyorsun. oluyor.
yalnız 3 slotlu gemiye 4 mallık traderoute koyma 4. ellenmiyor. yazık oluyor. kendi kolonilerin arasında taşıyorsan ve karşıya boş yer yoksa gemide kalır o kargo onada dikkat etmelsini.
yan ibi odunu fln trade e bağlama. kullanılan resourcelaır direk 40 lama 15-20 kaç tanesi yeterliyse öyle kalsın.
Sosyal ağlarda paylaş

trade binalarını çok yaparsan da o kadar kötü bi durum değil. ihtiyaç fazlasını biriktikçe yükleyip gemilere lord bilmemkim'e veya oryantalist hacıya satabiliriz ki epeyce gelir getiren bi işlem. yani ille de gelip onların satın almasını beklemek gerekmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun basit geldi biraz,
yanı sole kolay geldi, bu kadar hata bu kadar ekonomimi ceaser 3 de cökse, 100 kez batmıştı şehrim. pharaoh'da zaten bastan nalları dikmiştik.

onun dısıdan cok hantal oyun, yanı en azından campaignde, bir "allah savaş gemisi yetiştiriyim, quest için item yetiştiriyim!!" diyi heyecan yapamıyosun pek
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu oyunu savaş yaparım, uniteler yapıp heryeri feth ederim diye alacaksanız hayal kırıklığı yaşarsınız, zira oyunun asıl amacı ticaret, nüfusu geliştirme, kalkınma vs, savaş (deniz savaşı hariç) çok küçük bir kısmını oluşturmakta. Age of empires vs ile hiç bir ortak yönü yok =)
Sosyal ağlarda paylaş

3. chapterdaydı sanırım, ikinci bi ada keşfettim orda başladım iron ve stone üretimine, devamı da geldi zaten
yalnız her chapter çok uzun sürüyor, bilmiyorum ben mi beceremiyorum ama dsf
hele az önce oyundan "2 saattir aralıksız oynuyosun, bi molaya ne dersin dostum" şeklinde bi uyarı gelince farkettim ne kadar uzun sürdüğünü
Sosyal ağlarda paylaş

Aiko said:

oynuyorum su an daha tam cozemedim ama hoşuma gitti. campaign oynuyorum ama stone üretemiyorum dagın yanına kuruyorum stone şeysini ama üretim yapılmıyor üstünde ünlem cıkıyor o nası hallolcak?

çözdün mü sorununu bilmiyorum ama ben yine de yanıtlayım.

stonemason hut'ları dağ yakınına değil, dağlardaki taş kaynaklarına yakın yerlere kurman gerekiyor. aynı şey diğer birkaç maden türü için de geçerli. stonemason hut seçiliyken dağdaki taş kaynağı yeşil olana kadar kaynağa yaklaşıp uygun bi yere ocağı kurarsan ve bir ticaret merkezine yol bağlantısını sağlarsan taş üretimin başlar. tabi kurduğun bina bir ticaret merkezinin kapsama alanı içinde olmalı. yeterli yakınlıkta bir merkez yoksa yakınlara bi yere bir merkez kur.

tools üretmek için demir ve kömüre ihtiyacın var. demir de taşa benzer biçimde çıkar ama demir madenini taş ocağı gibi yakın bi noktaya serbestçe kuramazsın. tam demir kaynağı üstüne ocağı yerleştirmen gerekir. I. seviyedeki kömür üretimi de odun üretimine benzer. boş bir alanda kömür de ürettikten sonra demiri eritip sonra da tolls yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...