Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu bilgisayarı nasıl buluyorsunuz? (sam son kez başınızı ağrıtıyor)

Sam

Öne çıkan mesajlar

muhtemelen birkaç yıl boyunca başka donanım sorusu sormayacağım.. :-p bu parçalarla oluşturulacak bir bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz? şunu değil de bunu gibi bir düşünceniz var mı? fakat fiyat sınıfı çok fark etmemeli.. (misal: 9800xt al demeyin mesela)

ASUS AMD A7V600X KT600 SATA AGP8X (nforce 2 düşünüyordum ama bulabildiğim ultra400'ler çok pahalı, via kt600 denk gibi özellik bakımından zaten 4 yıldır via kullandım)
AMD ATHLON XP 2500 333MHz BOX 640kb
512MB 400MHz DDRAM
120 GB SEAGATE 7200 SERIAL ATA (Barracuda Ata V, 160 gb'lik bulursam onu tercih edeceğim)
17 PHILIPS 107X (bu konuda fazla model bulamadım ve bilgim de çok değil, özellikle tavsiyenize açığım)
CODEGEN 6102C9 KULPLU USB ÇİFT FAN (350 watt, ucuzluğuna göre şık)
128 MB ATI RADEON SAPPHIRE 9800 PRO (ucuz buldum yoksa 9600 pro düşünüyordum)
CREATIVE AUDIGY2 ES
APACHE 56K HARDWARE INTERNAL (bu konuda fazlsıyla açığım tavsiyeye, kötü hatlarda iyi tutunsun, kopmasın ama us robotics demeyin rolls royce fiyatına)
CREATIVE INSPIRE 4400 41
LG 4081B BOX 8X4X4X2X3X12 DVD 24X16X32 (her formatta bezi var)

bir de şöyle optical ve kablosuz bir fare önerebilirseniz süper olur, klavyem tamam tek fare gerek..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

hani esasen bir yerden bakıyorum bu bilgisayarı toplamak için, naz yapamıyorum pek çünkü fiyatlar güzel. başka bir yerden deneyince aynı bilgisayarı toparlayınca 9800xt almışım gibi çıkıyor tutarı..

işte diamond supra bir yana robotics bile göremedim ama soracağım tabii getirtebiliyorlar mı filan diye. not alıyorum dediklerinizi..

sabo ben 17 inç'te zaten 1024x768 üzerine çıkmam ki, karınca duası gibi oluyor herşey.. :) 21 inç'te çıkıyorum ancak o seviyeye, göz yorma eşiği..

ekleme: hem ben de biliyorum robotics'i demeyi ama bang for buck olayı işte..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..

[Bu mesaj Sam tarafından 16 Mayıs 2004 14:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

BENCE monitörü hyundai imagequest q995 al . aynı modelin 17 " olanı da q770 onu da düşünebilirsin.

mouse ve klavye için microsoft value pack al bidaha değiştirmezsin.

kasayı da dandik alma sakın . codegen tavsiye etmiyorum.. aopen h600b al 350watt olandan.. kasada ucuza kacmamaya calıs. thermaltake de iyi olur aslında ama onlar biraz daha pahalı.[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play
Sosyal ağlarda paylaş

amd dışında çoğu parçaları benimkiyle aynı seçmişsin..
sanki benim donanımdan kopya çekmişsin gibi duruyo :-p

neyse şimdi gelelim yorumlara:
birincisi elmanın dediği gibi kasayı 300woltun üstünde bi AOPEN al iç hacimleri, soğutma sistemleri falan gerçekten mükemmel böyle canavar donanıma da aopen yakışır zaten..

ikincisi bellek markasını yazmamışsın Twinmoss veya Kingston almanı öneririm..

sapphire 9800 pro 'lar çok kolay ısınırlar ve overclock özürlüdürler..
eğer verecek 100 doların daha varsa (eskiden de dediğim gibi) his excalibur ICE-Q 9800 pro almanı öneririm.. üzerindeki şimdiye kadar üretilmiş en iyi soğutuculardan birisi..

birde sakın hyundai alma çünkü diğer monitörlerden çok kötü bir farkı var hem görülen ekran boyutları daha küçük hemde şekilsizler, geçen gün bir phlips 17 ile hyundai 17'i yan yana koyup test ettik ve hyundai'nin 15" oldugunu sanıp bir daha kontrol ettik baktık 17 bu sefer philips'i 19 sandık bide onu kontrol ettik, o derece bir fark var diktörgen olarak yanlara açıldıgı için küçük gözüküyor hyundailer..
o yüzden seçimin gayet iyi..

Mouse olarak da Logitech'in çıkan son optic mouse'lerini önerdim gitti.. :)[signature][hline]Leylek Blackice

[Bu mesaj Black1ce tarafından 16 Mayıs 2004 14:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aopen'larla codegen arasında 30$ var ki bu fark athlon 2500'den 2800'e çıkartıyor. canavar sistem demişsiniz de :) fiyat/performans sistemi bu. kasa açma/kapama zorluklarını biliyorum ama bütçemi aştım bile ekran kartı nedeniyle..

10 yıldır 4 makinede isimsiz ram kullandık, hiç sorun çıkarmadı. markasına güvenip aldığımız öyle şeyler bozuldu ki. twinmos ya da kingston düşünmedim değil ama ben zaten overclock yapmayacağım, sistemin zortlaması için bir neden yok..

overclock özürlü olsun yapmayacağım zaten, ve verecek 100$ fazlam da yok. fx 5200'den 9800 pro'ya zor çıkartabildim bütçeyi, parayı da ben kazanmıyorum. :) bu 9800 pro'yu da 246$'a buldum ki aynı yerde 9800xt'ler 205$.

philips alacağım işte, hani onu da çok beğenmiyorum (abim bana çok eskiden derdi sakın philips alma diye, dinlemedim de öyle ne aldıysam philips bozuldu) ama belki monitörleri düzgün yapıyorlardır madem bu kadar crt tüp üretiyorlar..

dediğiniz fare&klavyelere bakayım da birtek onlar çok kaliteli olsun istiyorum çünkü intellimouse explorer bile bozmuş bir adamım.. :) ama bozulunca da içime oturacak fiyatta olmasın hani.. :-p

ekleme: ahah rahan ben ondan almıştım 4 yıl önce ve 2 yıl düzgün gittikten sonra dediğin şekilde 1 yıl filan kullandım, en son geçen yıl hepten bozuldu.. :)

şu yeni tilt wheel'li bişiler çıkarmışlar, ona da bakayım diyorum ama pahalıdır herhalde..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..

[Bu mesaj Sam tarafından 16 Mayıs 2004 15:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Madde madde yorumlayarak gidiyorum:

ASUS AMD A7V600X KT600 SATA AGP8X (nforce 2 düşünüyordum ama bulabildiğim ultra400'ler çok pahalı, via kt600 denk gibi özellik bakımından zaten 4 yıldır via kullandım)

- Valla nForce2 varken ben hâlâ VIA öneremiyorum. evde nForce kullanıyordum, ofise de nForce2 aldırdım. Cidden rahatlık. Özellikle saat hızları denetimi ve oransal ayarlar hoşuma gidiyor.

AMD ATHLON XP 2500 333MHz BOX 640kb

- Zaten en iyi performans/fiyat endeksine sahip işlemcidir kendileri. Kaptır gitsin.

512MB 400MHz DDRAM

- Sakın Kingston'un CL3 belleklerinden alma... TwinMOS'un Dual Channel kit'leri var. 400 MHz CL 2,5. Sen onları 333 MHz'de (yani sistem veriyoluna senkronize şekilde) 2-2-2-6 olarak çalıştırabiliyorsun. Sorunsuz neredeyse. Israrla öneriyorum.

120 GB SEAGATE 7200 SERIAL ATA (Barracuda Ata V, 160 gb'lik bulursam onu tercih edeceğim)

- 7200.7 serisi daha yeni. Onları öneriyorum. 8 MB önbellekten sonra SATA ve IDE arasındaki fark sadece kablo (itiraz edecekler çıkabilir, cidden ciddi bir fark yok. tecrübe ile sabittir)

17 PHILIPS 107X (bu konuda fazla model bulamadım ve bilgim de çok değil, özellikle tavsiyenize açığım)

-Philips düşük fiyata kaliteli görüntü konusunda iddialı. Evde 107e var bir tane, gayet tatminkâr. Ayrıca ekonomik de. Eğer düz ekran ararsan tabii ki LG öneririm (son aldığım haberlere göre LG F900P gelecekmiş, meraklılarına duyurulur).

CODEGEN 6102C9 KULPLU USB ÇİFT FAN (350 watt, ucuzluğuna göre şık)

-Şıklığı bir kenara bırakıp daha güvenilir bir sistem için AOpen H600 serisini veya Asus T210 tercih edebilirsin. daha kaliteli güç kaynakları da ayrıca satın alabilirsin daha sonradan.

128 MB ATI RADEON SAPPHIRE 9800 PRO (ucuz buldum yoksa 9600 pro düşünüyordum)

- Git ve 9600XT al bence. Riske girme. Kırpılmış kartlardan kimseye hayır yok.

CREATIVE AUDIGY2 ES

- Valla bu konu yorumsuz. Kaptır gitsin. Bana Audigy2 SZ Platinum Pro gelmişti, kendimden geçtim, dergiler bir hafta geç çıktı (şaka tabii).

APACHE 56K HARDWARE INTERNAL (bu konuda fazlsıyla açığım tavsiyeye, kötü hatlarda iyi tutunsun, kopmasın ama us robotics demeyin rolls royce fiyatına)

- apache ile 7 yıl bağlanan bir arkadaşım asla düşmediğini söyledi. Ben de bir-iki ay kullanmıştım, servet ödeyip aldığıma memnunun. Internal olmasına rağmen sorunsuz.

CREATIVE INSPIRE 4400 41

- 4.1 mi? Millet 7.1'e doğru gidiyor. Ben olsam daha fazla ses verebilecek sadece stereo bir sistemi tercih ederdim. Çünkü sesin kanallara bölünmesi konusu biraz sorunlu olaibliyor. Sesler subwoofer ile tweeter arasına sıkışıyor ve genellikle bu sistemlerde midrange eksikliği çekiliyor. ayrıca x.1 sistemi gerçekten konumlara uygun şekilde yerleştirmek zor.

LG 4081B BOX 8X4X4X2X3X12 DVD 24X16X32 (her formatta bezi var)

- 4082B de çıktı... + ve -'ye 8x yazıyor.

bir de şöyle optical ve kablosuz bir fare önerebilirseniz süper olur, klavyem tamam tek fare gerek..

- Logitech MX300 veya 310 öneriyorum. 1 sensitivity ile CS'de headshot kaçırmazsın.

Daha fazla sorun varsa özelden sorabilirsin. Görüşmek üzere, esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan
Sosyal ağlarda paylaş

Sam buraya belli olunca sistemin son halini bide fiyatları yazabilir misin? kdv hariç/eklenmiş hali falan nedir?

bende alıcam bu haziran ayında yeni makina, amd olacak falan benimkide bi karşılaştırma yapim, benim bütçede 1250$ falan olacak sanırım notebook u satarsam tabi inşallah :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS
Sosyal ağlarda paylaş

elam dediğin kasaya şimdi baktım da 80$ üzeri, işlemci fiyatına kasa alacak durumda değilim maalesef. taş çatlasa 50$ hani ama şu konfigürasyonla bile "pahalı olmuş hmm" dedi 'kredi kurumları'.. :)

yok black şu kart için bile zar zor ikna ettim, fx 5200'den geldim buraya kadar..

detaylı açıklamanız için teşekkür ederim, çok makbule geçti. ancak 9800 pro hakkındaki yorumunuzu tam anlayamadığımdan özelden sorayım madem öyle demişsiniz..

norak pc gold'dan toparladım şu sistemi, 1165$ kdv hariç, dahil ise 1374$ ediyor. ama anlaşılan bir-iki parçayı daha ince ayarlamam gerekecek..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

kimse vestel tavsiye etmiyor değil mi? 160$ 19 inç düz kare crt.. :)

kredi kurumları via'nın uyumsuzluğundan ve göz sağlığının öneminden dem vurdu, önce onları düzelteceğim sanırım..

via kullanıp uyumsuzluk yaşayan, memnun, mutsuz olan kimseler var mı? ya da bu konuda görüşü olan? nforce 2'lerin ultra400 olanlarının aksesuarsız olanları türkiye'ye gelmiyor galiba, daha aşağısı da özellik olarak kurtarmıyor. via kullanıyorum filan ama uyumsuzluk durumları çıkmadı değil..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

monitör samsung tavsiye ederim. hyundai alma cidden blackice'ın dediği gibi ilk bende gördüğüm de bu 15" dediydim 17" lik monitörlerine.[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki:
Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır
Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır
Sosyal ağlarda paylaş

his'in iceq modelleri çok güçlü bir fan taşıyor da, overclock yapılmıycaksa hiç bir gereği yok..
his'in aynı model radeon'ları kullanabilen iceq'süz olanları var.
overclock olmuycaksa çok daha iyi bence.. hem daha ucuz...

apache 56k almıştım bir ara, driverları kurarken çok zorlanıyordum. emulasyon driver mı ne 2 tane ayrı driver olarak gözüküyordu bilgisayarda. epey zorlanıyordum.
daha önce 33k (36k?) bir usrobotics vardı, kurması bile gayet kolaydı, ayrı bi havası vardı..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

KASA!=> minimum 400 waatlık kasalardan al.Kasalarda parasına göre değil iyisi göre alacan ben acısı çektim aynı sisteme yakın bende sistem vardı 98den sonra xp kurdum makinede kitlenmeler başladı oyunlar çöküyor ekran kartı hatalar veriyor...sonra güç kaynağının yetersiz olduğunu gördüm 30$ verip yeni bir güç kaynağı aldım...Yani bu konuda hasas davranma!
Sosyal ağlarda paylaş

amd alacak adamın nforce kullanması lazım ciddi rahatlık[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

mighty thor performans bakımından sölüosun heralde ama ben de uzun süredir via chipsetli anakart üstünde amd1800+ kullanıorum we canawar gibi çalışıo performansı en üst düzeyde (hem de dandik bi cpu fanı olmasına rağmen. ortalama 68 derecede çalışıo we ona rağmen bu erformansı werio)[signature][hline]a.k.a "bay bomba"

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 17 Mayıs 2004 14:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...