Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eksi - Ekşi - Ek$i Sözlük/Sozluk vs Paticik

Bone

Öne çıkan mesajlar

internet üzerine değil de ekşimiş sözlük üzerine konuşmak istediğim için konu dışına açtım, birşeyler saçmalıycam, isteyen garbage'a yollayıp kitleyebilir dert değil..

"Vay efendim sen bizim kutsal sözlük hakkında nasıl böyle yazmışsın" diyenler olabilir, desinler,
pasta da yiyebilsinler..

Chip'in 100. sayısında 100 web sitesi bölümünde çıkmış ekşi sözlük'ün reklamı.
Her yerde reklamı mevcut zaten.

Herkesin dilinde bir sözlüktür gidiyor.

Merak ediyorum bazen sözlük'ü açıyorum..

"am sik gel beni sik ben seni sikiyim" gibi topicler, o tarz entryler felan.
kafayı yedirtiyor.

Bazen ilginç entryler çıkabiliyor ama çooook nadir.

oturup bir topic üzerinde aptal aptal bişiyler düşünüyorlar, sonra bu yaptıkları saçmalıklar, internette "süper geyik" olarak ona buna forwardlanıyor..

Sonra yazarlar kollarını birleştiriyor, ekşi surat ifadesi takınıyor kendilerini birşey sanıyor.

Bakıyorsun bi şarkıcı/bir film hakkında, adamlar direk dalga geçiyor, küfür ediyor, karalıyor...

Paticik forumlarında dönen bir sürü geyik var, ciddi bir topicin ortasında bile komik bir olay dönebiliyor. Ancak bir konu üzerine sıralanmış bir vakaalar zinciri değil de birkaç mesajlık muhabbet olduğundan, forwardlançak bişi olmuyor, forwardlansa bile karşıdakiler geyiği anlamıycaklardır, çünkü o topicin tamamıyla birleşik / kullanıcılarla alakalı bir geyik olabiliyor..

"tuvalette işerken marilyn monroe'yu düşünmek"
"tuvalette işerken dünkü filmi düşünmek"
"tuvalette işerken ertesi günkü sınavı düşünmek"
"tuvalette işerken ertesi günkü kompozisyon sınavını düşünmek"

gibi binlerce topic açılabiliyor.
içleri dolduruluyor e işye iyi sabahtan akşama kadar topic kas..

Asıl ilginci, sözlük'te çok katı bi moderasyon varmış gibi gözüküyor.
Yok account alınmıyormuş kontrol zor oluyormuş.
Yok account aldığında çaylak oluyormuşsun.
Yok tam üye olmak için şunları yapıyormuşsun..
Bir sürü hede hödö.. Buna rağmen bakıyorsun küfürlü binlerce mesaj, küfürlü binlerce saçma sapan mesaj.

Bizim garbage'de çok uyuz olduğumuz "su içtim" tarzında binlerce topic..
Ve çok gariptir ki, millet bu tarz şeylerin olduğu bir sitenin müptelası.

Bir forum havasıyla "ekşi sözlük" havasının arasında kalmış, paticik garbage'ten beter ve rezil bi yer.
Buna karşın Türkiye'de Mynet ve Ekşi sözlük yanyana, interneti bilen her öğrenci bu ikisini de biliyor çok ilginçtir..

Sözlük yazarlarının kendini beğenmiş tavırları olabiliyor "ben sözlük yazarıyım, elleşme bana, überim ben" tarzında yaklaşımlarını gördüm.

Bir çok kişi şimdi "uzanamadığı ciğere pis diyen kedi" diyebilir bana.
Ama durum ortada.

İnanmayan için bir kanıt:
sözlükte arama butonunu kullanarak "sikerim" topiclerini arıyoruz.
Sonra karşımıza 6 sayfa topic listesi çıkıyor.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=agzini+yuzunu+sikerim
aha bir örnek.
Ağzını yüzünü sikerim üzerine muhabbet edilmiş.

Hadi kontrol hede hödö yüzünden buraya girmek zor, kurallı 10 entry girmek lazımmış bir de üye olunca..
Peki tam üye olduktan sonra kurallara uymak niye zorunda değil adam? İstediği tarz küfür de edebiliyor.

peki madem kurallara uyulmak zorunluluğu yok, yeni üyelere neden 10 entry işkencesi çektiriliyor? Neden yeni üye olmak bu kadar zor?
Kontrol ise, her atılan mesaj için admin onayı gereksin.
Yok bandwidth hede hödö olayıysa, reklam alınsın, basit bir reklam olmasına rağmen, binlerce üye var, her gün bu reklamlar sayesinde zengin olur, bandwithin alasını alar adam altına da mercedes hede hödö alır.
Yok bunu yapmıyorsa bandwith'ten de kontrolden de şikayet edemez.
Benim nadiren de olsa sevebileceğim topice bir mesaj atma hakkımı da çok mu görüyor?

----------------------------------

İtiraf ediyorum evet kıskanıyorum, ekşi sözlüğü kıskanıyorum, doğruya doğru..
Garbage'den beter Garip bi site nasıl bu kadar meşhur, herkes bu siteyi konuşuyor da, paticik hakkında tek bir kelime edilmiyor?
Bize dakikada 10 kullanıcı girmesine rağmen, hiç bir yerde neden reklamımız olmuyor? Ha Hürriyet'te 40 yılda ilk defa iki satır bişi yazılmış, onu da çok görmeyin...

Oyun bölümlerimiz var, MMORPG oyunlarına Türkiye'de ilk soyunan site biz değil miyiz? Trgamer, Avaturk, merlininkazanı, oyunsitesi hede hödö yazılıyor, ama paticik yok..

Bizim geniş bir Türkçe - İngilizce lyric sitemiz yok mu? lyricsdatabase.com a reklam var bize yok.

Bizim de edebiyat bölümümüz yok mu? izedebiyat.com a reklam var ama bize yok..

Çok geniş bir kitleyiz. çok değişik şeylerle ilgilenen insanlar var.
ancak forum dışında çok tembellik yapıyoruz.

Zone projesiyle Türkiye'nin Gamestop'u olabileceğimize inanıyorum. Trgamer'dan çok daha kaliteli yazabilecek kişiler var burda.

Ya da MMORPG bölümlerimizi daha geliştirip bir TR-Stratics gibi olamaz mıyız? Yıllarca UO oynayarak UO'nun cılkını çıkarmış kişiler var. Buna rağmen UltimaTR sitesi çok sessiz.

Ana Sayfa'da Shadowbane ve Komik bölümlerinin yanlarında bile "yeni" yazısı var.

O kadar yazarımız olmasına rağm
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi sözlükte küfür yasak değil ki?

sözlüğe girip bi bok olduğunu sanan çok kişi var son zamanlarda, ona katılıyorum.

ayrıca şunu unutuyosun: ekşi sözlüğe girdin ve bi küfür arattın, bi sürü çıktı. ne ayıp. ne terbiyesizler. aklına gelen herhangi bi müzik grubunu ya da çok az kişinin bildiği bi şarkıyı yaz, o da çıktı. müzikle ne kadar da ilgililer. herhangi bi ders kitabını açıp ordaki bi kavramı, bi teoriyi ya da herhangi bişeyi arat. o da çıkar. ne kadar da bilgililer. ekşi sözlüğün çok üyesi var. dolayısıyla her alanda çok fazla şey var. ve küfürler de bunun istisnası değil. onların yönetim tercihi, ve bence ekşi sözlük gibi bi site için en doğru karar.

yiğidi öldür hakkını yeme. herhangi bir konuda öğrenmek istediğim bişey olduğunda ilk bakacağım kaynak ekşi sözlüktür. küfürlü olması bişeyi değiştirmez. ha doğruluğunu sorgularım, o ayrı. ama ilk oraya bakarım.

"biz neden sözlük gibi olmayalım"'a gelince; lütfen olmayalım. orası bi sözlük. burası bilgisayar oyunları başta olmak üzere pek çok alanda insanların birbirine yardımcı olduğu bi forum. burada nasıl "1998 yılında çıkmış oyunlar" diye başlık bulamıyorsak, orada da "ses kartım zıplıyo, napıcam" diye başlık bulamayız. ikisi tamamen farklı. sisteminden moderasyonuna, üyelerinden geyiklerine kadar.

not: senden önce de başkaları benzer şeyler demişler. bakalım ne demişler: "...yuzu olmayan insanlarin istedigi hedefe serbest ati$ yaptigi bir hakaret yuvasi!" --haftalik dergisi, sayi 3, mayis 2003

[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-

[Bu mesaj Zed tarafından 13 Mayıs 2004 04:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hoax..

nesini kıskanıyorsun onu anlamadım bu bir; oyunsitesi'ne laf yok bu iki; paticik'i oyun incelemesi yapan sitelerle kıyaslayamayız zira aynı kategoride değil bu üç; yazın gereğinden fazla destan gibi olmuş bence bu da dört.. :)

ekşi sözlüğün beğenilebilecek entry'leri %10 filan olabilir benim gördüklerim arasında, zira sözlük değil herşeye değinen bir forum şeklinde işliyor. adamın birisi "richard jordan gatling tarafından icat edilip bilmemne prensibini kullanan makineli hede hödö" derken altına rahatlıkla "bir nevi chaingun" yazabiliyor bir diğeri. yazılan şeyin yanlış olup olmaması hiç mühim değil, işkembeden de sallasan olur anlaşılmadığı sürece..

şehir efsaneleri, doğruluğu şüpheli bilgi, tatsız espri ve bolca user comment içeren bir jack of all trades ortamı. 3 ayda bir yolum düşer bazen o da ciddi bir konu üzerine alternatif yorumlar okumaktır ama sapla samanı ayırmak bana kalmasın sözlük kelimesi geçiyorsa. bir tat varsa o da keçiboynuzu gibi, bir çeki odun çiğneyip bir dirhem şeker tadı alıyorsun..

Evvel zaman içinde denmiş ki:
ekşi sözlüğü kaynak edineceğime uludağ maden suyunu kaynak edinirim..
[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

ben teeee zamanında takılırdım, sonra geçen sene bi bakiim dedim değişmiş mi diye aynı tas aynı hamam hala, arada bir uğruyorum çok komik bişiler olabiliyor diye o kadar.

ayrıca sözlükte küfür yasak değil evet, 300bin kere konuştum belki ssg ile bu konuda mircde; her seferinde aynı cevabı verdi : "eğer öle bişi dersek, bu ansiklopedik sözlük değil ki .." cevabını veriyorlar dedi. e siteyi yaratıp bugünlere taşıyan insan bu kadar basiretsizce yaklaşırsa normal böle olması. am, sik vb. her tür argo kelime yasaktır diye bir kural koymak en azından bu kadar reklamı yapılan bir yerde bu kadar zor değil ki ... en eski ve en çok girenlerden 10 tane daha moderatör alırsın bünyene ne kadar böle topic entry varsa silersin zor mu ?

ayrıca bütüüüüüün bu argo sözlüğü haline gelişe ses çıkarmayan yönetim, ismi lazım değil bir manken kardeşimize "televole şebeği" dedim diye entrymi bizzat kendisi sildi. neymiş kişilik hakları ... oha falan olmuştum :)

boşver bence takma bu kadar kafana, eğer kafalardaki planlar hayata geçirilebilirse paticik sözlükten çok daha büyük bir kitle haline gelecek. o güne kadar, ne kıskan ne de yerin dibine sok; her koyun kendi bacağından asılır merak etme, bir gün gelecek ekşisözlük = argo kelime sözlüğü diye haberler çıkacak ve her şey başaşaa gitmeye başlayacak ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

Maden suyunu kaynak alıyorum hoca ben...
hatta onun yanına birde muz...
potasyum kaynağı biri...biride süper mineral..
ikisi bir arada...
yanında sınırsız geyik bedava...

sözlük yalan oldu diyorum...evet...
" m" "döt" "sokuş mikiş" sözleri ile,bazı kişiliksiz suserleri ile kayboldu...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

işte esprisi tutmamış o fikrin. ilk baktığım günden beri aynı kaldı izlenim ve düşüncem.. paticik'le de kıyas etmedim, doğrudan bir forum gibi işlemiyor zaten..

ha ekşisözlüğün o mantığının güzel bir şekilde işlendiği durumlar var ancak bir mesaj o havayı yaratıyorsa dokuz tanesi alakasız, bizim garbage'ı aratacak şeyler..

çaylak maylak olunuyormuş da nasıl bir denetim, izleme süreci onu anlamış değilim. tamam ansiklopedik sözlük değil ama sözlük kelimesi pek manasız kalıyor. şimdi gitsem baksam bugün entry girilen başlıklar listesinde arka arkaya birbirinden türetilmiş zincirleme sıfat tamlamaları vardır kesin..

ha ayrıca paticik'in oldğundan daha değişik bir şekle bürünmesine de gerek yok, misyonunu hakkıyla yerine getirebildiği sürece daha az bilinse de farketmez, yine ilgi görür hedef kitlesi tarafından..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

walla ben hemen hemen her ankara zirvesine katılıyorum ve de lütfen her yerde ve her zaman olduu gibi genelleme yapmayalım diyorum. sözlük ortamında da zehir gibi bilinçli ve yetenekli insanların yanısıra loserlar var tabii, hiç kimseyi cv veya benzeri bi form doldurtup almıyolar ki. fazla küfürlü oluşuna gelince, buna algıda seçicilik diyorum, sen kalkıp "sikiş" başlııyla arama yaparsan tabii ki nobel ödülüyle ilgili entryleri göstermez alet... ayrıca eğer bu ortamda da atış serbest olsa olayın ne boyuta taşınacaını hayal bile edemiyorum... sözlüün varoluş sebeplerinden biri sanal ortamda serbest kürsü yaratmak gibi bişii, paticikse belli başlı bi takım oyunlar hakkında fikir alışverişi yapılabilmesi için tasarlanmış aslında başlarda, dolayısıyle ikisi arasında gözardı edilemeyecek boyutta bir yaş ortalaması farkı da var.[signature][hline] YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!!
Sosyal ağlarda paylaş

silthanas yavaş diom sana :) hehheheee walla benim bütün arkadaşlarım sözlüü yemiş yutmuş bütün çıkarmış adamlar ama hala yolumu gözlüyolar walla, üyelik açılmadıı için giremiom :( yaani ööle "yok sen yeni nesilsin, yok sen o bile deilsin get la burdan" gibi bi duruma rastlamadım. bu arada sayemde paticii bilmeyenler de bilio artık sözlük tayfasından. geçen haftasonu zirve öncesi ist.dan gelen arkadaşlarla sabahın 7.30unda açıp paticikten bişiiler okuduk, adamlar pek bi beğendi walla.[signature][hline] YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!!

[Bu mesaj Trojanmistress tarafından 13 Mayıs 2004 10:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Trojanmistress, 13 Mayıs 2004 10:10 tarihinde demiş ki:
....sen kalkıp "sikiş" başlııyla arama yaparsan tabii ki nobel ödülüyle ilgili entryleri göstermez alet...

lol
ama budur bu konunun noktası bence hakikaten =]

Aynı mantık her yerde geçerlidir, eğer yaptığınız aramaların sonuçları 90% garbıçtan çıkıyorsa problem paticikte değil, sizdedir. ;P
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah o nesil kavramı süper resmen egolarını tatmin ediyorlar.Benim de sözlük kullaınıcısı tanıdıklarım var çoğu konu sözlükten açılınca bir anda değişiyorlar sankim bilimum küçük dağ ve tepleri kendileri yaratmış gibin duruyorlar.
Sözlüğü okuyorsunuz ki paticik kapalı olduğu sıralar hep sözlüğü okuyordum. güzel bieşyler bulabilme şansınız %10 gerçekten böyle. Ve hep bahsediyorlar yok 78bin kişiyiz yok 1000 bin kişiyiz :-P aslında onlarında belli başlı kullanıcıları sözlüğü götürüyor. Nasıl paticikte de bilmem kaç bin tane üye olsa da çok azını aktif olarak görmemiz gibi.
Şöle bir olayda var eğer üye alımı açık olsa sözlük bu kadar popüler olmaz. Olay psikolojiktir. Bu sayede bazı yazarları net oratmında kendilerini diğer insanlardan üstün görebiliyorlar. Ne de olsa onlar elit bir topluluk (elitliğinizi yiym demek geliyor içimde :) )
Sözlüğün tek beğendiğim kısmı lan partyleri Arkadaşım sağolsun yaptıkları lan partilerinin %90 ına katıldım. Orada farkediyonzu ki yaş ortalamaları bizimkinden çok yüksek. Ama o zaman da şu soru geliyor aklınııza pek onca küfürü o yaştaki adamlar mı yazıyor?[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
oxxx[==============>

[Bu mesaj Jaan tarafından 13 Mayıs 2004 10:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

e burda da sırf madalyaydı hedeydi hödöydü diye post kasanlar var, madalya alınca "heyooo, bakın başım göe erdi" die topikler açılıo, asıl bu hiyerarşi psikolojisi her yerde var. orta yaşın her zaman daha rahat küfür edebildii açıktır zaten, çünkü alışkınız biz küfür etmeye artık yaşadıımız onca hadiseden soora :D artı kimse geçipte halkın önünde küfür etmio, halihazırda zaten küfür edilebilen bi ortam olduu için rahatlar. küfür etmenin yaşla bi ilgisi olduunu sanmıorum.[signature][hline] YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!!
Sosyal ağlarda paylaş

zed'in ilk sayfada söylediği her kelimeye katılıyorum ve ekliyorum:

ekşi sözlük bence MUHTEŞEM bir şey, o kadar engin bir bilgi kaynağı ki beni her gün şaşırtmaya devam ediyor. sözlük'te fazla takılıyor değilim, ööle sağa sola gireyim entryler döşeneyim diye bir derdim yok, sadece gerçekten bildiğim bir şeyi paylaşmak istiyorsam bir şeyler yazıveriyorum ama, aynı zed'in dediği gibi allahın unuttuğu bir grupla ilgili bir şeye bakacaksam önce allmusic'e sonra ekşi'ye bakarım. alakasız ortalama bir film için önce imdb'ye, sonra ekşi'ye bakarım. bir adamı merak ediyorsam ekşi'ye bakarım, bir durumu merak ediyorsam ekşi'de aratırım, bilgisayarımın bir dosyasının ne olduğunu bilemediysem ekşi'ye bakarım.

gözümde tam manasıyla bir "kutsal bilgi kaynağı"dır. 4000 kişinin bilgisini konsantre ve limitsiz/sınırlamasız olarak bulabileceğiniz TEK kaynaktır.

ha, lavuklar burda, orda, her yerde var ve lavukları potansiyeli bol ortamlara salınca çok şahane saçmalayabiliyorlar. orada olan da bu. onları görmezden gelmeyi başarıp, sözlüğün "günlük vakit geçirmece" tarafını değil de "bilgi kaynağı" olma tarafını düşünürseniz, bence kutsallığına hak verirsiniz.

özetle, hastasıyım...
Sosyal ağlarda paylaş

eh azmo yeri geliyor ki bastırıyor o dediğin entryler öbürlerini ya da sinek küçük ama mide bulandırmaya yarıyor..

şimdi açtım t2 entry'sini okuyorum, (bir örnek bu, benzeri yaşanmamış entry bulmak güç) iyi hoş işte bişiler yazılmış, (ki bilgi olayını geçiyorum, kelime anlamıyla bilgi bulmak nadiren oluyor) sonra birisi gelip ..çmış resmen tek bir entry ile. demokrasiydi, özgür ortamdı filan beni ilgilendirmiyor ekşi sözlüğün formatında, kutsal bilgi bilmemnesi mi? değil yahu, user comment tadını bile alayım derken ille bir kişi limon sıkmış olacak..

ilk 10 sn için dahiyane bir buluş gibi gelebilir ama uygulamada durum böyle değil maalesef. hani beğenebilseydim, belki daha çok karıştırır da harcadığım vakte değer birşeyler bulurdum ama gördüklerimden çıkardığım o vakte değmiyor..

e$ek ziki nin madeni versiyonu.
(b k z : serbest cagri$im)

sağol be, yani senin şu düşünceni öğrenmek beni ihya etti ya da güldürdü böyle o kadar komik ki, benny hill şov'u aradı gözlerim. "bakınız: zzzt erenköy" dedin mi tamam artık, sözlüğün konseptini bozmadın, buyur geç ağababa..

bir değil on değil, her yer bunlarla dolu.. yemişim 'beğenilmeyen entry'leri', ingiliz polisinin suç oranını düşürmek için vatandaşa kitkat dağıtması daha etkili bir yöntem olsa gerek..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...