Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi kültür?

Reogmar

Öne çıkan mesajlar

Ya Japon kulturu zaten yari-amerikan kulturu. Tipleri cikarin elbiseler, makyajlar, yasam tarzi tamamen avrupai, o yuzden uzak doguda, Koreliler cinliler tarafindan asyali sayilmazlar. Bati ozentiligi coktur bizde oldugu gibi. Ama bi avantajiniz Turkleride Avrupalilardan sayarlar (cok kara olmadigin gozun cekik olmadigi surece)
Ama kendi bolgelerinde de diger milletlere iyi gozle bakmazlar, somurgecilik gecmisleri vardir. Kendilerini ustun gorurler bolgede..

Ama o samuray kulturu falan ariyosaaniz yok. Tabii onlarla takilmak cok keyifli. Benimde favori kulturlerim arasinda o yuzden.

Ama soyle soyliyim sizi bi odaya kapatsinlar, arabi muslumani avrupalisi japonu, buyuk olasilikla batili ile daha sicak olacaksiniz. Ayni dinden insanlar olmasina ragmaen oncelik onlar olur, cunku en cok anlasabildigin onlar oluyor. Konusacak bi ton sey var, espriler daha anlamli..

Japonlarlada cok anlasirsiniz, ama bir sureden sonra sikabilir. cok anlassabiliyosun cunku..

Kuzey Avrupa diyenler gitsin gorsun bence, secimlerinde hata yaptigini anlayacak en buyuk kesim orasi bence..
Sosyal ağlarda paylaş

Guney Avrupa Akdeniz diye dusunerek isaretledim ben de.
Da bu garip bisey olmus, insan dogdugu, buyudugu yerin kulturune yakin hisseder kendini?

Amerikan kulturu kultur degil zaten, coban salata. Kuzey Avrupa'daki kulture orada buyumemis bir insan ayak uyduramaz kafayi yer. Ya aslinda dedigim gibi dunyadaki her yer icin gecerli bu. Insan her seye ozenir de baskasinin kulturune nasil ozenir aklim almadi ondan yorum yapmiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Nekadar çok avrupa kültürlü insanımız varmış :). Merak ediyorum avrupa kültürüne kendini yakın hissedenler neye göre hissediyorlar. Günlük hayatlarında ve aile içinde ev içindeki yaşamlarında ne gibi farklılıklar var :).

Çünkü kültür dedikmi öyle olmak istemekle değil , yemeğinden tut insanlar ile arandaki ilişkiye kadar herşeyi içerir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...