Shadow Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 TARİH: 7 Temmuz 2008.. F.Bahçe, Güiza’yı Mallorca’dan büyük beklentilerle satın alıyor.. Mallorca Başkanı Joaquin Garcia’nın yaptığı resmi açıklamaya göre F.Bahçe bu transfer karşılığında Mallorca’ya 14 milyon Euro bonservis bedeli ödüyor.. Rakamın bu kadar yüksek olmasının sebebi, Getafe’den 2007-08 sezonunda 5 milyon Euro’ya transfer olan Güiza’nın Mallorca ile 2011 yılına kadar mukavelesinin bulunması.. Güiza’nın İspanya Futbol Federasyonu’na bildirilen mukavelesinde yer alan “Oyuncu, 14 milyon Euro bonservis bedelini getirdiği takdirde istediği kulübe transfer olur” opsiyonunu kullanan F.Bahçe, parayı bastırıp Güiza’yı 4 yıllığına mukavele yapıyor işte anlam veremediğimiz ödeme de aynı günde yapılıyor.. F.Bahçe Kulübü 8 Temmuz 2008 tarihinde, Güiza’nın değil top oynamak, bugüne kadar önünden bile geçmediği Uruguay 2. Ligi’nde yer alan Atletico Rentistas Kulübü’ne 5 milyon 330 bin Euro’luk bir ödeme yapıyor.. Rentistas Kulübü’nün 08/008 nolu faturasına göre bu para “Rentistas ile F.Bahçe arasında Güiza’nın finansal haklarının satışı karşılığında 7 Temmuz 2008’de imzalanan protokol” uyarınca ödeniyor.. Rentistas aldığı 5.33 milyon Euro dışında, 200 bin Euro tutan vergi masrafını da F.Bahçe’den tahsil ediyor.. Para, kulübün İspanya’daki bir banka hesabına yatırılıyor.. Sonuçta kaba bir hesapla Güiza’nın toplam maliyeti 33.5 milyon Euro’ya (tam 70 trilyon TL) yükseliyor.. Bir not daha, Uruguay medyası Rentistas’ın sahibinin menajer Figer olduğunu öne sürüyor spor müdürümüz İbrahim Seten, önceki gün saat 18.22’de Uruguay Kulübü Atletico Rentistas’ın 00-598-29.16.19.72 nolu telefonunu arayarak adını vermek istemeyen kulüp yetkilisi bir hanımla şu konuşmayı yaptı; SETEN: Merhaba, ben Türkiye’den arıyorum.. Daniel Gonzalez Güiza ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum.. RENTİSTAS: Buyrun.. SETEN: Elimdeki bir belgeye göre, 7 Temmuz 2008’de Güiza’yı F.Bahçe’ye satmışsınız.. Oysa futbolcunun oynadığı kulüp Mallorca.. İşin içinden çıkamadım.. RENTİSTAS: F.Bahçe Kulübü’nden mi arıyorsunuz? SETEN: Hayır, gazeteciyim.. Bu transferle ilgili bir haber hazırlıyoruz.. Bilginize başvurmak istedim.. RENTİSTAS: Biraz hatta bekler misiniz? (yaklaşık 1 dakika sonra) Sorunuzu tekrar alabilir miyim? SETEN: Güiza’yı F.Bahçe’ye sattınız mı? Elimdeki belge gerçek mi? RENTİSTAS: Doğru, Güiza’yı F.Bahçe’ye biz sattık.. Çünkü hakları bizde.. SETEN: Oysa ben Mallorca’nın 14 milyon Euro’ya F.Bahçe’ye sattığını sanıyordum.. RENTİSTAS: Yanlış, Güiza bizim futbolcumuz.. SETEN: Peki bunun için önce Mallorca’nın Güiza’yı size satmış olması gerekmiyor mu? Juan Figer’le herhangi bir bağlantınız var mı? RENTİSTAS: Kusura bakmayın, daha fazla bilgi veremiyorum.. SETEN: Adınızı öğrenebilir miyim? RENTİSTAS: Maalesef onu da söyleyemem, iyi günler. bakınız belgesi: http://fotogaleri.haber7.com/inner//357620090213080945772.jpg -------- aurelioya 500bin euro fazla vermeyip, bu tuzluğa 35m euro saymışız yani! helal olsun aziz başkan! Pravo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Shadow Serhat Ulueren gibi adam oldun çıktın başımıza belki yetiştirme bedeli almıştır urugay takımı.Beşiktaş'ta Nihattan kazanmıştı böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 haha çok severim o gargameli zaten favori yorumcumdur:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Bana baya saçma geldi,inanmadım....14 milyonluk oyuncu alıp üstüne 5 milyonda menajere vermek dünyada yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 fenerbahce borsaya açık, böyle bireşy yapamaz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 bence de bi yanlışlık vardır ama yoksa fenerbahcenin yonetimiyle ilgili butun fikirlerim degisicek.bu okcuyu getirmek icin bi 5m de menajere verildiyse yazık ki ne yazık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 trabzonda olsa bu olay cebe indirdiler derimde fenerde olmaz ole sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 fizban said: fenerbahce borsaya açık, böyle bireşy yapamaz ki fener borsaya açık evet ama futbolcular o şirkete dahil değil, futbolcular klüp bünyesinde görülüyor. diğer her türlü kazanç ve harcama ise şirket bünyesinde değerlendiriliyor. hatta dikkat ettiyseniz bjk tüm transfelerini falan önce borsaya bildiriyo, ama gs ve fbde böyle bişi yok. bunun sebebi bjknın keklik yapıp takımıda şirket menkulü gibi göstermesi:D sonuç olarak bence ateş olmayan yerden duman cıkmaz, 5m euro olmasada yinede menajerlere büyük paralar kaptırdığımız kesin. yok benim içimi yakan bu paraları bu tuzluk için harcamış olmamızdır yoksa al xabi alonsoyu, diegoyu, kanouteyi falan ona bi lafımız yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 işin garibi yine alex'le de aynı kulüp ve aynı adamla,aynı sorunlar ortaya çıkmıştı. yani bu ilk değil,büyük ihtimal para yediriyorlar başka bir açıklması yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 edik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2009 Sanki birazdan kalın ses tonlu bi adam çıkıcak ben sattım ananı da satıcam dicek gibi hissettim. Şaka bi yana 500bin dolarlık iş yapmadı daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 14 milyon euro bile fazla bu adama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Ahaha doğruysa harika gerçekten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 nileppezdel said: Ahaha doğruysa harika gerçekten :D Doğrudur inanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 bLackcha0s said: Shadow Serhat Ulueren gibi adam oldun çıktın başımıza belki yetiştirme bedeli almıştır urugay takımı.Beşiktaş'ta Nihattan kazanmıştı böyle. BJK'nın Nihat olayı ayrıydı. Yetiştirme bedeli değil sözleşme parası aldı. Nihat'ı R.Sociedad'a "5 miylon dolar (ya da euro hatırlamıyorum) + bir sonraki satışının %50'si" fiyatına satmıştı o yarımı aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 sıkış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 maldonado'da da aynı şey olmuş ama bu sefer direk alınmış, yani menejer önce kendi kulübüne alıyor,sonra fenere kulübünden satıyor 1.5 milyon euroya etti 3 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 O değil de Lugano'nun Güiza'dan daha çok golü var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 tırt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cantona Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 bunlar tamamen işgüzar medyanın fenerbahçe taraftarını dolduruşu oyuna gelmeyin arkadaşlar ne juan figeri alakası yok mallorcaya 14 milyon verdi fener sadece zaten normal o para ispanya penaltısız gol kralı için saygılarımla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 işte sorun o,ortada resmi belgeler var gazetelere bile koyuldu.Guiza'nın son taksidi Rentistas'a gidecekmiş mesela,Maldonado oradan alınmış tamamen Fenerbahçe taraftarı dolsun artık,kulübün paraları kıçı kırık bir menejere veya birilerine böyle yediriliyor işte,yazık bu kadar paraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 fenerbahce karapara haklıyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zokarto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 guiza nın transferinde arada bir sürü komisyoncu, menajer, aracı vs. var. 14 milyon euronun bir kısmı da buradan geliyor. ben zaten anlamış değilim. bir transferde 1 bilemedin 2 tane aracı, menajer vs. olur. bu transferden kim bilir kimler ne paralar kazandı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 mallorca'yı bataktan kurtardınız iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zokarto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 bari o parayla adam gibi 1-2 oyuncu alsaydı mallorca. la liga da sürünüyorlar. ne fenerbahçeye yaradı ne onlara. bence o paranın çoğu komisyonculara gitti, mallorca'nın kazancı 5-6 milyon euro yu geçmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar