Khelben Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesut Özil Almanya'yı seçti Türkiye adına oynaması için yoğun çaba sarfedilen Werder Bremen'in başarılı orta saha oyuncusu Mesut Özil, tercihini Alman Milli Takımı'ndan yana kullandı. Yıldız futbolcu, Joachim Löw tarafından Norveç ile yapılacak özel maçın kadrosuna alındı. NTVSPOR ve Ajanslar Güncelleme: 14:41 TSİ 5 Şubat 2009 Perşembe Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, Werder Bremen'de oynayan Mesut Özil'i, 11 Şubat'ta Almanya'nın Norveç'e karşı oynayacağı hazırlık karşılaşması için 21 kişilik kadroya aldı. Löw, bu konuda yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yakın geçmişte Mesut Özil'i Türk Milli Takımı'na almak için yoğun şekilde çaba harcadığını belirterek, ''Mesut için zor bir karardı. Bu nedenle biz de Alman Milli Takımı adına oynamaya kesin karar verene kadar beklemek istedik. Kendisiyle Cuma günü yaptığımız bir telefon görüşmesinde kesin olarak Alman Milli Takımı adına sahaya çıkmak istediğini söyledi'' dedi. Bu nedenle kendisini ilk kez Norveç maçı için kadroya almaya karar verdiklerini ifade eden Löw, Mesut ile orta saha için perspektifi büyük olan bir oyuncuyu kazandıklarını kaydetti. Mesut ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarının da Pazartesi günü Frankfurt'taki Alman Futbol Federasyonu'nun merkezinde görüşüldüğü bildirildi. Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, Mesut'un kararının bir sürpriz olmadığını ifade ederek, ''Mesut'un düşüncelerini çok önceden biliyorduk ve Alman Futbol Federasyonu'nda kalacağına emindik. Alman milli takımında yerini bulacağına inanıyorum'' diye konuştu. Werder Bremen Teknik Direktörü Thomas Schaaf da, Mesut'un takımda kendisini çok geliştirdiğini ve geçen aylarda performansıyla adından sıkça söz ettirdiğini ifade ederek, ''Kadroya çağrılmayı hak etti. Bu hem kendisi, hem de bizim sevindirici bir sinyal. Werder için harcayacağı çabalarla gelecekte de milli takımda yerini alacağına inanıyorum'' dedi. Özil de bu konuda yaptığı açıklamada, Alman milli takımı kadrosuna çağrılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu takımda fırsatlarını iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışacağını söyledi. Ailesinin ve çok yakın dostlarının Türk olması nedeniyle bu kararı almakta zorlandığını, ancak bunun doğru karar olduğuna inandığını ifade eden Mesut, ''Bu benim Türk kökenime karşı alınmış bir karar değil. Ailem şimdi üçüncü kuşakta Almanya'da yaşıyor, ben burada kendimi her zaman iyi hissettim ve Alman Ümit milli takımı adına da oynadım. Bu nedenle İsveç'te ümit milli takımları arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda da başarılarımı sürdürmeyi ümit ediyorum'' dedi. kaynak : http://www.ntvspor.net/Pages/32337.ASP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Başlık eksik olmuş, vakit varsa düzelt hocam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 ne açıdan eksik olmuş edit : özür dilerim şimdi gördüm düzelttim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 iyi yapmış, ama beklediğini bulacağını soyleyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Doğru kararı vermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Bence yanlış karar vermiş. Şans falan bulamaz alman milli takımında iki gün sonra unuturlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Bencede umduğunu bulamaz, Türkiye'yi seçse bu iş abartılır, Mesut kahraman yapılır işte bu denirdi, local hero olurdu ama o fırsatı elinden kaçırdı bence. Unutulmaması için çok iyi oynaması lazım, ondan biraz daha kötü bir oyuncu bile onun yerine milli takıma tercih edilebilir almanyada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 aslında doğru karar vermiş ama türkiyeyi seçseydi kahraman ilan edilirdi.kaçırdı o fırsatı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 türkiyede kahraman ilan edilmeyi pek umursadıgını zannetmiyorum. basit bir sekilde kendini almaanya'ya turkıye'ye oldugundan daha yakın hissediyormus demek ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 en iyisini yapmış. almanyanın o pozisyonda da büyük eksikliği vardı. bu yaşa kadar bizimkiler adamı çağırmadı meşhur olunca mesut bizi seç demekle olmuyor bazı şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 kendi tercihidir saygı duymak lazım fakat bence yanlış karar vermiş, üzüldüm bende milli takıma çok faydası olurdu. gerçi fatih terimede teşekkür etmek lazım bu kararda onun payı büyük bence. son euro 2008 de yıldıray ile halili kadroya alınmayıp tümer gibi saçma sapan adamları götürmesi de etkili olmuştur muhtemelen seçiminde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 o Halil ki Mesut'u ikna etmek için en çok uğraşan kişidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 bu kadar mesele bile olmaması lazımdı.. sırf ismi ve nüfus kağıdı türk olduğu için "türk" milli takımında oynama zorunluluğu yok insanların. vatan olarak almanyayı görüyor adam gayet doğal olarak , almanya milli takımında oynaması da gayet doğal.. yolu açık olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 MacLeod said: son euro 2008 de yıldıray ile halili kadroya alınmayıp tümer gibi saçma sapan adamları götürmesi de etkili olmuştur muhtemelen seçiminde. +1 Son yıllarda gurbetçi oyuncuların hiçbiri ne ümit milli takıma ne de a milli takıma alınıyor. Eskiden ümit milli takımın yarısı almanyadaki gençlerden oluşurdu. Halil almanyada gol krallığına oynadığı zamanlarında bile ya hiç çağrılmıyor ya da klübede oturuyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 uğur yıldırım vardı bi ara hollandalı onu da milli takıma alacaz diye kasmıştık epey, hollandayı seçmişti en son kasımpaşada oynuyordu. çok da büyütmemek lazım, türk milli takımı büyük takım, zaten kimi kesip de girebilir ki bizim takıma, kimi kesse "aaa o da oynatılmaz mı" deriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 bizde kazım varken gerek yok mesuta fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 milliyet - mehmet demirkol said: Mesut Oezil ‘Maalesef spor konusu bu misafir defterinde çok geri planda kaldığı için ve birbiriyle saygılı ve seviyeli konuşma imkanı da ortadan kalktığı için, bu “misafir defterini” üzülerek geçici olarak kapatıyoruz.’ Mesut Özil’in internet sitesinde, hayranların mesajları bölümünde bu ibare var. www.mesut-oezil.com adresinde fanblock’a girmek istediğinizde bu yazıyla karşılaşıyorsunuz. Almanya’da doğmuş Almanya’da büyümüş, Almanca konuşurken rahat eden, internet sitesinin adı ‘Oezil’ olan bir çocuk Alman vatandaşlığını ve milli formasını tercih ettiği için sürekli ve bilinçli bir tacize uğruyor. Şimdi tabloya bakın. 1- Çocuklarına istihdam sağlayamadığı için para kazansın diye gurbete yollayan bir ülke, 2- 50 yıl sonra hâlâ elindeki gençleri yetiştirmiyor. 3- Yolladıklarının çocuklarını ve torunlarını Almanya yetiştiriyor. 4- Ve onları çağırıyor. 5- Bu arada Mesut’u yetiştiren Gelsenkirchen’den son 2 yılda toplam 30 milyon euroluk 2 oyuncu (Ernst ve Linoln) alıyor. 6- Burada bir Mesut yetiştirmediği için de Mesut gelmiyor diye ona kızıyor. 7- Durum kızmanın da ötesinde. Çocuğun ne vatan hainliği kalıyor ne de başka bir hali. Tehditler vs. Sonunda Alman vatandaşlığını seçmiş, Alman Milli Takımı’nı kabul etmiş Mesut bir açıklama yapmak zorunda kalıyor. ‘Ben Türküm ve öyle kalacağım’ . Bu tam da Aziz Nesin’lik bir durum. Yoksa üstadı da mı aştık! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WinterWolf Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Rikkie said: MacLeod said: son euro 2008 de yıldıray ile halili kadroya alınmayıp tümer gibi saçma sapan adamları götürmesi de etkili olmuştur muhtemelen seçiminde. +1 Son yıllarda gurbetçi oyuncuların hiçbiri ne ümit milli takıma ne de a milli takıma alınıyor. Eskiden ümit milli takımın yarısı almanyadaki gençlerden oluşurdu. Halil almanyada gol krallığına oynadığı zamanlarında bile ya hiç çağrılmıyor ya da klübede oturuyodu. Milli takimin yarisi gurbetcilerden olusacaksa TR de futbol oynamanin ne anlami var ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 turkiyede oynayanlara sanki disarida burada kazandiklari parayi veriyorlarda gitmiyorlar. adam iyi oynadiktan sonra hangi ulkede oynamis farkeder mi_ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WinterWolf Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 benim demek istedigimi birde su sekilde oku Gurbetci topcu= Baska ulkede dogup buyumus futbol egitimini tamamen o ulkede almis futbolcu. Mesut- kazim i ornek verebiliriz. Yani Tuncay ve nihat gibilerini bu kategoriye sokmuyorum. Benim demek istedigim milli takim cogunlukla Turkiye nin futbolundan yetisen futbolcularla kurulmali. Milli takimin yarisindan cogunu baska ulkeler yetistirecekse ne anladim ben bu takimdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 aurelio - mesut karşılaştırması çok saçma bence. vaktiyle aurelio yu brazilyaya çağırsalardı giderdi. aurelio belli bir yaşa geldikten sonra Türk milli takımına girdi kendi ülkesine çağırılmadığı için (ki ben ona da karşıyım zaten) ama mesut çağırıldığı halde almanyayı tercih etti. bence kolaya kaçtı gitti ben mesut un yerinde olsam alman milli takımında futbol oynayamam. kafamın içinde alman değilim düşüncesi oluşur çünkü. kendi tercihi tabi. yoksa bana ne. kasımpaşa yani. 3 yıl sora yok olucak bir oyuncu bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Türkiye'yi seçse imparator dediğiniz fatih terim seçmiycekti Almanya'da belki şansı olmaz ne yapsa bi işe yaramıycaktı yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar