b1vRiP Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 başlamadan önce bilgi: runuo ve sphere emulatordür.runuo default olarak hem t2a hem re,hem aos,hem se,hem de azıcık ml destekliyebilir. sanırım sphere de bunları azıcık azıcık destekliyor.ama türkiyede sphere=t2a, runuo=aos+ gibi bir kanı var öncelikle durum böyle değil..istediğinizi yaparsınız bu emülerle :D türkiyedeki sphere sunucuları da aslında t2a özelliklerini vermiyor.runuo ile açın bir t2a girin bakın bakalım nasılmış. türkiyede aslında değişik bir runuo versiyonu oluşturuldu.sphere in üstüne aos tan arak şeyler (combat abilities) gibi,bosslar gibi şeyler hep aos sisteminden alıntı ve yaklaşma çabasıdır bana göre. forumları okurken runuo ve aos sistemine oldukça giydirildiğini gördüm..patide ben de dahil eski bir uo kesimi bulunmakta ve genelde herkes sphere sunucularda başlamış ben de dahil.. hiç runuo serverında oynamamış ordan burdan duyma bilgilerle, ya da önyargılarıyla azıcık duymuş başlamış ama bırakmış insanlar da bu kitle kadar fazla sayıda nerdeyse. aslında runuo sandığınız gibi öcü,bok,püsür bir emu değil.aslında konuyu şimdi aos'a çeviriyorum. aos taki sistemler oldukça oturaklı herkesin eşit olduğu bir sistemdir.her tip karakteri yenebilecek bir template bulunmaktadır.grup çalışmasını destekler.pvm ve pvp arasında güzel bir denge oturtur. türkiyedeki t2a sunucuları gibi; warriorlar eziliyor,mageler ezdi,warlock öldü,kemal kılıcımı çaldı gibi şeyleri aos da göremezsiniz.çünkü sistem gayet adaletli ve eşittir.hiç bir zaman bir aos serverında staffları şöyle göremezsiniz; "silahların hızları değişdi şöle şöle oldu." "warriorlar ezdi bu silah hızlarıyla damagelerini düşürdük" "şimdi de mageler ezdi." "warriorlara warrior robe verdik" gibi gibi şeyler görmezsiniz ard arda.çünkü güzel bir combat sistemi oturmuştur aosta. şimdi gelelim en çok uyuz olunan aos sistemlerine: bod:bod sistemi aslında çok tatlı ve craftlar için de gayet etkili bir sistemdir.türkiyede gerek ph,gerek çok acc alınmasından dolayı bu sistemin boku çıktı ne yazık ki.bodcu gibi komutlar falan ise amına koydu.düzeltilebilir. insurance:insurance bence gayet mantıklı bir sistem.aos da item skillerden çok daha önemlidir.ve kazandığınız bir artifact parçasına göre bile template değiştirirsiniz.o yüzden uzun zaman uğraşılıp kazanılmış item genklenip giderse burda insure'a karşı çıkanlar eminim "genklediler ak ya bdıdıdbıd" der.hırsızlığı da bitirmiyor bana göre.ben düzgün hırsız charımla çatır çutur ps,henüz insurelanmamış eşya çalıyordum gayet güzel. df:df ye ben de biraz karşıyım o değişebilcek bişi ama. neyse daha çok şey var konuşulcak.ama biraz önyargınızı yıkıp aos serverlarına alışırsanız gerçekten keyifli olduğunu görürsünüz.iyi oyunlar
D@rkwish Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 b1vRiP said: aos da item skillerden çok daha önemlidir. Bu yeterli bi cümle sanırım neden t2a>aos olarak düşündüğüme :)
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 iyide uoda her zaman itemlar skillerne onemliydi ki +15 katanasi olan tanriydi aos sadece cok daha basarili bi item yapisi getirdi uoda skiller sadece pre aos cok zor artiyordu olay o kadardi ha bide sacma sapan armor sistemi wardi ona ceki duzen geldi
b1vRiP Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 evet hem de şöyle bir bakalım insure olayına eskiden +15 çok değerliydi.harbiden eline alıp ekşına çıkmak g.t isterdi.o yüzden genelde insanların bankasında boş boş dururdu turnuvalarda falan çıkardı. daha sonra bu + lı silahlardan 1000 lerce oldu herkesin elinde.e ha insurelamışsın ha 1 dk.da gidip bankandan almışsın.. ayrıca insuredan düşürdüün bi arti nin tadı yenmez :D
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 kasma abi kendini bukadar insanlarin dusuncelerini deistiricem die, benim gibi bircok kisi icin hicbisey deismeyecek sphere > runuo . (runuo oynamis biri olarak konusuyorum) hicbir sistemini sevmiyorum ne silahtır ne boddur ne insurancedır.sende demissin eskiden 15 le action yapmak g.t ister die . simdi insura la babam insura la nasi olsa kaybetme korkun yok.
b1vRiP Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2009 şimdi de yok ki artık bakıorum herkesin banklar 15 dolu hatta bazı serverlarda +30 dolu.. bana biraz at gözlüğü gibi gelio
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 RaidenXelRu said: kasma abi kendini bukadar insanlarin dusuncelerini deistiricem die, benim gibi bircok kisi icin hicbisey deismeyecek sphere > runuo . (runuo oynamis biri olarak konusuyorum) hicbir sistemini sevmiyorum ne silahtır ne boddur ne insurancedır.sende demissin eskiden 15 le action yapmak g.t ister die . simdi insura la babam insura la nasi olsa kaybetme korkun yok. adamda onu diyo iste sphere>runuo deil hatta sphere dunyanin en boktan eulatoru sanirim hardcoded core war hic bisi diesmiyo en ufak sey icin bok gibi script yazmak gerekiyo scriptler karisik angut bi dili war siz pre aos>aos diyosunuz oda tercih meselesi
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 abi item sistemi farklı. insure sistemi ne öle ya loot yapamıyoruz diyen adam, runuo'dan ya anlamıyordur, önyargılıdır ya da sphere'i hakkaten adamı kesip çıkan seti çatır çutur lootlamayı özlüyordur. adam gibi ciddi oynasanız öğrenseniz, runuodaki sistemde lootun neden yapılmaması gerektiğini anlayacaksınız. zaten önyargılardan kurtulup oha runuo ne zevkliymiş lan diyecek raddeye geldiğinizde bir daha eskisi gibi sphere oynama hevesi kalmıyor insanın. ama einstein'ın da dediği gibi bu gün hala runuo neymiş ya sphere rulz diyen adamlar varsa önyargılarını yok edemediklerinden oluyor. hayır kendimden biliyorum ben tam 2sene runuo oynayamadım. küfür ettim böle uo mu olur diye. şimdi sphere oynayamıyorum runuodaki tadı alamıyorum.
apple Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 ben runuo da oynuorum ve insure yok... hybrid de oynuorum
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 @b1vRiP güzel yazı olmuş sonuçda uo oynanıyor bir çok kişi hala neden t2a=shpere, aos=runuo tabusunda onu anlamadım KOF'u mame'de de oynarsın, neo-rage'de de oyun aynı oyun
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 apple said: ben runuo da oynuorum ve insure yok... hybrid de oynuorum pre aos olması lzm onun. yani oynanış sphere ama runuo altından oynuyosun, kaliteli yani. sphere gibi bug kovanı diil.
apple Mesaj tarihi: Şubat 19, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2009 Black-ice said: apple said: ben runuo da oynuorum ve insure yok... hybrid de oynuorum pre aos olması lzm onun. yani oynanış sphere ama runuo altından oynuyosun, kaliteli yani. sphere gibi bug kovanı diil. valla aynen oyle :) cokta memnunum
Voys Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ya uo dan zerre anlamayanlar sphere sevio, attack ver bekle yapıp adam kesen warriorlar, harm'dan başka büyü atmadan pvp yapıp adam kesen mageler de kendini ilah sanıo. runuo'ya geçip hayatında ilk kez 3 den fazla özelliğe kısa yol verip aklı çıkan, 1 de ne vardı 3 de ne vardı 5 de ne vardı unutan gençlerimizde runuo ne ya ıyy dıyor. griswold perseus'da mıydı ctrl + ü macrosu :D
Suark Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Sphere özgürlüğü simgeliyor, UO nun kendisi özgürlüğü simgelediği için bu kadar seviliyor. Birşey yapmaya mecbur edilince ben sevemiyorum o oyunu İtem şart olmamalı mesela, belirli bir etkisi olmalı tamam ama tecrübe her zaman daha etkili olmalı Class diye bişiy olmamalı bir kere, verirsin 700 skill cap'i, adam istediğini yapar. Kısıtlama çok az olmalı. Biraz RP yönü olmalı oyunun. Skiller kasarak değilde, zamanla tadını çıkara çıkara artmalı. Hatta 0'dan başlamalı ama Novice mage dediğin novice mage olmalı. Hani novice ama, o bile etkili. Mesela mesela, appreantice warrior dediğin, eli iyi kılıç tutan iki savurmasını bilen bir tip olmalı. Sağlam olmalı yani. Zamanla artmalı skill dediğin, oyuncu offline'ken ( kılıç train et tuşuna basmalı o da zamanla artmalı) Tabi ki, kasarkta biraz gelmeli. Runuo da olabilir mi bunlar? özgürlüğe açık mı? yoksa ben gene kısıtlamalar altında mı oynamak zorunda kalıcam? Çünkü, item sistemi, PVM sistemi zart zurt sistemi altında oynayacaksam gider wow oynarım
Voys Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ya neyini kısıtlıo aos? saçmalama allah aşkına
Suark Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Runuo diyince aklıma benim bu bi zamanlar samurai zart zurttan once osinin sitesinden bakmıstım onlar gelıo aklıma Yok kan doken vurus yok spear bılmemnesı zart zurt olmasın bole seyler
Voys Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Voys said: ya uo dan zerre anlamayanlar sphere sevio, attack ver bekle yapıp adam kesen warriorlar, harm'dan başka büyü atmadan pvp yapıp adam kesen mageler de kendini ilah sanıo. runuo'ya geçip hayatında ilk kez 3 den fazla özelliğe kısa yol verip aklı çıkan, 1 de ne vardı 3 de ne vardı 5 de ne vardı unutan gençlerimizde runuo ne ya ıyy dıyor.
Suark Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 pff Al işte, niye saldırıyorsun ki şimdi? Yani uzay mühendisliği sanki 2 tuşa büyü atamak =) Çok matah iş heh. Oyun lan bu ne kadar karmaşık olabilir ki? Öyle şeyler yaratıcılığı köreltip oyunu sıradanlaştırıyor. Ben sadece PVP den bahsetmiyorum. Runuo izin veriyor mu istediğin büyüleri koymaya? bak bunu bilmiyorum mesela? Özellik koyarsan, kısıtlama koymuş olursun yani. Ne kadar özellik o kadar özelleşme demek. Özelleşmede kısıtlama demek Özgür bir oyun istiyorum ben, ki eve oynuyorum zaten. Bazende orta çağda eve oynamak istiyorum fazla mı yani =) Hep bi özellik hırsı var Yok illa denge olsun yok eşit olsun classlar. Ya ne gerek var, herşey pvp mi yani heh. Dövüşlü chat olmasın bu oyun tekrardan, Snn kapanırken dendiği gibi. Yani sıradanlaştırmayın oyunu, Runuo bu sıradanlaşmayı çağrıştırıyor . İtem çılgınlıgı, sistem çılgınlıgı. Ev sistemi zart zurt sistemi Ben geberdikten sonra bankadan item alıp haydin devam dövüşlü çete istemiyorum. E runuo da bana bunu çağrıştıyor.
Dwinz Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 o dediğini çağrıştıran trdeki sistem. ayrıca özelleşmek nası sığlştırablr aynı zmnda onu çözemedim.
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 aos u ben de sevmiyorum. uo ın tadı magical silahı kullanmanın biraz güç, özveri ve tecrübe istemesindeydi mesela, ya ölürsem de lootlarlarsa diye çekinmekteydi bir parça. insurance sistemi uo ın bütün tadını kaçırdı bence. Ultima Online ın bence en büyük artısı çok özgür ama sade bir oyun olmasıydı. AoS te aldılar bunu tersine çevirdiler, herşey kalıplandı, oyunun tadını kaçırdılar. Tabii böylesinin daha iyi olduğunu düşünen de vardır elbet ama benim gibi düşünenlere aos i sevdirmeniz bayağı zor. Çünkü düşündüğünüz gibi önyargılardan bahsetmiyoruz, eminim burun kıvıranların hepsi aos u denemiştir. ve bu sistem benim sevdiğim uo dan tamamen alakasız birşey. Bu yüzden de sevmiyorum yani.
Voys Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 +15 katana çıkma ihtimali 100/1 ihtimalse 4-5 orantılı özelliğin yüksek olduğu bi silahı çıkarmak (swing speed, dmg inc., hit lightning bla bla) silahın çıkma ihtimali 100000/1 ihtimal. bi de diyelim çıktı oranlarının yüksek olması lazım. kendi içindede yine 100000/1 ihtimal falan taşıo. böyle bi silah çıkarttın diyelim. saçma sapan hadi saçma sapanıda geçtim çok başarılı bi şekilde kesiolar seni. hop gitti kılıç. oynar mısın bi daha? sırf kılıç dıyorum bak. armorları var bunun yüzükleri var kalkanları var
Suark Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 işte voys herkez o yüzden paso item kasıcak, yani ben istiyorum ki işten okuldan geleyim 2-3 saatimi ayırıp keyifli zaman geçireyim birşeyler kasmakla uğraşmayayım. Bunu başka alt başlığada yazıcam, açın şöle güzel gerçekçiliğin dibine vurmuş bir rp serverı (hobitvari) oynayalım kalabalık kalabalık. Olmaz mı güzel?
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Voys said: ya uo dan zerre anlamayanlar sphere sevio var ya işin gücün bi bok anlamadan millete laf yetiştirmeye çalışmak yemin ediyorum. bütün forumda böyle takılıyosun.
b1vRiP Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Suark said: işte voys herkez o yüzden paso item kasıcak, yani ben istiyorum ki işten okuldan geleyim 2-3 saatimi ayırıp keyifli zaman geçireyim birşeyler kasmakla uğraşmayayım. Bunu başka alt başlığada yazıcam, açın şöle güzel gerçekçiliğin dibine vurmuş bir rp serverı (hobitvari) oynayalım kalabalık kalabalık. Olmaz mı güzel? abi pvp serverları var girin onlara. ben annamıom ki valla insanları.suark sana değil kişisel olrak ama böle çok insan var; hem zar zor çıkan itemla hava basmak ister hem de öle olmasın böle olmasın der ve pvp serverına da karşıdır.
Suark Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Abi ama amaç işte pvp yapmak değil ki. Yani benim oyundan anladığım o değil Tamam arada aksiyon güzel ama bu odaklı, item odaklı olmamalı. Şimdi mesela yabancı bi shard buldum, yakında gırıcem pek guzel gibi. gunde 1-2 saat giricem, muhabbet su bu geyık eglence ne bıleyım takılmaca yapıp cıkıcam. Yani gir 10xgm ol pvp yap olayı degıl ıstedıgım,hatta gercekten ne ıstedgımı dusunursen erethar gıbı bı server ısterım(hobbittin sonraki halleri)
Öne çıkan mesajlar